N3o21 | ned črc 20, 2008 5:49 pm
Já osobně bych HW klávesnici uvítal, i za cenu vyšších rozměrů.
iPhone ale volím proto, že chci mobil který "prostě funguje", po všech těch Windows Mobile, které fungují hůře (ano, fungují, ale ne vždy... Důvody jsou zcela jasné, odlišná koncepce).
Líbí se mi ten stav, kdy je jeden model, který má stejný HW, a tak všechno funguje, včetně všech aplikací. Uvítal bych HW klávesnici, ale obejdu se nějak i bez ní, když mí iPhone nabídne 100% funkčnost.
Podle mně WM zařízení rozhodně nejsou konkurencí pro iPhone. iPhone je ale konkurencí jim. Uživatelům, kteří využívali pokročilých funkcí WM, ale nejsou vázání na konkrétní aplikaci (ve většině případů firemní), se iPhone může líbit (takový je i můj případ), protože nabízí většinu pokročilích funkcí (a valná většina je zde zpracována lépe než na WM), ale odstraňuje komplikace.
I když sem zde slyšel názor, že Touch Diamond je skvělý (určitě je... o tom není pochyb), těžko nabídne 100% funkčnost. Ne každá aplikace tam poběží.
iPhone zatím nemá konkurenci, a myslím, že ani mít nebude (ani iPody ani MacBooky nikdy neměli konkurenci). Je to taková zvláštní kategorie, která člověku buď vyhovuje, nebo ne. A má i svoje chyby...