Nový iPod Touch či iPhone 3G???

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

purity190 | ned zář 14, 2008 6:29 pm

Nový iPod Touch či iPhone 3G???

Dobrý den,
chtěl bych poprosit Vás, zejména ty, kteří někdy měli či stále mají možnost porovnat, který z těchto dvou Apple produktů je lepší na používání? Pokud se nepletu, tak s odblokováním a jailbreakem je práce stejná. Mohl by mi někdo poradit, v čem je co lepší a co osobně byste brali? Osobně miluju Apple, ale finance nedovolují mít vše, co bychc chtěl. Takže řeším, co by bylo pro mne lepší? :( Zatím děkuji všem, kteří mi pomohou se rozhodnout! :)

xslide | ned zář 14, 2008 6:30 pm

Re: Nový iPod Touch či iPhone 3G???

iPhone umí navíc telefonovat...jinak je to asi stejný
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

Ciko | ned zář 14, 2008 6:31 pm

No myslim že rozdil je jen v tom, že iPhone umí telefonovat.

xslide: zase je někdo rychlejší :)
Naposledy upravil Ciko dne ned zář 14, 2008 6:31 pm, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Beavers | ned zář 14, 2008 6:31 pm

Když si pořídíš iPhone máš zároveň dva přístroje v jednom: telefon a iPod. A ten iPod je na špičkové úrovni. Předpokládám, že jsem ti neřekl pro tebe nic nového.
Moderator fóra
Moderator fóra

pacholek | ned zář 14, 2008 6:32 pm

no me treba bavi i rozmazavat fotky ktere zrovna vyfotim.. (to touch neudela...)
taky me u staryho touche dost vadila absence externiho reproduktoru..nerikam ze ten zvuk je lahoda ale na koukani serialu to staci
a v neposledni rade moznost vyuzivat GPRS/EDGE od operatora... takze icq nebo drsnyho infoservis(uzasna vec) kdekoliv :)

purity190 | ned zář 14, 2008 6:40 pm

A vy osobně využíváte GPRS/EDGE, přestože je to tak drahé?
Já bych právě si nemohl dovolit se připojovat takle přes operátora, pouze přes wi-fi. Je v tom nějaký zádrhel? A slyšel jsem, že se nechtěně právě může stát, že zaplatím vysoký účet u operátora, protože jednou si nevšimnu, že jsem přes EDGE připojen a je průser :( A ještě: doporučujete 2G či 3G iPhone?

xslide | ned zář 14, 2008 6:41 pm

EDGE mužeš vypnout....já mám tarif za 150Kč měsíčně, což mě nepřijde zase tak drahý za neomezenej net
Moderator fóra
Moderator fóra

pacholek | ned zář 14, 2008 6:44 pm

vzhledem k tomu ze rikas jak nevyuzijes data od operatora tak bych bral 2G ;) GPS ani 3G prave kvuli tem datum nebudes pouzivat...
navic si nemusis trhat vlasy z toho ze nemas zaruku a s klidem udelas jailbreak (diky cemu budes mit aplikaci bossprefs kde "natvrdo" vypnes prijem EDGE)

Uživatelský avatar Beavers | ned zář 14, 2008 6:46 pm

Pokud 2G seženeš v zachovalém stavu, budeš spokojenější. Nějak mi připadá, že tento model se jim lépe povedl.
Moderator fóra
Moderator fóra

purity190 | ned zář 14, 2008 7:17 pm

V čem myslíte, že se jim povedl více? Máte 2G? :)

pacholek | ned zář 14, 2008 7:19 pm

ja mam 2G, kdyz prehlednu nazloutly display a silenou medialni masaz ktera mi ho znechutila tak mi zustanou praskajici plastova zada :) hlinik je hlinik :)

Uživatelský avatar Beavers | ned zář 14, 2008 7:22 pm

Mám 2G a tvrdím, že je robustnější a tenčí. Záda má z ušlechtilé hliníkové slitiny a ne z plastu. Nebudu vyjmenovávat rozdíly, toho se tu dočteš až až, ale já jsem jej koupil v květnu a telefon byl tak dokonale připravený lidmi, kteří tomu fandí a rozumí, že s ním byla radost dělat. Žádná omezení. Nadále jedu na FW 1.1.4 a jsem spokojen.
Moderator fóra
Moderator fóra

purity190 | ned zář 14, 2008 7:24 pm

A co tedy ten nový Touch? Nebyl by východiskem, když nevím, jakou generaci? :D
to beavers:Myslíte, že iPhone 3G není zatím tak protkán manuálně zručnými lidmi? A není lepší postupovat s firmwarem a obnovovat ho?

xslide | ned zář 14, 2008 7:27 pm

Já jsem měl dlouhou dobu 2G a ted mám 3G a nemyslím si že by 3G byl nějak hůře zpracován nebo tak.Naopak, jsem s ním velmi spokojen.Hliníkový kryt se ihned poškrabe(nosil jsem ho v pouzdře), ted na tom bílím není vidět vubec nic.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Beavers | ned zář 14, 2008 8:33 pm

To purity: V obchodech s telefony se již objevují i 3G, které jsou určitě připraveny k použití tak, jako tomu bylo u jedničky (jedná se o stejnou konkrétní prodejnu, kde se tím zabývají stejní lidé). Nemám sice víc zpráv než to, že jsem jej v sobotu viděl ve vitrině (8GB) za 11.400 Kč a na kartě technických údajů jsem si všiml, že tam uvádějí existenci zvukového záznamníku a videokamery, což by napovídalo něco o jailbreaku (nejsou-li ovšem ty aplikace z appstore). Samozřejmě, že i u takového telefonu jsou žádoucí upgrades na nové FW a neměl by to být problém. Stejný den jsem v jiné prodejně viděl bazarové 2G 16GB ve velmi zachovalém stavu za podobnou cenu, což mi připadá, že ceny těchto jedniček jdou pomalu nahoru.
To xslide: Hliníkový kryt se již ze své podstaty nemůže dříve poškrábat, protože hliníkové slitiny jsou tvrdší než plast (brání tomu vrstvička kysličníku hlinitého). Já ho mám od května, nosím ho většinou bez pouzdra v kapse u košile, pouzdro mám cca měsíc, ale pro jeho objem ho používám sporadicky. Jemné škrábanečky jsou pouze na vysoce vyleštěném jablečném logu.
Moderator fóra
Moderator fóra

Wexter | ned zář 14, 2008 8:56 pm

Taky bych dal TIP :)
pokud chceš za málo peněz hodně muziky, určo začni rychle shánět iPhone 2G v dobrém stavu, protože cena 2G jde nahoru a rozdíl mezi 2G a 3G je snad jen v tom GPS a 3G síti (GPS nemá v mobilu co dělat, je to zabíječ baterie a s normál navigací třeba za 3000,- se to prostě i tak nedá srovnat :) a co se týče 3G ... v ČR prakticky na nic :) ) a těch vzhledových detailů bych si stejně nevšímal. kup si COZIP a rozdíl mezi nimi nepoznáš :).
iPod Touch jsem měl, byl jsem nadšen tím že je lehčí a tenčí a možná se mi i lépe držel v ruce, ale to že nemá reprák .... ze začátku si řekneš budiž, ale když situací, kdy se ten reprák hodí, přibývá je to pořád horší a horší. Třeba si chceš prostě jen něco poslechnou nebo někomu jen třeba ukázat videjko, musíš začít šmátrat po sluchátkách a strkat mu je do uší... Navíc předpokládám že hudbu asi často posloucháš, takže pokud zvolíš ipoda, budeš ho mít v jedné kapse a v druhé kapse telefon, které nosí dnes každý. takže každé volání nebo jen prozvonění můžeš klidně přeslechnout. V případě kdy ti dokonce někdo volá, musíš vypnout ipoda a vytasit z druhé kapsy founa ... iphone si s tímhle poradí (handsfréé sluchátka)
Takže jednoznačně radím iphone 2G

purity190 | pon zář 15, 2008 3:49 pm

Díky moc za rady! A ještě bych chtěl poprosit, jeslti bych mohl naít dobrý iPhone 2G na ebay.com, či ho hledat něklde jinde? A jen technická:nevíte, jeslti je někde srovnání 2G a 3G? Jde mi třeba o velikost, kvalita focení, rychlost načítání stránek a tak:-)a doporučujete INVISIBLE SHIELD či je to zbytečné? Mně to přijde uplně super, když není vidět žádná folie a přesto je iPhonek krásně chráněn. :)

risix | úte zář 16, 2008 7:45 pm

...a není 3g lepší taky v tom ,že má díky plastovým zádům lepší příjem signálu ,další výhoda lepší reproduktor a nehledě ,že navigace ,ač zatím ochuzená že taky hodí,takže já bych hlasoval pro 3 G... :wink:
Host
Host

purity190 | úte zář 16, 2008 7:56 pm

A jeden dotaz ohledně firmware? Máte pocit, že je lepší jít s "dobou" a s novým firmwarem a stále aktualizovat?(pokud vyjde nový samozřejmě)Nebo jako nějací si nechat nějaký ten 1.1.4.? Co všechno vlastně takový firmware vyřeší? Děkuji! :)

Ciko | úte zář 16, 2008 7:59 pm

Pokud nutně nepotřebuješ aplikace, které jsou jen pro starší verze fw, tak se vyplatí jít s dobou.

pacholek | úte zář 16, 2008 8:00 pm

ja osobne jsem hodne dlouho byl v "dobe kamenne" s 1.1.4 jelikoz jsem stale postradal dulezite apliakce na 2.1... nyni ale uz i ja mma 2.1 pac velka vetsina aplikaci uz nahrazuje stary FW...krom toho FW 2+ ma diky appstoru velky potencial na spoustu dobrych aplikaci (her programu)

purity190 | úte zář 16, 2008 8:10 pm

Vy osobně to máte jak? Je jasné, že bychc rád využíval nějaké aplikace. Ale jelikož iPhone nemám, nevím, jak moc a které aplikace bych měl v oblibě. Ani pořádně nevím, jaké aplikace existují :( A kdybych sehnal iPhone 3G bez záruky, to znamená ne od operátora, tak nemusím řešit, jestli ho Jailbreaknu a doblokuji, že?

A ty hry,aplikace,to stahujete pouze ty zadarmo?
Naposledy upravil purity190 dne úte zář 16, 2008 8:12 pm, celkově upraveno 1

pacholek | úte zář 16, 2008 8:11 pm

presne tak toto "brime" vam odpadne... nicmene 3G bez zaruky bude asi jedine dovoz a ten ma zatim slozitejsi odblokovani nez ceske verze 3G

purity190 | úte zář 16, 2008 8:19 pm

Mohl byste mi prosím říct, jaké aplikace třeba využíváte? Já chci iPhone hlavně kvůli wi-fi,videu,hudbě,prohlížení fotek,nějaké ty aplikace a samozřejmě telefonování a psaní sms.

pacholek | úte zář 16, 2008 8:21 pm

tak tyto vsechny samozrejme iphone obsahuje ve standartni nabidce... pak je jen na Vas za co budete chtit platit to je naprosto individualni

purity190 | úte zář 16, 2008 8:45 pm

A máte sám soboně nějakou "perlící" aplikaci? :) Třeba na youtube sem videl X-RAY :D to je paráda. Zajímalo by mě,jak to funguje... :?

apple new | stř říj 15, 2008 8:42 am

ahoj prominte že ruším,dřív jsem se hodně zabíval a telefony a počítači ted už na to nemám tolik času ale rád bych si pořídil nějaký produkt od apple přečetl jsem vaše rady ale pořád si nejsem jist co je nej jestli ipod touch(do kterého se mi po přečtení komentářů už tolik nechce) nebo iphone 3g či iphone 2g v těchto produktech jsem pořád nováček moc toho newím.mohli by jste mi ještě prosím poradit děkuji předem :)

Uživatelský avatar terry | stř říj 15, 2008 8:52 am

Všechny rozdíly máš již tady na fóru zodpovězeny. Víceméně jediný rozdíl mezi iPodem Touch a iPhonem je to, že iPhone umí telefonovat. Nový iPhone 3G navíc podporuje 3G a GPS.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD
Starý pes fóra :)

apple new | stř říj 15, 2008 9:05 am

díky,ale hlavní důvod proč nechco touch je že nemá reprák.

Uživatelský avatar terry | stř říj 15, 2008 9:48 am

1) Edituj svůj předchozí příspěvek, pokud máš svoji zprávu jako poslední. Udělal si to několikrát za sebou, takže příště pozor, jinak mažu!

2) Nový iPod Touch již má v sobě repráček, takže problém vyřešen.

3) Pokud se rozhoduješ mezi koupí iPhone 2G a 3G, je to jednoduché. iPhone 2G už moc neseženeš, spíše nový už moc neseženeš. Ale dají se sehnat i pěkné bazarové kousky. iPhone 3G můžeš koupit u českého operátora, čímž odpadávají veškeré starosti. "Třigéčko" se již ze zahraničí skoro nekupuje, je to zbytečné.

4) Odblokování nestojí skoro nic. Pokud koupíš 2G, je softwarový unlock. Pokud 3G u českého operátora, nemusíš dělat nic. Problém je u 3G v zahraničí, pokud nekoupíš již odblokovaný přístroj. Na ten totiž není softwarový unlock a odblokovává se jen pomocí tzv. turbosim. A pochybuji, že někdy softwarový unlock bude.
iPhone 4 16GB iOS 5 beta | MacBook Air 13" C2D 1.86 GHz, , 4GB RAM, 128GB SSD

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv