Problem s Acces pointem u USB wifi

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Tom258 | pon bře 10, 2008 6:45 pm

Problem s Acces pointem u USB wifi

Dobrý den, Iphone vlastním asi 3 týdny.,začínám si vcelku zvykat, ale mám problém s přístupem na internet přes domácí Wi-Fi. Nejsem odborník, proto jsem nainstaloval jen základní wi-fi sofware, zadal že chci acces point a konec. V iphonu se mi pouze zobrazí, že je plný signál Ipina a Maska sítě. Jinak je vše prázdné a na safari ani installer se mi nejde dostat. Vím, že to tu někde už je, ale nějak jsem tomu nerozuměl. Jsem opravdu laik co se wifi týče :-) Prosim o pomoc děkuji

Iphone asi na 1,1,2
Wifi: Minitar 802.11g USB

xslide | pon bře 10, 2008 6:55 pm

Re: Problem s Acces pointem u USB wifi

Musíš v PC sdílet připojení k internetu aby se to dostalo i do USB wifi
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar spachal_tmp | pon bře 10, 2008 7:13 pm

Zjisti si neco o prekladu adres pres dve sitova rozhrani (APcko ma dve a vice 'sitovek'), nastuduj napriklad z webu microsoftu informace o sdileni pripojeni. Zjisti si informace o IP, masce site, brane a DNS serverech. Slusny wizard by to mel v APcku udelat za Tebe. Tipuji bud na spatne pripojeny AP k internetu nebo spatne nastavene sitove hodnoty v iPhone, popripade DHCP serveru.
Starý pes fóra :)

Tom258 | pon bře 10, 2008 9:02 pm

Wizard? jaky napriklad?

Uživatelský avatar rony | pon bře 10, 2008 9:33 pm

alebo obetuj tisicku a kup si apoint :) ako samostatnu krabicku.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Tom258 | pon bře 10, 2008 9:36 pm

Obetuj.,heh.,to se rekne.,mnoo a kde je teda problem? ve woknech nebo v tom usb wifi? nejak jsem to nepobral.,

Tom258 | pon bře 10, 2008 11:00 pm

Stale hledam na internetu info ohledne meho wifi rozhrani.,ale mam tajkovy dojem ze neposkytuje to co by mel.,:-(

Uživatelský avatar rony | úte bře 11, 2008 1:48 am

to mas take to malicke USB WiFi? Tie obvykle neposkytuju funkciu "apoint".

Cize vid. vyssie moja rada :-)

Neboj, ja to mam tiez :) oboje :)
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Tom258 | úte bře 11, 2008 7:39 am

Ale normalka tam v nastvanei jde zvolit Station nebo Access point.,je to usb wifina s pridavnou antenou s dosahem asi 100m., :( jsem uz bezradnej.,pres gprs je to o nicem :-)

Uživatelský avatar rony | úte bře 11, 2008 9:10 am

no, to uz je tvoj vyber, ci sa budes trapit s nejakym softwarovym usb wifi alebo si kupis wifi apoint/router.

s tym prvym ti pomoze support vyrobcu.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar spachal_tmp | úte bře 11, 2008 11:34 am

>Tom258: mohu to posoudit jen podle Tvych prispevku, ale doporucuji Ti se na to vazne vybodnout. Nevis o sitich prakticky nic (bez urazky, to je proste fakt) a metodou pokus-omyl se tohle delat neda. Skoda casu a nervu ..

Tom258 | úte bře 11, 2008 2:19 pm

Njn.,newim o tom nic.,to neni novina.,jen jsem doufal ze je jen nejakej navod bo zarucenej postup jak si to doma udelat.,no nic.,

A ta velka wifi krabice 100% zarucuje access point? nebo to budu muset popripade zase rucne nastavovat?

xslide | úte bře 11, 2008 5:06 pm

Kup si acces point...je to nejjednodušší řešení a pojede ti internet na wifi 24hodin denně a nemusíš řešit jestly je zaplej kompl.doporučuju ASUS wl-500gp
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar rony | úte bře 11, 2008 5:34 pm

samozrejme apoint resp. router je treba trochu nastavovat :-)

skusim trochu vysvetlit:

ak tvoj provider ti umoznuje mat lubovolny pocet zariadeni "na jeden kabel", tak to mas jednoduche a proste pripojis apoint na ten kabel a kedze VACSINA apointov ma aj switch, tak vsetko ostatne (PC) pichnes do neho.

v tom pripade je dobre kupit apoint, ktory ma "viac dierok na Ethernet = ma switch s X portami", kde X je nejake cislo :) a tolko zariadeni mozes do neho pichnut

ak tvoj provider ti umoznuje mat iba jedno zariadenie, tak je lepsi router pretoze do neho pichnes kabel od providera. v routeri uz switch musi byt (s X portami) a do neho napichas PC a dalsie veci cez ethernet. Naviac wifi router ma jedno wifi rozhranie a nan sa zasa "vzduchom" pripajaju ostatne zariadenia ako iphone :)

u routeru sa ale pre providera cely ten ansambel (iphone, pc...) tvari ako jedine zariadenie.

router je teda vnutorne zlozitejsi, ma v sebe "logiku", ktora triedi data podla toho, ktore zariadenie ich pozaduje. a ako som povedal do kabla providera to uz tecie akoby "z jedneho pocitaca".

toto ti nemozeme radit "kup si toto", to je silne zavisle od toho ake podmienky ti provider internetu poskytuje.

toto je naviac forum o iphone - ostatne okruhy problematiky ti mozeme len ramcovo nacrtnut a ty si uz detaily musis prejednat na vhodnejsich platformach.

vseobecne vsak plati: kym sa pokusas nejako rozbehat v PC strceny usb wifi, tak urcite omnoho rychlejsie vyriesis vsetko wifi zariadenim apoint/router. naviac je to nepohodlne - predstav si, ze doma ked chces inetit z iphone musis zapnut pocitac. to je nelogicke - ja PC zapinam ked chcem pri nom byt :) iphone mam k dispozicii hocikedy, hocikde :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Tom258 | úte bře 11, 2008 10:47 pm

Takze nekde sehnat access point.,oki.,pisu si :-)
Jinak jsem uz asi mesic nevypnul Pc takze s tim nemam problem.,jde tu i o to ze otec ma taky iphone a chce net pres wifi.,furt me tu tluce ze uz to chce a ja ne a ne prijit na neco kloudnyho.,Zkusim jeste odvezt kompa do 200m vzdalene opravny at mi to tam nastavej :-) ., diky moc za rady.,LOCK

Trochu z jineho soudku: Je v CR nejaka opravna iPhonu? Tata s tim mrsknul o zem a nejde mu.,ma ho prasklej (neuveritelne po tech crashtestech atd).,dekuji za Strucnou odpoved.,

Uživatelský avatar spachal_tmp | stř bře 12, 2008 4:05 pm

Moren.

Tom258 | stř bře 12, 2008 4:50 pm

Heh,.to jsem nepochopil.,to bylo az moc strucne.,

Julek | stř bře 12, 2008 5:14 pm

opravna - náš Moren, moderátor fóra

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv