Taky bych dal TIP
pokud chceš za málo peněz hodně muziky, určo začni rychle shánět iPhone 2G v dobrém stavu, protože cena 2G jde nahoru a rozdíl mezi 2G a 3G je snad jen v tom GPS a 3G síti (GPS nemá v mobilu co dělat, je to zabíječ baterie a s normál navigací třeba za 3000,- se to prostě i tak nedá srovnat

a co se týče 3G ... v ČR prakticky na nic

) a těch vzhledových detailů bych si stejně nevšímal. kup si COZIP a rozdíl mezi nimi nepoznáš

.
iPod Touch jsem měl, byl jsem nadšen tím že je lehčí a tenčí a možná se mi i lépe držel v ruce, ale to že nemá reprák .... ze začátku si řekneš budiž, ale když situací, kdy se ten reprák hodí, přibývá je to pořád horší a horší. Třeba si chceš prostě jen něco poslechnou nebo někomu jen třeba ukázat videjko, musíš začít šmátrat po sluchátkách a strkat mu je do uší... Navíc předpokládám že hudbu asi často posloucháš, takže pokud zvolíš ipoda, budeš ho mít v jedné kapse a v druhé kapse telefon, které nosí dnes každý. takže každé volání nebo jen prozvonění můžeš klidně přeslechnout. V případě kdy ti dokonce někdo volá, musíš vypnout ipoda a vytasit z druhé kapsy founa ... iphone si s tímhle poradí (handsfréé sluchátka)
Takže jednoznačně radím iphone 2G