Nový článek - Návod na odblokování iPhone 1.1.2 s NextSIM 2

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar spachal_tmp | pát led 18, 2008 3:11 am

Nový článek - Návod na odblokování iPhone 1.1.2 s NextSIM 2

Na iPhone.cz jsem dal novy clanek tykajici se odblokovani OOB 1.1.2 pomoci NextSIM karty.

* http://iphone.cz/?text=274-navod-na-odb ... nych-karet

Diskutujte o tomto clanku a postupu zde, v tomto tématu, o xxxSIM kartach obecne radeji zde: http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?t=540.
Starý pes fóra :)

Julek | pát led 18, 2008 7:34 am

Super článek. Jsem rád že TS nepotřebuji :roll:

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

van_der_brugg | pát led 18, 2008 11:27 am

Re: Nový článek - Návod na odblokování iPhone 1.1.2 s NextSI

spachal_tmp píše:Na iPhone.cz jsem dal novy clanek tykajici se odblokovani OOB 1.1.2 pomoci NextSIM karty.

* http://iphone.cz/?text=274-navod-na-odb ... nych-karet

Diskutujte o tomto clanku a postupu zde, v tomto tématu, o xxxSIM kartach obecne radeji zde: http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?t=540.

Článek je super, co mě však nepotěšilo, je, že jsi to zkoušel na Vodafone kartu.
Mám úplně stejnou TS (china3gpp) od jiného prodejce a funguje mi přes ní právě jen Vodafone (ikdyž 2v1). Ovšem ani T-mobile, ani O2 se přes TS nechytá. IP napíše "chyba Sim karty" nebo neplatná SIM a to je vše. Zkoušel's tam dát i SIM od jiného operátora? diky za všechny užitečné články!

Uživatelský avatar spachal_tmp | pát led 18, 2008 1:35 pm

Neni nutne cely muj prispevek citovat :P ..

A pokud jsi clanek cetl, tak vis, ze jsem odpoved uz psal, takze ano, NextSIM 2 nema problemy ani s Vodafone, ani s T-Mobile CZ SIMkami.
Zkouseno na stare Vodafone karte s pausalem, nove Vodafone Oskatre a nove T-Mobile CZ Twist karte.

O2 kartu nemam, ale neprepokladam, ze by s ni mel byt problem.

Uživatelský avatar toncek | pát led 18, 2008 2:38 pm

Ok, takže stejný dotaz sem:

je jedno jestli ten iPhone zapnu bez simkarty a třeba nainstaluju ten iWorld..nebo ho budu chvíli prostě používat bez simky..a poté tam vložím tu simku..nebo musím než poprvé zapnu iPhone ho tam vložit společně i s tou simkou a pak naistalovat ten iWorld?

Jde mi o to jestli musí být dodržen nějaký přesný postup při tomto..abych hned na úvod něco nezdupal :D

Jinak já jsem si objednal StealthSIM v4, někde tady na fóru jsem se dočetl, že může být problém se starými ještě oskarovskými simkami..takže asi bude lepší, když si simku vyměním za novou přímo od Vodafonu, že?
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar spachal_tmp | pát led 18, 2008 3:08 pm

Ad poradi kroku: zcela netusim. Delal jsem to tak, jak je uvedene v navodu, jedina zmena byla ta, ze jsem kvuli screenshotum do clanku pote co bylo vse funkcni, iWorld odinstaloval a znova nainstaloval s spustil. Vse v poradu, i kdyz jsem mel trochu sevrenou rit ;) ..

ad starsi karty: Netusim. A osobne bych to resil az ve chvili kdy bych mel problem. Ja sam mam kartu starou asi pet let, dalo by se rici jednu z nejstarsich (jsem mezi prvnim tisicem zakazniku tehdy Oskara, ani se neptejte jak ta karta dnes vypada ;)..) a bez problemu. A dokud problemy nenastanou, resit to ani nebudu.

morph | pát led 18, 2008 4:22 pm

Koupil jsem Iphone 1.1.2 s Next Sim 2. Bzl uplne funkcni ale ne mel jsem internet (Vodafone). Takze jsem presel na tarif a ted' zadne volani neni mozne. Ani prichozi hovory :(
Skousel jsem svoje originalni SIM dat do jineho telefonu a je to stejne.

Tak co se deje? Chiba Vodafonu nebo co?

Uživatelský avatar toncek | pát led 18, 2008 4:54 pm

spachal_tmp:Ok dodržím postup, jaký jsi uvedl v článku. Co se týče karty, tak jsi mě potěšil, když tvoje stará oskarovská karta funguje, mohla by i ta moje - je asi 4 roky stará: Oskarta s tarifem, takže počkám a pokud tahle nebude fungovat korektně, tak až potom ji vyměním za novou..

Jen doufám, že se na mě nebudou dívat moc blbě, jak bych tam přišel vyměnit svojit trošku "vyřízlou" simku :D
Moderator fóra
Moderator fóra

Julek | pát led 18, 2008 5:06 pm

myslím že si na ořezané SIM začínají operátoři zvykat :)

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

van_der_brugg | pát led 18, 2008 5:39 pm

Nu ,taxem si tedy objednal pro jistotu 3ks za dobrou cenu. Tu, o ktere jsem tu psal vyse, tak tu jsem zrejme dnes na dobro oddelal. No, i to se stava v lepsich rodinach. Kazdy vyzkum si zada sve obeti.

Uživatelský avatar spachal_tmp | pát led 18, 2008 5:42 pm

Navic prepokladam ze to jeste plati, jednou za rok nebo za dva se da u Vodafone zcela zdarma vymenit SIMka, treba pokud vam ji 'ukradnou' :) ..

Uživatelský avatar toncek | pát led 18, 2008 5:55 pm

JJ platí, už jsem se na to informoval :) Jednou za rok máte nárok na výměnu zdarma..Každá další výměna je za 1 000 kč, což už celkem zabolí..Kdybych to věděl dřív, tak jsem si ji šel vyměnit 3 týdny zpátky a kdyby něco, měl bych ještě další výměnu k dobru :D

Takže budu zkoušet na své "staré" simce od Oskara a pokud nepojede skočím si pro novou :wink:

EDIT: Ještě mě napadla taková malá myšlenka :) Abych mohl naistalovat iWorld, tak musím nejdřív zprovoznit wifi..Takže podle mě bude lepší iPhona zapnout nejdřív bez sim, nastavit wifi připojení, pak ho vypnout a znovu zapnout už společně se simkama a potom naistalovat iWorld..To asi bude lepší postup než tam dát ty simky pak ho zapnout a pak třeba půl hodiny zprovozňovat wifi, ne?

Spachal_tmp: Však ty jsi Iphona taky nějakou dobu používal úplně bez simky, ne? Takže v tom postupu co jsem napsal by snad problém být neměl..
Moderator fóra
Moderator fóra

World | sob led 19, 2008 8:41 pm

Mam otazocku.Takties som objednaval Next SIM2 kartu 1.5/08 stale cakam na dovoz.Bola poslana z HK 1.14/08 Tu je moja situacia iPhone 8GB | 1.1.2 >1.1.1>iBrickr> http://jailbreakme.com |
Mozem nechat iphone aj na FW 1.1.1 a hodit na neho iWorld a NextSIM2 kartu alebo musim ist na FW1.1.2 ?
Vdaka

hakic | sob led 19, 2008 9:03 pm

výmena sim

Přátelé a kamarády Iphonu, vy co jste zlomily nebo si zničily sim karty od Vodafone a máte další výměnu za 1.000,- tak zkuste v prodejně nejdříve udělat to, že řeknete že chcete bankovní sim kartu a ta výměna je za 329,5 ,- nebo v rámci služby Posvém zdarma. Když ani to nezabere tak vám můžu zařídit to že to nechám udělat zdarma, ale budete si pro tu sim zajet. Jedine co po vas budu chtit je, že me ukazete, že skutečne použivate Iphone. :P

prorobert | ned led 20, 2008 1:04 am

x sim 2

Mám iphone 1.1.2., NextSIM2 a nainstalovaný a funkční iWorld, přesto po zasunutí turbosim a mojí O2 sim karty dostávám hlášku incorrect sim, resp.2x jsem se na několik vteřin připojil, ale pak už se mi to nepodařilo zopakovat. Je to problém turbosim karty ? Nebo iphonu ? Může to být špatným kontaktem turbosim a mojí O2 karty ?

Uživatelský avatar spachal_tmp | ned led 20, 2008 1:39 am

Videl bych to spise na problem slicovani NextSIM a SIM karty .. Obcas se mi to vcera take zadarilo, ted jsem se asi trefil konecne spravne ;) ..

van_der_brugg | ned led 20, 2008 10:03 am

Re: x sim 2

prorobert píše:Mám iphone 1.1.2., NextSIM2 a nainstalovaný a funkční iWorld, přesto po zasunutí turbosim a mojí O2 sim karty dostávám hlášku incorrect sim

hi, hlavně, když se někde dočteš, abys ji zkusil podložit, tak to nedělej, to si raději kup na zkoušku SIM od O2 za 100kč. Kup si i VOdafone a T-m. A dej nám zprávu. Obávám se, že to s těmi China3GPP simkami nebude tak jednoduché. Mě chodil jen Vodafone, ikdyž 2v1, ale tak dlouho jsem laboroval a kutil, až jsem tu Nextku asi oddělal nadobro. V příštích dnech mi dorazí další tři kusy. To už je dost na definovani, který Carrier v CZ jde či nejde.

soustek | ned led 20, 2008 4:46 pm

World píše:Mam otazocku.Takties som objednaval Next SIM2 kartu 1.5/08 stale cakam na dovoz.Bola poslana z HK 1.14/08

Ja bych rad jen tak informativne, za jak dlouho prisla simkarta? Mam take objednano pres eBay z HK od bigbargaintown .

Dekuji
Host
Host

fs-anda | ned led 20, 2008 10:05 pm

Skvělý článek! Měl bych dotaz zda už někdo zkoušel s evropským iPhone? Mám ho z UK a po přečtení článku nevím jestli bych ho mohl vlastně používat..?

Uživatelský avatar tvosi | ned led 20, 2008 10:15 pm

pro evropske iphone jsou karty spec pro ne;-)
napr.: http://www.iphonesimfreer.com
mas tam kartu specialne pro EU Iphone :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

fs-anda | ned led 20, 2008 10:27 pm

Díky! Už na to koukám

Není důvod citovat někoho pokud mu jako jako další odpovídáš.. Julek

Uživatelský avatar toncek | stř led 23, 2008 2:33 pm

Tak návod posloužil i pro istalaci StealthSim v4 :wink: Jenom to vložení obou simkaret bylo tak na těsno, ani se mi nechtělo věřit, že se tam vlezou a ten šuflík půjde zavřít..

Jinak karta funguje taky bezvadně, dokonce i se "starou" simkou od oskara, takže výměna nebyla nutná..
Moderator fóra
Moderator fóra

fs-anda | čtv led 24, 2008 10:17 pm

Dekuji za vyborny typ! Uz mi muj iPhone s 1.1.2 konecne i vola.

Uživatelský avatar haasteren | pon led 28, 2008 8:35 pm

http://search.ebay.com/_W0QQsassZdavidvip9999

kupuji od tohoto chlapika bez jedineho problemu cena i s dopravou 19.90 dolaru coz je opravdu smesne. Dnes prisli 5 ks IPHONE objednano pres APPLE STORE na americkou adresu samozrejme odtud preposlano /kolegou/ do CR vsechny IPHONE verze 1.1.2. Dnes jsem objednal dalsi tak uvidime s jakym prijdou FW. Podle navodu odblokace super akorat je potreba stahnout FW 1.1.2 pro finalni UPDATE. V navodu par chyb ale jinak parada... Dik moc

http://www.digibox21.com/products/isim/ ... tions.html

navod v eng se vsim co potrebujete FW oba dva

World | pon led 28, 2008 11:06 pm

takze karta prisla vo stvrtok 24.1/08 ,funguje mozem takties doporucit.tmobile SIM ka.
Skusal som ju aj na FW 1.1.1 ale iWorld sa nenainstaluje.Takze je nutnost ist na FW 1.1.2.

black_viki | úte led 29, 2008 6:59 am

:arrow: haasteren: prosimtepekne, kdy presne ti ty iPhony odeslali z apple store?

thx

Uživatelský avatar haasteren | úte led 29, 2008 9:17 am

presne 18.1.2008 odesli z APPLESTORE a druha varka vcera tj. 28.1.2008 takze uvidime jake budou tyto posledni. Doufam ze jeste 1.2

van_der_brugg | úte led 29, 2008 4:40 pm

haasteren píše:presne 18.1.2008 odesli z APPLESTORE

Čeče, mě by zajimalo, jak to uděláš se clem a DPH. Ne není to provokace, jen mám pocit, že se sem vozí náklaďáky IPHONEs. Přitom si myslím, že to není tak easy.

Uživatelský avatar haasteren | stř led 30, 2008 7:24 am

Jak bych to delal se clem a dph. Clo je osvobozeno u elektronickych vyrobku a dph je 19% vypocita ti to dopravce pokud te primo zastupuje v celnim rizeni. Zalezi jakou mas uvedenou cenu zasilky z te se vypocitva DPH. Takze nechapu co resis. Uz vozim z USA veci pres 2 roky a normalne odvadim DPH i CLO u vyrobku u kterych si to celni zprava vyzdaju...

Samozrejme je podminka ze budes mit nekoho v USA na koho se Apple objednaji a kam take prijdou. A je maximalni pocet 5 ks na osobu tzn na jednu platebni kartu.

Jinak pro odblokaci pouzita karta China3GPP naprosto bez jedineho problemu u vsech tri operatoru.

Tady mas presne jak balik cestoval. Bylo to USPS express:

Detailed Results:

Delivered Abroad, January 28, 2008, 12:46 pm, CZECH REPUBLIC
Attempted Delivery Abroad, January 28, 2008, 6:59 am, CZECH REPUBLIC
At Foreign Delivery Unit, January 28, 2008, 6:58 am, CZECH REPUBLIC
At Foreign Delivery Unit, January 28, 2008, 6:20 am, CZECH REPUBLIC
Out of Foreign Customs, January 26, 2008, 3:13 pm, CZECH REPUBLIC
Into Foreign Customs, January 26, 2008, 12:36 pm, CZECH REPUBLIC
Arrived Abroad, January 26, 2008, 12:27 pm, CZECH REPUBLIC
International Dispatch, January 25, 2008, 12:25 pm, JOHN F. KENNEDY APT/NEW YORK
Processed, January 25, 2008, 12:24 pm, JAMAICA, NY 11499
Processed, January 24, 2008, 10:18 pm, LINTHICUM HEIGHTS, MD 21090
Processed, January 24, 2008, 7:34 pm, EASTON, MD 21601
Acceptance, January 24, 2008, 11:15 am, OCEAN CITY, MD 21842

black_viki | stř led 30, 2008 4:07 pm

Taxe mi povedlo zprovoznit iPhone koupeny 16. 1. 2008 pres Apple store. :-)
fw 1.1.2 OTB.
pouzit castecne navod na iphone.cz castecne iNdepence bo mam Mac.
jako karta pouzito neco z eBay co ma na sobe napsano pouze "FOR - iPhone". Mela to byt Turbo Sim, ale samozrejme neni. Su zvedav jak dlouho to vydrzi.... ;-)

cela prace trvala necelou hodinku. :oops:

prorobert | stř led 30, 2008 4:17 pm

turbosim

Byl to problém s turbosim kartou, pořídil jsem si druhou a ta šlape, tak pozor na defektní turbosim karty.

Úklid v sekci, přesun do archivu. Julek

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv