Nalezeny Iphone. Co s nim ?

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

tvbanan | čtv čer 03, 2010 6:43 pm

Nalezeny Iphone. Co s nim ?

Ahojte. som tu novy tak na mna nekricte. hladal som na fore a malo som sa docital.

Nasiel som Iphone. ani neviem aky to je.

Je to Iphone 8GB.

Zapol som ho a dal som tam svoju sim kartu. ina tam nebola.
ked ho zapnem ta mi len ukaze iTunes ikonku s USB konektorom a moznost emergency call-u.

Je nejako blokovany na SIMku ci co ?

Ako sa da odblokovat, ak sa to vobec da. Da sa s nim nieco robit ? Mat z neho aspon Ipod ?

Lukhin | čtv čer 03, 2010 6:45 pm

Re: Nalezeny Iphone. Co s nim ?

A vrátit není možnost? :-)

tvbanan | čtv čer 03, 2010 6:47 pm

nasiel som ho cestou zo skoly. nebola tam sim karta a nejde zapnut. nemam ho ako vratit. potrebujem serioznu pomoc ako ho opravit.

Julek | čtv čer 03, 2010 6:49 pm

najdi si na foru DFU mod a postupuj podle navodu ...

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

tvbanan | čtv čer 03, 2010 6:50 pm

DFU mod som uz spravil. dal som restore. a stale je tam iba ten emergency call.

daimos | čtv čer 03, 2010 8:13 pm

musis ho aktivovat v itunes. na to ti treba sim kartu ktoru ten iP berie
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Beavers | čtv čer 03, 2010 9:36 pm

Jelikož se to nejen mně zdá velmi podezřelé a ještě více nepravděpodobné, že by někdo ztratil iPhone bez SIM karty, považuji rady ostatních za pomoc k nekalému jednání a vlákno uzamykám. Nebudu dále rozebírat to, jak se mi celá věc jeví, ale na tomto fóru to řešit odmítáme.

EDIT: Odemčeno na žádost uživatele Bohem
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar bohem | pát čer 04, 2010 1:40 pm

.. když v IP není simka, tak to nevadí protože kontakty se v IP neukládají na sim, když se tam dá jiná, tak stejně tak - kontakty co byli v IP jsou v něm stále, stejně jako nainstalované app. Jestliže by byl IP zamčený na lockscreenu, ( nastavené zamknutí tel.) tak jej to dál nepustí ani s jinou simkou.., ale naběhne mu to až do místa zadání hesla k odemknutí tel. a ne k iTunes jak píše.. jestliže není zamčený tak se normálně ke kontaktům, sms atd. dostane bez ohledu na to jestli tam je nebo není simka a potom stačí dát svojí sim nebo zavolat z jiného tel. na nějaký z kontaktů co jsou v IP, zjistit majitele a tel. vrátit.. - jestliže mu to nabízí pouze iTunes a usb - tak by musel být ztracený tel. po restore bez obnovení zálohy a nebo uplně nový .. tož asi tak.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar dwick | pát čer 04, 2010 1:45 pm

bohem: vzhledem k tomu ze uz dal restore, tak tam moc kontaktu asi nezustalo
Life sucks. And then you die.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar House_MD | pát čer 04, 2010 1:51 pm

§ 135

(1) Kdo najde ztracenou věc, je povinen ji vydat vlastníkovi. Není-li vlastník znám, je nálezce povinen odevzdat ji obci, na jejímž území k nálezu došlo. Nepřihlásí-li se o ni vlastník do 6 měsíců od jejího odevzdání, připadá věc do vlastnictví této obce.

(2) Nálezce má právo na náhradu nutných výdajů a na nálezné, které tvoří deset procent ceny nálezu. Zvláštní právní předpis může jinak upravit oprávnění toho, kdo věc našel nebo ohlásil.

(3) Přihlásí-li se vlastník věci, která byla odevzdána obci podle odstavce 1, před uplynutím lhůty 6 měsíců od jejího odevzdání obci, je vlastník věci povinen nahradit obci náklady, které jí v souvislosti s opatrováním věci vznikly.

(4) Ustanovení odstavců 1 až 3 platí přiměřeně i na věci skryté, jejichž vlastník není znám, a na věci opuštěné.

(5) Ustanovení odstavců 1 až 4 se nepoužije, stanoví-li zvláštní právní předpis 2d) jinak.

Jedná se o občanský zákoník...
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.

Uživatelský avatar bohem | pát čer 04, 2010 1:55 pm

hned v úvodu píše: "Zapol som ho a dal som tam svoju sim kartu. ina tam nebola.
ked ho zapnem ta mi len ukaze iTunes ikonku s USB konektorom a moznost emergency call-u."

až v dalším příspěvku píše, že dal DFU a Restore - tj.. ale já píšu poznámku o tom jak se chová IP a to, že i bez simky naběhne na lockscreen, když je uzamknutý tak se dál nedostane, když ne tak jde normálně do tel. a tam většinou jsou kontakty - simka v tom nehraje roli.. z čehož mi vychází, že kdyby jej vrátit hned chtěl tak mohl.. -- kdyby napsal: nemohl jsem se dostat přes zámek na lockscreenu tak bych to chápal, ale o tom zmínka nebyla..

Je nám to všem jasné a mělo by to být jasné i všem dalším potenciálním nálezcům. Takže teď opět zamykám.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv