@JoeCZ - Konečně!! již jsem myslel, že ten samý, opravdu popsal jste to. co již od Vánoc zažívám

Myslel jsem, že jsem jediný u koho je tenhle problém...
Již od Vánoc mě to u iPod Touch blblo přesně jak říkáš, teď jsem pořídil iPhone a doufal jsem, že to byl HW problém iPodu, ale bohužel. iPhone zažívá stejné trable...
Wi-FI router mám ten stejný jako ty, akorát o stupínek vyšší = Straightcore WRT-312... Podle toho to bude nejspíše chyba těchto řad routeů, ovšem v nastavení se já naprosto nevyznám... Nejdříve jsem myslel, že to je velkým množstvím Wi-Fi sítí v mém okolí, ale jak vidím, tak ne.
Postřehy? Těch mám za ty měsíce používání dost:
1) Když deš refreshnou zdroje, tak předtím vypni a zapni Wi-Fi -> refresh proběhne opravdu rychle, plnou rychlostí, tvého netu... Ano, když to vypneš a znovu zapneš pocítíš rychlost, s jakou by ti to mělo normálně jet

2) Taktéž instalace balíčků -> Při instalaci buď načítat stránky s bohatým obsahem v Safari, nebo se dívat na video v YouTube (lepší možnost)
3) Když se nějaká stránka nechce načíst otevři další list a načti např. apple.com (apple.com a yahoo.com jsou mím hlavním tahounem při instalaci

), a wifi se "vzbudí"

Tohle jsou moje tipy na urychlení připojení a ještě k SSH
S naším routerem je téměř nemožné používat SSH na iPhone ale já přišel na to jak to alespoň částečně urychlit:
Po dobu co máš zaplé SSH a Wi-Fi, jdi v settings->wifi, tam kde si vybíráš sítě a nech to furt dokola hledat nové... (nevypínej, prostě to nechcej v nastavení wifi), takhle ti při každém "najití" té tvé sítě, SSH klient udělá to, co si zadal... Jinak nemáš téměř šanci, doufám že chápeš.

A taky že z tohodle někdo vyvodí jak fixnout tenhle proklatý router!!
Budu rád za každou radu!