Poznatky po JB iP 3G FW 2.1

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Jiri Nowak | ned zář 14, 2008 11:00 am

Poznatky po JB iP 3G FW 2.1

Dneska ráno jsem si k tomu sedl a podle návodu udělal JB na FW 2.1. Všechno šlo bez problémů, telefon funguje s novým firmware svižnějí, crash time and date vyřešen přepnutím na location US. Pád AIM vyřešen reinstalaci app. Nejvíce mě potešilo najíždění kontaktu. Mám iP jako business mobil a když jsem chtěl volat, tak jsem párkrát vypěnil (teď najíždí 1-2s)

Zkusil jsem dále instalovat app. Po nahrání *.app do /Aplication (přes WinSCP), nastaveni práv a naslednem restartu se APP nezobrazí na "ploše". Instalace přímo souborů *[zakázáno] se přes iTunes 8 normálně nainstaluje a funguje naprosto bez problému (dokonce najíždí o něco rychleji). Dělám něco spatně? (předtím jsem instalace app kopírováním nezkoušel :twisted: )

Uživatelský avatar Apache23 | ned zář 14, 2008 11:44 am

Re: Poznatky po JB iP 3G FW 2.1

Cize ak chapem spravne tak si robil zasah do mobile.framework? (je rozdiel medzi mobilinstalation na 2.0.2 a 2.1?) a [zakázáno] aplikacie ti normalne fungujú teraz?
Admins please dont look....its just a question! :roll:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)
Starý pes fóra :)

DaggyMAC | ned zář 14, 2008 11:58 am

Ak nahras cez SSH nejake APP, tak po normalnom restarte sa ti nezobrazia na springboard. V Cydii uz je update, ktory to upravuje. Check now!

Jiri Nowak | ned zář 14, 2008 12:16 pm

Apache23 píše:Cize ak chapem spravne tak si robil zasah do mobile.framework? (je rozdiel medzi mobilinstalation na 2.0.2 a 2.1?) a [zakázáno] aplikacie ti normalne fungujú teraz?
Admins please dont look....its just a question! :roll:

Ano, udělal jsem zásah podle návodu a nastavil vše pro 2.1. Instalace přes iTunes jedou bez problému. Aplikaci sice moc nepoužívám ale všechny co mám jednou naprosto v pořádku.

Uživatelský avatar jpacka | ned zář 14, 2008 1:17 pm

jak jsete provedly JB podle jakeho navodu ?
Host
Host

derkon | ned zář 14, 2008 1:20 pm

Mam dotaz tim novym JB je i odblok telefonu??Mam 2G a chtel bych uz verzi 2.1:-)..Mam 2.0.2 ale nevim porad jestli tim JB odbloknu telefon na volani atd..

Uživatelský avatar Apache23 | ned zář 14, 2008 1:45 pm

derkon...estli mas telefon pwnuty tak nieje problem! A pokial mas 2G a uzivas ho s fw 2.x. Na Slovensku, alebo v Cechach, tak to znamena ze ho pwnuty mas! :wink:
iPhone 4 32GB JB by GP
iPhone 3GS 32GB JB / druhý bol úžasný
iPhone 2G 16GB US JB / na prvý sa nezabúda :)

Jiri Nowak | ned zář 14, 2008 1:46 pm

DaggyMAC píše:Ak nahras cez SSH nejake APP, tak po normalnom restarte sa ti nezobrazia na springboard. V Cydii uz je update, ktory to upravuje. Check now!

Bohužel při zapinani Cydie mi to hleda update a piše mi to error nejaky (nejspis nenalezl server) Dá se to nainstalovat nějak ručně? Nebo jaký zvolit postup?

Placka | ned zář 14, 2008 9:56 pm

Provedl, vše ok.

Uživatelský avatar dredd | úte zář 16, 2008 1:31 pm

Zdarec ... takze uz mam druhy den FW 2.1 + JB (cydii i Instaler)

Vsechno jede naprosto suprove ... ale dneska sem si vsiml ze kdyz vlezu do nastaveni - kontakty a chci jet dolu pod prvni polozku pod Importem kontaktu ze sim (tusim ze je tam neco o kalendari) tak to spadne a hodi me to z5 na plochu ...

Mate ten samej problem ?
Host
Host

Uživatelský avatar simir77 | pát zář 19, 2008 10:53 am

Ahojte ja jsem take sel do Jailbreaku ale mam zasadni problem a to ze nemam ikony Cydii a Instaler,uz nevim co mam delat abych je tam mel a mohl vse pouzivat,prosim porad te mi nekdo co stim prosiiim.
Postupoval jsem takto:

Co jsem mel:
1) iPhone koupeny oficialne u O2
2) oficialne FW 2.1 NEjailBreaknuty
3) soubor iPhone1,2_2.1_5F136_Restore.ipsw, ktery se stahnul pri oficialnim upgradu (najdete v C:\Documents and Settings\"VaseUserName"\Data aplikací\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates\ )
4) naistalovane iTunes 8

Muj postup:
1) stahl sem QuickPWN iPhone 2.1 Jailbreak
2) Spustil sem QuickPWN-GUI.exe, vybral iP3G, Cydii a Instaler, nevybral sem zmenu log
3) dle navodu QuickPWN jsem dostal iP do DFU, cosi to asi 10minut delalo nakonec restart
4) stahl a naistalil DiskAid
5) vybral sem dole v okne: Root Partition
6) z System/Library/PrivateFrameworks sem si zazalohoval a nasledne prepsal soubor: MobileInstallation.framework
7) stahl jsem MobileInstallation patch
pomoci DiskAid sem soubor nakopiroval do iP3G
9) restart iP3G
10) zazalohoval a smazal sem soubor z /private/var/mobile/Library/Caches/com.apple.mobile.installation.plist
11) restart iP3G
MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

marthynovak | pát zář 19, 2008 4:24 pm

Cca dva dny po oblokovani mi nejde vubec spustit Safari(vzdycky spadne na home screeen a to samy dela nastaveni wifi?nevite cim to muze byt?
iPhone 5 64GB BLACK
iOS 6 NO JB
Host
Host

na.buko | pát zář 19, 2008 10:40 pm

neviem ako naistalit koznolu , nikde v ziadnom repozitari nic.. poradte s kadial. Dalej mi nefunguju hodiny aplikacia - ani budik , nic ... a tiez mi nejde naistalovat *[zakázáno] z itunes - vypise ze nemoze nainstalovat lebo nemoze overit zdroj alebo tak nejako.

iP 3G 8gb 2.1 JBwhiskey sk RED - orange

pacholek | pát zář 19, 2008 10:48 pm

a proc to pises sem ? navic na vsechno mas odpovedi na foru..staci hledat...
nasmeruju te ale priste uvazuj kam pises dotazy...

hodiny > viewtopic.php?f=27&t=8743

"konzole" > cydia >search > mobileterminal nebo screen

aby sli ipa soubory tak musis minimalne jednu aplikaci mit nainstalovanou z appstore(klidne i free) a aby sla nainstalovat aplikace z appstore tak musis mit ucet...a aby se vubec nainstalovala tak na stazenou aplikaci v itunes pak poklikas mysi a vyzada to po tobe login.. tim sparujes itunes s PC... a samozrejme v iphonu musis prekopirovat jeden soubor aby se instalace ipa mohla vykonat (neradim jak na warez)

joysi | sob zář 20, 2008 6:19 pm

Nefunguje TV out cez "lacne" (neoriginal) kable. Pripadne funguje len par sekund a napise ze neoriginal/nepodporovane zariadenie... :cry:

na.buko | sob říj 11, 2008 8:30 am

Ahojte. Mam if-one3g a z orange / za hotove a teda zatial bez umts .

mam ho od prveho dna ako sa dalo , cakal som pol roka , kym to prislo..
skusal som to rozne a po troch dnoch som sa dal na jail break ftedy aktualne 2.0.1 .. aj to zrazu islo, potom to š krat neslo nakoniec pohoda aple vypustil 2.0.2 .. s tym dalsie kolo atd..

posledne z fw 2.1 som spravil 2.1 jail break podla anglickeho navodu. poslovencil to, ale po nestabilite som natiahol iph0ne fw. s tym som mal radost - az do fcera! v priebehu posledneho tyzdna som zriadil konto na itunes a teda krasa v podobe *[zakázáno]. . nadhera vsetko slape ale uz bolo citit ze 8gb pamete ma svoj limit. a v zavere uz dachadzalo miesto na ikony.

nestabilita systemu , kedy zrazu nebolo mozne spustit niektore aplikacie i ked ine omnoho vecsie bezali. Nejake beziace apps/igotchi labirinth safari../
prehliadanie pdf. konekt cez wifi. posledny update cydie na springboard.. nezdareny restart springboardu. pad systemu , a pri bootovani pri logu mrzne. da sa tvrdo vypnut..

? viete mi niekto mudrejsi prosim poradit co sa prihodilo mojmu IFoneMU ?

uz testujem mozne jb postupy na webe, studujem vase FORUM.IPHONE.CZ !!! a je tu teda vela super veci ktore budem robit inak ako som robil.. aj tie co prve dam v novom systeme.

potesim sa aj zaradu podla akeho najjednoduchsiemu postupu k stabilnemu JB

Dakujem a zdravim vsetkych priaznivcov kultu multi.touch.

Uživatelský avatar Beavers | sob říj 11, 2008 10:38 am

Tady viewtopic.php?f=92&t=9944 ses koukal?
Moderator fóra
Moderator fóra

na.buko | sob říj 11, 2008 11:18 am

ano, aj som to podla toho spravil a to asi 2 den po vypusteni 2.1 fw , ale sprdkalo sa to po uprave atribov mob.inst. suboru,
aj som to potom prerobil na iph0ne 2.1, kde sa to sice vsetko rozbehlo , ale zrutilo sa aj toto , preto tu konzultujem...

+ v tvojej reakcii nieje nic o zvecseni root, a o tom ci to ma vplyv na stabilitu.

+ teraz posledne hodinky sa zaoberam aplikaciou winpwn 2.5 beta vs fw 2.1 , kde sa uprava particii v predchadzajucej verzii dala menit - a ako som sa docital tak to zatial nejde.. tak skusam - ak niekto vie poradit aj s tymto - tak PLEASE HELP , moj if-one je pre mna skoro ako 5ty element.

thank's

Uživatelský avatar Beavers | sob říj 11, 2008 11:26 am

Ale ten link, co jsem ti výše nabídl, je aktuální z dnešního dne. Byl tam i včera a dnes byl aktualizován. Nevím, možná je to jen shrnutí všeho toho nejlepšího. Sám to vyzkoušené nemám, jen jsem tě chtěl navést.
Moderator fóra
Moderator fóra

na.buko | pon říj 13, 2008 11:03 am

Nuze, som to v sobotu skusil ľx a dnes raz, ked som skusil vsetky FW pocnuc iph0ne, cez ...restore az po CZSK.2.21.N no a po restarte.. v bode 10 /ale software v ňom už je odblokovaný. V tomto momente môžeš zavrieť aplikáciu QuickPwn/, som ziadne odblokovanie nezbadal.

teda ziadna cydia / installer som ani neoznacil v quickpwn / . a telefon sa hned tvari ako moj pomenovany stary fw, aj telefonnym zoznamom.

tak ak mi viete niekto poradit , ze kde je chyba budem rad.

tez neviem ako je to s mobille.installation , a teda kedy ho mam zmenit +
stale nemam potuchy ako na tu root particiu 900 mb..

ps : zakladny fw je 2.1 official

dakujem za kazdu radu

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv