Vanilla píše:...silně mi to připomíná komunistickou dobu kterou nikdo z Vás mladších nezažil a zažít by nechtěl...
OT: Mně tu dobu připomínat nemusíš, žil jsem v ní 40 let a srovnávat tehdejší represe a nařizování toho, co se smí, ale hlavně nesmí s dobrým úmyslem, aby si lidi nepoškodili svou zbrklostí iPhone mi připadá dost neúměrné. Kolem CWF na 3.0.1 se tady toho napsalo tolik vláken, vzniklo kolem toho spousta nejasností, dohadů, spamů - zkrátka se fórum začalo zanášet tímto plevelem. Nejhorší je, že ti, co se pouštějí do těchto "dobrodružství" jsou většinou nováčci a mají iPhone poprvé v ruce. Myslí si, že JB je nezbytná věc pro to, aby byli "in" a mohli machrovat před kamarády. Oslepeni touto touhou si ani nepřečtou základní pojmy, co to je JB a jaká nebezpečí může neuměteli připravit. Proto jsme začali tato vlákna zamykat a dokud nebude na světě "oficiální" step by step JB, který zvládne i nezkušený uživatel, a kde nebudou hrozby z oblasti basebandu a ostatních záludností, nechceme zde podporovat diskuse kolem všelijakých Custom FW. Je jasné, že to je každého věc, co se svým iPhone udělá, ale toto je tzv. odborné fórum zaměřené na masy i laiky. Není to hřbitov, kam by se pozůstalí po umřelých iPhonech měli chodit vybrečet. Doufám, že jsem to napsal dost srozumitelně a vyprošuji si, abychom byli srovnáváni s komunistickým systémem. Znovu opakuji: nemůže nikdo říci, že nebyl varován před instalací podobných záležitostí jako je CFW. Nakonec, již jsou zde nad mým příspěvkem dvě rozdílné zkušenosti.