micuge | pát zář 11, 2009 1:27 pm
Keywords: Jailbreak, Restore, Delete, Odstranění, Original Settings, Tovární nastavení, 7A400, 7C97d,
Až mi zas někdo řekne že Jailbreak je bezva, tak ho rovnou kopnu do ******!!!
Koupil jsem si iPhone protože už jsem měl pokrk všeljakejch vyfi***dací ve windowsech mobile aď už 2003 nebo 6 - 6,1 atd.. Furt jen nějaký stahování doplňkovejch aplikací, dolaďování, úpravy registrů, úpravy stylů, ftp, správci souborů, hry, nesmysli, a aktualizace d***lního telefonního seznamu pokaždý horor..
Jabko vás k ničemu takovímu nenutí, pokaždý se chová stejně, pokaždý startuje stejně, aplikace se za sebou zavíraj a nezatěžujou paměť, vždy se sním dá telefonovat, vžy vám přijde sms, e-mail, teď už i mms atd..
Dobře, tak proč jailbreak??..
Objevila se začátkem léta dlouho očekávaná navigace..
Jasně, tak proč ji nezkusit, ale 2000,- na dřevo jen proto abych si odzkoušel jestli to bude chodit?? Blbost..
Druhá možnost, jailbreak, nějaký úpravi v cidii nebo jak se tý blbosti řiká a hurá na navigaci ztaženou přes torrenty.
Jenže nikdo vám o jailbreaku neřekne všechno..
Neřeknou Vám že při každý aktualizaci FW od Applu musíte čekat jestli teda někdo vydá novou upravenou verzi sw kterej vám umožní si ji nahrát, neřeknou Vám že se vám může telefon zablokovat, že ho budete muset do 3 do rána prosit aby začal zase fungovat jak má na starším FW, neřeknou vám že už pak třeba nebude snadný vůbec tu cihlu rozchodit alespoň na tom starším FW..
A to vše jen kuli pitomí navigaci..
O aplikacích umožňujících běh na pozadí nebo ssl..??
Kdo potřebuje zatěžovat paměť a procesor nesmyslama běžících na pozadí?
Kdo potřebuje hrabat se v plně funkčním jádru fonu?
Já teda ne..
No, to je asi zbytečný sem všechno psát, ale určitě se najde někdo, kdo bude mít jinačí názor..
Nicméně pro někoho, komu se podařilo něco podobného jako mě, uveřejňuju postup, kterým se mi podařilo svoje jablíčko snad dostat do aktualizovatelného stavu..
Při standardní aktualizaci z OS 3.0 [JailBreak] na 3.1 mi iTunes 9 psal chybu 13 a doporučoval Restore.
Po Restore nabízel zase jen Restore..
Po DFU Restore to vypadalo stejně..
DFU [
- Vypnout iPhone,
- Stisknout naráz vypínací a home tlačítko,
- vyčkat na Apple logo,
- pustit vypínací tlačítko ale držet home do zobrazení connecto to itunes
]
Pak mne napadlo zkusit betaverzi OS 3.1 kterou jsem měl ztaženou z dřívějška iPhone1,2_3.1_7C97d_Restore se Shiftem se clickne na Restore a předhodí se iTunu cesta k souboru, a světe div se, ten sičák ji zchroupal a nebránil se žádnejma errorama..
Sice iPhone netelefonoval ale věděl jsem že jsem na dobré cestě. Nastartuje totiž po tédle verzi jen do nějakýho zamčenýho módu a iTunes jej neodblokuje.
Jenže pak už stačilo dát standardní Restore a iPhone byl na 3.1
Uff ..
iPhone 3G [iPhone1,2_3.1_7C144_Restore.ipsw]
Doufám že to někomu pomůže a že to někoho od JailBreaku odradí.
Já už si jej zas na iPhonu dlouho zkoušet nebudu..
Mějte se faj
Micuge