je opravdu nutný dělat odblok?

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

kingtheking | čtv srp 21, 2008 2:01 pm

je opravdu nutný dělat odblok?

Jen mne napadla taková myšlenka, kterou mi předpokládám ihned všichni vyvrátíte.

Od zítřka budeme oficiálně v ČR kupovat iPhone 3G. Nové firmwary pro stáhnutí budou tedy obsahovat ČR jako zemi, kde bude fungovat se všemi operátory.

Tedy mne zajímá, zda nebudou iphony normálně fungovat se všemi sim aniž by se musel dělat odblok. Pro 3G to je myslím jasné, jde mi o předchozí verze. Případně by mohli operátoři přijít s nabídkou odbloku pro jejich síť...

Uživatelský avatar Apache23 | čtv srp 21, 2008 2:04 pm

Re: je opravdu nutný dělat odblok?

Zaujimava otazka celkom! Kazdopadne aj ked sa starsie modely iphonov nebudu doma predavat tak by sa mohli dat oficialne odblokovat uz u operatora! Ale sak dockaj casu ja hus klasu! :wink:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar whisky96 | čtv srp 21, 2008 2:29 pm

kingtheking píše:Nové firmwary pro stáhnutí budou tedy obsahovat ČR jako zemi, kde bude fungovat se všemi operátory.
Tedy mne zajímá, zda nebudou iphony normálně fungovat se všemi sim aniž by se musel dělat odblok.

informacia o blokovani nie je obsiahnuta vo FW, a tiez to nie je viazane na krajinu, ale konkretneho operatora...

odblokovanie sa robi zapisom IMEI do databazy Apple, na ktoru potom iTunes pri aktivacii siaha a kontroluje, ci je dane IMEI volne pre pouzitie so sietou vlozenej SIM

takze jednoduche riesenie, ze by nahle zacali fungovat stare zablokovane iPhony iba instalaciou noveho FW je nerealne ...

kingtheking | čtv srp 21, 2008 2:38 pm

OK, tedy možnou cestou by byla odblokace přes operátora. Rozumím tomu správně? :-)

Uživatelský avatar whisky96 | čtv srp 21, 2008 2:40 pm

uz som to pisal v inom vlakne ... Apple velmi dobre vie, ktoremu operatorovy ktory range IMEI (telefonov) dodal ...

predpokladam, ze bude kontrolovat aby operator nerobil odblok na ine IMEI ako tie svoje ...

kingtheking | čtv srp 21, 2008 2:59 pm

hmm, to jsi mne zklamal... Sice nechápu, proč by měl Apple bránit odblokovat operátorům iphony na trhu kde budou zastoupeny.. ale s tím těžko něco udělám :?

Uživatelský avatar whisky96 | čtv srp 21, 2008 3:11 pm

ale Apple nebude branit odblokovavat svoje telefony, len nevidim dovod preco by mal Apple povolit povedzme ceskemu O2 odblokovovat telefony blokovane na AT&T

Uživatelský avatar mettzed | čtv srp 21, 2008 3:46 pm

hele sorry ale sem uplnej začátečník a tak můj dotaz bude asi hovadina... chci si koupit iPhona 3G normálně vod o2. a moje votázka je esli nemůžu dostat installer do telefonu nějak jinak než vodblokováním ? dík za vodpověď
iPhone 4 32 GB Black iOS 7.0.4
http://www.hfmagazin.cz
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar whisky96 | čtv srp 21, 2008 3:47 pm

kratka odpoved - NIE

jedine ze by ho Apple vydal v AppStore :D

Uživatelský avatar mettzed | čtv srp 21, 2008 3:52 pm

no a až bude softwarovej odblok tak šel by zas ten telefon "zablokovat" kuli reklamaci, dyby se s nim něco stalo ?? btw tady na foru je ofiko manuál a tam píší že před prvním použitím si musíš iPhone registrovat (aktivovat) u operátora a pak registrovat i v iTunes! dyž to tak udělám bude pak možnej odblok ?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Sortik | čtv srp 21, 2008 5:39 pm

Neplet si pojmy "odblokovat" a "jailbreaknout" ...

"odblokovat" znamena odemknout iphona pro vsechny mozne operatory

"jailbreak" znamena moznost zasahovat do adresarove struktury iphonu a tudiz nahravat 3rd Side aplikace typu Installer, Cydie etc....

Jak sem pochopil s x diskuzi vedenych tady na foru, pokud jednou udelas jailbreak/odblok/aktivaci tak servis to pozna a zamitne ti reklamaci ... nevim co je na tom pravdy, ale dostat telefon do uplne tovarniho nastaveni zrejme nelze :wink:

ronny | čtv srp 21, 2008 8:18 pm

podle slovniku by to melo jit.. via

Kód: Vybrat vše
(re-)virginize, virginizace
uvedení telefonu do stavu před jailbreakem, unlockem, etc.

Uživatelský avatar mettzed | ned srp 24, 2008 4:51 pm

a nevíš náhodou jak to udělat ?? páč jako dyž se mi vyjebve HW a voni to poznaj tak jako prachy v hajzlu! asi by byla alternativa přes maczone.cz ale neim vid... BTW jak je to s tou registrací iPhone ??
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv