Je tady konkurence - iphonemania.cz

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar toncek | stř úno 20, 2008 9:09 am

Je tady konkurence - iphonemania.cz

Dneska, když jsem zabrousil na mobilmanii, tak jsem se nestačil divit. Když na mě vyskočila hláška, že mobilmania zpouští nový web - http://iphonemania.mobilmania.cz/. Když jsem zabrousil na ty stránky, tak prozatím tam teda nic moc není, ale asi se to časem rozšíří..Co si myslíte o novém webu vy?

Na jednu stranu si myslím, že to je určitě dobře, že je další web o iphone v češtině, přece jenom konkurence zvyšuje kvalitu :P A na druhou stranu si myslím, že není možné tam uvést nic, co už tady není dostatečně popsané..Taky si myslím, že za založením toho webu stojí přece jenom rostoucí zájem o iPhone u nás a určitě nemalý podíl na tom má i naše fórum a jeho úspěch..
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Julek | stř úno 20, 2008 9:28 am

Re: Je tady konkurence - iphonemania.cz

Nemyslím že je to konkurence, ba naopak, držím jim palce.
Já si myslím že je to jenom dobře, jen víc informací o iPhonech.
My jsme amatéři, oni profesionálové kteří za to dostávají mzdu naopak jsem zvědav jak moc se budou lišit :)
Je to vidět i tady na fóru myslím návštěvnost. Vyjde nový fw a nastane peklo :), vyjde nový způsob odblokování a zase, z klávesnic se kouří. Pak se vše uklidní, více méně tu jen tak klábosíme dokud se zase nestane něco nového.

Mobilmánia to na rozdíl od nás, ale dělá pro peníze, ne proto že by iPhone tak milovali. Hlavně myslím že na podobný server jako mobilmánia nepatří návody jak porušovat obchodní podmínky Applu ( jailbreak, anySIM atd atd.. ).
Jsem zvědav co se tam postupně objeví... poprosil bych tímto aby jste tam občas zašli, ne proto tam dělat bordel :wink: , ale pro kontrolu zda tam nepoužívají naše návody. Na každý sepsaný návod zde mají autoři autorská práva.

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar rony | stř úno 20, 2008 10:39 am

hej, Maler to uz avizoval pred par dnami. Zrejme budu mat navrch v spravodajstve.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar spachal_tmp | stř úno 20, 2008 11:53 am

Jojo, cetl jsem jeho clanek a myslel jsem si ze to bude neco z projektu *mania.cz :) .. jen je ni zahadou, proc nevyuziva primo jejich redakcni system, ten je vice nez dobry, mam dojem ze jim to cele bezi na Drupalu ..

V kazdem pripadku cim vice zpravodajstvi, tim lepe, treba to ostatni redaktory dokope k tomu, aby take zacali psat clanky na nas web, nejsem tady jen ja, ze.. :P
Starý pes fóra :)

maybe | stř úno 20, 2008 2:54 pm

Souhlas, zatim je toho tam poskromnu, nicmene clanek o spekulacich a uvedeni iP na trh je moc zajimave cteni...

KeyserSoze | pát úno 22, 2008 10:58 am

Když jsem četl článek na malerovi o spuštění stránek, tak jsem si řekl: Zatraceně, další konkurent. Ale potom jsem si uvědomil, že jsme iPhone komunita a navzájem by jsme se mohli doplňovat.

Julek | pát úno 22, 2008 1:54 pm

Já to vůbec nevnímám jako konkurenci... naopak jen houšť a větší kapky :)

Obrázek
Administrator
Administrator

Apophis.k | sob úno 23, 2008 6:41 pm

podle mě to žádná konkurence není.. Zatím sem tam nenašel nic, co bych nenašel třeba tady na foru, navíc jejich forum je úplně prázdný, takže Naše forum rulezz, jejich stránky sou pekný, články mají kvalitní(slohově), ale aby měli co napsat, tak rozmazávaj zbytečný hovna a to nemám rád...

Julek | sob úno 23, 2008 8:14 pm

Heh já to nechtěl psát, ale zatím mi ty jejich články skutečně nic moc nedali, uvidíme časem..

.

Obrázek
Administrator
Administrator

watterman | sob úno 23, 2008 8:37 pm

Doufám že se mím příspěvkem admini nenaštvou ;) Ale informační hodnota webu iphone.cz je téměř nulová, kromě opravdu kvalitně napsaných návodů na JB, odblokování, aktivaci iPhone... Ale novinky se tam téměř neobjevují, a každý nemá čas prolézat fórum aby se dověděl co se stalo, protože na fóru je toho opravdu hodně :) takže by určitě stálo kdyby jste to co je na fóru nějak postupně přenesli na web iphone.cz ...
A iphonemania.cz je opravdu špičkový web, design je nádherný, informační hodnota článků také, ale je to kvůli těm penězům :)

Julek | sob úno 23, 2008 8:40 pm

Nenaštvou, máš pravdu s iphone.cz řešili jsme to. Bohužel nás iphone.cz neživí děláme to zadara. Redaktora klidně můžeš dělat pokud jsi ochotný se do toho pustit jedině to uvítáme. Takže mluvit může každý jaké to je nebo ne, ale iphone.cz bude takové jaké si uděláme. Já věnuji svůj čas fóru, na články jsem se zařekl to ať dělá někdo jiný. Takže máš prostor k realizaci, stačí PM a domluvíme se a můžeš se dát do práce...

.

Obrázek
Administrator
Administrator

Apophis.k | sob úno 23, 2008 8:52 pm

co se týče mě, tak tak sem rád, že na iphone.cz nerozmazáváme takový blbosti jako na mobilmanii, pokud můžu radit, tak bych to nechal ve stylu účelovýho webu, takže návody, rady, ale něco jako novinky a podobný ptákoviny bych tam netahal... Jinak, pokud by byl zájem, tak já bych se toho redaktorování klidně zůčastnil, pro začátek bych vzal pár věcí ze sekce návodů, přidal bych k tomu nějakou tu slohovou omáčku a lupnul na web... Pro ty co jsou líní číst forum, nebo pro ty, co na to opravdu nemají čas ideální věc... ;-)

watterman | sob úno 23, 2008 9:05 pm

Já už se "zařekl" serveru mujipod.cz kde píšu články a psat články na dva weby které se zabívají podobnou tématikou je trošku "ujetý". Je mi jasný že jednoduše se kritizuje než něco koná... Ale myslím že na fóru se najdou lidé, kteří by o psaní článků měli zájem :) Zase budu jenom "radit" - Zkus napsat do důležitých téma o konkurz redaktoru, kteří by chtěli přispívat články na server iphone.cz ... Přitom na téma hodit všude možně po fóru odkazy, aby si toho lidé nejvíce všimli, jsem si jistý že několik zájemců se najde ;)

pe.kova | sob úno 23, 2008 9:11 pm

pokud by byl nějaký konkurz na redaktorování také bych se možná zúčastnil :wink:
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)

Uživatelský avatar toncek | sob úno 23, 2008 9:59 pm

Souhlasím prostě iphonemania.cz je komerční projekt, tam to ty lidi živí. Tady na iphone.cz jsou nadšenci, které to prostě baví a taky si myslím, že nemá cenu tady psát stejné novinky, jako lze nalézt tam..I když nápad s redaktorama není špatný určitě pár lidí by zájem mělo a uvést další věci z fóra jako nějaké zajímavé články by nemuselo být špatné..

Podle mého je přínos zdejšího fóra úplně v něčem jiném iphonemania je přece jenom informační web pro "masy", tady jsou lidi co se v tom rádi šťourají a vymyšlí spoustu prospěšných věcí (česká klávesnice, české repo). Ti lidi (nechci jmenovat, protože bych na někoho zapoměl :) ) udělali a dělají pro českou iPhone komunitu spoustu práce a to ve svém volnu.Myslím, že všichni tito co toto vytváří mají s iPhonem více zkušeností než redaktoři na iphonemania - oni se těmito věcmi nezaobírají, napíší článek a tím to pro ně končí, úkol splněn, peníze na cestě :wink:
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Julek | ned úno 24, 2008 11:53 am

pe.kova píše:pokud by byl nějaký konkurz na redaktorování také bych se možná zúčastnil :wink:

Na co konkurz ? Napiš na PM a domluvíme se...
Dám ti přístup na redakční systém.

to all : jakmile konečně změníme hosting, uděláme i nové iphone.cz

Obrázek
Administrator
Administrator

watterman | ned úno 24, 2008 2:32 pm

@toncek - No nevim jestli je zrovna psaní článků na iphonemania.cz živí, ale určitě tam píšou i ti co o to alespoň nějaký zájem mají viz Martin Lér... Ale jinak máš pravdu :)

Btw s tím konkurzem jsem to nemyslel doslova, ale prostě že by bylo dobré, dát lidem nějak vědět, že mají tu možnost. Tohle téma se dá snadno přehlédnout...

happytm | ned úno 24, 2008 7:29 pm

ja bych mel taky zajem,,,,.....,,,, :wink:

Uživatelský avatar spachal_tmp | ned úno 24, 2008 8:12 pm

OK, napis clanek, ja se na nej podivam (a pripadne proberu i s ostatnimi redaktory) a pokud to bude uzitecne (coz prepokladam) a alespon trochu psane cesky (na opravovani cestiny nema nikdo moc ani cas, ani naladu), dam jako clanek bud s Tebou primo jako redaktorem, nebo odkazem na Tebe jako autora.

To plati obecne pro kohokoliv, kdo ma o psani clanku pro iPhone.cz zajem, proto to zde uvadim verejne.

A neni pravda ze ten, kdo ma o psani clanku zajem, by nemel moznost kontaktovat 'spravna mista', ono to tak zase slozite neni :). Nejaka inzerce v tomto duchu je imho zbytecna.

happytm | ned úno 24, 2008 9:49 pm

Klidne bych napsal nejakej navod..ale nejak mne zrovna zadny tema nenapada... :-)

pe.kova | ned úno 24, 2008 11:09 pm

to jsme na tom stejně :lol:

happytm | pon úno 25, 2008 7:23 am

vono jaksi ted neni o cem psat...az bude nejaka novinka tak mozna...:-)

Uživatelský avatar drsny | pon úno 25, 2008 11:18 am

tak nejdrive kluci chcete byt redaktori a pak neni ocem psat? julek po me chtel at napisu neco o nasem cz/sk repozitari, ale ja moc spisovatel nejsem, tak se muzete nekdo realizovat.

pripadne dalsi namety: muj infoservis pro iphone, ktery ted dost zanedbavam nebo muj agregator zdroju do installeru / informacni sluzba o baliccich

pokud by k necemu z toho byly potreba nejaky screeny nebo informace, rad je dodam.

pe.kova | pon úno 25, 2008 1:41 pm

tak já se dám do těch repozitářů :wink:

watterman | pon úno 25, 2008 2:47 pm

Nebo další námět: Emulaci PalmOS na iphone / ipod touch... ;)
Vždy se něco najde, jde jenom o to jestli máš chuť něco hledat nebo ne... Tím nemyslím že by jsi tu chuť neměl :)

Obelix92 | pon úno 25, 2008 7:10 pm

mimochodem jestli jste si toho nevšimli tak slovičko Ziphone ja na titulni straně té iphone mobilmanie takže píšou asi o všem(on toho moc noveho neni krom te 16GB verze, že ano tak taky co psat)

watterman | pon úno 25, 2008 7:20 pm

Obelix92 píše:...(on toho moc noveho neni krom te 16GB verze, že ano tak taky co psat)

To myslíš vážně? Asi neprocházíš zahraniční weby :) Tam toho je denně spouta, iPhone 16GB už je hodně stará novinka ;)

Obelix92 | pon úno 25, 2008 8:01 pm

iPhone 16GB už je hodně stará novinka

však tak jsem to myslel ale přiznam se že zatim ani moc na zahraniční weby nechodim, stále nepatřím k vlastníkům iP(to se ale změní :wink: )

fboltn | stř bře 12, 2008 6:08 pm

To teda nevím jestli "další konkurence" nevím kdo by ze začátku bez malera a lidí kolem něj do iphonu šli ja ho mam už od 1.0 a jedenej kdo o tom informoval byl on na jeho stránkách http://www.maler.cz dělal hw unlock a podobný věci
Host
Host

Julek | stř bře 12, 2008 6:14 pm

nebudu tu vyprávět jak dlouho iphone mám nebo ne, ale Marler byl zřejmě jeden z prvních kdo o iPhonu začal něco psát konkrétního. A konkurence podle mě v tomto okamžiku není..jakmile se iPhone začne prodávat oficiálně to se pak objeví ještě spousty informací a www myslím...

Obrázek
Administrator
Administrator

fajnman | čtv bře 13, 2008 6:49 am

Tomu se zatim neda rikat konkurence, ste jednicka a oni to s tezi dozenou.. :-)

Julek | čtv bře 13, 2008 11:34 am

Ale ani já nechci aby oni brali jako konkurenci nás, prostě když dva dělají to samé není to totéž, naopak. My na tomhle nevyděláme, nějaký ten příspěvek + prťavá google reklama zaplatí server, mizerný hosting a můžeme např. nechat někoho ( což se právě děje ) udělat lepší redakční web atd atd..

bwt. nejsme jedničky my ale MY všichni, včetně uživatelů a i někdy otravných nováčků :wink:

.

Obrázek
Administrator
Administrator

fboltn | čtv bře 13, 2008 2:38 pm

Nejde o to jak mám iphone dlouho myslel jsem to tak že na začátku byl zdroj informací pouze jeho web takže bych to neviděl jako novou konkurenci
Host
Host

Julek | čtv bře 13, 2008 3:25 pm

V čechách byl jeden z prvních určitě ne jediný..

.

Obrázek
Administrator
Administrator

fboltn | čtv bře 13, 2008 3:50 pm

Jasný jsem rád že to tady pěkně vedete dobrý fórum :mrgreen:
Host
Host

Julek | čtv bře 13, 2008 4:49 pm

ot:
jsme rádi že jsi rád 8)

.

Obrázek
Administrator
Administrator

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv