parada... takze mam iPhone 2G, to je dobry vedet...
a ted to hlavni... pokud jsem to dobre pochopil, tak k tomu, abych si mohl instalovat crackly aplikace, hry nebo si jinak upravit prostredi, musim udelt ten JailBreak. Je to tak?
Mozna budu vypadat jako idiot, ale po zkusenostech s WM zarizenimy jsem se naucil, ze je lepsi se zeptat...
Co je to Cydia? Pochopil jsem to tak, ze je to neco jak appstore ale jen pro "open source aplikace třetích stran" (pod tim si predstavuju jednoduse soft zadarmo

)
Edit:
jeste jedna vec... podle telefonu mam verzi 2.2 ale kdyz si chci stahnout nejakou aplikaci zadarmo z appstore, tak mi to obcas napise, ze potrebuju firmware 2.2.1 nebo tak neco... nemel bych pred jailbreakem upgradnout firmware?
a pokud ano, kde ho najdu a jak ho tam nahraju?

diky moc za pomoc
Tak, kamaráde, teď jsem udělal za tebe práci, čili jsem zeditoval tvoje dva po sobě jdoucí příspěvky do jednoho. Příště ti už budu ty další mazat. A teď: pokud umíš číst, tak se rozeběhni po fóru a než se začneš na něco ptát, prostuduj si pravidla, ostatně, měl jsi to udělat při registraci, což jsi zjevně neudělal, protože se ptáš jak na cracklé apkliace, což je záležitost warezu. V pravidlech se dozvíš, jaké postihy za pirátskou činnost, i když ji jen vyžaduješ, tady jsou. Až se naučíš pravidla, budeš vědět, že se nemáš ptát na věci, které tu jsou milionkrát vysvětlovány - používej tlačítko Hledat. Až opravdu, ale OPRAVDU odpověď nenajdeš, tak se teprve ptej. Raději už nepátrám po tom, kdes k telefonu skutečně přišel a pokud v zaměstnání (většinou ale zaměstnavatelé iPhony nerozdávají a když tak s komplet příslušenstvím), tak jsi jej měl mít se vším všudy. Beavers.