Problém s bankovnictvím s Turbo X-SIMM 2

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

kimi | ned led 20, 2008 1:14 pm

Problém s bankovnictvím s Turbo X-SIMM 2

Vážení,

dostal se mi do rukou telefon, kde byla jedna zvláštnost. Neviděl přes Turbo X-SIMM 2 bankovní aplikace GE Money bank, ještě musím dodat, že šlo o verzi 1.1.2 ze 45 týdne výroby s Turbo SIM. Když jsem si dal tu samou Vodafone SIM kartu do svého telefonu týden výroby 37 bez Turbo SIM, aplikace byly normálně vidět a dalo se s nimi pracovat. Víte někdo jak na to, případněm máte podobnou zkušenost? Samozřejmě můžu telefon znovu přeflashovat, odbloknout a zkusit jestli se nechytne, ale není možné, že Turbo X-SIMM 2 prostě nepodporuje bankovní aplikace? Chci se zeptat ještě tady na fóru, než provedu kompletně update telefonu od začátku, což mi zabere poměrně dost času. Budu rád za jakoukoli úvahu, třeba mě dovede k řešení.

Díky za Vaše postřehy a názory .-) KIMI

Uživatelský avatar spachal_tmp | ned led 20, 2008 3:22 pm

Konkretne neporadim, pouze muzu potvrdit, ze kombinace OOB1.1.2, Vodafone SIMka a NextSIM 2 karta je bezproblemova pro eBanku.
Starý pes fóra :)

Reneczech | pon led 21, 2008 8:48 pm

Ahoj kimi, jsem ve stejne situaci:( mam 1.1.2 + Turbo X-SIMM 2 + T-Mobile vse funkcni az na banking. Nasel si nejaky reseni? diky za info

kimi | úte led 22, 2008 12:12 am

Ahoj,

no konecne nekdo, kdo resi stejny problem, mam vazne podezreni ze ta karta nepodporuje aplikace SIM, ale rad bych to jeste otestoval s jinou Turbo. Reseni hledam, ale pokud je v hardware, bude to problem, nebo vymenit Turbo SIM. Ta co mam je sice o 400 levnejsi, ale kdyz neumi internet banking, tak je to o nicem. Kdybys na neco prisel, ozvi se :-)

KIMI

Lanex | úte led 22, 2008 12:09 pm

tipnul bych si že ta turbokarta nepřevádí funkce z vložené simky, tj. funkce SimToolkit... ??

testxxx | úte led 22, 2008 5:00 pm

co mas napsane na te karte?
China3GPP nebo neco jineho?

kimi | úte led 22, 2008 7:12 pm

Nemam ji ted u sebe, ale je tam urcite China3GPP, ale aplikace SIM nevidis, jinak chodi vsechno. KIMI

testxxx | úte led 22, 2008 7:15 pm

kimi píše:Nemam ji ted u sebe, ale je tam urcite China3GPP, ale aplikace SIM nevidis, jinak chodi vsechno. KIMI

tak to ti tam urcite nepujde je to ta starsi verze 3generace

kimi | stř led 23, 2008 10:41 am

Tak vážení potvrzeno! Karta Turbo X-SIMM 2 s označením China3GPP zřejmě nepodporuje Sim Toolkit, je sice levnější, ale pro mě je tohle zásadní, kdybych to věděl nekupoval bych si jí. KIMI

Uživatelský avatar spachal_tmp | stř led 23, 2008 11:23 am

Nesouhlasim .. podivejte se na fotky do clanku http://iphone.cz/?text=274-navod-na-odb ... nych-karet a podivejte se co je napsano na te NextSIM 2 karte. Je tam China3GPP. A presne s touto kartou (a starou SIMkou od v te dobe jeste Oskara) mi SimToolkit a cele bankovnictvi od eBanky chodi naprosto bez problemu.

Nebude chyba spise nekde jinde, nez v te karte? :)

kimi | stř led 23, 2008 5:18 pm

Spachale, tezko rict, delal jsem uz par iPhonu a vzdy stejnou metodou, zadnej z nich nemel problem videt aplikace SIM aplikace. Mam doma jednu Turbo, zkusim ji naprogramovat a vymenit a podam reference. Jinak pak kompletni restore a novy odblok, jinou cestu nevidim. Ale stejne mi neco rika, ze je problem v Turbo, uvidime :-) KIMI

Uživatelský avatar spachal_tmp | stř led 23, 2008 7:52 pm

Vzhledem k tomu, ze TurboSIM, cituji z webu vyrobce: " ..je unikátní produkt umožňující provozovat mobilní SIM Toolkit aplikace nezávisle na operátorech", hadam ze by s SimToolkit aplikacemi opravdu nemela mit problemy :) ..

Ted jsem vyzkousel OOB1.1.2 i s 'originalni' Bladox TS a vse tez v poradku, pristup k eBance (SIMka od Vodafone) bez problemu.

kimi | stř led 23, 2008 8:05 pm

Bladox

iPhone je zázračnej stroječek, ale taky někdy přidělá hodně starostí, věřím, že Ti všechno funguje, jen nemám, proč NE zrovna na tom konkrétním iPhonku. Tak ho prostě sestavíme znovu, krok po kroku, flashe, reflashe, update, downgrade a uvidíme .-) jestli nebude poslouchat, tak mu asi rozbiju display .-) každopádně díky za postřehy, dám vědět, když na něco přijdu .-) možná bude chyba v bance - eBanka není Ge Money Bank :-) Kimi

Reneczech | stř led 23, 2008 10:46 pm

:) problem stale nevyresen:( mam stejne problemy a resil jsem to uz s firmou Maczone, ktera karty prodava:

jejich reakce
karta by nemela mit vliv na GSM banking ... nicmene u takovychto reseni tezko neco garantovat . Overte , zda ma karta dobry kontakt s puvodni sim kartou , zda je dobre "slicovana: a neni pouzita prilis tlusta oboustrana le[***] paska
---

karta ma po obvodu odoustanou lepenku na kterou se nalepi presne simka, takze chyba v slicovani neni. Udelal jsem pokus, ze jsem simku s TS strcil do nokie 6310 a telefon normalne funguje, ale take nevidi SIM aplikace a bez TS vidi, takze chyba v iphone neni. to jen pro info, aby jste zbytecne nepreinstalovali iphona

ebanka nabizi jeste sluzbu SMS banking, kdy authorizacni kod chodi v SMS zprave a spolu s Ipinem, ktery obdrzite v bance se na ucet prihlasite. Bohuzel SMS bankingem se ucet neda nijak ovladat //jako platit ucty, zamykani a odemykani karty, zustatek atd..

kimi | čtv led 24, 2008 11:01 am

Spachale, tak zda se, ze problem opravdu lezi jinde, nez si my dva myslime, zajima me na to prijit. Bud je to kus od kusu, nebo pro to zatim nemam vysvetleni. Kazdopadne se zda, ze reinstal nepomuze, napad dat TS do jineho telefonu a zkontrolovat funkce "internet banking" je prukazna. Dobre by bylo uvest, jake kdo pouzivat bankovnictvi, muze byt jeste chyba v aplikaci a kodovani. Proste GE Turbo neni schopna precist, eBanka je v tomto ohledu v pohode :-) Kimi

Ronaldokk | úte úno 05, 2008 11:40 pm

Vodafone + TurboSIM + Ceska Sporka = nefunkcni GSM Bankikng

kimi | stř úno 06, 2008 7:45 am

To zalezi jakou TS pouzivas, nesjspolehlivejsi, ale taky nejdrazsi jsou od Bladoxu, kupoval jsem 2x iPower Turbo SIM X-SIMM 2 mel s tim velky starosti, nahle ztraty signalu, nefunkcni bankovnictvi, pady SMS pri odesilani, uz proste nikdy. Delaji to nejaky Cinanci na kolene a podle toho to taky vypada. Bladox je proste kvalitka, navic je preprogramovatelna, takze pokud se prijde na to, ze je treba pro verzi 1.1.3 nějaká změna údajů na TS, stačí ji smazat a všechno pojede .-) KIMI

Uživatelský avatar haasteren | stř úno 06, 2008 9:38 am

Funkcnost

MAM 3GGP verze 1.4 posledni z minuleho tydne a test je nasledujici:

TMOBILE - volani ANO, banking NE
O2 - volani ANO, banking NE
VODAFONE - volani ANO, banking ANO

mel jsem 2 verze karet jednu z USA a druhou z CINY obe se chovaly stejne ...

Úklid v sekci, přesun do archivu. Julek

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv