iTunes problém s videem

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

kiwis | ned lis 23, 2008 7:55 pm

iTunes problém s videem

Chci si pořídit na vánoce iPod Touch a tak si pomalu pročítám fóra ohleďně problémů atd.
Stáhl sem si iTunes a zatím jako nováček jsem sním velice spokojený a alespoń mě to donutilo udělat si pořádek v Hudbě. Po seřazení hudby sem si chtěl vyzkoušet i práci s převodem videii na MP4 pomocí nejrůznějších programů jako: Avidemux 2.4 GTK+, Free Video to iPhone Converter, Jodix Free iPod Video Converter, Videora iPod touch Converter.
Konverze proběhla vždy v pořádku, ale po vložení do iTunes File/Add File to Libary nebo přetáhnutím do iTunes semi video v iTunes objeví v Movies což je v pořádku, ale po jeho spuštění mi jde jen zvuk, ale u videa se jen ze začátku objevi pár barev a pak tma a jen zvuk a tak to je ze všemi videi co vložím po převodu do iTunes. Hledal sem tady na fóru ale bohužel sem nic nenašel jak vyřešit tento problém jen že se o tom tady už diskutovalo ale nevím kde ..

Prosím poradte nebo mě jen odkažte kde se daný problém vyřešil.
Mám iTunes verzi 8.0.1.11

kiwis | úte lis 25, 2008 11:55 pm

Re: iTunes problém s videem

Myslel sem když změním verzi iTunes na 8.0.2.20 že to pomůže (ba naopak u této verze nefunguje jednoduché přetáhnuti souboru myší do iTunes, ale pouze přes Tunes File/Add File to Libary, což je škoda) - nic se nestalo video stale jede bez obrazu. Tak sem si myslel ze to je něčím v PC tak naštěstí sem to chtěl udělat dávno a tak sem zformátoval PC nahrál jsem do PC iTunes - nahrál nějakou hudbu a video.
Hudba OK, iTunes si vše natáhl jak má a tudíž práce s doplněním tagu se vyplatila, ale video opět, bez obrazu jen se zvukem !! Vážně jste se s tím nikdo nesetkali ? Děkuji za odpověď už sem bezradný ..

Když tak piste na email: kirb@seznam.cz
Naposledy upravil kiwis dne stř lis 26, 2008 8:15 am, celkově upraveno 2

Uživatelský avatar guzmen | stř lis 26, 2008 8:11 am

Podľa všetkeho to video zle konvertuješ. Pozri si tento link a nastav si všetko podľa obrazkov.
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

kiwis | stř lis 26, 2008 8:20 am

guzmen píše:Podľa všetkeho to video zle konvertuješ. Pozri si tento link a nastav si všetko podľa obrazkov.

Děkuji za odpověď doma vyzkouším.

A měl bych také dotaz nemůže to být ovlivněno třeba:

- verzí Service Packu ?
- a nebo jestli je Windows legalní či nelegální ?

Uživatelský avatar guzmen | stř lis 26, 2008 8:45 am

To by na video nemalo mať žiaden vplyv.
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

kiwis | stř lis 26, 2008 7:22 pm

Dle návodu jsem postupoval a problém stále přetrvává.

Zkoušel sem iTunes nainstalovat na jiném PC a po převedení videa přes Avidemux ( dále sem vyzkoušel Free Video to iPhone Converter, Jodix Free iPod Video Converter, Videora iPod touch Converter) video hrálo v pohodě v iTunes i v Quick Time , který byl součástí instalace iTunes.

Pak sem to samé zkoušel na mém vyčištěném PC - stejná verze iTunes stejné programy a po převodu video je stále bez obrazu a jede jen zvuk a to i když ho spustím čistě přes Qucktime, který se mi nainstaloval s iTunes tak to já osobně už nechápu v čem to je. !?!?

- Nemůže to být nějakým kodekem nebo něčím takovým?
- Má Quick Time nějaké kodeky vůbec ?
- A nemůže to být v nějakém nastavení iTunes nebo Quick Time ?
- Nemůže to být tím, že k iTunes nemám připojený iPod ?

pajcer | stř lis 26, 2008 9:26 pm

takze keby si trocha lepsie hladal tak by si zistil ze Avidemux je (bol) sice super ale od FW 2.x videa nim vytvorene nejdu prehra ani v iTunes ani v iPhone...

skus tento soft: MediaCoder iPhone Edition
nástroj: iPhone 6 & iPad air 64GB no jb iOS 10
iPhone expert
iPhone expert

kiwis | stř lis 26, 2008 10:05 pm

Stáhl nainstaloval převedl v MediaCoder iPhone Edition na .mp4 (Rozšíření - Digital Media Player - iPhone/Ipod) a stále ten samej problém. Už nato nemám nervy, ale chci to nějak vyřešil, ale vážně nevím jak. ??!!

Zde obrázek s infem o převedeném videi do mp4 přes MediaCoder iPhone Edition.

PS: Stáhl sem si i Kodeky K-Lite a VLC, kodekem to nejspis nebude, neboť ve VCL playeru se .mp4 videa zobrazují normálně jen v iTunes a QuickTime player to blbne ...
Naposledy upravil kiwis dne čtv lis 27, 2008 8:09 pm, celkově upraveno 2

kiwis | stř lis 26, 2008 10:35 pm

A jěště přikládám obrázek s videem po prvních vteřinách než se objeví tma a hraje jen zvuk.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv