Jailbreak a rizika s ním spojená

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

michello | sob lis 29, 2008 6:35 pm

Jailbreak a rizika s ním spojená

Zdarec. Docela vážně začínám uvažovat o JB a chci se zeptat na rizika s ním spojená. Předesílám že mám iPhone 3G.

1.) Co nejhoršího se může stát při nepovedeném JB?
2.) Je možné si nainstalovat nějaké závadné aplikace, které závažněji naruší chod iPhone (asi jo)? Pokud ano, co nejhoršího mohou způsobit?
3.) Pokud mám Jailbreaknutej iPhone, můžu instalovat aplikace z app store?
4.) Lze JB iPhone vrátit zpět do původního stavu? Nemyslím původní aplikace apod. ale prostě nahrát tam zpět originální software od Apple aby vše jelo jak před JB nebo jako kdyby tam JB nikdy nebyl?
5.) Je možné při používání jailbreaknutého iPhone nebo přímo při provádění JB aby se iPhone nějak sekl, že by s ním nebylo možné nic dělat krom odnesení na reklamaci (kde by mě s JB telefon asi stejně vyfuckovali)?
6.) Lze se nějak dostat do situace, že se mi rozbije jailbreaknutý iPhone a já kvůli té poruše nebudu schopen navrátit do iPhone zpět origo software od apple a tudíž mi nebude uznaná reklamace?
7.) Byli jste někdy reklamovat iPhone, který byl někdy jailbreaknutý (ale před reklamací jste udělali restore). Uznali vám reklamaci? Čeho se závada týkala a jakého operátora máte?

Možná jsou vám moje otázky k smíchu, já jen ale nechci přijít o hračku za 12k kvůli takové blbosti.

Jo a prosím moderátory aby to nezamykali - kromě dotazů který tady už byly je tu spousta těch, který se tady neřešily a třeba tenhle topic v tom udělá konečně jasno :lol:

Díky za odpovědi.

Uživatelský avatar dodo_mt | sob lis 29, 2008 6:39 pm

Re: Jailbreak a rizika s ním spojená

1. nic
2. mozes nainstalovat nemusia spolupracovat najhorsie moze byt to ze urobis restore.
3. ano
4. ano
5. nestalo sa mi nic podobne vzdy sa dalo vsetko vratit spat.
6. ako rozbije? padne na zem?
7. odpoved najdes na fore v samostatnom topiku

Tak isto najdes vsetky odpovede tu na fore staci len hladat!

dodo
Apple iPhone 5 32GB White | iOS 8.1 - no JB | Orange
Apple iPad 32GB Wifi White
Apple Mac Mini i5 2.5GHz | Mind 2011 | SSD Crucial M4 128GB + HDD 500GB | Fusion Drive | 16GB Ram
Apple Keyboard (Wireless)
Apple Magic Mouse

Apple MacBook 13" | 2008 - dead
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

pali777 | sob lis 29, 2008 6:43 pm

Ahoj no skusim aaspon takto poradit...

1.) HH Vselico...napr to ze IP sa ti zasekne v Recovery Mode a uz ho nezapnes...ale zatial neviem o tom ze by to nakoniec niekto fakt nevyriesil...
2.) To iste..IP nebude funkcny...zmrzne, zasekne sa, nepojde zapnut atd..ale vzdy sa da urobit restore...nahodit znovu FW a vsetky kontakty a nadstavenia zo zalohy...
3.) Ano...
4.) Ano..klasicky restore...
5.) To iste co bod 1...
6.) Je..napriklad ked ti prestane fungovat TouchScreen,,cize IP bude funkcny len s nim nebudes moct nic robit...kedze IP nebude reagovat na tvoje prstiky - ale to by musel byt fakt nejaky extrem...sanca ze sa ti to stane ja asi taka akoze ja vyhram zajtra 6mil EUR ;)
7.) Toto zaujima aj mna :)

peace...

michello | ned lis 30, 2008 10:59 pm

pali777 píše:6.) Je..napriklad ked ti prestane fungovat TouchScreen,,cize IP bude funkcny len s nim nebudes moct nic robit...kedze IP nebude reagovat na tvoje prstiky - ale to by musel byt fakt nejaky extrem...sanca ze sa ti to stane ja asi taka akoze ja vyhram zajtra 6mil EUR ;)

No já ti nevím, ale nefunkční touchscreen mi nepřipadá jako zas tak neobvyklá závada :) Skoro bych i řekl, že patří spíš k těm častějším poruchám iphone :lol:
Ovšem při restore potřebuji na iPhone jen tlačítka power a home button, né? Takže s nefunkčním touchscreenem by teoreticky mělo být možný nahodit tam originální FW, nebo se pletu?

Každopádně díky za odpovědi vám oběma :mrgreen:

Uživatelský avatar Gekko gecko | ned lis 30, 2008 11:06 pm

Kdyz se ti iPhone povede poslepu prepnout do DFU nevadi to...tedy alespon myslim.
iPhone 5S 16GB Silver iOS 9.2
iPhoneHolik
iPhoneHolik

pali777 | pon pro 01, 2008 8:29 am

@michello: JJ preto som hovoril ze to by musel byt nejaky extremny pripad:) Osobne som nepocul este o nikom kto by mal s niecim podobnym problem...ale teoreticky je vsetko mozne...:)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv