Odblokovanie sim karty

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar icefiresr | ned dub 05, 2009 3:24 pm

Odblokovanie sim karty

Zdravim,
potreboval by som odblokovat IPhone 3G s verziou 2.2 (5G77) a Carrierom (null) 2.9 pre mojho operatora O2, nakolko funguje len T-Mobile.

Je to v sucasnosti mozne ? Ak ano, mozete ma navigovat spravnym smerom? Dakujem.

S pozdravom
iCe :wink:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Yreg | ned dub 05, 2009 4:46 pm

Re: Odblokovanie sim karty

Navigoval by som ťa sem a len a len preto, že si slušný aj sem.

Nabudúce sa prosím aspoň trochu snaž ;)

Uživatelský avatar icefiresr | ned dub 05, 2009 4:53 pm

dakujem :) pozrem to, trosku som tu hladal po fore, cital tiez, ale nic pouzitelne som nenasiel, neboj zas az tak lenivy nie som

druha vec je to, ze som trosku znervovany z toho, ci to vobec je mozne odblokovat, nakolko som telefon nedavno kupil a nemozem z neho telefonovat :lol:

dam vediet, ci sa podarilo, pustam sa do toho

EDIT:
aku verziu yellowsn0w mam pouzit? nikde tam nie je uvedene, ktora je vhodna :cry:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Yreg | ned dub 05, 2009 5:24 pm

Najnovšiou nič nepokazíš. ;)

Uživatelský avatar icefiresr | ned dub 05, 2009 5:32 pm

no este zistit, ako to nahrat do Iphone a budem stastny :D boze som v tom totalny noob
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Yreg | ned dub 05, 2009 5:36 pm

Prosím ťa, ktorému z krokov v tomto návode nerozumieš?

viewtopic.php?f=96&t=14040

Veď je to jednoduché :)

Mimochodom, nestresuj sa, pochybujem, že by si pri tom mohol iPhonu nejak uškoďiť.

A v dnešnom čase sa vo veciach okolo iPhonov noob vyznačuje len tým, že nečíta návody ;) Pretože všetko je už jednoduché a zdokumentované :)

Uživatelský avatar icefiresr | ned dub 05, 2009 6:10 pm

dakujem za ochotu pri rieseni, momentalne som sa zasekol v Itunes (pracujem s tym prvykrat) a hladam:
V kolonke iPhone a v ponuke INFO podržíme SHIFT a stlačíme Restore. Vyhľadáme náš stiahnutý "custom firmware 2.2.1" a potvrdíme. Čakáme na iTunes kým dokončí restore.

Neviem, v ktorej vetve to je myslene, klikol som aj na meno Iphonu, ale vo vetvovej strukture nie je nic take ako Info :|
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Yreg | ned dub 05, 2009 6:27 pm

http://www.smnd.sk/viktor/files/itunes.png

Pri klikaní na Restore drž stlačený Shift.

(v tom návode je zjavne chyba)

Uživatelský avatar icefiresr | ned dub 05, 2009 6:40 pm

diky, mozno by si to mohol doplnit aj do povodneho topicu :)

takze konecne sa mi po hodinke zapol iphone po tom, co som ho totalne vymazal od predchodzieho majitela, takze teraz idem upgradovat

este jedna vecicka co som si vsimol:
pre SR sa mi neda zaregistrovat iTunes, stale mi pise, ze zle PSC, i ked je v 5 miestnom formate a je vyplnene aj spravne mesto :? , vyzera to tak, ze nemaju podporu pre SR a ja chcem coverflow :/

edit:
kruci, po vymazani predchadzajucich user dat sa to nechce zapnut, zobrazi to nejaky obrazok nakusnuteho ananasu a nic to nerobi :/

edit2:
vdaka bohu ze DFU funguje :) hned tam davam zo zalohy 2.2.1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Yreg | ned dub 05, 2009 7:13 pm

juramac, nie všetci ľudia na svete sú češi ;) U nás t-mobile blokuje. A kúpiť mohol aj z druhej ruky, sám som ich pár blokovaných pre t-mobile predával.

pajcer | ned dub 05, 2009 7:14 pm

ale on je Slovak :D a nas t-mobile blokuje iphony :!:

inak opatrne s tym FW 2.2.1 lebo musis tam nahrat iba custom FW (kde nieje upgrade basebandu na verziu 2.30 - navody su tu na fore) inak nieje cesta spat a budes ho moct pouzivat iba s t-mobile kartami...
nástroj: iPhone 6 & iPad air 64GB no jb iOS 10
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar icefiresr | ned dub 05, 2009 7:37 pm

diky za upozornenie, dal som tam aktivovany custom. Uz to bezi na 2.2.1 s basom 2.28 :wink:

prave sa rozculujem nad tym, akym sposobom tam nahram z depositov yellow, nikde to neviem najst

btw kupil som ho z 3 tej ruky a ano, je z T-cka a moje drahocenne O2 tam nejde (zatial)

edit:
uz som to nasiel, nainstalovat, dam restart a skusim sim

edit2:
nechapem, urobil som to vsetko ako tu viewtopic.php?f=96&t=14040 aj mam tie iste verzie a O2 stale nejde ani za nic, mate nejaky napad prosim vas na unlock

Pokud změníš barvu na nečitelnou světle zelenou, tak děláš také chybu. Používej defaultní barvu písma a nebudeš mít problémy. Beavers.

OMG, farbofily :twisted: Doporučuji ti, aby ses podobných reakcí zdržel. Beavers.

Prestuduj si pravidla fora! Hlavne cast o farbach! Cervena je nasa kamo! Paly viewtopic.php?f=112&t=10929

sorry stava sa, vsade inde pisu modi hrubym ciernym :roll: dal som to zelenou pre istotu

edit3:
samson010 píše:ak cez cydiu vyhladas yellowsn0w , nainstalujes len repo , potom daj znova vyhladat yellowsn0w a az potom ti najde aplikaciu , skusal som to a funguje to na moju Orange kartu

Takze uz som z repa vytiahol 0.9.8, mam ju nahodenu, dal som aj Reset network settings a stale nemam siet :|

spravil som to pre istotu este raz aj presne podla tohoto viewtopic.php?f=96&t=12928&p=112743 a stale nic

edit4:
jo jo jo :lol:
cely problem som vyriesil! bolo treba vypnut SIM PIN request (inymi slovami, ze si pyta pin pri vlozeni karty). Toto sa ale priamo na iphone nedalo, tak som to narval do starej 3100 kde som to vypol
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pajcer | ned dub 05, 2009 9:15 pm

som ti to xcel napisat :D ale medzitym si na to prisiel ....

treba proste vypnut pouzianie PINu :idea:
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar icefiresr | pon dub 06, 2009 5:14 pm

no mozno by nebolo od veci, to doplnit aj do navodov.

Dnes som tiez musel prist na to, ako nahodim na ten Iphone O2 data neobmedzene, totiz to v predajni O2 na mna cumeli ako na zjavenie, ked som sa ich pytal, ako to nastavit na Iphone (nahodou som isiel okolo O2, tak som si povedal, co keby to vedeli, usetrim si cas :) )

potom som este volal na infolinku, tam prve, co sa ma tetulka spytala, ze ako sa volam (ano, citate spravne, gestapo, i ked som volal len informativne na 0800 a nie 949), porozpraval som je to tiez a ona, ze to maju na stranke v zozname nastaveni pre jednotlive telefony.

Tak som tam isiel, ale tetulka bola asi nahluchla alebo nevedela co to Iphone je, nakolko v zozname podporovanych zariadeni na nastavovanie nie je.

Tak som po precitani par stranok navodov tiez prisiel na to, ze v nastaveniach sieti a data ma byt nastaveny nazov Internet a ostatne 2 kolonky volne, ale to tiez nestacilo, a a po par strankach dalsieho citania som sa dopracoval k tomu, ze este treba resetovat network connections.

Sranda, na 02 supporte by sa takeho veci mali naucit, alebo to aspon hodit na stranku k ostatnym phonom.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Yreg | pon dub 06, 2009 7:37 pm

O:o)

O2 nemôže mať na stránke návod ako unlocknúť telefón od t-mobileu :D

Som rád, že ti nakoniec všetko ide, proste si treba trocha počítať, popátrať a nakoniec to zvládne každý :)

Uživatelský avatar icefiresr | pon dub 06, 2009 8:39 pm

hej chapem, ale ja som to myslel tak, ze by mala O2 mat navod aj na telefony, ktora ma v ponuke na spojazdnenie ich sluzby (nie odblokovanie samozrejme)

este jedna otazocka- idem tam prehrat firmware na Whiskyho SK 2.2.1, pojde to bez problemov nie ? :wink: nemusite mi na to odpovedat, skusim to aj sam najst, len aby som si to neskor precital a odlahlo mi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pajcer | pon dub 06, 2009 9:02 pm

neviem co si tak komplikovane nastavoval na telefone. :idea:

Ja som presiel na O2 z t-mobilu a internet som aktivoval na zakaznickej linke a do policka APN napisal proste "o2internet" (teraz uz funguje aj "internet")

nic netreba resetovat ani restorovat - iba som vymenil karty

FW od whiskyho je idealny ak xces mat iPhone po slovensky alebo cesky.... inak mozes nechat original a pouzit QuickPWN
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar icefiresr | úte dub 07, 2009 2:42 pm

az na to, ze inac to neslo, lebo ja som ho uz aktivovany mal na predchadzajucom telefone a 2x mi to v O2 nechceli spravit
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv