jarok Downgrade IP 3GS 3.1.3 > 3.1.2 (Latest iBoot)

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

jarok | pon bře 08, 2010 10:41 am

jarok Downgrade IP 3GS 3.1.3 > 3.1.2 (Latest iBoot)

Tema zalozena pre tych ktorych zaujima ako som dopadol pri dalsom pokuse downgradu IP 3GS s najnovsim iBoot a firmware 3.1.3.

Dolu uvadzam postup akym sa mi podarilo Downgradnut Iphone 3GS 16GB.
Taktiez prikladam viac informacii ohladom mojho IP pre neveriacich a
bohov tohto fora ktory vedia vsetko,vsade boli,vsetko videli.
Napr. pan fra.iesus
Naposledy upravil jarok dne pon bře 08, 2010 10:46 am, celkově upraveno 1
Host
Host

Uživatelský avatar kralik | pon bře 08, 2010 10:44 am

Re: jarok Downgrade IP 3GS 3.1.3 > 3.1.2 (Latest iBoot)

no jak teda :D pocitam ze to neslo, coz by znamenalo ze tvuj IP ma stary bot
vím že nic nevím a nikdy vědět nebudu
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

jarok | pon bře 08, 2010 11:01 am

Takže ešte raz popíšem ako sa mi konečne podarilo downgradnuť
iPhone 3GS z firmware 3.1.3 na 3.1.2 a následne spraviť jailbreak BEZ SHSH z cydie :!: .
Moj iPhone: (Informácie hlavne pre tvorcu iPhone OS :fra.iesus)

Model: :arrow: MC139SL
Sériové číslo: :arrow: 85952......

Dolu uvedený postup bol robený na operačnom systéme Windows 7.
Všetko bolo spáchané s právami administrátora.

Potrebné aplikácie a súbory (Redsn0W 0.9.2 , Blackra1n RC3 , Firmware 3.1.2,najnovšia verzia iTunes,pripadne iRecovery)

POSTUP :idea: :

1) Vypnite všetky bežiace procesy Apple (ItunesHelper,iPod service module atd...)
2) Editujte Windows Hosts:
Otvorte Notepad s právami administrátora
Následne cez Notepad otvorte súbor hosts (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts)
Do Spodnej časti súboru pridajte: 74.208.10.249 gs.apple.com
Následne uložiť a zavrieť.
3) Nastavte na iP RESTORE MOD (môže sa použiť i Blackra1n)
4) Pripojte iP k PC a spustite iTunes
5) Držte klávesu SHIFT a kliknite na RESTORE
6) Začne prebiehať obnova vášho firmware.Pri cca 75% vyhodí iTunes chybu 1015.
7) Spustite Redsn0w 0.9.2 a vyberte firmware 3.1.2 ktorý ste si predtým stiahli
Na hlášku či máte najnovší model 3GS odpovedzte ANO.
Vyberte možnosť inštalovať Cydiu.
Ďalej vyberte iba možnosti Next.
Na iP začne prebiehať Jailbreak (nerobte už nič iba čakajte).
Pri kroku Activation Bundles to bude chvíľku trvať no je potrebné počkať.
Po tomto kroku nám na iP nabehne iba logo iTunes.
Znova spustíme redsn0w a namiesto Cydie vyberte možnosť:
Just boot tethered right now.
V prípade že tam táto možnosť nebude použite program iRecovery

HOTOVO :!:
8) Po nabehnutí systému a aktivácii v iTunes spustite blackra1n a tým spravíte Jailbreak vášho firmware 3.1.2

PS: Včera na stránke **** mi bolo do fóra odpísané
že sa dotyčný dostal až ku kroku kedy je už iba potrebné naštartovať IP.
Preto som pripísal do návodu aj program iRecovery sktorým sa to dá
rovnako ako s Redsn0W.

Reklamu na forum si rob niekde inde! Prestuduj si pravidla. Paly
Host
Host

s1anley | pon bře 08, 2010 12:30 pm

Nazdar chlapi, mám dosť vážny problém,
pre-inštaloval som FW z 3.1.3 na FW 3.1.2 cez DFU mód, potom som spustil blackra1n a nainštaloval do iP.
V iP sa mi zobrazila ikona blackra1n a nainštaloval som postupne CYDIA potom ROCK a nakoniec SN0W, ale sn0w mi nechce odblokovať SIM.
Skúšal som nainštalovať cez CYDIU blackra1n.com -> blacsn0w, ale telefón stále nejde odblokovať.
Skúšal som tieto všetky návody, každý viackrát:
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5900
- všetko prebehlo úspešne až na odblokovanie :-(
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=5886
- všetko prebehlo úspešne až na odblokovanie :-(
http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=2538
- počas inštalácie vyhodilo Error, program sa nenainštaloval

Všeobecné informácie:
- iPhone 3G 16GB White
- sieť: nedostupná
- verzia: 3.1.2
- operátor: nedostupná
- FW modelu: 05.12.01
Počítač:
Windows 7 Ult. 64bit.
Naposledy upravil s1anley dne pon bře 08, 2010 1:45 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar dodulo | pon bře 08, 2010 12:38 pm

nuz mas z tvojho telefonu iPod odblok na najnovsi baseband nie je a inak 3.1.3 a 3.1.2 :wink:
iPhone 6S gold 64GB iOS 9.3.5 - no jailbreak
iPhone 4S white 16GB iOS 7.1.2 - no jailbreak
Starý pes fóra :)

s1anley | pon bře 08, 2010 12:55 pm

Ale mne unlock cez blackra1n fungoval v poriadku na novom baseband. Dokonca viackrát, ale naposledy som odinštaloval blackra1n z iPhone a keď som zasa spravil Shoft+ Restore na FW 3.1.2 a blackra1n tak už nejde unlock.
Naposledy upravil s1anley dne pon bře 08, 2010 1:50 pm, celkově upraveno 1

kejmi | pon bře 08, 2010 1:22 pm

1) Vypnite všetky bežiace procesy Apple (ItunesHelper,iPod service module atd...)
2) Editujte Windows Hosts:
Otvorte Notepad s právami administrátora
Následne cez Notepad otvorte súbor hosts (C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts)
Do Spodnej časti súboru pridajte: 74.208.10.249 gs.apple.com
Následne uložiť a zavrieť.
3) Nastavte na iP RESTORE MOD (môže sa použiť i Blackra1n)
4) Pripojte iP k PC a spustite iTunes
5) Držte klávesu SHIFT a kliknite na RESTORE
6) Začne prebiehať obnova vášho firmware.Pri cca 75% vyhodí iTunes chybu 1015.
7) Spustite Redsn0w 0.9.2 a vyberte firmware 3.1.2 ktorý ste si predtým stiahli
Na hlášku či máte najnovší model 3GS odpovedzte ANO.
Vyberte možnosť inštalovať Cydiu.
Ďalej vyberte iba možnosti Next.
Na iP začne prebiehať Jailbreak (nerobte už nič iba čakajte).
Pri kroku Activation Bundles to bude chvíľku trvať no je potrebné počkať.
Po tomto kroku nám na iP nabehne iba logo iTunes.
Znova spustíme redsn0w a namiesto Cydie vyberte možnosť:
Just boot tethered right now.
V prípade že tam táto možnosť nebude použite program iRecovery

jen bych se chtel zeptat, u 5. kroku- mam vybrat ten 3.1.2 nijak neupraveny FW? a až iTunes hodí chybu 1015 tak mam pak vypnout itunes? a pak az spustit Redsn0w?
Host
Host

Uživatelský avatar dodulo | pon bře 08, 2010 1:27 pm

s1anley@ty si odomkol baseband 05.12.01 tak nam prosim povedz ako ? :roll:

PS: a uz druhykrat ti hovorim, ze firmware 3.2.2 neexistuje :wink:

Michael25 | pon bře 08, 2010 1:39 pm

To Jarok: ked si robil downgrade a nasledne JB, mal si predtym urobenu zalohu shsh suboru na cydii?

s1anley | pon bře 08, 2010 1:49 pm

dodulo píše:s1anley@ty si odomkol baseband 05.12.01 tak nam prosim povedz ako ? :roll:

PS: a uz druhykrat ti hovorim, ze firmware 3.2.2 neexistuje :wink:

Ako som si mohol odomknúť baseband 05.12.01 :-( nie je žiadne východisko?, potrebujem ho za každú cenu odomknúť :-(
a prepáč za chyby s FW :-) už som to opravil

Michael25 píše:To Jarok: ked si robil downgrade a nasledne JB, mal si predtym urobenu zalohu shsh suboru na cydii?

nemal som žiadnu zálohu ničoho, bol som si istý, že mi to zasa bude fungovať ako predtým, ale nestalo sa tak.

Uživatelský avatar dodulo | pon bře 08, 2010 2:02 pm

takze resume: mas iPhone 3G, blokovaneho na nejakeho operatora, nahral si tam 3.1.3 fw ( keby si tam nahral aj 3.1.3 custom, ktory neupdatuje baseband, tak by sa nic nestalo, ale to myslim neni tvoj pripad kedze mas najnovsi baseband 05.12.01 ), v tom pripade mas smolu, mozes sice previest downgrade cez restore v DFU mode na fw 3.1.2 a jailbreaknut ho pomocou blackra1n, ale na operatora ho neodblokujes, cize budes mat z neho iPod, bohuzial neni ine vychodisko ( 05.12.01 sa neda odblokovat a nejde downgradnut ), ako jedinu moznot vidim poziadat daneho operatora o odblokovanie, ale to sa riesi v inom vlakne

Oficialne odblokovanie u operatora

zaloha SHSH sa myslim tyka len 3GS iPhonov

s1anley | pon bře 08, 2010 2:09 pm

Ak by som mohol ešte jeden príspevok položiť :-) , som si na 100% istý, že som odblokoval FW modelu: 05.12.01 s verziou: 3.1.2.

Uživatelský avatar dodulo | pon bře 08, 2010 2:13 pm

tak to by si bol asi prvy :wink: a aj jediny co sa mu to zatial podarilo

s1anley | pon bře 08, 2010 2:43 pm

Práve že som sa držal jedného postupu tu na fóre, ale už dva dni ho tu nemôžem nájsť :-( ako by sa vyparil, alebo neviem. Bol to návod na downgrade z 3.1.3 na 3.1.2 ale presne s týmto 05.12.01.

jarok | pon bře 08, 2010 10:42 pm

to Michael25:
Zalohu SHSH som nemal.Ani som nemal ako ju spravit kedze IP je z t-mobile s najnovsim FW.Je stary mesiac aj nieco.Popisal som ho v navode.Zrovna mam v ruke druhy IP tak idem to otestovat.
Host
Host

jarok | úte bře 09, 2010 12:13 am

Takze testujem to i na kamosovom iPhone 3GS ale zatial bez vysledku.ma dokonca starsi iPhone 3GS kde by mali fungovat i ine navody a nic.Asi som mal stastie ake sa uz nikdy nebude opakovat :(
Host
Host

l_RePlay_l | úte bře 09, 2010 2:05 am

Zdravim,jsem novacek a moc se v tomle jeste neorientuju ale docetl jsem se tu a mam docela hodne velkou radost ze uz jde udelat i downgrade myho iPhone....Hlavne jsem se chtel zeptat jestli to jde udelat i u Vodafone CZ?vsude tu ctu jen T-Mobile a jeste k tomu ze slovenska tak jestli mate nekdo zkusenost s ceskym Vodafonem tak prosim napiste jestli ten downgrade muzu udelat taky....a jeste jsem se chtel zeptat jestli si musim udelat nejakou zalohu iPhonu kdyz mi nevadi ze prijdu o vsechny aplikace,ktery tam ted momentalne mam...jde mi jen o to aby mi v iPhonu zustaly vsechny kontakty,ktery mam synchronizovany s iTunisem takze o kontakty neprijdu ne??Predem diky za odpoved...(Informace o mym i jsou v profilu)

fra.iesus | úte bře 09, 2010 6:05 am

Taktiez prikladam viac informacii ohladom mojho IP pre neveriacich a
bohov tohto fora ktory vedia vsetko,vsade boli,vsetko videli.
Napr. pan fra.iesus

nejsem buh, ale newbie. a neurazej, kdyz neurazim ani ja tebe - neni to vubec pekne.
ale nehlede na to: dokud mi nevysvetlis, jak je mozne, ze soucasti navodu je presmerovani pozadavku iTunes na cydii a zaroven cydie v nem dle tebe vubec nefiguruje, budu do kola tvrdit 2 veci:
1) faktor tve neznalosti problemu je pozitivni
2) nejsem si jisty, ale necham to na ostatnich ctenarich: je pozitivni i faktor nektere z nasledujicich negativnich vlastnosti: hloupost nebo tvrdohlavost (hloupost v pripade, ze muj argument nejsi schopen vzit na vedomi, tvrdohlavost v pripade, ze to odmitas).
No a koneckoncu jak sam na konec uvadis - vselek se nenasel a voodoo nefungovalo. tak se prosim vrat k technice, precti si, co jsem ti psal, uvedom si, co jsi pred tim nevedel a nedavej planou nadeji ostatnim.

A mody bych poprosil o posouzeni o locku zbytecneho a nikamnevedouciho tematu...

EDIT:
l_RePlay_l:
Dle popisu uvadis, ze tvuj pristroj je volny (jailbreaknuty), takze popravde moc netusim, co a proc resis - to ale neni podstatne (jen chvilkove zamysleni).
Na operatorovi ti muze zalezet jedine ve dvou pripadech, ktere mne momentalne napadaji:
1) mas zablokovany telefon a tudiz je tvou jedinou moznosti pouzivat onoho operatora, na ktereho byl zablokovan (exaktne: na ktereho jedineho zablokovan nebyl). - a to te tizi.
2) mas zablokovany telefon a onoho providera pouzivat nechces ci nemuzes.
Pokud nesplnujes nic z toho, nenech se providery zmast - operator je/muze byt dulezity jen a pouze v pripadech reseni odblokovani na ostatni operatory (zruseni blokovani). Ve zbytku veci (downgrade, jailbreak) nehraje sebemensi roli (alespon co je mi znamo a pevne tomu verim, cili 99.9998% ;-)). Takze chces-li resit otazku downgrade na nizsi verzi systemu (a mas-li dle popisu ono 3GS), tak downgrade by mel byt mozny/realny v pripade, ze mas zalohy SHSH na Cydii. Pri tomto tvrzeni redpokladam, ze mas-li 3.1.3 s JB, mas upraveny firmware (jinak bys nemel JB - a tudiz nemas nic, co by ti v tom melo nejak jinak branit). Takze mas-li ono SHSH z predchoziho firmware na Cydii, muzes se ridit navodem uvedenym v tomto threadu (cili dopsat potrebny DNS zaznam od hosts, provest downgrade pomoci shift+restore v itunes atd.) a nemel bys mit problem.
jen mi stale uprimne vrta v hlave ten tvuj popis (nevidel jsem popravde zatim na tomto foru moc lidi, co maji JB na 3.1.3 a natoz chteji downgrade (na 3.1.3 sli dobrovolne s upravenym fw a vedeli, co delaji a tudiz i jak z toho pryc))

EDIT2: (tohle voodoo mne stvalo uz predtim) jarok:
je pekne rici "ukoncete vsechny procesy, co maji neco do cineni s apple a pak upravte hosts", ale cemu to ma pomoci? zadny z nich, pokud je mi dobre znamo (a rekl bych, ze je mi to znamo setsakramentsky dobre) nema v sobe dns cache a je ve win32 s veskeryma pozadavkama na preklady odkazan na system (resp. podpurne sluzby tcp stacku), cili nesmyslne ukoncovani bezicich procesu ti nepomuze, naopak ale spusteni "ipconfig /flushdns" to prekvapive zvladne ;-)

Uživatelský avatar dodulo | úte bře 09, 2010 9:11 am

@l_RePlay_l
napisem to este raz aj ked som to pisal uz v druhom vlakne

-ak je ten iPhone kupovany v CR ( T-mobile, Vodafone, O2 ) ---> nemusis nic s unlockom riesit, pretoze vsetky iPhony v CR sa predavaju neblokovane

-ak je telefon z USA, Nemecka, Slovenska ( T-mobile ) ---> a mal si v nom original neupravovany firmware 3.1.3, cize si tam nemal customFW, tak ti v nom nebude ceska SIM fungovat, pretoze tam mas baseband 05.12.01, na ktory neni unlock

resume:
ak mas telefon z CR a baseband 05.12.01 = nemas problem
ak mas telefon z USA a pod. a baseband 05.12.01 = mas iPod

unlock = odblokovanie na operatora
jailbreak = odblokovanie suboroveho systemu

tahi | úte bře 09, 2010 9:22 am

myslim že je to tento navod:http://www.youtube.com/watch?v=9t9kLJhbpWU

http://www.youtube.com/watch?v=OZ8w6qR8d2M

jarok | úte bře 09, 2010 11:54 am

to fra.iesus:

Je mi jasne ze ten server je server cydie.Ale pozri si co sa na nom nachadza.Nic co by podpisalo firmware ako spravny.Ako som uz pisal SHSH som nemal a ani nemam kedze restore mi uz funguje na 3.1.2 bezproblemov.Vcera som skusal urobit rovnake voodoo s dalsim IP 3GS a bezvysledne.Sorry za tie pomenovania ale uz ma fakt nebavi stale dokola hovorit tie iste veci.Ako napriklad ked si spominal SHSH.Ja som nikde nepisal ze som ho mal pretoze som ho nemal a ani ho uz nepotrebujem.Myslim ze rozdiel bude hlavne v MC verzii.Ja mam verziu MC139 a kamos MC131.Na MC131 to neslo.A to som skusal vsetko mozne.Pritom on ma starsi iPhone z 37 tyzdna.A nepiste prosim ze na starsom to ide ked som uz vyskusal vsetky navody ako na tejto stranke tak i na inych a NIC.

PS: Co sa tyka LOCKU temy.Skor by som bol za aby sa vytvorila tema kde by uzivatelia pisaly modely 3GS na ktorych sa im to podarilo a ako.Jednoducho to tu rozdelit.
Host
Host

fra.iesus | úte bře 09, 2010 4:14 pm

K tve otazce, co se na onom serveru nechazi:
nachazi se na nem mimo jine podepisovaci shsh server, co asi? Odkud jsi prisel k zaveru, ze tam nic takoveho nebezi? (bezi tam http server pro vice domen a ono podepisovani shsh je jen mala cast funkce serveru) Neveris? Vezmi si nejaky terminal a zasli nejaky http dotaz na tuto ip adresu na domenu gs.apple.com. Jestli si to overujes tim, ze tuto ip pises do prohlizece, pak jsi prisel jen na to, ze na dane ip serveru neni nastavena vychozi domena - no boze, to je katastrofa (sam ji nekde nemam a nevesim se kvuli tomu), ale ceho je to vubec dukazem? niceho...
Nebo jeste jinak: zadej si do prohlizece treba http://nginx.saurik.com/ a co se stane? Stale nic? Najednou ano, ze? A jaka IP adresa je u teto domeny? Prekvapive stejna!
Prestan se uz prosimte hadat a smir se s tim, ze ty si sice jeste stale neumis vysvetlit co a jak se ti povedlo, ale vysvetleni existuje a je jine, nez tva domnenka, tak uz ostatni ani sebe neoblbuj.

EDIT: V tomto clanku http://www.saurik.com/id/12 to mas primo od saurika a nechces si doufam dovolit zpochybnovat jeho znalost veci, nebo tvrdit, ze sam nevi, co si to pousti za domeny na serveru? :evil:

jarok | úte bře 09, 2010 5:23 pm

Ja nikoho neoblbujem.Jenoducho sa mi podaril downgrade na niecom co nebolo mozne a stalo sa.To ze to ty nevies pochopit je tvoj problem.IP adresu som viac neskumal iba cez web no ako je teda mozne ze sa mi to podarilo bez SHSH suboru????To mi teraz vysvetli ty ked si expert akeho este nikto nevidel.

PS: Ja sice niesom expert ako Saurik no nepodcenuj ludi iba podla toho co si myslis ty.Co ak pride niekto s Jailbreakom a nebude to Saurik ani jemu podobny?To ze uz nieco tito ludia spravili na jailbreak neznamena ze sa nenajde niekto iny.Mozno i niekto koho si na tomto fore nazval blbym a pod...

Dakujem za pochopenie a vsetkym zdar.Kedze tu nikto nieje schopny sa o veciach bavit normalne koncim na tomto fore.
Host
Host

Uživatelský avatar Jaro | úte bře 09, 2010 5:54 pm

hmm Nemám 3GS ...ale zaujimám sa o túto temu ...keď sa ti to tak podarilo ....máš nejaké dókazy ? lebo zbyytočne tu len natahuješ ostatných uživatelov a presviečaš ich v niečom čo je teraz nemožné ....
->Macbook Air 2013
->New Ipad 64Gb 4G White
->Iphone 4S White
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

KarlosDicady | úte bře 09, 2010 6:26 pm

tahi píše:myslim že je to tento navod:http://www.youtube.com/watch?v=9t9kLJhbpWU

http://www.youtube.com/watch?v=OZ8w6qR8d2M

Proč tady pořád rozebíráte nějaký SHSH prostě když nemáš zalohu v Cydii jako já tak s tim nic neudělaš :!: máš jí tak návod na to už je tady popsanej už aspon 100x !

Mě spíš zajíma tadyto video už se vám to někomu povedlo :?:
Já jsem se seknul u kroku kterej tam neni uvedenej prostě mě tam ta chyba 1015 nechce naskočit vždycky tam mám :arrow: The iPhone "iPhone" could not be restored.This device isn't eligible for the requested build. A to i přes to že jsem vypínal ty programi který tady už někdo zminoval v návodu v kroku 1. a pak jsem změnil i hosts host přesně jak je to popsaný ale ta chyba 1015 se ne a ne objevit nevíte co stim ???

Uživatelský avatar kralik | úte bře 09, 2010 8:04 pm

KarlosDicady: mam ten samy problem, a neboj nejsme sami :)

mame novy iBotrom a neprepise se nam fw v mobilu a proto to napise tuto hlasku, tem kterym se objevy chyba 1015 maji urcite old iBot ;) jinak si to vysvetlit nedokazu... ( je to pouze muj nazor a nechci tady slyset od nekoho nejaky urazky co sem za lamu atd.. proste muj nazor :D )

jarok: ze se s nima vubec bavis o shsh ;) ten druhy telefon (kamarada jak jsi rikal) si nerozbehal? (sem linej tady cist ty romany co tu napsali a hledat to v nich :D)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fra.iesus | úte bře 09, 2010 11:05 pm

Ja nikoho neoblbujem.Jenoducho sa mi podaril downgrade na niecom co nebolo mozne a stalo sa.To ze to ty nevies pochopit je tvoj problem.IP adresu som viac neskumal iba cez web no ako je teda mozne ze sa mi to podarilo bez SHSH suboru????To mi teraz vysvetli ty ked si expert akeho este nikto nevidel.

Ty nectes? Vzdyt ti celou dobu pisu, ze tu zalohu tam mas, tak proc ti mam vysvetlovat neco nerealneho, co se nestalo?
Jo kdybych ti mel vysvetlovat to, jak se tam dostala, to by byla jina, ale o tom ty prece mluvit nechces a nechces prijit o svou iluzi... ;-)
Uz jsem ti psal v predchozim postu: stahni si umbrellu, zjisti sve ECID a stahni si tu zalohu - tim se nakrasno presvedcis a bude po dohadovani se :-)

KarlosDicady | stř bře 10, 2010 2:15 am

Má někdo jinej názor na můj předchozí příspěvek :?: protože se mi opravdu nezdá že by to bylo tim že mám novější iBot :wink: downgrade stylem jak se tady popisuje tak na to ten novější BB nebude mít vliv si myslim já ! Ale stejně netušim čim by to teda mohlo být že mi to hlásí tu chybu co jsem psal předtím a ne tu 1015 :wink:

fra.iesus | stř bře 10, 2010 7:06 am

Ze by ta chyba souvisela s tim, ze jsi nastavil cydii misto applu v dns, jenze na ni nemas ulozene sve shsh a tudiz itunes nedostanou autorizaci - ty taky nectes, co tu celou dobu pisu, ze? ;-)
(a jak jsem psal: procesy vypinat muzes jake chces, ale zrejme kyzeneho vysledku (vysypani dns cache v pc, aby zacala platit ona zmena zapsana v hosts pro pripad, ze by jiz byla v cachi ulozena skutecna ip adresa applu) dosahnes jednoduse zadanim prikazu "ipconfig /flushdns" at uz ve start > spustit nebo prikazovem radku)
ale klidne i nadale never a hrajte si tu na voodoo, misto normalniho reseni problemu (ktery zatim ani pro tebe, ani pro mne a dalsi, reseni nema)

KarlosDicady | stř bře 10, 2010 2:45 pm

Jak to souvisí s tim SHSH vždyt ani v jednom s tich návodu nepsali že bych potřeboval zalohu v Cydii !!! Na to je uplně jiný návod !!! A zobranuju čemu o čem to jsem tě moc dobře nepochopil :lol: :lol: Jediný čemu zabranuju je že se mi iPhone neautorizuje u applu když dám do tý složky hosts 74.208.10.249 gs.apple.com. To je tak celý.

A že mi to nevyhodí tu chybu 1015.Nemohlo by to být tim že ted mám ze složky hosts textovej blok ??? Nebo to tak má být ?

tej0 | stř bře 10, 2010 4:43 pm

Zdravím
Víš co znamená slovo : "neexistuje" ? Tobě nestačí když ti řekne deset lidí, že funkční postup ve tvé situaci neexistuje? Já si to tu pročítám každý den a zjišťuji, že něco tak strašně hloupého jako tvoje přispěvky jsem dlouho neviděl. A taky se každým dnem divím, že jsi ještě neobdržel BAN za tvé neustálé spamování a obtěžování ostatních uživatelů tohoto fora. Zkus to pochopit a přizpůsobit tomu tvé působení tady. V jiném případě ti navrhuji opustit toto forum. Omlouvám se, ale muselo to jít ven.
Díky

KarlosDicady | stř bře 10, 2010 4:55 pm

tej0 píše:Zdravím
Víš co znamená slovo : "neexistuje" ? Tobě nestačí když ti řekne deset lidí, že funkční postup neexistuje? Já si to tu pročítám každý den a zjišťuji, že něco tak strašně hloupého jako tvoje přispěvky jsem dlouho neviděl. A taky se každým dnem divím, že jsi ještě neobdržel BAN za tvé neustálé spamování a obtěžování ostatních uživatelů tohoto fora. Zkus to pochopit a přizpůsobit tomu tvé působení tady. V jiném případě ti navrhuji opustit toto forum. Omlouvám se, ale muselo to jít ven.
Díky

Já bych měl dostat BAN a za co :lol: že tady každym dnem uděláte jiný temá pořád a pořád okolo jedný věci dokola :lol:
Nikdo tady napíše udělal jsem unlock napíše navod tak co to je :?: ja se pak akorát snažim vypatrat jestli to funguje nebo jestli je to další kec.Aspon tady nepíšu nefunkční navody který nikomu nejdou. A je fakt že otazek mám dost ale nikdy jsem neměl otazku odvěci :wink:

xmagicx | stř bře 10, 2010 4:57 pm

tak přišel někdo na to jak jit z posledni verze 3.1.3 na 3GS 5.12.01 vykuchal jsem pomoci umbrella shsh, a co teď? děkuji

Uživatelský avatar gbr8 | stř bře 10, 2010 5:37 pm

Dalsia moznost by mohla byt tato:
http://www.tuaw.com/2010/02/09/tuaw-how ... -to-3-1-2/

neskusal som
iPhone 4, FW 7.0.4, O2 SK; no JB

Macbook pro 2011
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fra.iesus | stř bře 10, 2010 8:00 pm

KarlosDicady: ja nevim, jak to ti rict jednoduseji - tim, zesis napsal do hosts ip adresu serveru cydie se vlastne pokousit stahnout to shsh (coz neni nic jineho, nez schvaleni k instalaci) z ni a ne z apple. Vubec tim nedelas to, zebys zabranoval pristupu itunes na apple, protoze cydia funguje jako pruchozi cache - co nenajde u sebe, na to se zepta applu a rovniu si to propriste ulozi (cili neni tak uplne pravda, ze musite mit jb, abyste meli sve shsh na cydii). Cemu jeste stale prosimte nerozumis? Cely tento navod je jen a pouze o downgrade pomoci shsh na cydii, tak uz to vezmi na vedomi a nevymyslej nesmysly!!!

EDIT:
gbr8: to neni dalsi moznost, nybrz stejna moznost - jen napsana v jinem jazyce a s hlubsim porozumenim jadru veci. Ale to rikam uz od prvni sve reakce na tento postup... (ano, autor ho spatne pojmenoval, ale furu lidi to nezajima - zrejme jim nazev staci a samotny postup je az druhorady - to ted neni na ci proti tobe, ale na vetsinu predchozich pisatelu v tomto vlakne)

KarlosDicady | čtv bře 11, 2010 3:15 am

Konečně vyřešene downgrade na 3Gs z 3.1.3 na 3.1.2 funguje (bohužel nejnověší iBot zůstal !!! :!: :cry: )
Podle tohodle navodu se to nedalo skoro rozluštit :D ale to video co tady někdo dával z youtube tak to šlo :wink:
At už je ten unlock 8)

fra.iesus | čtv bře 11, 2010 6:51 am

Jo a prekvapive onen videonavod je opet o tomtez - zmenis dns zaznam na cydii, das restore na 3.1.2, potom ti zustane telefon viset v restore modu, ze ktereho ho proberes (v bootloaderu se nastavi auto_boot na ano, presneji to za tebe nastavi onen program) a mas vyhrano.
Skoda, ze jsi necetl podrobneji navody - mohl jsi to mit o hodne driv (stejne jako tady kolega - tvurce tohoto threadu) :lol:

Uživatelský avatar kralik | čtv bře 11, 2010 8:20 am

stále tu omíláte to samé... nic nového ! přestaňte tu spamovat, forum není CHAT ! ;)

souhlasim s fra.iesus

EDIT: pro nové 3gs s novým iBot_em zatím nic !
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dodulo | čtv bře 11, 2010 8:29 am

@KarlosDicady: zostal ti stary iBoot? asi si to trosku pleties

BootLoader (iBoot 359.3.2) = ma na starosti zavadzanie OS v iPhone a prave ten sposobuje problem tzv. tethered jailbreaku ( nutny jailbreak po kazdom vypnuti, resp. restarte telefonu )

baseband (modem firmware)= ma na starosti zabezpecenie blokovania SIM karty na operatora ( najnovsia verzia 05.12.01 - nejde odomknut )

KarlosDicady | čtv bře 11, 2010 5:52 pm

fra.iesus:
Podle návodu co je tady mám ještě instalovat cydii než to začnu celý dělat :lol: Proč to dělat potom nakonci blackra1n jestli se to vůbec podaří to udělá sám :wink: a nezminuje ten návod vůbec nic o tom kolikátej bych měl zaškrtnout tejden výroby prostě dej ANO a neřeš to :lol:. Prostě musíš uznat že vidět to na videu je lepší podrobnější a rozhodně to pak líp aplikuješ !

dodulo:
Sry zůstal mi tam tedy nejnovější baseband 05.12.01 !!! NEODBLOKOVANÝ= NEJDE SIM KARTA !!! Jak řikáš že ten BootLoader-iBot má napráci tethered jailbreaku tak to naštěstí nemám iPhone 3Gs a i když ho vypnu a zapnu restartuju tak všechno normalně naběhne jak má :wink:

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv