Pohybový senzor - kalibrace?

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Silence | sob lis 22, 2008 12:15 pm

Pohybový senzor - kalibrace?

Ahoj,

pořídil jsem si iPhone a jsem nadšený. Jediná věc, co mi trochu vadí je, že při normálním používání to vypadá, jako by si telefon myslel, ž je stále trošku naklopen doleva, přestože leží ve vodorovné poloze. To se projevuje například tím, že pokud si zobrazím fotografii, či jdu do iPod sekce, tak se obraz buď okamžitě nebo jen při minimálním naklopení telefonu překlopí.

Schválně jsem si stáhnul hru Labyrinth, kde v její lokální aplikaci je kalibrátor, který byl opravdu velmi mimo, ale když jsem ho pro hru nakalibroval, čip pak funguje precizně. Škoda, že tato kalibrace funguje jen pro hru a ne pro telefon jako takový.

Existuje nějaká možnost, jak čip nakalibrovat pro celý telefon. Kromě záruční opravy. ;))

Díky moc.

Váš nový uživatel a jinak spokojený fanoušek a vlastník iPhone. ;)

pacholek | sob lis 22, 2008 12:19 pm

Re: Pohybový senzor - kalibrace?

kalibrace pro cely pristroj se tu resila a bohuzel..zadna app (kdyztak mne opravte) zatim neni ktera by to umela udelat :(

to ze se ti takhle natacej fotky i pri malem nakloneni (na jendu stranu)
tak to je na reklamaci

Silence | sob lis 22, 2008 12:20 pm

Hmm.. to jsem si bohužel myslel.. Pro googloval jsem celý internet a na žádnou zmínku o kalibrátoru jsem nenarazil...

Uživatelský avatar Lukáš Petr | sob lis 22, 2008 12:23 pm

Mam pocit ze u fw. 1.1.4 slo prave pres Labyrinth nakalibrovat to pohybovy cidlo i pro vsechny ostatni aplikace, kdyz to u fw 2.x nejde tak to je smula.
iPhone 6S 64GB fw. 5.0.1
Macbook Pro 15" retina mid 2015

Moje aplikace: Timelines | Routie | Quadratic Master
crafted by Glimsoft.com
iPhone expert
iPhone expert

Silence | sob lis 22, 2008 12:51 pm

Zkoušel jsem to, ale
Teda, že si ho užiju jen pár dnů a pak mi ho na pár týdnů seberou, to by mě naštvalo... :cry:
No, jedu tam s tím hned...

ajfonista | úte pro 02, 2008 4:20 am

Mal som ten isty problem, pociatocna radost rychlo opadla po zisteni velkej odchylky acceleratora, az 45 stupnov. Absolutne nehratelne a nepouzitelne aplikacie, vyuzivajuce tuto funkciu. Na nete som na zahranicnych forach vyhladal informacie o tom, ze je to tiez dost rozsireny HW problem a je to na reklamaciu, ziadna app to neriesi. V USA vymienaju kus za kus pomaly na pockanie, u nas je clovek pomaly 30 dni bez fona.
Inak pristroj mi vymenili, ale az po druhej reklamacii, ked sa podrobnejsie popisala vada na reklamacnom liste. Pri prvej reklamacii bola uvedena ako zavada porucha accelerometra, na iphone bolo nainstall niekolko aplikacii, ktore tu zavadu definovali a potvrdzovali, ale fon sa vratil po 14 dnoch , ze zavada sa neprejavila po restore. Ani sa neunuvali nainstalovat nejaku vodovahu alebo co, aby to zistili. Ale ako som uz pisal, opetovna reklamacia z dokladnejsim popisom zavady to vyriesila za 10 dni mi dali novy kus.
S tymto som max. spokojny, slape bez zavady :)

fana1 | úte pro 02, 2008 11:00 am

Jen dotaz...Při kolika stupních náklonu by se tedy měla fotka otočit při správné funkčnosti??
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

matrix999 | úte pro 02, 2008 12:32 pm

mě se to otočí tak při náklonu 40-45 st.

fana1 | úte pro 02, 2008 12:37 pm

Me taky tak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Gekko gecko | úte pro 02, 2008 9:39 pm

Vrele doporucuji aplikaci vodovaha s nazvem A Free Level FREE na APP Store

Kalibraci sice nema ale zjistite jak jste na tom a zda je to na reklamaci. (ta hra myslim ano ale nevim jestli si iPhone pamatuje nastaveni i po vypnuti/restartu)
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

ajfonista | stř pro 03, 2008 6:29 pm

Tak to uz doporucujem na testovanie acceleratora, teda senzora polohy, pouzit free app na appstore, teda snad vsetkym dobre znamy Labyrinth LE.
Tato apl. v nastaveniach teda Settings umoznuje skontrolovat cidlo, su tam dve vodovahy, teda testuje iphone aj zvisle aj vodorovne a umoznuje aj kalibraciu, co vsak funguje len v danej aplikacii, teda nie je mozne kalibrovat iphone na trvalo. Mnohe ine app. vyuzivajuce senzor polohy kalibraciu nemaju, a ak sa prejavi HW problem s cidlom, tak je potom vecsina app nepouzitelnych a iphone treba odoslat na reklamaciu.

Samozrejme je dobre si tuto zavadu 100percentne overit, ak sa prejavi aj po restore v DFU, tak je tam urcite HW vada a je to na vymenu!

fana1 | stř pro 03, 2008 9:36 pm

Ted jsem zkousel ten labyrinth a v obou smerech mam bublinu tak 10 stupnu doleva. Je to normalni nebo v mezich normalu? Nebo spatne? Dekuji moc
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

ajfonista | sob pro 06, 2008 3:33 am

nainstaluj app AFreeLevel a ta ukazuje presne v stupnoch, potom si podla skutocnej stavbarskej vodovahy nakalibruj na stole rovinu a skontroluj na iphone kolko je odchylka v stupnoch .

ale urcite by nemala byt velka, mne po vymene iphonu ukazuje 0,1 st. ze je rovina.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv