Odeslani kontaktu prostrednictvim SMS

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

stejk | ned lis 25, 2007 3:32 pm

Odeslani kontaktu prostrednictvim SMS

Vi nekdo prosim jak odeslat kontakt prostrednictvim SMS zpravy?

Julek | ned lis 25, 2007 6:20 pm

SMS

No... ručně opsat a odeslat. iPhone to neumí.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

pantau | stř lis 28, 2007 4:11 pm

A umi neco co ostatni telefony umi bezne? Popravde receno jsem timhle telefonem neprijemne rozcarovanej. Email client sucks, sms sucks, camera sucks (neni zoom) a je toho jiste daleko vice jen jsem na to jeste neprisel. Uvazuji o navratu zpet k HTC a iPhone nechat holce na paradu.

ionas | stř lis 28, 2007 4:19 pm

kdyby to umelo vsechno, uz by to nebylo ono... :-)

pantau | stř lis 28, 2007 4:57 pm

ionas píše:kdyby to umelo vsechno, uz by to nebylo ono... :-)
No za ty penize by to vsechno melo umet.

Uživatelský avatar j.v. | stř lis 28, 2007 5:01 pm

Všechno umí HTC a Symbianovské Nokie, iPhone je jednoduchý vkusný telefon pro jednoduché lidi ;)
iPhone 8GB gen1 | Nějaké ty Androidy | BB Passport
MacBook Pro 13" | 10.10 | SSD
Starý pes fóra :)

Julek | stř lis 28, 2007 5:46 pm

iPhone

Tak tak, hrdě se řadím do řady české jednoduché komunity iPhone. Mít x funkcí to není ono. Zrovna dnes mi Jednatel posílal nějaký kontakt vizitkou z jeho Nokie a nic mi nepřišlo. Říkal jsem mu že mám super tel. a proto mi to nejde :)

Obrázek
Administrator
Administrator

daend | ned led 20, 2008 11:16 pm

Existuje na to v installeru aplikace, která umí posílat údaje uložené v kontaktech smskou. Bohužel jsem udělal Restore telefonu a už si nepamatuji jak se jmenovala :-( takže hledejte.

Uživatelský avatar spachal_tmp | pon led 21, 2008 12:15 am

Na srazu mi nekdo tvrdil, ze by to mela umet aplikace iSMS. Zkuste to nekdo a poreferujte plz :) ..

Uživatelský avatar rony | pon led 21, 2008 12:32 am

Re: iPhone

Poviem Vám môj príbeh s posielaním kontaktu z telefónu na telefón.

Keď som o tom prvýkrát počul, bol som nadšený. Lenže buď sa to prenášalo infra alebo Bluetoothom a už to bolo odrazu nepoužiteľné. Naviac aj keď oba telefóny mali funkciu na posielanie kontaktov, tak častejšie si neporozumeli a bolo vymaľované.

Potom je tu funkcia, ktorá umožní odoslať kontakt SMSkou. Tam som zistil, že je to podobné. Najčastejšie to príjemca nevedel otvoriť alebo mu to prišlo pokazené. Proste zasa nič. A pýtať sa človeka, či a aký formát mu ten jeho mobil podporuje je asi také ako pýtať sa ho akú stolicu mal ráno.

Takže najpoužiteľnejšie dostanem číslo na seba do protajšieho telefónu tak, že človeku ho nediktujem ale prezvoním ho, resp. on mňa. Je to otravné ale ušetríme jedno diktovanie čísiel - iba jeden z nás diktuje to svoje druhému a ten druhý iba prezvoní práve nadiktované číslo.

Za posledných niekoľko rokov som teda funkciu na posielanie čísiel ani moc nepotreboval aj keď v prípade iPhone je to trochu obtiažnejšie ako u WM, kde som si mohol číslo "skopírovať" a "pastnuť" do SMSky.

Keď mám povedať pravdu, omnoho radšej by som videl, keby v kontaktoch v iPhone svietil "status" napr.: nedostupný, pracujem, telefonuje. :-)
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

stejk | pon led 21, 2008 6:59 am

Pomoci aplikace weTool. Po spusteni dole vlevo ikonu Contact. Vyberu nektery z kontaktu. Uvnitr kontaktu vyberu nektere telefoni cislo u daneho kontaktu. Vyberem cisla se jmeno kontaktu a vybrane cislo nakopiruje do okna na odesilani SMSek. Takze staci jen vybrat telefoni cislo komu chci kontakt poslat a odesilam. Samotny proces odesilani nevypada uplne stejne jako klasicke odeslani SMS. Poprve jsem se toho dost lekl. Po odeslani, ale vyskoci informacni okno, ktere informuje o uspesnem odeslani. Zkousel jsem poslat takto z iPhone na Nokii 6310 - bezproblemu. Prisel mi text s kterym si v nokii pak mohu delat co chci. V nokii dam "pouzit cislo" a "vytvorit si novy kontakt" a bezproblemu ukladam. Jsem spokojeny.

szoustal | pon led 21, 2008 7:03 am

spachal_tmp píše:Na srazu mi nekdo tvrdil, ze by to mela umet aplikace iSMS. Zkuste to nekdo a poreferujte plz :) ..

Ano, tato aplikace to zvládá. Dáme novou zprávu a dole je malým písmem Contact. Klikneme a vybereme číslo, které chceme poslat. Objeví se v SMS i s popisem. Pak vybereme příjemce a odešleme. Jde dát i více kontaktů a více příjemců.
iPhone 3GS 32G FW 3.1.2, Nokia 6303
Host
Host

Uživatelský avatar spachal_tmp | pon led 21, 2008 10:05 am

Tak a ted dotaz z druhe strany :), kdyz mi nekdo posle v SMS zprave kontakt, jak jej ulozim, nebo vytocim (mysleno cislo v SMS, ne odesilatele :] ..) ?

Uživatelský avatar rony | pon led 21, 2008 12:17 pm

Cisla v SMS podciarkne a ked nan tapnes, tak sa vytoci hovor na to cislo. Cize mas sancu ho ulozit medzi kontakty. Dokonca ak to cislo uz mas v kontaktoch, tak ti priamo z tej SMS umozni zobrazit cely kontakt. Ak ho este nemas, tak tapnes na zobacik ">" a mozes medzi inym ulozit cislo do kontaktov.

Takze ide to a v pohode.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Julek | pon led 21, 2008 12:25 pm

No ne v každém formátu... Asistentka mi poslala tel ve formátu xxx xxx xxx a to mi vytočit a uložit šlo. Další sms byla ve formátu xxxxxxxxx a to se nezobrazilo modře ( nevím jak to popsat ) takže s tím nic dělat nešlo.

.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar spachal_tmp | pon led 21, 2008 1:19 pm

A v jakem formatu jsou ta cisla aktivni (hyperlinkova), ze na ne jde kliknut? Mam v SMSce cislo jak 608xxxxxx, tak i 420608xxxxxx, tak i +420608xxxxxx a ani jedno neni aktivni.

Zkouseno jak v nativni aplikaci, tak i v iSMS.

//edit: takze uz asi blbnu .. v iSMS porad bez podtrzeni, v nativni aplikaci uz bez problemu:

Obrázek

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv