Fotografie v iPhone

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

metuj | čtv lis 27, 2008 1:17 am

Fotografie v iPhone

Pokud do iPhonu nahraju nejake foto ve vysokem rozliseni a nasledne jej v prohlizeci zkusim priblizit, jiz pri zhruba dvojnasobnem zvetseni je patrny rastr. iPhone tedy pravdepodobne nacita fotky v nejakem standardnim rozliseni a vyssi zkratka ignoruje. Nelze to nejak obejit? Neni nejaky prohlizec, ktery by fotky zobrazil v plnem rozliseni a umoznil tak nekolikanasobne zvetseni bez rozpadu na kostky?
Potreboval bych to na cteni komiksu, kde v iPhone je rozmazany text na fotkach, ktere jsou na PC skvele videtrelne i pri mnohem vetsim zvetseni.
Host
Host

jollyjoker | čtv lis 27, 2008 2:34 am

Re: Fotografie v iPhone

Ano, iPhone pri Syncu pres iTunes "optimalizuje" (chapej jako zmensuje) fotky na rozmery displeje. Jde to obejit pomoci nejakyho download manageru. Napr. http://www.insanelygreattees.com/news/?p=51

Enjoy! :mrgreen:

Uživatelský avatar guzmen | čtv lis 27, 2008 7:53 am

Mne sa na tento účel najlepšie osvedčilo Files z appstoru.
Nakopiroval som si fotky cez winSCP do /private/var/mobile/Media/DCIM/100APPLE ešte som si vytvoril .THM subory (inak sa nezobrazi nahľad len biely štvorček) a som maximalne spokojný, fotky su v orginalnom rozlišení.

Ešte som si upravil Files podľa tohto návodu aby som mal prístup k adres. strukture telefonu (ten navod je sice na inu app ale na files funguje tiež).
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

metuj | čtv lis 27, 2008 9:57 am

Moc dekuji vam obema za rady. Tusil jsem, ze vinikem je iTunes a ne samotny iPhone, ale jsem uplny zacatecnik, tak jsem se chtel ujistit. Druhe reseni se mi zda pro moje ucely vhodnejsi, ale to prvni s bookmarky ma take neco do sebe. Mohu se k nemu zeptat zda je rychlost prohlizeni bookmarku stejna jako rychlost prohlizeni fotografii? Neni velky pocet bookmarku (nekolik komiksu - to muze byt z stovky obrazku) v Safari neprehledny?

guzmen píše:Ešte som si upravil Files podľa tohto návodu aby som mal prístup k adres. strukture telefonu (ten navod je sice na inu app ale na files funguje tiež).
Tuhle upravu je mozno provest i bez JB?
Host
Host

Uživatelský avatar guzmen | čtv lis 27, 2008 10:20 am

Nie musiš mat jailbreik.
Obrázek Iphone 2G 16GB, Fw. 3.1 JB O2.sk
Obrázek MacBook pro 13" 2011 intel SSD 80GB Lion 10.7.2 + Apple remote
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

metuj | čtv lis 27, 2008 1:57 pm

To je mrzute. Chtel jsem se obejit bez JB, protoze mne pravdepodobne ceka reklamace (spatny konektor u sluchatek). Program Files ale pouzit k prenaseni fotografii v hires mohu?

Bez THM souboru se obejdu, staci mi ty bile ikonky:-) Hlavne kdyz pak uvidim ostry text na fotografiich:-)

EDIT: Odvolavam svuj dotaz;-) Po zakoupeni aplikace Files jsem zjistil, ze je vse tak snadne, ze to lehci byt uz ani nemuze;-)
Jeste jednou diky vsem za rady, jiz je vse v naprostem poradku:-)
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv