dwick píše:666: Vsak nic nezverejnil, rekl ze ma exploit pro unlock ale nic vic. Apple se muze snazit jak chce a na tu diru treba proste ani neprijde. Opravit diru o ktere vyvojar nevi neni to tak jednoduche jak se na prvni pohled zda...
presne tak, kazdy program obsahuje minimalne jednu chybu a jej opravou vznikaju dalsie minimalne 2 chyby...exploit sa Applu nejavi ako chyba, pretoze GeoHot hlada sposob akym tuto cast kodu vyuzit na h@ck, napr. pri Spirite vytvoreny Comexom je vyuzita myslim chyba v SMS aplikacii, preto tento jailbreak je zaroven lahko opravitelny Applom nie len v samotnom firmware, ale dokazu tuto chybu zaplatat aj napr. updatom iTunes...
dalej napr. chronic dev team ( ked uz donatori zacali stahovat svoje dary ) nahle zverejnil exploit pre firmware 3.1.2 myslim a nasledne to Apple opravil v ( 3.1.3 ) ale to bol exploit pre firmware, Apple dozaista sleduje taketo veci a ked napr. vysiel blacksn0w tak jailbreakli iPhone a snazili sa najst, ktoru dieru GeoHot vyuzil, samozrejme nasledne to zaplatali, toto bude vzdy hra macky s mysou...
EDIT: GeoHot uz davno prezentoval untethered jailbreak na iPod Touch 3G (minimalne 2 mesiace pred Spiritom ), ale nevydal ho lebo si nechce robit robotu pocka si na iPhone dalsej generacie a potom ho zverejni, podobne by to malo byt s unlockom uz ho ma hotovy, no vydat ho nemusi ak ho napr. vyda Dev team a GeoHot bude vyuzivat inu bezpecnostnu chybu ako oni nebude predsa zverejnovat zbytocne druhy unlock aby zaplatali obe diery naraz...
osobne si myslim, ze toto vlakno je zbytocne, vonku nic nie je, GeoHot uz davno prezentoval, ze jailbreak&unlock uz ma...rozhodne pride cas kedy ho vyda, tak si myslim, ze je zbytocne tu spekulovat v momente ked vyjde neverim, ze to tu do 5 minut nebude

, DEV team detto