Možná pojedu do USA ...

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

oliver.es | stř dub 14, 2010 5:24 pm

Možná pojedu do USA ...

Vím, že to spíš patří do sekce BAZAR, ale nechal bych to tady ...

Velmi vážně zvažuju že pojedu na otočku do USA, zřemě New York.
Pojedu si tam pro iPad a aby se mi aspoň zaplatila cesta, tak přemýšlím že bych někomu něco dovezl pokud bude mít zájem. Může to být také iPad (ale už jen jeden protože je omezení 2 ks na osobu) nebo iPhone, MacBook... prostě něco malého. Nákaldy na cestu jsou cca 12 tisic Kc, tak si to každý může spočítat.

Juramac | stř dub 14, 2010 5:46 pm

Re: Možná pojedu do USA ...

A ty mas americkou kreditku vystavenou americkou bankou na tve socialni cislo ? Pokud ne, tak na nejake nakupy v Apple Store zapomen. Hotovost tam take neberou. Takze pokud nemas ve statech dobreho znameho, ktery to koupi na svou kartu a ty mu to zaplatis hotove, tak si udelas mozna tak vylet do NY,ale to je vse...

Uživatelský avatar House_MD | stř dub 14, 2010 5:47 pm

založit si v USA účet je otázkou 10 minut ;-)
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Starý pes fóra :)

oliver.es | stř dub 14, 2010 5:51 pm

Chceš říct, že mi v Apple Retail Store nic za hotový neprodaj ? Že tam nemůže přijít normální smrtelník a koupit si produkt Apple ? To je teda trošku ujeté, ne ?

Je pravda že založení účtu v USA je asi otázka 10 minut, ale platební kartu mi do 10 minut nevystaví...

Juramac | stř dub 14, 2010 5:55 pm

Ano, presne to chci rici.Apple Store nikde ve statech za hotove neprodavaji, jen na americke kreditni karty vydane americkou bankou. Takze pokud tam chces jet jen kvuli kseftu, rozmysli si to, usetrim ti mozna pomerne velke penize a zklamani..... Neni zac.....

oliver.es | stř dub 14, 2010 5:58 pm

Hm, tak díky. To je pěknej tunel. Leda si tu kreditku tam fakt zřídit. Ale otázka je za jak dlouho ji vystaví. U nás v bankách je to tak týden.

jenicekk | stř dub 14, 2010 5:59 pm

oliver: taky sem neco takoveho nekde cetl, ovsem bral sem to jako nerealne, ale asi na tom tedy neco pravdy bude...
muj znamej taky z olomouce :-) jede na floridu a taky sem premyslel ze bych ho vyuzil, marne asi :-(

2MATRIX | stř dub 14, 2010 6:01 pm

Jurmac neviem odkial máš také info ale moja mama mi minulý rok kupila v original APPLE v San Franciscu Apple iPod 16GB a žiadnu j_bnutú kartu nemá ma len slovenské kreditky a všetko bez najmenšieho problemu možem sa jej aj opytat ako platila či nahodou nie aj cache :D

PS: aj tak si myslím že je to upla blbost pretože applu je jedno odkial peniaze dostane tak je mi to divné ale možno to zmenily
Naposledy upravil 2MATRIX dne stř dub 14, 2010 6:05 pm, celkově upraveno 1
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar ygy | stř dub 14, 2010 6:03 pm

Juramac píše:A ty mas americkou kreditku vystavenou americkou bankou na tve socialni cislo ? Pokud ne, tak na nejake nakupy v Apple Store zapomen. Hotovost tam take neberou. Takze pokud nemas ve statech dobreho znameho, ktery to koupi na svou kartu a ty mu to zaplatis hotove, tak si udelas mozna tak vylet do NY,ale to je vse...

neviem no sa mi tomu moc nechce veriť :D dobre keď majú problém s kreditkou ale prečo neprímu platbu aj v hotovosti ?
Naposledy upravil ygy dne stř dub 14, 2010 6:06 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar House_MD | stř dub 14, 2010 6:04 pm

problém vyřešen! a to zcela legálně a bez problémů :-D :mrgreen:

oliver.es | stř dub 14, 2010 6:07 pm

jak vyřešen ?

Hnykda | stř dub 14, 2010 6:11 pm

Taky by mě zajímalo :P

Uživatelský avatar House_MD | stř dub 14, 2010 6:13 pm

poslat prachy převodem :-D

Juramac | stř dub 14, 2010 6:14 pm

ygy - informace mam z vlastni zkusenosti a to konkretne z NY pred dvema lety . Chtel jsem dcerce znameho koupit iPod Touch a chteli po me kreditku. Nemam,zaplatim v hotovosti - Hotovost neprijimame - mam ceskou VISA - jine karty, nez karty vydane v USA neprijimame. Jak mam tedy zaplatit ? - pokrceni rameny,profesionalni usmev a "I am sorry"..... nastesti byl se mnou v obchode znamy, co tam zije a koupil to na svou kartu. Ptal se, proc takove obstrukce a oni, ze je to standartni opatreni Apple . A co jsem se pote zajimal, tak zdaleka nejenom Applu. Mel jsem napriklad docela problem zaplatit i u dvou benzinek v Arizone, nakonec mi benzin za hotove prodali, ale bylo to docela dlouhe dohadovani. A hotovost napriklad nechtel ani objednany hotel ve Vegas, jen kartu. Ale ten si nakonec vzal po delsim overovani alespon tu ceskou VISA..... A ze by se na pristupu Apple neco zmenilo, to opravdu nevim. Ale neni nic jednodussiho, nez do Apple Store v NY zavolat, ze tam chces jet a jestli vezmou ceskou kartu a nebo hotovost. Mozna to zmenili. Ja osobne, pokud bych tam jel jen za timto ucelem, tak bych si to nejdrive dobre a nejlepe pisemne overil.

Uživatelský avatar House_MD | stř dub 14, 2010 6:21 pm

OT: se divím, při tom, jak často krachujou US banky a jak často ty evropský :-D

oliver.es | stř dub 14, 2010 6:27 pm

Hmm tak díky za vyčerpávající příběh...

najde se tu datný angličtinář co by tam byl schopen zavolat ?
Ne že bych nedokázal dát dohromady tu otázku, ale mohlo by se stát že na mě něco začne žvatlat a nebudu mu rozumět vůbec nic.

jenicekk | stř dub 14, 2010 6:28 pm

napis tam mail a mas to, tam zvlatlat nezacne....

Uživatelský avatar House_MD | stř dub 14, 2010 6:28 pm

hledám adresu na napsání mailu, ale nenacházím...

xslide | stř dub 14, 2010 6:34 pm

Mail na apple nenajdes. Normálně na webu apple najed na support a tam na nějaký kontkatni formular pro reseni problemu> Jako topic si vyber cokoliv a proste jim napiš. Jsou tam ochotní a zodpoví i otázky jiné, než na jaké mají.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar ygy | stř dub 14, 2010 6:34 pm

email som taktiež nanašiel ale našiel som adresu
lepšie ako nič :mrgreen:

767 Fifth Ave. New York City, NY 10153 (212) 336-1440

alebo možeš vyskúšať tamojšie fórum :wink:

Juramac | stř dub 14, 2010 6:39 pm

No, ja se jim nedivim. Falesnych dolaru jsou miliardy a karty , i kdyz nahodou banka krachne, tak jsou pojistene, takze sve penize dostanou i pripade krachu banky. proste se chrani. Jinak mail na obchod se asi skutecne hleda tezko, takze jedine tam zavolat a proste se jen kratce zeptat , jestli akceptuji napriklad VISA vydanou ceskou bankou a nebo jestli muzete platit v hotovosti - cash. jedna kratka veta, po ktere bude nasledovat odpoved - yes or not . Dalsi rozhovor je pak zbytecny. Osobne uz na tyhle nakupy kaslu, jedine , ze bych otravoval sve zname zijici ve statech, ale to delat nebudu, to je ponekud netaktni a otravne...... Klidne si par tydnu pockam, a zajedu si pro iPad vedle do nemecka

oliver.es | stř dub 14, 2010 6:40 pm

No adresu do retail store najdeš, ale ne mailovou. Nejlepší by bylo zavolat, to se dozvíme hned. Můžu tam zkusit napsat mail, ale bůh ví za jak dlouho odepíšou a rozhodně na to bude odepisovat někdo kdo není z Apple retail store.

oliver.es | stř dub 14, 2010 6:50 pm

Tak teď jsem mluvil s jedním nejmenovaným člověkem z iSTYLE CZ a ten mi řekl, že na prodejnách v USA je skladem mají a že nikdy neslyšel o tom že by byl s těmi kreditkami problém... tak nevím no.

Juramac | stř dub 14, 2010 6:55 pm

zavolejte si tam, ja svou zkusenost mam, neco malo o tom vim od lidi, kteri ve statech ziji a pracuji. Jezdim tam minimalne 2 x do roka, mam tam i obcas nejake obchodni zajmy.....Ale je mozne, ze to zmenili a nebo se to lisi prodejnu od prodejny. Nevylucuji, ze muzete mit nekdo vice stesti. Za telefonni hovor nic moc nedate, a vite hned ,na cem jste. Ja osobne bych to udelal,pokud bych mel tu potrebu... :) Cestu na blind bych urcite neriskoval..... Ted tam maji v NY i otevreno..... :wink:

2MATRIX | stř dub 14, 2010 7:05 pm

A znova opakujem a teraz som sa ešte mami pytal PLATILA V San Franciscu PLATOBNOU SLOVENSKOU KARTOU!!! to je medzinarodné neviem čo ho tu strašíte totalna volovina hento podla mna
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

oliver.es | stř dub 14, 2010 7:13 pm

v SAN FRANCISCU v Apple Retail Store ?

Juramac | stř dub 14, 2010 7:14 pm

Ty barevne textiky si odpust. Nikoho nestrasim, konstatuji relitu a vlastni zkusenost. Nevim, jak tva mama, ale ja , a nejenom ja, s tim mam sve zkusenosti. Ale at si to kazdy zkusi sam. Jen varuji, ze by mohl narazit a take nevylucuji, ze to muze byt v nejakem pripade mozne obchod od obchodu. Ale neni to zdaleka jen Apple, kdo neacceptuje hotovost a jine , nez americke kreditni karty vydane na bydliste a socialni cislo americkou bankou. Ale pokud to chce nekdo risknout a pak se skripajicimi zuby letet domu s prazdnou, je to jen a pouze jeho volba. Ja osobne bych tam prinejmensim zavolal, ty usetrene starosti a zklamani, krome vyhozenych penez za letenku za ten jeden telefonat urcite stoji. Tim v tomto vlaknu koncim. Myslel jsem to dobre, ale kazdy mate svou hlavu a tak se podle toho zaridte po svem. :)

2MATRIX | stř dub 14, 2010 7:20 pm

v Apple Store, San Francisco CA (415) 392-0202,ale ako ti tada radí aj kolega radšej pre istotu to skus overit nejako a už vyrazíš len na hotové
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar insoul | stř dub 14, 2010 7:25 pm

Juramac píše:A ty mas americkou kreditku vystavenou americkou bankou na tve socialni cislo ? Pokud ne, tak na nejake nakupy v Apple Store zapomen. Hotovost tam take neberou. Takze pokud nemas ve statech dobreho znameho, ktery to koupi na svou kartu a ty mu to zaplatis hotove, tak si udelas mozna tak vylet do NY,ale to je vse...

no sice pekne id teba ze pises nieco co si niekde cital, ale zby tocne tu neklm ludi a nepis co nieje pravda. minuly mesiac som na 5th ave za cash kupil mac book air + tom tom car kit. klidne sem mozem naskenovat bill :) cize kludne mozte platit v hotovosti samozrejme okrem ip ktory je viazani na at&t inak vsetko ostatne bez problemov. nadiktujes im tvoju adresu a je to tvoje.

btw. nezabudaj na 8 ci 9% dan ci kolko to presne je ktora sa nikdy neuvadza a pri plateni :)
apple Iphone 5 , 32gb 7.1.2
apple ipad air 16gb 4g 7.1.2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

2MATRIX | stř dub 14, 2010 7:28 pm

Presne suhlas z insoul,to isté povedaly aj mame lebo ja som jej do telefonu hovoril ked tam bola že nech mi nekupuje iPod ale iPhone a to iste jej povedaly ten sa nedal jedine ked donese papier od operatora že na zmulvu jedine tak mi zobrala iPod a ten v pohode kreditkou SK
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

oliver.es | stř dub 14, 2010 7:31 pm

jak je to s tou daní ? nechápu ....

skull3333 | stř dub 14, 2010 7:51 pm

Taky jsem nakupoval v Applu v americe (víckrát a na více místech) a všude úplně v pohodě jak cash tak kreditku, ale oni američani nemaj moc rádi velký obnosy cash ale záleží jak kde... v Applu to berou... :-) Je to jen moje zkušenost, byl jsem tam tenhle a minulý rok... :-)

xslide | stř dub 14, 2010 7:54 pm

oliver.es píše:jak je to s tou daní ? nechápu ....

V USA něco jako DPH není. Jmenuje se to VAT a je to v každém místě jiný. Zadej si na google vyhledat VAT in USA a najdeš např. mapu s VAT v celém USA.

je tu různý, od 0% do nějakých cca 20%
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cicolably | stř dub 14, 2010 8:09 pm

2MATRIX
a všimol si si ten rozdiel aj u nas aj v USA ?
iPod si kupim hocikde aj u nas , či za hotovosť či za polsku alebo madarsku kreditku
ale iPhone asi ťažko napr. v iStyle KE
iPad Mini 16GB
iPhone 5 16GB

Juramac | stř dub 14, 2010 8:16 pm

Takze opakuji naposledy - nevylucuji, ze se to lisi obchod od obchodu, Ma osobni zkusenost je takova, ze mi hotovost i ceskou VISA od komercky odmitli s tim, ze acceptuji jen americke kreditni karty. Konkretne Apple Store na 5th avenue. A tuto zkusenost jsem ziskal nejenom u Apple , ale i jinde, napriklad v hotelu, kde jsem bydlel, u pumpy, kde jsem kupoval benzin a nebo i na letisti ve freeshopu v Atlante. Tam mi po delsim overovani, ktere trvalo cca 10 minut , nakonec mou VISA vzali, ale cukali se....Proto JEN A POUZE radim, aby jste si v konkretnim Apple Store, kde chcete nakupovat, nejdrive zjistili, zda tam muzete platit iPad a nebo dokonce i vice zbozi cash a nebo ceskou kreditkou. Je to minutovy telefonat a budete mit alespon jasneji. TECKA. :)

oliver.es | stř dub 14, 2010 9:33 pm

Jasně, však já to všechno beru. Dobrých rad není nikdy dost. Nejspíš tam tedy zavolám. Důležité je aby byl opravdu skladem, protože by bylo sice hezké kdyby mi řekl že berou cash, ale že zrovna nemají a přivezou je hodinu po tom co mi poletí letadlo zpět by bylo k hovnu. A po přečtení tohohle http://www.macrumors.com/2010/04/14/ove ... until-may/ je jasné že se u nás bude Wi-Fi model prodávat nejdříve začátkem června.

Uživatelský avatar House_MD | stř dub 14, 2010 9:38 pm

tuším, že apple svého času umožňoval objednání a následné zaplacení a vyzvednutí na vybrané pobočce ;-)

oliver.es | stř dub 14, 2010 9:45 pm

ano, ale už tomu asi tak není. sice tam je odkaz na nějakou rezervaci, ale po shlédnutí to vypadá na rezervaci "času" kdy se mi bude v tom apple store někdo věnovat.

ilijusin | stř dub 14, 2010 10:25 pm

Ja jen pridam vlastni zkusenost.
Byl jsem tam za posledni 2 roky 3x a ani jednou jsem problemy nemel. Vsude mi ceska karta normalne fungovala a nikde nebyl problem. Platil jsem v Apple storu v NY a LA a v mnoha dalsich obchodech. Problem nebyl ani v hotelech. Jediny co muze nastat za problem v hotelu je, kdyz budes chtit platit v hotovosti. Nemaji to moc radi, protoze potrebuji mit nejakou pojistku na skody. S kartou maj "uplny" pojisteni. Kdyz budes platit v hotovosti, tak po tobe budou chtit nejakou zalohu, jako pojistku za nahradu pripadnych skod. (ruzne hotel od hotelu, ale pohybuje se to v radech nekolika stovek $, ale myslim, ze vic jak 300 ti nevezmou)

sokolino | čtv dub 15, 2010 2:18 pm

Aby si sa vyhol akýmkoľvek problémom spýtaj sa vo svojej banke či ti môžu vystaviť kartu AMERICAN EXPRESS. A tú ti v USA určite prijmú :idea: .
iPhone 3.1.3 JB, iPhone 3G 4.2.1 JB, iPhone 3GS 6.1.2 JB, iPhone 4 6.1.2 JB, iPhone 5 7.1.2
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv