iPhone 2.0 beta 3 (5A240D) a podpora PIM a Exchange

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar whisky96 | sob dub 19, 2008 2:49 pm

iPhone 2.0 beta 3 (5A240D) a podpora PIM a Exchange

dnes som sa dostal k podrobnejsiemu preskumaniu 2.0, snad to niekomu pomoze s rozhodnutim, ci na tento FW updatovat uz teraz, alebo cakat...

podpora Exchange bola pre mna najvacsim motivatorom ku skusaniu noveho FW a musim priznat ze ma prijemne prekvapilo, v akom rozsahu k tomu Apple pristupil

ako prve som nastavil novy e-mailovy ucet (pouzil som samozrejme moj korporatny ucet, beziaci na korporatnom exchange serveri)

Obrázek

zadal som prislusne udaje (nebudem ich samorejme ukazovat), ale su to vsetko udaje, ktore som vedel, takze som nepotreboval kontaktovat administratora alebo ineho ajtika - e-mail, username, password, server a hotovo

Obrázek

po zadani udajov som este vyladil synchronizaciu, nastavil som, co a ako casto chcem synchronizovat

Obrázek

nastavenia su kompletne, pozrime sa ako to funguje ....
v podstate hned mi zacali do Kontaktov nabiehat kontakty, ktore mam ulozene v Outlooku na firemnom serveri, po malej chvili sa naplnil aj kalendar a posta
- nova posta sa samozrejme hlasi standardne cislicou pri ikonke (ale na to sme uz zvyknuti), co ma prijemne prekvapilo bolo ze rovnako sa hlasia aj nove Invitations (pozvanky na meetingy), cislicou pri ikonke kalendara
- nove Invitations su zaroven viditelne aj priamo v kalendari, kde v pravom dolnom rohu pribudla nova ikonka prave na ne

Obrázek

na pozvania na meetingy je samozrejme mozne reagovat priamo z telefonu (Accept, Maybe, Decline), volba sa spracuje ako odpoved na pozvanie a odosle organizatorovi meetingu

Obrázek

dalsie prekvapenia v kalendari: kalendar naraz rozlisuje viacero kalendarov (napr. Home, Work, Outlook), pricom ich farebne rozlisuje, je mozne si vybrat ci chcem mat zobrazene vsetky, ale len niektory

Obrázek

podme na Kontakty, ikonka s kontaktami sa mi zjavila po instalacii priamo na Home Screene, aj ked nie na prvej, ale az na druhej strane (ako samotna)
v samotnych Kontaktoch pribudla jedna zasadna vec: Search. Dalej nema zmysel rozvijat, funguje spolahlivo, rovnako v aplikacii Kontakty ako aj v aplikacii Phone, ci uz podla krstneho mena, priezviska, alebo firmy (napriklad pri zadani nazvu firmy to zobrazi vsetkych ludi z tejto firmy, ktorych mam ulozenych)

Obrázek

tolko Kontakty, samozrejme po vytvoreni kontaktu v iPhone sa tento hned objavi aj v Outlooku ...
pozrime sa na Mail, aplikacia presla viacerymi zmenami, pribudlo par peknych funkcii
hlavnou je samozrejme synchronizacia s Exchangom, ta funguje bezproblemovo ... dalsie veci ktore som si vsimol:
- v maili sa uz daju otvarat aj Powerpointove prezentacie (doteraz isiel iba Word a Excel)

Obrázek

- pribudla moznost hromadneho vymazania alebo presunutia mailov (funkcne velmi podobne sposobu, akym sa vymazavaju SMS-ky)

Obrázek

tolko v skratke zmeny

Celkovy verdikt:

Konecne. Apple v 2.0 priniesol (resp. prinesie) vsetko co potrebujem a co mi doteraz chybalo a uz teraz sa nemozem dockat Juna 2008, kedy tato SW verzia bude vonku oficialne.
Pre teraz vsak na 2.0 migrovat neodporucam, SW je stale velmi nestabilny a pomaly, ja sam sa vraciam spat na osvecenu 1.1.4.

V pripade zaujmu mozem doplnit aj svoje postrehy a screenshoty z inych aplikacii, ktore presli zmenou (Calculator, Maps, nove moznosti v Nastaveniach - Parental control ...)
Naposledy upravil whisky96 dne ned dub 20, 2008 1:26 pm, celkově upraveno 2
Starý pes fóra :)

watterman | sob dub 19, 2008 2:59 pm

Re: iPhone 2.0 beta 3 (5A240D) a podpora PIM a Exchange

No teda! Výborná práce :)
Jinak souhlasím, firmware 2.0 toho má opravdu hodně co nabídnout a až bude komplet hotový (nyní každá beta přinese něco nového), tak máme jisté, že na něj bude hned odblok/aktivace/JB díky Pwnage (Dev-Team to zase projede pomocí Dual-Boot a bude vystaráno do 24 hodin :)) A když teď čtete ty články, vidíte videa nového firmware, tak je vidět že až s firmware 2.0 to bude opravdu KOMPLETNÍ a velice kvalitní konkurence (Bez JB by byl iPhone opravdu o ničem...).
Ať už bude nespočet aplikací, tak i Apple teď vyvádí nový firmware, aby disponoval těmi základními funkcemi co by každé kvalitní PDA mělo obsahovat (viz např. třeba to stahování obrázků mě překvapilo) a další... Také se na nový firmware hrozně těším a určitě bych přešel hned den po vydání funkční aktivace atd... :-)

EDIT: btw pokud někdo má zájem o kompletní "overview" nového firmware, tak zde je jedno obrovské! (přeložené s Google Translate)
http://209.85.135.104/translate_c?hl=cs ... otes/2928/

Pantani | sob dub 19, 2008 4:33 pm

Díky za recenzi!
Mě nejvíc potěšilo to vyhledávání v kontaktech, k tomu stávajícímu mám velký výhrady už od chvíle, co jsem ho poprvé uviděl (politicky řečeno) a líbí se mi, že to Apple dotáhl do konce a vyhledává to všude.
Nového fw se už taky nemůžu dočkat :)
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

rajce007 | sob dub 19, 2008 4:45 pm

Taky moc díky za ty detaily :-)

Můžeš mi prosím ješte do té bety 2.0 kouknout tady na těch pár věcí:
- mazání jednotlivých položek u hovory (aspoň stejné jako u SMS konverzací)
- SMS templaty šablony předlohy
- private SMS (aby mi celý text SMS od mojí milé o tom jaké má zrovna sexuální touhy veyskakoval na displej - někdý stačí vědět, že přišla zpráva)
- seznam posledních čísel při odesílání sms (pokud už napíšu novou SMS, nedostanu se do seznamu posledních volání - musím vybírat z kontaktu nebo napsat cislo rucne)
- uložení rozepsaných SMS zpráv

Oprava - pár škrtání:
Hledání a MMS
Naposledy upravil rajce007 dne sob dub 19, 2008 5:57 pm, celkově upraveno 1
Rajce007 - iPhone4 32GB (iOS 5)
bylo iPhone8 US (bylo 1.1.4 - nyni FW3.1.3 (JB-redsn0w))
Vodafone CZ
Host
Host

watterman | sob dub 19, 2008 4:52 pm

vyhledávání už popisoval :-)

Btw na MMS myslím že můžeš zapomenout, málokdo to používá a v USA téměř nikdo, takže Apple nemá důvod to tam dodávat...

Uživatelský avatar caesar | sob dub 19, 2008 6:14 pm

Velke prekvapeni je pro me moznost mit v iCalu ruzne kalendare. Jsem na to zvykly jak v iCalu v MBP, tak v Google kalendari.

Mohl bys zjistit, jestli je to (ruzne kalendare) mozne synchronizovat i s Google kalendarem? resp. s iCalem v OS X?

Duha vec co by me zajimala je, jestli je jiz mozne opakovat udalost vzdy po 4 tydnech /ne po mesici) jako to je i v OS X iCalu?

Co mi zasadne chybi je vyhledavani prave v kalendari (nechapu,kdyz uz to jde v kontaktech) a samozrejme ToDo.
Senior uživatel
Senior uživatel

mkubista | sob dub 19, 2008 6:22 pm

Pro me je klicova podpora autentifikace 802.1× pro pripojeni wifi, o ktere se rikalo, ze tam bude, ale nikdo se nezminuje jestli to tam uz vazne je. Bez tohodle se nepripojim k universitni wifine a tim padem ten mobil postrada smysl ? netahat sebou tezkej notebook jen kvuli tomu abych se podival na web, mail atd?.
Je to tam teda nebo ne?

watterman | sob dub 19, 2008 6:23 pm

Ano je to tam...

fajnman | sob dub 19, 2008 6:24 pm

presne ve skole 2MB download a nic z toho. jeste bych chtel ppt.. :-)

Julek | sob dub 19, 2008 6:36 pm

šoupnul jsem to i na iphone.cz .. ať se tam také něco děje :)

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Davidus007 | sob dub 19, 2008 7:34 pm

To whisky96: Parrádní článek, díky za parádní průzkum....jen drobnost, hoď tam ty obrázky (co se na ně odkazuješ, ale nejsou vidět) ať můžeme slintat a těšit se ještě více.

Díkes

fajnman | sob dub 19, 2008 7:40 pm

jo, az na ty obrazky, idm, mi to chce vse stahovat. :-)

Uživatelský avatar whisky96 | sob dub 19, 2008 7:47 pm

pockat, mne to v clanku obrazky ukazuje pekne ...

predpokladam, ze ti, co vam to nejde, mate windowsy...

obrazky su .png, ked sa k tomu dostanem tak ich prekonvertujem na nieco univerzalnejsie (jpg)

fajnman | sob dub 19, 2008 7:51 pm

ja mam tiff

watterman | sob dub 19, 2008 8:18 pm

Takže jenom pro informovanost - článek o snad všech nových funkcích firmware 2.0 byl sepsán a na půlnoc by měl být vydán na mujipod... Kdyby mi tam něco chybělo, nebo by jste měli další nápady a vylepšení napište mi pls na mail watterman@gmail.com ;-)

fajnman | sob dub 19, 2008 8:20 pm

budu se tesit. :-)

Uživatelský avatar whisky96 | sob dub 19, 2008 9:39 pm

OK, obrazky zmenene na jpg, dufam ze uz sa zobrazuju vsetkym

pridavam par dalsich postrehov a obrazkov na inu temu ako Exchange...

Maps
pri lokalizacii tentokrat aplikacia nielen jednorazovo zamera poziciu, ale lokalizuje telefon v pohybe, to znamena ze sa mapa posuva tak ako sa posuva telefon

Obrázek

Jazyky
vydatna podpora vsemoznych jazykov (cca 15-18, nepocital som ich), rovnako podporovane aj v regional settings a klavesnicami

Obrázek

ine volby
- konecne moznoist vypnut autokorekciu bez instalacie roznych patchov (KB2...)
- doplnena moznost Parental control - rodicovsky zamok - nastavenim PIN kodu moznost chranit rozne polozky

Obrázek

kalkulacka
vylepsena kalkulacka, po stojacky takmer standardna, ale po otoceni telefonu do horizontalnej polohy sa meni na scientific

Obrázek

VPN
nastavenie VPN cez IPSec, co-branding CISCO (vyzera to ze Apple a Cisco su uz zase kamarati, po spore o nazov iPhone)

Obrázek

a este nieco pre caesara
caesar píše:Druha vec co by me zajimala je, jestli je jiz mozne opakovat udalost vzdy po 4 tydnech /ne po mesici) jako to je i v OS X iCalu?

ako vidis na obrazku hore, nejde to ...

Julek | sob dub 19, 2008 9:42 pm

krása, teď by jsi ještě mohl ty screeny zmenčit aby se nám z toho nerozhazoval layout :wink:

.

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

Uživatelský avatar whisky96 | sob dub 19, 2008 9:48 pm

co by som pre teba nespravil ... mas to tam ..

watterman | sob dub 19, 2008 9:54 pm

whisky, mohl bych na ty obrazku odkazovat z clanku? Jiz jsem tam dal odkaz na ti tiffy, tak zutra to upravim jestli tedy muzu? :) a dam tech odkazu vice... Tobe zvysim alespon o trochu navstevnost serveru a ja budu mit spokojene ctenare ze tam budou mit i odkaz na dukazy ok? :)

Uživatelský avatar whisky96 | sob dub 19, 2008 9:58 pm

jasne, ak mas zaujem este o nejake dalsie screenshoty, daj mi vediet, nech ich este psravim, chcem uz restorovat nas5 na 1.1.4, ta predsa len funguje vyrazne sviznejsie

watterman | ned dub 20, 2008 6:24 am

Díky, takže ještě jestli máš ten firmware tak bylo by možné nějak vyfotit tyhle věci?:

MujiPod píše:- V nastavení Wi-Fi připojení je k dispozici přehled "uložených" Wi-Fi připojení, je možné je i mazat.
- Možnost importovat kontakty ze SIM karty.
- Automatické doplňování emailových adres (při posílání mailu).

Jinak si mi moc pomohl s těmi obrázky :-) Ještě by se to hodilo najít důkaz, že to podporuje to WPA2, ale nenapdá mě jak to zachytit.

Remote Wipe asi nijak nenacvičíš :D

Pantani | ned dub 20, 2008 9:47 am

whisky96 píše:v samotnych Kontaktoch pribudla jedna zasadna vec: Search. Dalej nema zmysel rozvijat, funguje spolahlivo, rovnako v aplikacii Kontakty ako aj v aplikacii Phone, ci uz podla krstneho mena, priezviska, alebo akejkolvek casti retazca z akehokolvek zaznamu (napriklad pri zadani nazvu firmy to zobrazi vsetkych ludi z tejto firmy, ktorych mam ulozenych)

Na mujipod.cz píšou, že to vyhledává ve jménu, přijmení a firmě. Opravdu to vyhledává i třeba přímo v telefoních číslech, adresách, mailových adresách? Skoro se mi to nechce ani uvěřit... :shock:
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

watterman | ned dub 20, 2008 9:50 am

Na mujipodu to ještě není ověřené ¨;-) Nevím jak to tam je, nezkoušel jsem nový firmwarem, tedy mohl by ještě někdo objasnit podle čeho všeho to vyhledává, aby to bylo přesně řečeno? :-)

Uživatelský avatar whisky96 | ned dub 20, 2008 12:58 pm

chlapi, len kvoli zodpovedaniu tejto otazky som znova restoroval na 2.0 a vyskusal to ...

Search funguje iba v mene, priezvisku a vo firme, nikde inde (skusal som e-mail, adresu, mesto, datumy). Upravim to podla toho aj v clanku.

watterman | ned dub 20, 2008 1:11 pm

Díky moc a byly by ještě obrázky těch výše napsaných "funkcí" v akci prosím? :-)

Uživatelský avatar whisky96 | ned dub 20, 2008 1:26 pm

watterman píše:Díky, takže ještě jestli máš ten firmware tak bylo by možné nějak vyfotit tyhle věci?

nech sa paci, co sa dalo som vyfotil...

watterman píše:- V nastavení Wi-Fi připojení je k dispozici přehled "uložených" Wi-Fi připojení, je možné je i mazat.

no nic taketo som tam nenasiel ... mozno som len dobre nepochopil, co chces, ale ziadny zoznam zapamatasnyvh WiFi tam nevidim, taktiez nevidim moznost vymazavat (jedine priamo vnutri v informaciach o WiFi mam moznost Zabudnut na konkretnu siet, ale to bolo este v 1.0.1)

watterman píše:- Možnost importovat kontakty ze SIM karty.

tu je to

Obrázek

watterman píše:- Automatické doplňování emailových adres (při posílání mailu).

tiez som nic take nepostrehol, pri pisani mailovej adresy ti navrhuje kontakty, ktore splnaju podnmienku ze obsahuju dany retazec v mene, priezvisku alebo e-maily, ale ziadne doplnanie (tak ako to robi napr. Outlook som nezaznamenal)

watterman píše:- Jinak si mi moc pomohl s těmi obrázky :-) Ještě by se to hodilo najít důkaz, že to podporuje to WPA2, ale nenapdá mě jak to zachytit.

nic lahsie:

Obrázek

watterman | ned dub 20, 2008 1:42 pm

Díky!

S tím WiFi.. Nastavení-WiFi-tam pod Ask to Join Networks by měl být seznam známích wifi připojení..jako tady na videu:
http://www.youtube.com/watch?v=q-4vXbhiZSY
2:10 - to je čas...

Jinak to s tím mailem a doplňováním - to bude asi to co říkáš, to nové.. to myslím v 1.1.4 není?

Uživatelský avatar whisky96 | ned dub 20, 2008 6:17 pm

zaujimave, pozrel som to video a nic take ako zoznam znamych wifi u mna nebol

Pantani | ned dub 20, 2008 7:06 pm

whisky96: díky za objasnění toho hledání, už jsem doufal, že by to bylo úplně dokonalé, takhle je to jen vynikající! :x :wink:
Chtěl jsem si koupit Caterpillar (výhradně kvůli vyhledávání), ale nemá to cenu a čekám na 2.0 - to hledání mě občas fakt ničí i přesto, že mám jen 100 lidí v adresáři...
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar caesar | ned dub 20, 2008 7:20 pm

kdyby Apple implementoval do iPhonu Spotlight jaký má v OS X, tak by to byla výhra. Vyhledávání je nyní fakticky nulové a čekat rok na to, že s velkou slávou uvedu vyhledávání alespoň v kontaktech je směšné, až trapné. Provázanost vyhledávání všemi aplikacemi (videa, mp3, kalendář, kontakty, poznámky...) by byla nádherná věc
Senior uživatel
Senior uživatel

Pantani | ned dub 20, 2008 8:12 pm

Ano, už to tu někdo zmiňoval a byla to jedna z věcí, na kterou se tuším v 2.0 docela čekalo, bohužel tam zřejmě nebude. Tak že by v 3.0? :wink:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar whisky96 | ned dub 20, 2008 10:55 pm

este nas mozu prekvapit ...

Spotlight je teoreticky standalone aplikacia, takze ju tam mozu prihodit kedykolvek (tak ako nakoniec prihodia AppStore, zatial v beta verziach vobec nie je)

ako je zvykom u Apple, v juni budeme vsetci prekvapeni, pretoze nakoniec predstavia kopu veci ktore nikto necakal

Uživatelský avatar caesar | ned dub 20, 2008 11:37 pm

:-) no posledni dobou je naopak zvykem, ze predstavi mnohem mene veci, nez se cekalo :)
Senior uživatel
Senior uživatel

watterman | pon dub 21, 2008 11:21 am

@caesar - Aplikaci si klidně můžeš sám sepsat a poté používat, nic ti v tom nebrání... Používání vlastnoručně napsané aplikace je zdarma bez potřeby itunes Store nebo App Store...

Dave.6 | pon dub 21, 2008 12:12 pm

Zdravim, takze pokud to dobre chapu tak s fw 1.2 (2.0) se uz budu schopnej pripojit k siti eudoram na vysoke skole?

Diky

fajnman | pon dub 21, 2008 12:22 pm

ano melo by to konecne projit pres ty certifikaty.

watterman | úte dub 22, 2008 8:08 pm

Článek je updatnut o jednu novinku - najdete ji?
Poradím - aplikace Mail :)

Uživatelský avatar alexxx | pon dub 28, 2008 2:07 pm

Tak jsem našel inforamce o dalších funkcích nového FW iControl a možná i podpora jaberr... http://www.iphone.own.cz/index.php?text ... -mesengeru
1.1.1 OOB> 1.0.2>1.1.1>1.1.2>1.1.3>1.1.4>1.1.2 modem 04.04.05_G a bootloader 3.9
iBrickr, AnySim, PACAY, Carneval, iJailbreak, Ziphone... no vyzkoušel jsem prostě skoro všechny možnosti odblokování...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

watterman | pon dub 28, 2008 2:21 pm

Zajímavé, avšak ještě ne 100% potvrzené, i když nevim jak by tak mohlo vypadat ovládání iTunes Library na dálku? :shock:

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv