Ako na unlock ked nepotrebujem JB?

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Stopa | sob říj 24, 2009 12:42 pm

Ako na unlock ked nepotrebujem JB?

odkedy som zistil, ze moja nova Visa electron funguje na internetove platby (diky Tatra banka) tak som sa rozhodol minimalizovat jailbreak ako je to len mozne (bol som warezak, shame on me :( )
avsak problem je v tom, ze potrebujem unlock
vedel by mi niekto odporucit postup pri ktorom dostanem do svojho telefonu co najmenej jailbreak balastu pri zachovani unlocku? samozrejme mi ide o najnovsi FW (3.1.2 ak sa nemylim)

Hnykda | sob říj 24, 2009 1:05 pm

Re: Ako na unlock ked nepotrebujem JB?

Typ iP? 2G/3G/3GS?

mike0007CZ | sob říj 24, 2009 1:09 pm

Udělej (nechej si udělat) si vlastní Custom FW pomocí PwnageTool, tam si nezaškrtneš Cydia i Icy installery. To je vše - ušetříš 20 MB a nebudeš mít možnost instalovat 3rd party apps.
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Stopa | sob říj 24, 2009 1:27 pm

diky, mimochodom mam 2g iphone, mal som pokusenie vyuzit novo pridanu funkciu zobrazenia modelu iphonu pod avatarom :D

Stopa | sob říj 24, 2009 6:43 pm

Needituješ příspěvky, bez pardonu smazáno. Nejsi nováček, abys to nevěděl. Beavers.

munku | ned říj 25, 2009 10:41 am

on sa pytal aby nemusel robit JB nie ze si neodfajkne instaler a cydiu.bez JB to neodomknes.

Stopa | ned říj 25, 2009 12:30 pm

mne ide iba o absolutnu minimalizaciu jailbreak veci, pokial viem, tak bez JB samotneho neurobim ziadny razantny zasah do telefonu, vcetne unlocku
hlavne som bol zvedavy, ci niektory z novych jailbreakov (blackra1n napriklad) nie je "setrnejsi", avsak neskor som zistil, ze ten unlock neobsahuje, takze quickpwn FW bez cydie/ICY je asi najlepsie riesenie

miso.kubachy | sob lis 14, 2009 3:06 pm

Nie je to úplne k tejto téme, ale nechcem zakladať novú, keďže je tu toho plno...

Mám iPhone 3G z T-Mobile a rozmýšľam o tom, že by som prešiel k O2, keďže majú lepšiu cenu čo sa týka internetu. Podľa toho čo som sa dočítal, tak T-Mobile má blokovaný iPhone, čo by som teda musel pri prechode na O2 vyriešiť. Z toho čo som prečítal sa mi zdá, že nie je žiadna oficiálna cesta ako iPhone odblokovať - bez JB a pod. zásahov. Dúfam, že som niečo prehliadol, pretože mi to potom príde ako riadný podvod zo strany "ružových".
JB sa chcem úplne vyhnúť, no to znamená, že bez neho nie je spôsob ako zmeniť operátora?
dik za odpoveď

Uživatelský avatar miro1309 | ned lis 15, 2009 9:29 pm

A presne tak, pretože bez JB do iPhone nič nedostaneš...(teda nič tretej strany)

stopa: a čo ti vadí na blackra1n?-sprav JB pomocou blackra1n a potom nainštaluj len sn0w, nemáš tam cydiu a iPhone odblokovaný...
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar rony | ned lis 15, 2009 9:34 pm

unlock bez jailbreaku nejde spravit.

Je tu moznost dat si iphone oficialne odblokovat - robia to operatori, u ktorych si kupil iPhone - podmienky ti povedia oni. Odblokuje sa to tak, ze sa to posiela do Apple (ziadost o odblokovanie).

Nezavisly unlock sa ale riesi tak, ze najskor treba jailbreak :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar icefiresr | ned lis 15, 2009 10:45 pm

rony píše:unlock bez jailbreaku nejde spravit.

Je tu moznost dat si iphone oficialne odblokovat - robia to operatori, u ktorych si kupil iPhone - podmienky ti povedia oni. Odblokuje sa to tak, ze sa to posiela do Apple (ziadost o odblokovanie).

Nezavisly unlock sa ale riesi tak, ze najskor treba jailbreak :-)

Osobne, co som riesil podobne odblokovanie pred skoncenim rocnej viazanosti (mal som iba rocnu kvoli vyske faktur), neboli ochotny sa tym ani zaoberat. Odblokuju to maximalne po skonceni doby, na ktory je telefon akokeby casovo viazany na zmluvu, na akciu ktorej bol zobrany.

Rony ten svoj sposob by si mohol popisat aj nejako blizsie, nakolko oficialne o tom nikde nie je ani zmienka.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jnoveek | pon lis 16, 2009 10:32 am

po skonceni viazanosti ALEBO po prevolani istej ciastky na fuckturach (ak niekto ma 20 000cz mesacne tak caka iba mesiac :) das ziadost a operator to odblokuje to je jedina official cesta k unlocku ak mas origo kupeny na pausal ja mam tak t-mobile a musim cakat este rok a daco ale mne to nevadi zatial unlock mi netreba

Uživatelský avatar rony | pon lis 16, 2009 10:46 am

to nie je -moj- sposob :-) Napr. juramac ma oficialne odblokovany mobil, aj ked si najdes na fore ako to robil, nebude to nic viac ako som uz napisal. Kontaktujes svojho operatora a TO JE VSETKO. Naozaj operatora nemozno obist, ON ZIADA.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar icefiresr | pon lis 16, 2009 9:13 pm

oT @ Rony: Tak, dnes som si spravil vylet do Tcka. Neda sa to a to som sa este rozpraval so znamym na pobocke, takze neviem, ako to spravil. Na SS mu radsej ani nebudem pisat, lebo tu ja tak nik neodpoveda na SS. A inak mi je to jasne, ze odblokovanie ziada operator od Apple, kedze poziadavka ide od neho k Apple, kde to potom par dni trva, kym sa vybavi a akceptuje pri prvotnej aktivacii akukolvek vlozenu SIM kartu.

Lutujem, ze nemame schvaleny zakon ako v CZ, kde telefony blokovat nesmu. Nechapem inak, co tymto T-Mobile sleduje :evil:
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

filip | úte lis 17, 2009 9:41 pm

OT:
Nuz neviem co T-Mobile sleduje alebo nesleduje a neviem preco to robia.
Viem len tolko ze Oranzovy to nerobia uz dlho - neblokuju telefony.
Asi sa T-mobile boji ze mu budu odchadzat ludia.
Ale myslim ze skor toto je dovod preco odchadzat budu.
iPhone 4 16GB, fw 5.0.1, orange SK
MacBook PRO 2,4 GHz Intel Core 2 Duo, OSX 10.7
Host
Host

Shark NX | čtv lis 19, 2009 4:24 pm

Najjednoduchsie riesenie je proste spravit JB pomocou Blackra1n ale neinstalovat Cydiu, len blacksn0w.
Usetri ti to par desiatok MB a telefon bude ako bez JB.

miso.kubachy | pát lis 20, 2009 10:41 am

Tak v týchto dňoch je akosi plno v predajniach t-mobile a ani na linke služby zákazníkom mi dlho nedvíhali, ale predsa len to tam zdvihli. No s odblokovaním to je tak, ako píšete. V mojom prípade, mám iPhone 3G na pušál, je možné ho odblokovať až po skončení viazanosti, čiže v novembri 2010. Dá sa to aj skôr, no potom prichádza na rad zmluvná pokuta a to je už lepšie riešenie si rovno kúpiť ďalší iPhone u operátorov, ktorý ho neblokujú...

To odblokovanie som potreboval riešiť kvôli internetu z O2, ktorý ponúka neobmedzené dáta za pár korún mesačne a kedže ten internet do iPhonu by som potreboval na cca 6 mesiacov (kedy sa budem pohybovať v mieste bez wifi, inač bežím stále na wifi), využívať net od T-Mobile je pre mňa absolútne vylúčené.

Od kedy sa mi dostal iPhone do rúk tak som sa snažil vyhnúť všetkému čo súviselo s JB a zasahovaním do iPhonu, ale teraz zrejme nemám na výber - musím poďakovať T-Mobile. Môžte sem hodiť odkazy na témy, ktoré by som si mal prečítať, keď chcem ísť do blacksn0w.. je tu toho snaď milión... už to začínam študovať...

Inač, kto máte skúsenosti oplatí sa mi to, alebo račej do toho neísť?

rosch8 | sob lis 21, 2009 7:24 pm

miso, nemas co riesit.
Ja som kupoval v Tmobile telefon uz s tym, ze ho hned odomknem. Pretoze o2 iphony nepredava na SK vobec, ale za 6 eur mas neobmedzeny internet co je bezkonkurencna ponuka.
Postup je velmi jednoduchy a staci ti precitat si zaciatok tohto fora:
viewtopic.php?f=120&t=21629

pre istotu: nahras cez itunes novy 3.1.2 firmware, nejlepsie cez restore, cim sa prepise vsetko stare. potom z odkazu http://blackra1n.com/ stiahnes kratky programik. pripojis iphone s novym firmware a spustis blackra1n na kompe. prebehne JB s restartom iphone.
po restarte sa pripojis na internet a na ploche iphonu najdes ikonku blackra1nu. spustis, vyberies snOw a cydiu. stiahnes a prebehne unlock.
To je vsetko.
iP2 8GB JB, unlock, 3.1.2 // iP3G 8GB JB, unlock, 4.0.1 // iP3G 16GB JB, free, 4.0.1 // iP3GS 32GB JB, unlock 4.0.1 // iP4 16GB JB, free, 4.1 // iP4S JB5.01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Denize | ned lis 22, 2009 5:27 pm

Cydiu nepotrebuješ, stačí sn0w.

miso.kubachy | pon lis 23, 2009 1:39 pm

Denize píše:Cydiu nepotrebuješ, stačí sn0w.

už som to tu nechcel riešiť, ale ešte jedna otázka...
potrebujem urobiť restore iPhone, alebo si ho zálohovať pred tým, než spustím Blackra1n, keď som doteraz nerobil nikdy JB... alebo v ňom môžem nechať všetky dáta a aplikácie?

Uživatelský avatar icefiresr | úte lis 24, 2009 6:28 pm

Ak si mal aplikacie zakupene, obnovia sa ti same. Data si zazalohujes cez BackUp v iTunes.

Aplikacie stiahnute pomocou JB ide zazalohovat a automaticky obnovit tiez, ale musis mat Rock ID a pouzivat Rock namiesto Cydie.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar lukk3 | pon pro 21, 2009 9:09 pm

ak som spravne pochopil tak orange neblokuje telefony?znamena to ze moze sa kupit iphone v orange a normalne by som ho uzival akokeby bol t-mobile?
alebo ako to je?
Host
Host

Uživatelský avatar Arrow79 | pon pro 21, 2009 10:37 pm

lukk3 ano, chapes to spravne. iPhone z Orange nieje blokovany na operatora, cize ho pouzijes vsade kde sa pouzit da so SIM kartou akehokolvek operatora.
iPhone XS Max 256GB - Space Grey (iOS 12.1)
iPad Pro 9,7 128GB Wifi Cellular - Space Gray (iOS: 12.1)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv