[REVIEW] iPhone FW 2.1

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar whisky96 | stř zář 03, 2008 7:56 pm

[REVIEW] iPhone FW 2.1

takze dnes sa pozrieme trochu blizsie na to, co mozeme ocakavat uz o par dni od noveho FW pre nase iPhony, verzie s cislom 2.1

mnou testovana verzia je 2.1 (5F136), a svojou funkcnostou aj stalostou to uz naozaj moze byt finalna verzia, ktora nas v iTunes bude ziadat o aktualizaciu od 9.9.
pre porovnanie, mal som moznost testovat aj skorsiu beta verziu 2.1 (5F90), rozdiel (hlavne v rychlosti, aspon u mna) je markantny

porovnavat vsak nebudem navzajom tieto verzie, ale pozriem sa na to cim je 2.1 odlisna od 2.0.2

1/ na instalaciu aj funkcnost vam sucasna verejna verzia iTunes nestaci, je nutna nova verzia 8.0 (ktora pravdepodobne bude zverejnena spolu s novym FW), alebo je mozne pouzit neverejnu (internu Apple) verziu FW (v mojom pripade 7.7.2.1)

Obrázek

2/ hned po instalacii na uvodnom screene je viditelna jedna vec, aj ked len velmi nepatrna - zmenilo sa logo 3G (predtym bolo v ramceku)
(pri robeni screenshotu si vsimneme dalsiu zmenu, urobenie screenshotu vydava rovnaky zvuk, ako stlacenie spuste pri foteni - vo verzii 2.0 to bolo bez zvuku)

Obrázek Obrázek Obrázek

3/ ale podme hned k tomu, co nas v tychto koncinach zaujima najviac: podpora slovenciny/cestiny
presne ako bolo avizovane uz skor, cestiny ani slovenciny ako dalsieho jazyka sa nedockame ani v tejto verzii, slabou naplastou je vsak pritomnost ceskej a slovenskej klavesnice

Obrázek Obrázek

ako sa tieto klavesnice spravaju?
- podpora autokorekcie nie je, nie je vypnuta (hned vysvetlim), ale slovnik je prazdny
- klavesnica sama navrhuje slova, pokial sa tieto nachadzaju vo vasom adresari (mena, priezviska, nazvy firiem...)
- predpokladam, ze po chvili zacne navrhovat aj slova, ktore sa nauci od uzivatela, ale na to aby som to mohol potvrdit na 100%, mam 2.1 nainstalovanu len kratko
- co neprijemne prekvapi, su pop-up znaky s diakritikou, apple si nedal tu namahu, aby odfiltroval znaky, ktore sa v danom jazyku nenachadzaju/nepouzivaju, a tak napr. pri podrzani A vam to ponukne asi 10 moznosti
- pozitivom je, ze bola doplnena podpora Central European charsetu, takze uz aj specificke pismena ako Ř, Ŕ, Ť a Ď sú na svojich miestach

Obrázek Obrázek Obrázek

4/ a na zaver par dalsich drobnosti, ktore som si vsimol :
- v rodicovskom zamku je mozne blokovat pristup k fotoaparatu
- v nastaveniach Exchange uctu vzniklo samostatne pole pre zadanie domeny (doteraz bolo spolu s Username)
- a to je tak v skratke aj vsetko :wink: - co vsak je najdolezitejsie, moj subjektivny pocit je, ze tento FW sa sprava vyrazne sviznejsie ako 2.0.2, hlavne pri praci s kontaktami (otvorenie mojich asi 800 kontaktov je v podstate okamzite, v 2.0.2 trvalo tak 3-5 sekund)

Obrázek Obrázek

konecny verdikt: FW 2.1 si v svojom iPhone rozhodne necham, docasne (do noveho jailbreaku) som ochotny obetovat aj nepritomnost Cydie a Installeru, ale hlavne SSH
Starý pes fóra :)

randy | stř zář 03, 2008 8:10 pm

Re: [REVIEW] iPhone FW 2.1

vcelku prijemne zmeny.
ostatne novinky, ktore boli spomenute napr tu viewtopic.php?p=74517#p74517 sa dostali do 2.1?

isto mas pristup aj k popisu zmien verzie, tak prosim ju sem dopln ;) isto sa par ludi potesi, pripadne aj navod, ako sa k novej verzii uz teraz dostat (mam sice developper account, ale neviem sa k tomu dopatrat).

N3o21 | stř zář 03, 2008 8:32 pm

A nové feature pro vývojáře?
Měl by mít push notifikace, a nové GPS API.
Jestli můžeš, tak co takhle postnout oficiální changelog od Apple? Já nejsem vývojář.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Domy007 | stř zář 03, 2008 8:38 pm

Na screenu jsem se všimnul u kalendáře toho číslíčka ( jako na eSeMeSkách atd. ), to je taky novinka nebo už to z dřívějška? Mě to teda nejde a mam fw 2.0.2
Senior uživatel
Senior uživatel

Pantani | stř zář 03, 2008 8:42 pm

tajně jsem doufal v cut & paste... :(
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Uživatelský avatar whisky96 | stř zář 03, 2008 8:45 pm

Domy007 píše:Na screenu jsem se všimnul u kalendáře toho číslíčka ( jako na eSeMeSkách atd. ), to je taky novinka nebo už to z dřívějška? Mě to teda nejde a mam fw 2.0.2

ak mas sync s exchangom, tak takym sposobom sa ti hlasia nove invitations na meetingy, bolo to uz v 2.0

janekx | stř zář 03, 2008 10:15 pm

Copy paste by melo byt, push notif ne to bude pozdeji

Pantani | čtv zář 04, 2008 9:34 am

O cut/paste by snad whisky96 něco napsal, je to docela důležitá fíčura a jestli to tam není teď a ve finále určitě taky nebude. Nepočítám s tím

whisky96: půjde upgrade úplně normálně přes iTunes update jako šel z 2.0.0->2.0.1->2.0.2? Nebo se bude muset použít pwnage k odblokování?
Pište vaše požadavky ohledně iOS na iPhone feedback popř. iPad feedback a k iCloud na iCloud feedback, jinak si tu nestěžujte že to něco neumí
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

janekx | čtv zář 04, 2008 9:53 am

Nechame se prekvapit, Apple jak to sleduju je dost konzerva k pomerne dulezitym funkcim.
Podle toho co jem vygooglil a pochopil
Push notification nebude v 2.1 ale pozdeji
Copy paste asi take nebude ale pripravuje se
Zajimave info
http://gizmodo.com/5028933/iphone-21-fi ... on-the-way

a tady
http://www.engadget.com/2008/07/25/ipho ... s-possible

Uživatelský avatar whisky96 | čtv zář 04, 2008 10:29 am

Pantani píše:O cut/paste by snad whisky96 něco napsal, je to docela důležitá fíčura a jestli to tam není teď a ve finále určitě taky nebude. Nepočítám s tím

whisky96: půjde upgrade úplně normálně přes iTunes update jako šel z 2.0.0->2.0.1->2.0.2? Nebo se bude muset použít pwnage k odblokování?

cut/copy and paste som neobjavil, je to skor zbozne zelanie ako nieco na com by apple realne pracoval

to ci to pojde upgradovat cez iTunes alebo len cez pwnage tool, je teraz este tazke povedat, nakolko standardny (konecny) proces nie je vonku - ja osobne som restoroval cez DFU mod, pwnage tool este 2.1 nepodporuje (takze momentalne som bez jailbreaku)

mullDie | čtv zář 04, 2008 10:35 am

a co kdyz mam jb na fw 2.0.2...

1) Kdyz vyjde FW 2.1 na iT tak si budu moc v klidecku nahrat update z originalu, ale ztratim aplikace z cydie a installeru?
2) Zaktivni se opet pri novem jb? Nebo je budu muset vsechny dohrat znovu?
3) A co custom cestina? Jak to bylo driv?

Vim, moc otazek, ale hodne me tohle zajima, tak me nekdo prosim zasvette :-)

Uživatelský avatar caesar | čtv zář 04, 2008 10:55 am

1 - samozrejme. Prijdes i o Installer a Cydii, dokud nebude JB.
2 - Znovu vse dohrat
3 - nerozumim. Co jak bylo driv?
Senior uživatel
Senior uživatel

dynamo37 | čtv zář 04, 2008 11:00 am

whisky96 píše:
Domy007 píše:Na screenu jsem se všimnul u kalendáře toho číslíčka ( jako na eSeMeSkách atd. ), to je taky novinka nebo už to z dřívějška? Mě to teda nejde a mam fw 2.0.2

ak mas sync s exchangom, tak takym sposobom sa ti hlasia nove invitations na meetingy, bolo to uz v 2.0

A zaznamy pridane primo pres iPhonu to u ikony neznazornuje?

cednicek | čtv zář 04, 2008 11:56 am

Hlavne doufejme v genialni praci DEV Teamu, ze brzo po 9.9. prijdou s Pwnage tool, ktery tento firmware odblokuje a unlockne.

Obcas je totiz rychlost 2.0.2 hodne pomala, zvlast kontakty a klavesnice.

Ale s Installerem a Cydii bude asi problem na 2.1, coz?

mullDie | čtv zář 04, 2008 12:26 pm

2 caesar diky za odpoved :-)

takze vlastne mohu v klidecku updatnout svuj jb iPhone na verzi 2.1, akorat ztratim vsechny cyd a inst aplikace, vcetne techto dvou. Pote, co vyjde novy pwntool, budu moct opet dohrat vse zpet. To snad zvladnu. ad3 tim padem prijdu i o cestinu, protoze je vlastne taky dohrana pres cydii :-)

Nicmene me zajima, jak to jeste bude s komatibilitou? Pujdou aplikace z 2.0.2 bezproblemove na 2.1? Co myslite?

Uživatelský avatar caesar | čtv zář 04, 2008 12:31 pm

Tot otazka. V pripade prvni verze FW se musela s kazdou novou desetinou aplikace prepsat. Ovsem u 2FW tomu tak byt nemusi, protoze pri zmene FW musi brat Apple v uvahu aplikace z AppStore, ktere musi jit na nove verzi bez updatu, jinak by je lidi ukamenovali (hlavne ty, co si aplikace plati)
Senior uživatel
Senior uživatel

mullDie | čtv zář 04, 2008 12:50 pm

presne to me taky napadlo. chapu, ze je potreba update pri prechodu z 1.x na 2.x, ale u stejne rady by nemel byt update potrebny. Uvidime pristi tyden

Uživatelský avatar Carabei | čtv zář 04, 2008 12:59 pm

jediny co by mohlo teoreticky vyvojare s prechodem na novou verzi cekat je znovu zkompilovat zdrojaky, ale to uz neni zas takovy problem, samozrejme pokud bude chtit nejaka aplikace vyuzivat nove SDK tak bude nutne ji trochu prepsat, ale to uz je docela mala dan, aspon dle meho nazoru
MacBook Pro Retina 15 10.10
iPhone 6 8.1.2, Etymotic hf5
iPad mini Retina 32GB 8.1.2

Uživatelský avatar caesar | čtv zář 04, 2008 2:05 pm

mullDie píše:presne to me taky napadlo. chapu, ze je potreba update pri prechodu z 1.x na 2.x, ale u stejne rady by nemel byt update potrebny. Uvidime pristi tyden

jak jsem psal...,update byl potrebny i pro prechodech z 1.1.2 na 1.1.3 atd...
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar whisky96 | čtv zář 04, 2008 3:34 pm

mullDie píše:presne to me taky napadlo. chapu, ze je potreba update pri prechodu z 1.x na 2.x, ale u stejne rady by nemel byt update potrebny. Uvidime pristi tyden

ziadny update nie je potrebny, aplikacie funguju (teda tie z AppStoru), ine (cydia, installer) som nemal kvoli zjavnym pricinam moznost testovat

p4ra | čtv zář 04, 2008 6:18 pm

Dnes som si cital novinky, aj forum a pozeram, ze o 5 dni by asi mal byt vonku FW 2.1. Cital som si ake zmeny sa chystaju, ale k jednej veci sa neviem stale dopatrat. Bude tam moznost vypnut T9? Lebo to je asi jedna jedina vec, kt. ma trapi, ostatne vsetko je v pohode.

Bojim sa spravit jailbreak, ze nieco poseriem.

Uživatelský avatar whisky96 | čtv zář 04, 2008 6:26 pm

nie, moznost vypnut T9 tam nie je, ale slovnik, hoci je zapnuty, je prazdny, takze ta to bude otravovat iba niekedy

Uživatelský avatar ADIO45 | čtv zář 04, 2008 6:55 pm

kopírování a vložení asi verzi 2.1 nebude. Stejně jednou psalo že Apple měl s tím problémy a takže programy je možnost stáhnout na App Store. Někde jsem to čet..
[size=85][size=85]omlouvam se za mou cestinu lepe psat neumim [/size][/size]
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Menyhart | sob zář 06, 2008 8:53 pm

Ahojte!
Viem,že FW 2.1 je ,,omielaná" téma, ale dovolím si založiť novú tému.
Chcel by som Vás poprosiť trošku o ,,dovysvetlovanie" .

1. FW. 2.1
Všimol som si,že pár ľudí, tu na fóre má vo svojom iPhone tento firmware. Predpokladám,že sa k nemu dostali ako ,,vývojari" (zaregistrovali sa tak u Apple).
Chcel by som sa opýtať, či niekto z nich môže postnuť tento Firmware na testovanie pre ostatných, taktiež s vývojárskou iTunes verziou, ktorou tento firmware ,,pofrčí".
Dodám,že som registrovaný ako vývojár, ale akosi som sa k tejto verzii FW nedostal:)

2. Rada:)
Chcel by som Vás poprosiť o objasnenie ohľadom iPhonu.
Vlastním iPhone 3G, ktorý mám odblokovaný pomocou TurboSIM. Po oficiálnom update cez iTunes, sa mi iTunes zablokoval a žiadal aktiváciu, pričom vyskočila hláška,že moja sim karta nie je podporovaná. Chcel by som oficialny firmware, bez Cydie a Installeru.
Usudzujem, že takto unlocknuty iPhone stačí aktivovať- čím budem mať pristupné všetky funkcie,ale bez spomínanej cydie a installeru.
Chcel by som sa spýtať, či je môj úsudok správny a či by ste mi mohli poradiť nástroj na unlock, nie jaibreaking.

Ďakujem pekne, s pozdravom Menyhart.

přesunuto > proč zbytečně zakládat nové téma, když je tady již jedno založené .. terry

Uživatelský avatar caesar | sob zář 06, 2008 10:33 pm

1 - proc chces vyvojarskou 2.1? To nevdrzis do uterka?

2 - Mas nejaky zasadni duvod, pro nechces JB?
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar djha53k | ned zář 07, 2008 10:27 am

ad 1) cekat se da
ad2) no kvuli applikacim a pristupu na FS

takze pokud sezenu iP tak upgrade na 2.1 zatim ne, dokud nebude Pwn
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

newmann75 | pon zář 08, 2008 10:15 am

A kdy to tedy bude? Víte někdo?

Lejci | pon zář 08, 2008 10:46 am

Mel by vyjit zitra 9.9.08 ...

daiterr | pon zář 08, 2008 3:49 pm

Fajn ...9.9 ... Ale ještě včera mi to psalo 8.9, dnes odpoledne už píše 15.9 ... Tak jak to teda je?
Host
Host

scorpi | pon zář 08, 2008 3:57 pm

ad 1) špatná sekce
ad 2) po stodvacáté osmé položený stejný dotaz :roll:
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

mullDie | pon zář 08, 2008 4:04 pm

daiterr píše:Fajn ...9.9 ... Ale ještě včera mi to psalo 8.9, dnes odpoledne už píše 15.9 ... Tak jak to teda je?

a kdyz das aktualizaci zitra, nez vyjde, tak ti to ukaze 16teho... je to dane tim, ze to ukazuje AUTOMATICKOU aktualizaci a ne skutecne datum relese :-)

Diablo | pon zář 08, 2008 4:43 pm

Pro me osobne celkem velke zklamani cekal sem mnohem vice zmen a mozna i nejake prekvapeni ....
Stale me trapi mnoho nedostatku ktery FW 2.X ma , v prvni rade nemoznost rozdelit si nejak kloudne aplikace , ja osobne mam aplikaci treba opravdu hodne jak z AppStore tak z Cydie ( je pravda ze ne vsechny pouzivam ale na druhou stranu proc je mazat kdyz zabiraji par MB a mista je relativne dost ) a tridit ty programy na Hry / Systemove programy / ruzne nahravaci programy ( Video , Zvuk , Videa z Youtube apod ) pouze podle stranek se mi pri tak velkem mnozstvi aplikaci uz moc nelibi , vim ze se to da resit pomoci aplikace Categories, kterou sam pouzivam ale prece jen byl bych radsi kdyby vytvoril neco Officialne Apple, protoze zpusob kterym funguji Categories neni zrovna idealni :? .

Dalsi vec Mozna Copy/Paste at mi nikdo nerika ze to neni mozne z technickeho hlediska nejak rozumne udelat ... de to dukazem jsou uz i aplikace na AppStore ktere to umeji sice jen v ramci toho 1 programu ale i to se pocita.

Oficialne Ceska Lokalizace ? Opet zklamani malou utechou je ceska klavesnice. I kdyz ja osobne nevyuzivam ani neoficialni Cestinu protoze Anglictinu mam radsi, ... myslim si ze by tam ten cesky oficialni preklad mel byt , toho Textu a veci ktere se prekladaji tam zas tolik neni .

A naivne jsem doufal i v nejakou oficialni aplikaci pro zmenu Themat a Vzhledu jako takoveho, Winterboard to jisti ale myslim si ze je to celkem ostuda ze i obycejnou vec jako je zmena ikon v Menu ten Firmware v zakladu neumi a pritom kazdy konkurencni telefon tohle proste zvlada .

benedy | pon zář 08, 2008 5:29 pm

Doručenky pro SMS kdyby se tam dali nastavit,to by bylo dobrý!!
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

daiterr | pon zář 08, 2008 5:42 pm

Ok, takže prostě počkat, samo se nabídne zřejmě zítra.

zvažujte jak je moc důležité citovat 2x nebo zbytečně celí příspěvek, vybírejte pečlivě pouze otázku na kterou reagujete - viz FAQ jak citovat příspěvky. Julek
Host
Host

xslide | pon zář 08, 2008 5:51 pm

Jak jste přišli na to že nový FW bude zítra?Apple to nějak oficiálně oznamuje, nebo je to nějaká neověřená informace, ale velmi pravděpodobná?
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

marthynovak | pon zář 08, 2008 6:18 pm

Za jak dlouho by tak zhruba mohl byt jailbreak na tento FW?
iPhone 5 64GB BLACK
iOS 6 NO JB
Host
Host

xslide | pon zář 08, 2008 6:21 pm

Myslím že brzo, jako při předchozích FW, ale nikdo ti to přesně neřekne
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

N3o21 | pon zář 08, 2008 6:27 pm

Mno, tak píší to vývojáři... Na MacRumors se o tom píše... Prakticky všude.

Diablo: Mno, zrovna tobě vadí samé drobnosti. Je fakt že z tebou zmíněných věcí by se hodilo Copy&Paste. Na druhou stranu... Jak to vyřešit? Jakým gestem, nebo tak? Zatím mi to ale nechybělo, a nic sem si vedle na papírek neopisoval. Nicméně myslím že by to tam být mělo. Děsím se totiž dne, kdy budu potřebovat něco zkopírovat...
Ohledně témat... To je to nejmenší. Osobně je mi jedno jak to vypadá. to standartní mi přijde hezké a přehledné. Winterboard má témata méně přehledné. Ale pokud si někdo potrpí na barvičky... Na to se ale určitě objeví nějaká aplikace.
No a čeština. Pro mě FW přináší zlomovou věc - diakritiku. To 99% lidí stačí. A jsem zastánce názoru, že BFU by se neměl pokročilý telefon dostat do ruky :mrgreen: I když uznávám, že zrovna v případě iPhone to neplatí, protože ten je na ně téměř zaměřen (i když nevyužijí ani 2% jeho funkcí). Angličtina není problém. i když je fakt že čeština je hezčí. Beru to jako kosmetickou vadu, stejně jako ty témata.

Daleko víc mě mrzí odstranění těch vývojářských features... To znamená, že jsou zase odloženy složitejší a lepší aplikace :-/

Mimochodem... na MacRumors se spekulovalo, že některé features byly v poslední vývojářské beta odstraněny kvůli jakési exkluzivitě a možná se chystá na zítřek překvapení. Tak možná se ještě dočkáme.
Každopádně jsem zvědav na iTunes 8.0 :-)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Pantani | pon zář 08, 2008 7:45 pm

No mě na 2.1 taky chybí něco většího, než jen těch pár drobností, o kterých se tu psalo.
Jinak barvičky/témátka doufám, že tam nikdy nebudou, ať si to tam každej nahraje jako aplikaci, apple by se měl soustředit na důležitější práci a tyhle blbůstky byly taky to, proč jsem přešel k jednoduchosti iPhonu. Češtinu nepoužívám a ani nehodlám. Použil bych jedině qwertz bez háčků a čárek - ty doufám, že zůstanou skrytý jako dosud, aby nepřekážely
patron iPhone.cz
patron iPhone.cz

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required
Další

Zpět na Archiv