Kto skúmal ako programovať app pre iPhone?

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar rony | pát led 18, 2008 12:06 pm

Kto skúmal ako programovať app pre iPhone?

Snažil som sa trochu hľadať čím a ako vytvárať vlastné natívne app pre iPhone.

Predpokladám, že:

* zdrojový kód sa píše v nejakom známejšom programovacom jazyku. Moja otázka je v akom?

* je nutný nejaký kompiler do natívneho kódu. Aký?

* testovanie zrejme funguje jedine po prenesení do iPhone, to je asi ten najmenší môj problém.

* takéto prostredie môže existovať len pre Mac alebo sa mýlim?

* viem si ale predstaviť aj to, že kompilácia sa robí priamo v iPhone po doinštalovaní čojaviem nejakej obdoby gcc a pod.

Prečo to chcem vedieť? V prvom rade ak zistím, v čom a ako sa robí vývoj, posúdim moju schopnosť to zvládnuť. Učím sa na príkladoch, takže by som ako ďalšie zháňal nejaké zdrojové kódy na štúdium.

Uvažoval niekto, okrem tradičných skúšaní hotových app aj nad tým, že by chcel niečo programovať?
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar rony | pát led 18, 2008 12:28 pm

Re: Kto skúmal ako programovať app pre iPhone?

Matt Cutts z Google nieco o tom napisal.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Julek | pát led 18, 2008 12:33 pm

Rony, když jsi jediný kdo si odpoví použij edit ne 8)

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

kvikvik | pát led 18, 2008 2:41 pm

na ty tvoje otazky neexistuji jednoznacne odpovedi, apple je jako obvykle dost tajemnej. ale pro nativni aplikace urcite potrebujes mit znalosti o Cocoa (objC), jako vyvojove prostredi urcite Xcode, pak bude potreba cross platform kompiler a asembler (kvuli arm procesoru). a s tim bu se dalo neco udelat, videl jsem nekde odkazy na stazeni neoficialniho sdk (mozna prave ty ses o nem nekde zminoval?) a tam byl i ten kompiler a asembler a hafo prikladu. pro webove aplikace zase znalosti HTML/CSS/JavScript/AJAX.
Host
Host

Uživatelský avatar sasaj | pát led 18, 2008 3:24 pm

kvikvik píše:na ty tvoje otazky neexistuji jednoznacne odpovedi, apple je jako obvykle dost tajemnej. ale pro nativni aplikace urcite potrebujes mit znalosti o Cocoa (objC), jako vyvojove prostredi urcite Xcode, pak bude potreba cross platform kompiler a asembler (kvuli arm procesoru). a s tim bu se dalo neco udelat, videl jsem nekde odkazy na stazeni neoficialniho sdk (mozna prave ty ses o nem nekde zminoval?) a tam byl i ten kompiler a asembler a hafo prikladu. pro webove aplikace zase znalosti HTML/CSS/JavScript/AJAX.

jakou řeči na ronyho mluvis ? :oo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | pát led 18, 2008 3:27 pm

uz som na vela veci dosiel, zdroj info je modmyifone.com v sekcii pre developerov. je tam aj link na prostredie v ktorom je mozne kompilovat C zdrojaky vratane zdrojakov prikladov.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

kvikvik | pát led 18, 2008 3:37 pm

sasaj píše:
kvikvik píše:na ty tvoje otazky neexistuji jednoznacne odpovedi, apple je jako obvykle dost tajemnej. ale pro nativni aplikace urcite potrebujes mit znalosti o Cocoa (objC), jako vyvojove prostredi urcite Xcode, pak bude potreba cross platform kompiler a asembler (kvuli arm procesoru). a s tim bu se dalo neco udelat, videl jsem nekde odkazy na stazeni neoficialniho sdk (mozna prave ty ses o nem nekde zminoval?) a tam byl i ten kompiler a asembler a hafo prikladu. pro webove aplikace zase znalosti HTML/CSS/JavScript/AJAX.

jakou řeči na ronyho mluvis ? :oo

tatarsky :D
Host
Host

Julek | pát led 18, 2008 5:05 pm

Také nerozumím řeči tvého kmene :roll: . Ale Ronyho si hýčkejme :) Třeba nám pak napíše něco good.

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

kvikvik | pát led 18, 2008 8:08 pm

rony píše:uz som na vela veci dosiel, zdroj info je modmyifone.com v sekcii pre developerov. je tam aj link na prostredie v ktorom je mozne kompilovat C zdrojaky vratane zdrojakov prikladov.

celkem hezky povidani je na http://www.cocoamachine.com
Host
Host

Uživatelský avatar hop | úte úno 12, 2008 10:58 pm

Zajímavé a užitečné postřehy z vývoje aplikací pro iPhone: http://furbo.org/2008/02/11/so-youre-going-to-write-an-iphone-app/
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv