mnou testovana verzia je 2.1 (5F136), a svojou funkcnostou aj stalostou to uz naozaj moze byt finalna verzia, ktora nas v iTunes bude ziadat o aktualizaciu od 9.9.
pre porovnanie, mal som moznost testovat aj skorsiu beta verziu 2.1 (5F90), rozdiel (hlavne v rychlosti, aspon u mna) je markantny
porovnavat vsak nebudem navzajom tieto verzie, ale pozriem sa na to cim je 2.1 odlisna od 2.0.2
1/ na instalaciu aj funkcnost vam sucasna verejna verzia iTunes nestaci, je nutna nova verzia 8.0 (ktora pravdepodobne bude zverejnena spolu s novym FW), alebo je mozne pouzit neverejnu (internu Apple) verziu FW (v mojom pripade 7.7.2.1)

2/ hned po instalacii na uvodnom screene je viditelna jedna vec, aj ked len velmi nepatrna - zmenilo sa logo 3G (predtym bolo v ramceku)
(pri robeni screenshotu si vsimneme dalsiu zmenu, urobenie screenshotu vydava rovnaky zvuk, ako stlacenie spuste pri foteni - vo verzii 2.0 to bolo bez zvuku)

3/ ale podme hned k tomu, co nas v tychto koncinach zaujima najviac: podpora slovenciny/cestiny
presne ako bolo avizovane uz skor, cestiny ani slovenciny ako dalsieho jazyka sa nedockame ani v tejto verzii, slabou naplastou je vsak pritomnost ceskej a slovenskej klavesnice

ako sa tieto klavesnice spravaju?
- podpora autokorekcie nie je, nie je vypnuta (hned vysvetlim), ale slovnik je prazdny
- klavesnica sama navrhuje slova, pokial sa tieto nachadzaju vo vasom adresari (mena, priezviska, nazvy firiem...)
- predpokladam, ze po chvili zacne navrhovat aj slova, ktore sa nauci od uzivatela, ale na to aby som to mohol potvrdit na 100%, mam 2.1 nainstalovanu len kratko
- co neprijemne prekvapi, su pop-up znaky s diakritikou, apple si nedal tu namahu, aby odfiltroval znaky, ktore sa v danom jazyku nenachadzaju/nepouzivaju, a tak napr. pri podrzani A vam to ponukne asi 10 moznosti
- pozitivom je, ze bola doplnena podpora Central European charsetu, takze uz aj specificke pismena ako Ř, Ŕ, Ť a Ď sú na svojich miestach

4/ a na zaver par dalsich drobnosti, ktore som si vsimol :
- v rodicovskom zamku je mozne blokovat pristup k fotoaparatu
- v nastaveniach Exchange uctu vzniklo samostatne pole pre zadanie domeny (doteraz bolo spolu s Username)
- a to je tak v skratke aj vsetko

konecny verdikt: FW 2.1 si v svojom iPhone rozhodne necham, docasne (do noveho jailbreaku) som ochotny obetovat aj nepritomnost Cydie a Installeru, ale hlavne SSH