Geohot opouští JB scenu

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Arcane | úte črc 13, 2010 1:46 pm

Geohot opouští JB scenu

Obrázek
tento obrázek jsme mohli vidět na Geohotově blogu. Mluví sám za sebe, ale Geohot přiznal že obrázek je FAKE. Dokonce i jeho blog už není přístupný veřejnosti
Na svém blogu napsal:
Kód: Vybrat vše
Sorry, this post was probably a bad idea. Next time I won?t say anything. I miss when this blog was actually about technical things(I?ve been reacting too much to the feedback, which led it to the place it?s in now). I didn?t fully realize most of the current scene don?t care unless they are getting something. Now I do. It?s late tonight, I?ll think about what to do about this in the morning.

The real reason behind no release isn?t technical. It?s just that it will never stop, after blackra1n, people demand unlock, after blacksn0w, people demand untethered. I miss the days when jailbreaking and unlocking were difficult; it attracted a much higher caliber crowd.

Also, to the haters, the picture is quite obviously fake.

přeloženo:
Kód: Vybrat vše
Omlouvám se, tento příspěvek byl asi špatný nápad. příště už nic neřeknu.  Chybí mi časy kdy tento blog byl o technické stránce věci (reagoval jsem až příliš na komentáře a vedlo to k tomuto). Neuvědomil jsem si že většinu sceny nezajímá nic jinýho než vydání programů. Ted to chápu. Je pozdě večer, budu o tom přemýšlet do rána.

Skutečný důvod nevydání programu není technický. Je to o tom že to nikdy neskončí, po blackra1nu lidé požadovali unlock, po blacksn0wu jste chtěli untethered. Chybí mi dny kdy jailbreaking a unlocking byly složité; zajímal se o to větší kalibr lidí.

A pro vás nenávistivce, obrázek je samozřejmě fake.

Tak od geohota je to asi zatím vše a můžeme doufat že Dev team nenapadne nic podobnýho. Taky je ale možnost že se stane to co na PSP scene kdysi dávno. Když největší a v tý době jedinej hacker PSP Dark_AleX odešel a hend po něm přišlo M33 a pak se zjistilo že M33=DAX :)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar jackherrer | stř črc 14, 2010 1:04 pm

Re: Geohot opouští JB scenu

konecne si to uvedomil.. v jeho pripade platilo na 100% pro dobrotu na zebrotu.. ja mu tleskam je to borec
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar House_MD | stř črc 14, 2010 1:06 pm

já se mu ani nedivím... když sem viděl, že kdosi chtěl za JB 500,- a u blackra1nu je to záležitost jednoho kliknutí... Taky bych se na to vyskašlal
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar 2L8 | stř črc 14, 2010 4:21 pm

Je to macher. Podľa mna si doma sám sebe bude JB-kovat IP, ale u nás okrem obdobu nemal nič. Donate mu asi veľmi nedalo, ale povedzme si, ked je niečo zadarmo, tak koľko ľudí by dobrovoľne dávali peňazí, ked nemusia, ale môžu ...?
iPhone 3G, iPhone 5, iPhone 7 iOS 13 bez JB, AirPods
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar rony | stř črc 14, 2010 4:42 pm

nehovoril o peniazoch. pisal o tom, ze je znudeny z toho, ze drviva cast ludi ho otravuje dokola jednou jedinou otazkou, "kedy to vyda" a nezaujima ich nic hlbsie. Povedal by som, ze jailbreak vacsinovo velku cast ludi uz nezaujima ako technicke otvorenie iphonu ale ako otravna vec sluziaca k stahovaniu kradnutych hier. Takze prenesene povedane, zdolali ho decka :)

bite ma...
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

TommyS | stř črc 14, 2010 4:46 pm

Doufám, že na na vyšší FW už nebude jailbreak... 99% lidí dělá jb jenom kvůli cracknutým hrám zbylé 1% kvůli unlocku. Teď co vyšel iOS 4.0 nevidím žádný důvod mít jb. :)

daimos | stř črc 14, 2010 4:53 pm

tomu unlocku by som priradil znacne vysie percenta. ludia co kupuju iphony uz pouzite su casto aj blokovane a preto je unlock velka vyhoda. na SVK to bolo jasne vidno pred unlockom 3.1.3. 3GS z orange 600 eur a 3GS t mobile 450. takto to bolo skoro na vsetkych bazaroch

No dobře tak 2% :mrgreen: . TommyS
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Juramac | stř črc 14, 2010 4:54 pm

Neuveritelne, jak se naplnuji pomalu ma slova, za ktera jsem zde byval "pranyrovan" :D ...... Ale on se brzy pro deti najde dalsi "geohot"......A tento ? Naprosto prirozene ho to prestalo proste bavit a tak s tim seknul. Verim ale , ze se neztrati. Takoveho chytreho clovicka jiste Apple oslovi drive a nebo pozdeji s velmi dobrou nabidkou. :)

Uživatelský avatar Metalgirl | stř črc 14, 2010 4:56 pm

Ale zapomněli jste ještě na ty, co si rádi mění vzhled v iPhonu/iPodu. Mě se to defaultní téma nelíbí prostě a mám ráda, když si to můžu změnit dle toho, co se mi líbí. Jako to se nejvíce pozná tak. Ti co tiše čekají, tak ti to na kradnutí nemají a ti co se neustále vyptávají dookola, kdy to bude, tak ti to na kradení mají. Mě nevadí si počkat, i když to bude za půl roku, za rok. Mě to nevadí.

No ono se říkalo, že ho už Apple oslovil, ale je otázkou, co je na tom pravdy. Jinak, tento človíček se už určitě neztratí ve světě. Někdo si ho určitě rád najme na to, co umí.
Jsme rádi, že dodržujete PRAVIDLA fóra. Jsi zde nový? PAK ZAČNI ZDE.
Moderatorka fóra
Moderatorka fóra

Juramac | stř črc 14, 2010 5:03 pm

Apple ho urcite oslovi, protoze zatim dokazal prolomit vetsinu jejich ochran a to je jeho nejvetsi deviza. Apple by byl sam proti sobe, kdyby to neudelal :) A temata ? Ta mozna budou nekterym chybet, zejmena ikony apod. Ale i z toho casem vetsina lidi vyroste a zjisti, ze je to sice hezke, ale........ zbytecne. A kdo vi, treba prave geohot pod hlavickou Apple pripravi pro nektery z dalsich systemu nejaka budouci prijemna prekvapeni :) Preji mu hodne stesti, fandim a tleskam takto sikovnym lidem.

patokiler | stř črc 14, 2010 5:10 pm

ahojte...podľa mňa je to tak že asi mal problem...bol asi prinutený k tomu...lebo unlock a jailbreak niesu podľa mňa legalne veci...neviem...aš taký dobrý niesom tu...prepačte keď som tu niečo zle napísal...je to len môj názor... :)

Uživatelský avatar rony | stř črc 14, 2010 6:17 pm

to uz sa tu xkrat preberalo. Neviem ako chapes slovo nelegalny ale moze to byt z rozneho pohladu. Z pravneho hladiska a pozicie legislativy vacsiny krajin sveta to nelegalne nie je. Mas pravo tovar, software pre vlastnu potrebu upravit pokial to ma plnit tvoje potreby. Podla licencnych ujednani (ktore ale ZAKONOM nie su, mozu byt len chranene obchodnym zakonom) by si taketo upravy nemal sirit, co sa ale chape tak, ze by si nemal sirit UPRAVENY firmware.

Vsimnite si, ze kazdy raz ked sa hovori o jailbreaku, tak si TY sam vyrabas stale a dokola svoj upraveny firmware. Pritom by vzdy stacilo hodit na internet kompletny upraveny jailbreaknuty fw ale to normalne nikto nerobi nikto z tych ludi, co releasnu nastroje na jailbreak.

Z pohladu firmy, ktorej niekto modifikuje firmware je to samozrejme "nelegalne" ale obvykle sa mozu opriet vyhradne o eticke pravidla a ak by sa aj snazili o postih z pohladu pravneho, tak musia najst nejake porusenie zakona ale to uz sa netyka samotnej upravy ale niecoho co s tym sice suvisi ale nepostihuje sa fakt, ze niekto spravi navod na jailbreak a poskytne nastroj.

To mate ako s filmami a hudbou. Kym si ju len stahujes do archivu, mozes, nikto ta zo zakona nepostihne. Nemal by si to ale pozerat ;) lebo v tom pripade uz ide o akusi moralnu ujmu autorov.

Takze nespekulujte tu o legalnosti jailbreaku/unlocku - aj snaha ich zakazat nema oporu v legislative, nastastie. Je to zlozitejsia otazka ako puhe vyslovovanie nazorov :-) Tie tu nemaju vlastne co robit, len fakty ;-)

Pamatate sa ako sudili Al Caponeho a za co? Vsetci vedeli, ze je mafian atd. ale nikto mu nic nedokazal, takze ak ho chceli dostat do basy, tak nasli nejake nezrovnalosti v daniach a siel sediet za to, nie kvoli predoslym veciam. Vysledok bol ten isty - sedel. A v pripade jailbreaku je to podobne. Ak by na vas nieco nasili, tak nie to, ze jailbreakujete ale to, co popri tom urobite.

Vec sa ma tak, ze geohot je tu uz vlastne dost dlho a je uplne jasne, ze clovek sa zacne nudit a hlada nejake riesenia. Je mlady, schopny ale uzko zamerany, v tej oblasti si ziskal meno. Vie, ze hladanie dier v OS je tazka vec ale vysledky su okrem slavy ziadne. Pochopitelne prijem nejaky urcite mal, minimalne mu asi dodavali iphony k praci a tak.

Nespekulujme, je to jeho svate pravo hovorit a robit, co chce. Prave ten tlak mu asi vadi najviac.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Arcane | stř črc 14, 2010 6:19 pm

2L8 píše:Je to macher. Podľa mna si doma sám sebe bude JB-kovat IP, ale u nás okrem obdobu nemal nič. Donate mu asi veľmi nedalo, ale povedzme si, ked je niečo zadarmo, tak koľko ľudí by dobrovoľne dávali peňazí, ked nemusia, ale môžu ...?

Jednou na svym blogu psal že odmítnul Donate 10,000 dollarů od nějakýho magora, že za JB si nechce nechat platit a vypsal tam román o placení za jb že to je hnus
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

patokiler | stř črc 14, 2010 6:30 pm

rony:ďakujem za vysvetlenie...maš pravdu... :)

Hnykda | stř črc 14, 2010 6:51 pm

Je to frajer, to se musí nechat. A ani se mu nedivím. Jen by mě zajímalo, jak jste tady už psali, co s ním bude :)

To Juramac: Juramac si zase jako vždy (za to si byl vždy pranýřován), neodpustil dávku pošpinění JB komunity...
Ale on se brzy pro deti najde dalsi "geohot"......

Ale i z toho casem vetsina lidi vyroste a zjisti, ze je to sice hezke, ale........ zbytecne

Mám 2G, měl jsem iP o mnoho dřív než to bylo možné tady a za mnohem nižší cenu. Potřebuju unlock(a tedy JB).
Na svém 3GS mám JB kvůli studiu OS, všechno mám legálně stahnuté (včetně hudby).

Přestaň tedy už jednou pro vždy obviňovat že jsou "dětmi" a podobně. Takový mi spíš přijdeš ty.
Nezapomeň napsat zas nějakou chytrou odpověď kterou mě schodíš a vysvětlíš nám všem že jenom tvuj názor je správnej. Já se s tebou hádat nebudu, už tě (ne schválně) sleduju dlouho a leze mi to tak trochu krkem.

Uživatelský avatar rony | stř črc 14, 2010 6:55 pm

Hnykda, ak sa ta to netyka, tak nereaguj na obvinenia, ze si warezak :) nie si, ty to vies a to predsa staci. :)
On oslovoval proste tych warezacikov a nie teba ci ostatnych. Ak by tvrdil, ze vsetci s JB su zlodeji, tak dostane tak ako vzdy :)

Bavme sa o geohotovi, podla mna sa nudi a len tak sa zabava a prvym podnetom boli zrejme tie tisice ludi, co ho otravuju stale s tym istym.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar JackieTran | stř črc 14, 2010 6:56 pm

Juramac píše:Apple ho urcite oslovi, protoze zatim dokazal prolomit vetsinu jejich ochran a to je jeho nejvetsi deviza. Apple by byl sam proti sobe, kdyby to neudelal :) A temata ? Ta mozna budou nekterym chybet, zejmena ikony apod. Ale i z toho casem vetsina lidi vyroste a zjisti, ze je to sice hezke, ale........ zbytecne. A kdo vi, treba prave geohot pod hlavickou Apple pripravi pro nektery z dalsich systemu nejaka budouci prijemna prekvapeni :) Preji mu hodne stesti, fandim a tleskam takto sikovnym lidem.

Juro,"zbytecne" to neni :P :D . Je to hezke pro oci a nekterym to bavi delat.Treba ja :D

GeoHot,je to machr,dela Jailbreak a Unlock pro vsechny a zdarma,nechce od nikoho penize,to ze uz se na to vyskasle je jasna vec.Uz to dela 3 roky a vsichni se ho pta kazdy den jestli vyjde tohle a kdy apod,to by kazdeho nastvalo..
Ale mam takovy pocit,ze jednou az vyjde nejaky FW a ani devteam to nejak neudela,tak prijde "Buh" jailbreaku a udela to:)

Juramac | stř črc 14, 2010 7:24 pm

O.T. Hnykda : Je mi opravdu lito. ze te tak trapi ma existence. :) Ale pokud jsi cetl muj prispevek dobre, pak jiste vis, ze jsem o warezu apod. nenapsal ani jedine slovo. A pokud se citis byt "obvineny" vyrazem "deti" , pak mi to nemej za zle, ale to je jen tvuj vlastni pocit a tvuj osobni problem. Ze by se ozvala prislovecna "potrefena husa" ? :wink: ..... Svym prispevkem jsem mel na mysli, ze se naplnuji ma dlouhodobe opakovana slova o JB , ale slova o JB=warezu padla ve dvou prispevcich prede mnou. (A ja s nimi naprosto souhlasim) . :) Pokud mas nejaky osobni problem s mou osobou, poradim ti- dej si mne do nepratel a ignoruj mne. Urcite se ti ulevi. Protoze jinak tva slova , jak se nechces hadat, ale pritom vyslovne provokujes, vyznivaji jemne receno hloupe. :)

McDog | stř črc 14, 2010 7:30 pm

Chapem ho v tom....mna tiez vela ludi potrebuje iba na pomoc s iP a PC....urobim co chcu,poradim a tym to konci...viac ma nepotrebuju....stale dookola kedy,ako a preco.....
Ale chalan bude chybat....ale ako na twittery mi to nepripada,ze konci

Uživatelský avatar 2L8 | stř črc 14, 2010 7:34 pm

Arcane: to faakt?? No to je sila. ;) asi sa bál, že ked mu da toľko peňazí, tak si bude viacej narokovat a dokonca by ho mohol aj možno udat.

Rony: napísal si, že: "... by si taketo upravy nemal sirit, co sa ale chape tak, ze by si nemal sirit UPRAVENY firmware."
Ale ked napr. whisky dal svoj custome FW sem na fórum. Tým to je teda "nelegálne/netakazane a fórum to publikovalo. :)
Ale aj tak, určite sa vždy nájde nový "GeoHot". ;)
iPhone expert
iPhone expert

McDog | stř črc 14, 2010 7:57 pm

A ze preco odosiel GeoHot?http://forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=27&t=31103
Za chvilu julek zrusi iphone.cz a bude

Uživatelský avatar JackieTran | stř črc 14, 2010 8:04 pm

precti si tohle vlakno.. :D

Asi proto,ze ho uz to nebavi.

McDog | stř črc 14, 2010 8:09 pm

Jackie...ja som to pochopil...iba som dal priklad z naseho prostredia :mrgreen:

2MATRIX | stř črc 14, 2010 9:19 pm

škoda že sa takto rozhodol ale aj ho chapem,ale ako prvý zrušil HW ochranu na Sony PS3 určite to je nadaný z dost velkím IQ človek a v svete sa určite nestratí.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Marek | sob črc 17, 2010 10:11 pm

2L8 píše: Podľa mna si doma sám sebe bude JB-kovat IP

Myslim že takto to aj bude. Pre seba a možno pre tích jeho VIP ľudí tak ako aj teras sa nedostanu na jeho blog všetci, iba tí, ktorým to on povolí. Pre neho to je aj výhoda, lebo si pre seba nájde explolit, a bude ho mať možno na dalších 100 FW, pretože ho nezverejni, takže jedine že najdu iny ľudia ten istý explolit a urobia cez neho jailbreak, inak ma proste volnosť pre seba na dobu neurčitu. Viac dodavať nebudem, je macher, ale to už tu je nechcem sa opakovať
MacBook Air
Magic Mouse
iPhone 5
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar 2L8 | ned črc 18, 2010 11:01 am

Podla mna sa aj tak niekto z jeho VIP ludi najde a zverejni to, vypusti ... ludia su svine ... ktovie ... :?
iPhone expert
iPhone expert

Pato24 | pon črc 19, 2010 9:24 pm

Vyhlasenie GeoHot-a na Twitteri

I'm back to the #Jailbreak scene.. I have the exploit to jailbreak #iPhone3GS, #iPhone4, and it will be released soon!
web ? 19.7.2010 22:02

Som rad ze sa nakoniec vratil na JB scenu :-)

Uživatelský avatar JackieTran | pon črc 19, 2010 9:26 pm

to si dela srandu ne XD

Uživatelský avatar dwick | pon črc 19, 2010 9:41 pm

Pato24: Dalsi jasny fake account a fake zpravy... ze to ty lidi bavi a hlavne ze ostatni tomu veri :roll:
Life sucks. And then you die.

Uživatelský avatar tvosi | pon črc 19, 2010 10:06 pm

no nevim jakej twiter to je, ale jeho http://twitter.com/geohot jiz neexistuje :wink:
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar dwick | pon črc 19, 2010 10:08 pm

tvosi: falesnej @_Geohot :lol:
Life sucks. And then you die.

ninjar0hlik | úte črc 20, 2010 7:35 am

Jasnej fake. Já jsem ho followoval (oficiální, ještě před zrušením) na twitteru, takze kdyby napsal tuto zprávu, tak bych ji dostal...
Jinak pokud by byla ta zpráva pravdivá, tak by získal ještě větší popularitu... Takovej comeback :D A taky si možná založil novej acc na twitteru, kdo ví.

McDog | úte črc 20, 2010 8:19 am

No posledny tweat od Geohota mam:
please follow my good friend @mikecihenn for all future jailbrake updates

A potom dnes pisal mikecohenn:
_Geohot is fake

Takze asi tak

Uživatelský avatar iphonik4 | úte črc 20, 2010 9:01 am

Je to samozřejmě škoda, ale možna je to kvůli lidem... a to chápu!!
- iPhone 11 Pro Max
- Apple Watch Series 4
- MacBook Pro 15" i7 2017 Touch Bar
- iPhone 2G 8GB 3.1.3 JB
iPhone expert
iPhone expert

noirone | čtv črc 22, 2010 7:48 am

Uživatelský avatar FELINY | čtv črc 22, 2010 11:29 am

iphonik4 píše:Je to samozřejmě škoda, ale možna je to kvůli lidem... a to chápu!!

Ne možná, ale určitě je to kvůli lidem.
iPhone SE 16GB
Lenovo IdeaPad Y580
Obrázek
iPhone expert
iPhone expert

Sime | čtv črc 22, 2010 1:54 pm

Popravde koho by bavilo aby dostaval stovky mailu se stejnou otazkou : kdy bude jailbreak...

Pokud to myslel tak ze tedka verejne rekne Cau, preda zezlo kamaradovy, ten bude dostavat spam a geohot bude mit klid. Pak ho vyda a zase bude mit klid :) Takhle to aspon vidim ja.. :)

Uživatelský avatar Beavers | čtv črc 22, 2010 6:24 pm

Prosím, abyste se zdrželi prezentování vlastních vizí a přestali si představovat, jak asi Geohot přemýšlí. K čemu to je? Máte někdo něco nového, co by tu lidi zajímalo? Něco, co opravdu on sám vyslovil nebo napsal? Pokud ne, tak se nesnažte mluvit za něho. Děkuji.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar jackherrer | pát črc 23, 2010 10:02 am

z ceskeho webu: http://bonusweb.idnes.cz/zurnal/ostatni ... ni_osk.idn - doporuciji precist aspon nektere komentare - nazor necht si ctenar udela sam..

Dost dobrej koment: ja s hackovanim zacinam, radi mi zatim babicka a pouzivam stara klubka. Uz jsem uhackoval decku a cepici. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: TommyS
I will maintain an attitude of open-mindedness.
Moderator fóra
Moderator fóra

honza54 | ned srp 01, 2010 8:45 pm

NE všichni, osobně mám koupeno dost origo aplikací včetně dvou navigací, takže ňákou tisícovku jsem investoval, jailbreak mám jen kvůli sb settings, sms doručenky, změnu pozadí a lock kalendar. Takže nekradu a TY neurážej!!!!
TommyS píše:Doufám, že na na vyšší FW už nebude jailbreak... 99% lidí dělá jb jenom kvůli cracknutým hrám zbylé 1% kvůli unlocku. Teď co vyšel iOS 4.0 nevidím žádný důvod mít jb. :)
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv