iPhone a (ne)podpora rSAP

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

oliver.es | pát pro 05, 2008 12:38 am

Chystal jsem se ke koupi nové Octávie s RadioNavigací Columbus (nejnovější model od VW) s integrovanou bluetooth handsfree typu GSM III - technologie rSAP neboli remote sim access profile. Jak jsem při testech v autosalonu zjistil, iPhone samozřejmě jako spoustu věcí nepodporuje také tuto funkci, tedy spojení s rádiem přes bluetooth s použitím rSAP. Na displeji rádia se jednoduše objevilo "This phone is not compatibile".

Nabízí se tedy otázka, zda někdy v budoucnu bude, či zda vůbec může (hw) iPhone podporovat Bluetooth rSAP ? Googloval jsem a spousta lidí na to nadává, že to iphone neumí, ale nikde žádná konkrétní odpověď.

sun | sob pro 06, 2008 8:03 pm

Re: iPhone a (ne)podpora rSAP

Pokud je to to samé jako A2DP, tak je to zatím asi problém.
V autě mám nadsfree s tímhle bluetooth a iPhone to neumí. Uvidíme, zda je to je softwarové omezení...

ls8 | sob pro 06, 2008 10:50 pm

Bluetooth modul v iPhonu je standardni, vsechna omezeni jsou pouze softwarova.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

gawyss | ned pro 07, 2008 12:00 am

Škoda jen, že se toho ještě nikdo nechytl.
Nevím jak moc je to náročný, ale myslím, že tahle věc vadí spoustě lidí.
Už před nějakou dobou jsem o tom hledal na googlu nějaký informace, ale překvapivě nikde nic.

homberg | ned pro 07, 2008 12:46 am

Apple to s tou svoji urputnou snahou vsemozne zabranit datum v ceste do/z iPhone prehani. Proste jedine iTunes :( Modrej zub je v tomhle telefonu (stejne jako GPS modul) degradovan na chabe technicke zarizeni, ktere toho mnoho neumi. Docela bych se vsadil, ze do roka, maximalne roku a pul se od iPhonu odvrati valna cast dnesnich uzivatelu. To, cim iPhone nadchl uz nebude stacit...

sun | ned pro 07, 2008 9:05 am

Jo, přenos souborů přes bluetooth není nejlepší. Bez problémů to jde jinak. Mimochodem, synchronizace a zálohy (hlavně kontakty apod.) přes iTunes je fajn věc, zvlášť v případě, že si omylem adresář v telefonu smažeš jako já :lol:
Takže pro bluetooth zbývá jen poslech mp3 v autě nebo bezdrátových sluchátkách.
Snad se to tedy podaří co nejdříve "odblokovat"...

kuzy | ned pro 07, 2008 6:55 pm

A neni nejaka aplikace pro přenos přes wifi free?

oliver.es | pon pro 08, 2008 10:16 pm

no jo, ale přes WiFi handsfree určitě komunikovat nebude. Když jsou všechna omezení jen softwarová, tak proč s tím stále nikdo nic neudělal ? Vždyť už bylo naprogramováno tolik pičovinek a s bluetooth nikdo nic neudělal. Kde je v tom software zakopaný pes ?

Pantani | úte pro 09, 2008 7:50 am

oliver.es píše:...Na displeji rádia se jednoduše objevilo "This phone is not compatibile"...

A jak to teda funguje/nefunguje? Telefon se aspoň spáruje, že bys mohl aspoň přijímat hovory tlačítkem na volantu, nebo ani to ne? rSAP je tuším jen přístup k telef. seznamu?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Pantani | úte pro 09, 2008 8:42 am

juramac píše:Oliver - Proste BlueTooth je pouze a jen urceny pro HandsFree v aute... ...Nastve tim mozna par adolescentu ,ale to ho urcite netrapi.. :)

Pokud je jen a jen určený pro HF v autě, proč nepodporuje ten rSAP? = degradace na nepravém místě a HF v autě nepoužívají adolescenti. Tady to Apple prostě odfláknul
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

oliver.es | úte pro 09, 2008 7:10 pm

Pantani píše:
oliver.es píše:...Na displeji rádia se jednoduše objevilo "This phone is not compatibile"...

A jak to teda funguje/nefunguje? Telefon se aspoň spáruje, že bys mohl aspoň přijímat hovory tlačítkem na volantu, nebo ani to ne? rSAP je tuším jen přístup k telef. seznamu?

To jsem si myslel taky, ze rSAP je jen na pristup k telefonnimu seznamu, ale tak to neni. Jiz z nazvu vypliva ze je to vzdaleny pristup k sim karte. Ne za ucelem stazeni telefonniho seznamu (vzdyt ho stejne drtiva vetsina lidi ma v pameti telefonu) ale aby se s tou simkartou mohlo auto (navigace Columbus, VW 510 atd...) zaregistrovat do site. Neni to vlastne handsfree ale primo autotelefon, do ktereho se nestrka simkarta, ale zpristupni se pres bluetooth z klasickeho mobilu. a to na iphone nefunguje.

Kucassir | úte pro 09, 2008 7:19 pm

Prispevok zmazany, nic nenapoveda, je to OT. Uprav si fotku v podpise, je velka a porusujes tym pravidla fora. Dakujem. Paly

Pantani | úte pro 09, 2008 9:57 pm

oliver.es píše:...Ne za ucelem stazeni telefonniho seznamu (vzdyt ho stejne drtiva vetsina lidi ma v pameti telefonu)...

Díky za objasnění, vždycky jsem tohle chtěl vědět, ale nikdy jsem si o tom nic nepřečetl :oops:

Jinak až budu kupovat na jaře auto, tak doufám, že to půjde bez rSAP (ale nedokážu si to představit, jak to bude fungovat). Pokud to bez toho nepůjde, tak to bude špatný :( Co jako náhražka BT HF profil? - ten by měl fungovat, ale mám v tom zmatky co je k čemu :)
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

JC_Gucci | stř pro 10, 2008 2:15 pm

Ja jsem BT v zivote nepouzil a nepotrebuju ho, nicmene je pravda, ze jestli je
BT omezeno jen softwarove, tak me zarazi ze se s tim nekdo nezabejva... tim samozrejme nemyslim apple...

Pantani | pát pro 19, 2008 4:44 pm

Pokud někdo sháníte info o rozdílech mezi handsfree profilem a rSAP profilem v Bluetooth, tak např. zde je něco, díky čemu to konečně taky pochopíte :wink:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

hmm | čtv zář 02, 2010 9:49 am

nepodpora rSAP iPhonem je udajne zpusobena neochotou Applu koupit licenci od Nokie...

xslide | čtv zář 02, 2010 10:03 am

Mám v autě BT handsfree od nokie a s iPhonem funguje perfektně. Jak telefonování, tak se mě i stáhl celej kontakt list a pracuje všechno jak má.

Nevím, přes jakej to je profil, ale funguje to!
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

peeeto | čtv zář 02, 2010 10:20 am

Ja mám tak v aute blaupunkt Bremen a kontakty mi bez problémov stiahne do radia,
4,1 by mala podporovať aj ovládanie mp3 /rewind, next atd.../
Naposledy upravil peeeto dne čtv zář 02, 2010 1:00 pm, celkově upraveno 1
Host
Host

hmm | čtv zář 02, 2010 10:43 am

povzbudive informace... rSAP neni ale jen o nacteni kontaktu, ale i o nacteni SIMky... nezkousel jste nekdo? (mam prehistorickej firmware - tohle by byla motivace updatovat....)

xslide | čtv zář 02, 2010 10:46 am

A co to umí navíc oproti běžným profilům?

Nenapadá mě nic dalšího kromě volání a kontaktů. A takové věci jako kdo mě volá, sílu signálu i baterky mě HF samozřejmě taky ukazuje na displeji.
Žádná další funkce mě snad ani nenapadá, teda kromě SMSek, ale to snad neumí žádné HF
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

hmm | čtv zář 02, 2010 11:04 am

umi to nacist simku do vlastniho gsm modulu... tj. pouziva to lepsi antenu v aute a nevybiji to baterku telefonu...

Pantani | čtv zář 02, 2010 11:28 am

xslide píše:Žádná další funkce mě snad ani nenapadá, teda kromě SMSek, ale to snad neumí žádné HF

HF u VW ty SMS ve spojení s tím slušnějším rádiem umí. Novější rádia VW koncernu umí jak HF, tak i rSAP, takže majitelé novějších vozů mají vyhráno.
rSAP je lepší než HF, bo jak už někdo psal - využívá lepší antény a nevybíjí baterku, bo odpojí mobil od sítě a místo něho se napojí sám.

edit: jestli by Apple musel nakoupit licenci pro rSAP, tak to pak všechno vysvětluje! Zisky si přeci snižovat nebudou... ... to jsem si zas zkazil den :evil:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

olha | ned lis 14, 2010 1:27 am

Mám v autě BT od Nokie, a iPhone 3GS s fw 4.1, připojí se, ale každou minutu neustále BT hledá a několikrát se odpojí a zase připojí.... až po nějaké době zůstane odpojený, takže se stává, že mi zrovna někdo volá a iPhone je zrovna odpojený... :( má někdo podobné zkušenosti?
Host
Host

Pantani | ned lis 14, 2010 8:18 am

A co to ma spolecnyho s rSAP profilem na iPhonu?
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv