Juramac | stř dub 14, 2010 6:14 pm
ygy - informace mam z vlastni zkusenosti a to konkretne z NY pred dvema lety . Chtel jsem dcerce znameho koupit iPod Touch a chteli po me kreditku. Nemam,zaplatim v hotovosti - Hotovost neprijimame - mam ceskou VISA - jine karty, nez karty vydane v USA neprijimame. Jak mam tedy zaplatit ? - pokrceni rameny,profesionalni usmev a "I am sorry"..... nastesti byl se mnou v obchode znamy, co tam zije a koupil to na svou kartu. Ptal se, proc takove obstrukce a oni, ze je to standartni opatreni Apple . A co jsem se pote zajimal, tak zdaleka nejenom Applu. Mel jsem napriklad docela problem zaplatit i u dvou benzinek v Arizone, nakonec mi benzin za hotove prodali, ale bylo to docela dlouhe dohadovani. A hotovost napriklad nechtel ani objednany hotel ve Vegas, jen kartu. Ale ten si nakonec vzal po delsim overovani alespon tu ceskou VISA..... A ze by se na pristupu Apple neco zmenilo, to opravdu nevim. Ale neni nic jednodussiho, nez do Apple Store v NY zavolat, ze tam chces jet a jestli vezmou ceskou kartu a nebo hotovost. Mozna to zmenili. Ja osobne, pokud bych tam jel jen za timto ucelem, tak bych si to nejdrive dobre a nejlepe pisemne overil.