samozrejme apoint resp. router je treba trochu nastavovat

skusim trochu vysvetlit:
ak tvoj provider ti umoznuje mat lubovolny pocet zariadeni "na jeden kabel", tak to mas jednoduche a proste pripojis apoint na ten kabel a kedze VACSINA apointov ma aj switch, tak vsetko ostatne (PC) pichnes do neho.
v tom pripade je dobre kupit apoint, ktory ma "viac dierok na Ethernet = ma switch s X portami", kde X je nejake cislo

a tolko zariadeni mozes do neho pichnut
ak tvoj provider ti umoznuje mat iba jedno zariadenie, tak je lepsi router pretoze do neho pichnes kabel od providera. v routeri uz switch musi byt (s X portami) a do neho napichas PC a dalsie veci cez ethernet. Naviac wifi router ma jedno wifi rozhranie a nan sa zasa "vzduchom" pripajaju ostatne zariadenia ako iphone

u routeru sa ale pre providera cely ten ansambel (iphone, pc...) tvari ako jedine zariadenie.
router je teda vnutorne zlozitejsi, ma v sebe "logiku", ktora triedi data podla toho, ktore zariadenie ich pozaduje. a ako som povedal do kabla providera to uz tecie akoby "z jedneho pocitaca".
toto ti nemozeme radit "kup si toto", to je silne zavisle od toho ake podmienky ti provider internetu poskytuje.
toto je naviac forum o iphone - ostatne okruhy problematiky ti mozeme len ramcovo nacrtnut a ty si uz detaily musis prejednat na vhodnejsich platformach.
vseobecne vsak plati: kym sa pokusas nejako rozbehat v PC strceny usb wifi, tak urcite omnoho rychlejsie vyriesis vsetko wifi zariadenim apoint/router. naviac je to nepohodlne - predstav si, ze doma ked chces inetit z iphone musis zapnut pocitac. to je nelogicke - ja PC zapinam ked chcem pri nom byt

iphone mam k dispozicii hocikedy, hocikde