iPhone 3GS ze zahraničí

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

H3nry | čtv zář 03, 2009 2:48 pm

iPhone 3GS ze zahraničí

Všechny zdravím...měl bych pár dotazů ohledně iPhonu 3GS zakoupeného v USA.
1, Nevím zda v USA mají jiný typ zásuvek ( myslím napětí), takže jestli by nebyl problém používat klasickou evropskou zásuvku s napětím 220.
2, Kolik cca. stojí odblokování Iphonu, aby se dala využít simka evropských operátorů.
3, Nevím jestli máte s týmto někdo skušenosti, ale je to možné. Kolik by stála přeprava přes moře ( respektivě jak ji zajistit, jestli u nějakého přepravce).
4, Jak by byla možná reklamace ( nyní mám iPhone 3G a po 6 měsících mi odešel do věčných lovišť mikrofon), takže by bylo možné že stejná kvalita mikráku je i u 3GS. Nechtěl bych posílat mobil na reklamaci ani po roce používání...stojí to hodně peněz a času a hlavně nervů.

Pokud je tu někdo kdo si obědnal iPhone 3GS nebo i jiný z USA, tak sem napište nějaké věci či problémy, které jsem nezahrnul, popřípadě nějaké rady.

Předem děkuji za odpověďi.

Uživatelský avatar ygy | čtv zář 03, 2009 3:03 pm

Re: iPhone 3GS ze zahraničí

ja mam jeden 3gs z usa a akozto sa on staram ako oko v hlave mam na nom puzdro foliu a este ani raz mi nespadol a preto sa ja reklamacie vobec neobavam ... kupil mi ho tam kamarat a bral ho do prirucnej batoziny takze dopravu som neriesil a odblokovat si to dokazes aj sam ..to na fore je na to xy navodov
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar parmin | čtv zář 03, 2009 3:54 pm

1. Zasuvky maji v USA jiny, ale kdyz si sezenes CZ adapter, nebudes mit s nabijenim problem.

2. Odblokovani zvladnes sam a tim padem je zdarma

3. Doporucil bych Ti zeptat se v okoli, zda by Ti ho nemohl nekdo privezt. Usetris za postovny, vyhnes se celnikum.

4. Samozrejme, ze se tim vystavujes riziku, ze telefon nebudes moc reklamovat, nebo jen velmi obtizne. Co tady chces poradit?

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar rony | čtv zář 03, 2009 4:11 pm

Jednoznacne sa ti to oplati iba ak tam niekto fyzicky bude a dovezie ti ho. na apple.com mas ceny nedotovaneho iphone, takze si spocitaj ci to tak chces. Na rovinu, nikde nenatrafi na lacnejsie ako cena z webu.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

vivids | pát zář 04, 2009 12:49 am

to ygy, mozem sa ta pls spytat kolko ta stal?

Uživatelský avatar ygy | pát zář 04, 2009 2:33 pm

690 dolarov 32 gb verzia :D a 16gb tam stoji 590

LiBo | sob zář 05, 2009 9:08 am

Taky mám 3GS ze zahraničí, přišel mi poštou a museli jsme platit DPH, měl jsem ho dostat ještě než tady fungoval, kvůli milým zmrdům (pardon) celníkům. Jinak mám americký adaptér, český si musím dokoupit.

H3nry | sob zář 05, 2009 12:02 pm

parmin píše:1. Zasuvky maji v USA jiny, ale kdyz si sezenes CZ adapter, nebudes mit s nabijenim problem.

2. Odblokovani zvladnes sam a tim padem je zdarma

3. Doporucil bych Ti zeptat se v okoli, zda by Ti ho nemohl nekdo privezt. Usetris za postovny, vyhnes se celnikum.

4. Samozrejme, ze se tim vystavujes riziku, ze telefon nebudes moc reklamovat, nebo jen velmi obtizne. Co tady chces poradit?

Znáš http://spravodaj.madaj.net/ ?

Já jsem ještě neobědnával něco z USA. Čili nevím co si člověk musí zajistit, popřípadě na jaké problémy bych mohl narazit.

A ještě něco...Jsou ceny v kamenných obchodech stejné s cenama uvedenýma na oficiálním webu Applu??
http://www.apple.com/iphone/buy/

Uživatelský avatar ygy | sob zář 05, 2009 1:11 pm

inak ak by ta zaujimalo tak v istylev ostrave je iphone 3gs o tisicku lacnejsi ako3g ... a ak to mas posielat postov tak sa dostanes zhruba na rovnaku cenu za au to predavaju tu

H3nry | sob zář 05, 2009 3:24 pm

ygy píše:inak ak by ta zaujimalo tak v istylev ostrave je iphone 3gs o tisicku lacnejsi ako3g ... a ak to mas posielat postov tak sa dostanes zhruba na rovnaku cenu za au to predavaju tu

Můžeš dát link?

EDIT:

Jsou ceny iPhonů v kamenných obchodech v USA stejné s cenama, které uvádí i na jejich webu??

edituj svoje příspěvky, tak jako jsem to nyní udělal za tebe a nepostuj jich více pod sebou. toncek

Uživatelský avatar toncek | ned zář 06, 2009 9:35 pm

Pokud myslíš apple story, tak ano.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar ygy | ned zář 06, 2009 10:02 pm

tak to cjcem bidiet ako mi zozenies iphone 3gs 32gb za 13k :roll: a odblokovat sa da jednoducho cez yellowsn0w

formgrip | ned zář 06, 2009 10:06 pm

ahoj,zkraceně prosim takže se vyplati koupit i-phone z USA z(http://store.apple.com/us/browse/home/s ... NzcwNjc0NQ) ?

H3nry | pon zář 07, 2009 8:27 pm

2 juraman : Hmmm vidím, že se fakt vyznáš.
Jinak dík teda za odpověď. Asi stejně nakonec zůstanu u svého 3G iPhonu. Časem si možná koupím 3GS nebo něco podobného.
Jinak s těma daněma by nebyl problém. Mám v USA rodinu takže by to mohli napsat na sebe a když by byl iPhone poškozen poslal bych jim ho a oni by ho reklamovali.

Uživatelský avatar rony | pon zář 07, 2009 10:45 pm

Zhrnme to: keby ti rodina z usa chcela darovat 3gs tak kludne.

Casy ked si hlinikovy iphone kupil v usa za 300$ uz neviem presne cenu a tu si ho odblokoval a vyhol sa zavazku u att su prec a nevratia sa.

Nakup v usa ci inde je na vasej kalkulacke v hlave, vacsina si iphone kupi u operatora vo svojej krajine.

Vieme poradit ak si iphone dostal darom ci doviezol z krajiny kde si docasne zil. Da sa rozbehat na nase sim karty ale robit ti prieskum trhu to nedokazeme.

Iphone zvonku nie je len priama cena zan ale dalsie naklady. Tie ti nevypocita nikto.

Nekupuj iphone ak nemas peniaze.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar toncek | pon zář 07, 2009 10:54 pm

Odblokování zas takový problém dnes není - prostě nahraješ jednu utilitu.

Taková Turbo sim to byla větší sranda :)
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar janekrubes | pát zář 25, 2009 11:28 pm

Pridam svou zkusenost 3 dny starou.
Koupil jsem si iP 3gs za 599 dolaru NJ tax 7% celkova castka 649 (uz nevim presne)

Nejen ze musite byt zakaznik ATaT aby vam ho i za plnou cenu prodali, ale take musite platit USA kreditkou a musite se v obchode prokazat jako pausalovy zakaznik ATaT. V mem pripade (nechapu jak to bylo mozne) prodejce rekl doslova kdyz jsem mu podal ceskou kartu: "whatever i dont care".

Take zas tak jednduche to neni. :-) Nicmene za 13k jsem ho teda nevidel na alza stoji 15 a pri kurzu dolaru 17 je moje cena cca 11k tedy rozdil 4k to uz je docela dost piv.

Tak snad to nekomu pomuze.

jolanek | pon říj 19, 2009 5:44 pm

chcem kupit Iphone 3GS z anglicka ale je blokovany, pojde mi na SVK? resp ako ho odblokujem, ked mi niekto vravi ze sa neda,a dalsi ze sa da, tak ako? mam kupit?alebo nie?

gdanx | čtv říj 22, 2009 10:56 am

je potreba si pred nakupem 3GS v zahranici overit verzi baseband, pokud je 05.11.07, tak v tuto chvili neni zadny nastroj, ktery by dokazal iphone odblokovat (neplest s Jailbrakem, ten je mozny), pokud je verze baseband 04.26.08, tak neni s odblokem problem, baseband 05.11.07 prisel s firmwarem 3.1, pokud je v telefonu firmware 3.0.x, tak by nemel byt problem

gdanx | čtv říj 22, 2009 11:07 am

nekdo ten adrenalin k tomu zivotu potrebuje no ;)

miso03 | čtv říj 22, 2009 4:15 pm

juramac : aj na Slovensku su neblokovane.. co sa tyka Orange (vlastna skusenost)
Host
Host

mike0007CZ | čtv říj 22, 2009 6:16 pm

jolanek píše:chcem kupit Iphone 3GS z anglicka ale je blokovany, pojde mi na SVK? resp ako ho odblokujem, ked mi niekto vravi ze sa neda,a dalsi ze sa da, tak ako? mam kupit?alebo nie?

NIE
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

mmhardky | čtv říj 22, 2009 10:36 pm

miso03 píše:juramac : aj na Slovensku su neblokovane.. co sa tyka Orange (vlastna skusenost)

A T-Mobile SK ich na poziadanie tiez odblokuje, ak nie su na pausal, ale za plnu cenu.

GrrGrrGrr | pát říj 23, 2009 7:59 pm

Dobrý večer všem :)

za 2 dny se shledám se svým novým US white Iphonem 3gs 16GB za 644$a25c .]

jak to tady všechno pročítám, nejspíš s tím bude sranda...ale těším se na to :)

mám už druhým rokem 8GB 1st gen. iphona a ty probděné noci strávené programováním TurboSIMky - ty jen tak nezapomenu .o)

...a díky všem na forum.iphone.cz , díky kterým jsem se tenkrát nezbláznil - snad to vyjde i nyní 8)

mike0007CZ | pát říj 23, 2009 8:04 pm

No vzhledem k tomu, že na unlocku snad ani nikdo nepracuje, tak se nemáš na co těšit. :(
Opravte mě, jestli se mýlím.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

GrrGrrGrr | pát říj 23, 2009 8:11 pm

..tak uvidime, snad se do toho unlocku někdo někdy pustí...je to snad jen otázka času...

GrrGrrGrr | pát říj 23, 2009 10:34 pm

..těším se na to, až sem pastnu to, že Iphone šlape naprosto parádně :wink:

..a jsi podle mě zbytečně negativní... :) Iphone už jede, neudělám s tím nic...

GrrGrrGrr | sob říj 24, 2009 11:42 am

Proste me asi bavi se s tim matlat...koupit telefon a aby hned jel - dyt to musi bejt nuda, ne?:)

Nejde tak o setreni, ale treba o bilou barvu a o nedostupnost cca 2 mesice u vodafonu a neustalyho posouvani terminu, kdy tu uz budou..

mike0007CZ | sob říj 24, 2009 12:25 pm

Nic proti tobe, ale ted s nim vubec, ale vubec (tak jeste 3x vubec) nic neudelas. Momentalni stav trva skoro 2 mesice a neni zadna informace, ze se neco zmeni. Pisu to jako varovani tem, kdo si ho levne chteji koupit ze zahranici.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

GrrGrrGrr | sob říj 24, 2009 3:08 pm

Chápu to...hold si počkám, no :?

Ketiv | čtv říj 29, 2009 10:26 pm

Ahoj. Asi se sem tento příspěvěk úplně nehodí, ale rád bych si ověřil, že jsem při smyslech a že je tato stránka jeden velký podvod.

http://www.pachangaelectronics.webs.com/

Díky za reakce

mike0007CZ | čtv říj 29, 2009 10:31 pm

Podivej se na vylohu. Je tam velky napis NOKIA. Staci? :mrgreen:
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Ketiv | čtv říj 29, 2009 10:42 pm

mike0007CZ píše:Podivej se na vylohu. Je tam velky napis NOKIA. Staci? :mrgreen:

Nic sice nevidím, ale apple store to není určitě, to by poznal každej. Teď jde o to, zda jsou ty mobily kradený a proto je jejich cena tak nízká, nebo zda je to celé podvod a někdo si dal pouze práci s hledáním fotek a komentářema.

Ketiv | čtv říj 29, 2009 10:54 pm

Ještě otázka. Kupoval někdo iphone přes Ebay? Zajímalo by mě, zda je PayPal bezpečný. Zda prodávající dostane peníze, až po poslání věci, nebo jak to vlastně funguje. Mám možnost asi zase "pofidérně" koupit větší množství founů platbou přes Paypal. Díky

mike0007CZ | čtv říj 29, 2009 11:10 pm

Je tam videt spodni cast venkovniho poutace. Je to nejaka Nokia store.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

habinho | čtv lis 05, 2009 6:21 pm

juramac: nechcem sa ta nejako dotknut ale musim zareagovat na tvoje netativisticke vykrykovanie jak nic nejde a jak nic nepojde..takze nove 3gs s 3.1.2 uz idu aj unlocknut bez problemov (ako je tu na fore uvedene)..a tiez by ma zaujimalo preco vykrikujes ze sa to nepolati vobec s USA lebo je to iba o nieco lacnejsie, kedze napr. na SVK stoji iphone 3gs 16GB cca 18 tis Kc a 32 GB cca 21 tis Kc a s ebayu sa da zohnat 16GB za cca 630 az 680 dolarov vratane postovneho..

nechcem sa hadat iba chcem pocut vase nazory..

kedze mam zaujem o iphone 3gs s USA, tak sledujem a prelietal som v tomto obdobi kopu forumov o precleni a dani ktore sa stahuju na tovar s USA, tak ma napadlo ci by bol problem s colnikmi slusne povedane vy..bat?..vsade sa docitam, ze otvaraju iba velke baliky alebo tazke alebo s velkou cenou alebo nieco co sa im nepozdava..tak co poveda predavajucemu nech to neposiela v original krabici, ale proste to posle bez krabice vsetko zabalene iba v tom ochrannom igelite a zabali to do toho pukacieho obalu poriadne a supne to do takej vacsej obalky (ktora ma vnutro vystlane tiez tym pukacim igelitom takze ochrana pred narazmi este vatsia ako v nejakej kabici), v ktorej mi napriklad dosli kratase z ameriky za 70 dolarov a nikoho by to ani nenapadlo rozbalovat (samozrejme ze to uz nebude ten paradny dojem, ako ked vam dojde domov krabicka krasna biela a cely stastny jak decko ju otvorite a vyberiete svoj novy iphone, ale za tie prachy to podla mna stoji =)) )..dokopy ma to vyjde jak hovorim cca 12 tis Kc, unlok a JB je free, a usetrim sluny balik penazi podla mna..a reklamacie, no poznam asi 10 ludi co maju iphone/ipod viac ako rok a nikto sa nestazoval ze by sa mu nieco pokazilo..

to ze risk s ebayu atd, jasne ze vyberem len vysokodoveruhodneho predajcu s velmi dobrym feedbackom, a viem ze je to vzdy risk kvoli poste atd, ale nestoji to za tie usetrene prachy a trochu adrenalinu?.. :)

Uživatelský avatar l4mpy | čtv lis 05, 2009 6:48 pm

našel jsem na webu zajímavou větu, česká pošta nedává zasilky z EU celníkům, takže když seženete levný iphone ze států Eu ušetříte na clu.

Kód: Vybrat vše
Zásilky ze zemí Evropské unie nepředkládáme k celnímu řízení, ale po roztřídění směrujeme k adresátovi.

zdroj
iPhone 4S 16 GB
Music powered by Klipsch Image One S4
Host
Host

habinho | čtv lis 05, 2009 6:52 pm

Re: juramac

..no to je pravda, ale ked si zoberies, za kolko to kupuju obchodnici z CR a SVK od USA a predavaju to tu nehorazne drahsie ako v USA..a kvoli comu?..shipping jedneho kusu stoji v priemere 20 dolarov na kus (napr. pri kupe z ebay) , takze ked nakupia plnu dodavku tak ich shipping moze vyjst 10 dolarov na kus ( aj to urcite prehanam), tak preco sa potom u nas nepredavaju ako "gift" za 400 eur( cca 10 500 ceskych) ale za cca 600 eur (cca 18 tis Kc)???..tak ktori ludia s toho lepsie ziju?.. :)

Gil | čtv lis 05, 2009 7:00 pm

l4mpy píše:našel jsem na webu zajímavou větu, česká pošta nedává zasilky z EU celníkům, takže když seženete levný iphone ze států Eu ušetříte na clu.

Kód: Vybrat vše
Zásilky ze zemí Evropské unie nepředkládáme k celnímu řízení, ale po roztřídění směrujeme k adresátovi.

zdroj

Česko je totiž už nejakej pátek v EU :wink: a tudíž bez cla
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv