Prehľad sadzieb SALES TAX V USA

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Cajkowski | čtv led 24, 2008 4:55 pm

Prehľad sadzieb SALES TAX V USA

Zdravim vsechny nadsence iphone, zkousel jsem vyhledavat a odpoved jsem nenasel, tak to zkousim novym topic. ;o) Potreboval bych prakticke zkusenosti s TAX v USA. Kde je nejnizsi? Dekuji za zkusenosti a nejlepe PSC statu ci mesta.

PS: dost uvazuju o koupi primo v USA a ono jestli zaplatim $66 nebo $24 TAX je trosku znat. cca 7700,- za iphone + cestina macwell + "simunlocker" se mi porad zda jako rozumna cena na to, abych pozadal nekoho kdo tam leta at mi ho tam koupi a priveze.
Host
Host

Uživatelský avatar tvosi | čtv led 24, 2008 6:08 pm

ja na taxach platil asi 20 dolaru...jen te chci upozornit ze v tech iphonech bude uz firmware 1.1.3 a to nebude tak jednoduchy odbloknout
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar rony | čtv led 24, 2008 6:11 pm

Re: TAX USA

dolezitejsie ako TAX je ci kupis 1.1.2 OOB alebo 1.1.3 OOB.

ver mi. na nejaku dan sa mozes v tento moment vykaslat, lebo dolezitejsie aka verzia.

ver mi.

cim viac spekulujes ako okaslat na stokorunach, tym vacsi problem mozes mat s niecim uplne inym.

a vobec, co sa bavime, ked tam prides aj tak uz bude v predaji jedine 1.1.3 OOB.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Cajkowski | čtv led 24, 2008 6:17 pm

to mi je jasny. nadpis je ale TAX a tak resim kde je nejnizsi. problemy s verzi v teto diskusi neresim. jde mi o to kde je nejnizsi dan. rada lidi tady taky kupovala 1.1.2 s tim, ze to zarucene bude za "14 dni" odblokovane, meli ho doma vystavenyho a nakonec museli kopit turbosim, ...

kdyz to budu chtit mit bez problemu, tak si ho dojdu koupit za 16.499,- s ceskym DPH. Budu mut doklad, odectu si DPH, budu tam mit cestinu, turbosim. Vyjde me bez starosti do 14.000,-
Host
Host

Uživatelský avatar lofounek | čtv led 24, 2008 7:19 pm

No jo jenze 1.1.2 jdem odblokovat aspon s TurboSIM, 1.1.3 nejde nijak :wink:
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar rony | čtv led 24, 2008 11:09 pm

tak ak sa pytas na TAX mozno by si to mal hladat niekde inde ako prave tu.

tu ti kazdy povie nanajvys tax miesta kde nakupoval.

urcite na nete najdes komplexny web s takymi informaciami.

a poviem ti este raz a uprimne: ci je tax 6 alebo 8 percent, moze ti to byt jedno, pretoze ak mienis kvoli TAX cestovat 3000 km, tak uz pri prvom milniku zistis, ze si to usetrene predrbal nakupom Coly na pumpe.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Cajkowski | pát led 25, 2008 12:01 am

2 tvosi: super odpoved, jeste schazelo kde si to kupoval. jinak jsem se dozvedel co jsem se ptal a jeste byl navic upozornen. ;-)
2 rony: clovek se normalne zepta a dostane pojednani co ze si to privezu a jak ta cola za to nestoji, ... a jestli by jsem jeste chvilku psal tak se mozna dozvim jaky napeti ma iphone a co si mam obleknout az si ho pujdu prebirat. ;-) Clovek se zepta kolik je hodin a dostane pojednani z ceho jsou hodinky, jak dlouho vydrzi baterka, ... ale kolik je se stejne nedozvi. Kdyby si to poradne cetl, tak 3000km tam opravdu nepoletim. Znam dost zamestnancu zahranicnich firem, kamaradu, pratele pratel, kteri tam letaji za praci, skolou, ... a pozadat je o koupeni a dovezeni neni problem. akorat potrebuju vedet koho z nich oslovit. ve kterem state usa je nejnizsi TAX.

Hledal jsem to na netu pres google, wikipedii, ... dozvedel jsem se akorat ze je to dle PSC. nasel jsem javu kde po zadani PSC mi to ukazalo kolik je tam TAX. zkouset vsechny PSC, kterych je v huste popsane knize s PSC 2500 stranek opravdu nechci. zkousim jeste hledat a tady jsem taky hodil nit, ze mi treba taky nekdo poradi.

Jeste jednou lehka otazka. Kdo kupoval iphone v USA, jestli by byl tak laskav a napsal mi kde to bylo (PSC, stat, mesto) a kolik TAX cinila. Docela k pochopeni ne?
Nejedna se mi totiz jen o iphone, ze ano. To mohlo taky ctenare napadnout.
Host
Host

Uživatelský avatar rony | pát led 25, 2008 1:05 am

znovu opakujem, zrejme bude lepsie orientovat sa na to, kupit co najskor a kupit 1.1.2 OOB. Ci a aka TAX tam bude je snad v tom pripade jedno, pretoze u 1.1.3 OOB si vlastne na dlhsi cas kupis nanajvys ipod.

to som chcel povedat.

a otazka "aka tax je v usa" sem vlastne nepatri - mal si si to na internete dohladat.

ohladom "vysky" som ti odpovedal hned - ta suma DO 450$

v podpise mam link (1) a tam je uvedene, ze sposob nakupu, cenu, sposob dovozu si riesi kazdy sam svojimi moznostami.

ak ti tolko znamych "jezdi" do usa, tak TO PRAVE ONI su ten ciel tvojich otazok na vsetko vratane TAX :-)

Sales tax
California's minimum combined state, county and local sales and use tax increased to 7.25 percent (6.25 state-only portion) on Jan. 1, 2002.
The rate will be higher in cities and counties with special taxing districts. Click here to find the combined sales tax rates for California cities and counties.
Many business owners believe that gift wrapping is a nontaxable service. However, unless it is food products that were sold in a nontaxable transaction, sales tax generally applies to gift-wrapping charges.

skus tento web

taxes

ked tam budes chvilu citat, pochopis, ze sa pytas na vec, na ktoru sa velmi tazko odpoveda.

a potom sa budes hanbit za to tvoje ironicke brebtanie co si tu vysypal na moju adresu.

znovu zopakujem: nejaka priposrata TAX nie je ten problem, co mas riesit. Ries skor to, aby si kupil 1.1.2 OOB. To je moja rada a na to sa zameraj. Ak skutocne iPhone chces, tak rozdiel niekolko dolarov nehra proti rozdielu medzi 1.1.2 OOB a 1.1.3 OOB ziadnu rolu.

POCHOPIL?

AK nie, tak si pozri http://www.tax.state.ny.us/

to na vyliecenie predstavy, ako je to s usa tax jednoduche, postaci :-)))
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Brano007 | pát led 25, 2008 2:08 am

Rony, uz dlhsiu dobu sledujem Tvoje vyroky a Ty si zrejme myslis, ze si najmudrejsi na svete...prepac, ale teraz som to uz nevydrzal. Niekto sa tu na nieco pyta ohladom iPhone a ci je to TAX alebo nejaky technicky dotaz je predsa uplne jedno nie? Ak sa nemylim, tak toto je iPhone forum a nie miesto kde sa nikto na cokolvek opyta a prvy kto mu odpovie je Rony a totalne ho zjazdi a urobi z neho blbca. Trochu nerozumiem, co tym sledujes..majster..

Uživatelský avatar rony | pát led 25, 2008 10:14 am

ak sa niekto citi ako blbec po precitani mojich odpovedi, potom je to jeho problem, nie moj zamer.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Cajkowski | pát led 25, 2008 4:09 pm

2 Brano007: dekuji. ;-)

Byla to technicka otazka - kdo tam byl, kupoval, kolik dal TAX a kde. Nekdo kdo tam leta za praci nebude litat po kramech a ptat se na jednanich kolik je TAX. Vetsinou to je letiste - taxik - hotel - jednani - .... Pri jidle, ... TAX neresi. Beztak to plati kartou vsechno na firmu. Proste ja musim zjistit jestli florida, N.Y., Texas nebo ... a dotycnemu co tam poleti rict tady v tom apple store to koupis. na netu najdu adresu a tu predam. Jestli tam koupi ipod touch, nebo iphone verze 2.8.6 je snad uz jedno. Jde mi o nakup jakekoliv elektroniky. Tuhle jsem totiz resil bryle k PC co tady je maji v CR jen v jednom krame a to 3x drazsi nez v USA. Tam vyjdou na cca na 7.000,-.
Host
Host

Uživatelský avatar spachal_tmp | pát led 25, 2008 4:17 pm

23.50 USD, objednane z Apple Store online, stat New Jersey.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

bttf | úte led 29, 2008 4:36 pm

Nevada. Zero tax.
Suspect
Suspect

Cajkowski | úte led 29, 2008 7:23 pm

2 spachal_tmp: takto ma vypadat odpoved. dekuji
2 bttf: jakto 0? muzes mi napsat vic? si si to nechaval nekam z nevady posilat a nebo ti to tam nekdo kupoval?
Host
Host

jigaboo | úte led 29, 2008 7:27 pm

Brano007 píše:Rony, uz dlhsiu dobu sledujem Tvoje vyroky a Ty si zrejme myslis, ze si najmudrejsi na svete...prepac, ale teraz som to uz nevydrzal. Niekto sa tu na nieco pyta ohladom iPhone a ci je to TAX alebo nejaky technicky dotaz je predsa uplne jedno nie? Ak sa nemylim, tak toto je iPhone forum a nie miesto kde sa nikto na cokolvek opyta a prvy kto mu odpovie je Rony a totalne ho zjazdi a urobi z neho blbca. Trochu nerozumiem, co tym sledujes..majster..
nerad, ale souhlasim...

Uživatelský avatar rony | úte led 29, 2008 7:43 pm

nerad ale ja tu nie som ten, co sa pyta a caka odpovede.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

bttf | stř led 30, 2008 2:03 pm

tak promin, sales tax v Nevada uz neni 0% ale tady je odkaz na dan ve statech: http://en.wikipedia.org/wiki/Sales_taxe ... tes#Nevada
Suspect
Suspect

Cajkowski | stř led 30, 2008 11:32 pm

2 bttf: dekuji. na wikipedii jsem hledal, ale nejak spatne. nebo spis lenive. ;-) ten link co si poslal mi resi presne co jsem potreboval.

Riešenie: Sales taxes in the United States

prosim moderatora o lock. vyresno.

pozn.mod.rony: tiez si myslim, ze odkaz na wikipediu je najtrefnejsou odpovedou.
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv