Zdravím vospolok,
takze inteligentnej autokorekcii som venoval jeden celý deň a môžem povedať, že záver ma milo prekvapil a preto som už pri slove inteligenej nepoužil úvodzovky
Autokorekcia bola testovaná za podmienok:FW 2.1 - Language: English - Region Format: UK - Keyboards: only Slovak
iPhone sa naučí výraz užívateľa po troch zhodných zadaniach výrazu a následne potom začne ponúkať daný výraz pre korekciu. Avšak korekciu ponúkne len v prípade, že sa zadávateľ pomýli len v jednom písmene daného výrazu. "Sebavedomie" autokorekcie rastie s počtom použitia daného výrazu, kde 2 preklepy rozoznal už po siedmych použitiach výrazu a 3 preklepy po 10 použitiach. Čísla použití sú samozrejme trochu odlišné v závislosti od výrazu, ale veľké rozdiely sa však nevyskytovali. Zaujímavý je aj fakt, že iPhone neberie rádovo každé napísané slovo príp. hatlaninu, ale výsledný výraz po vašej korekcii - ciže ak opravíte slovo, berie poslednú opravenú podobu.
Autokorekcia sa účí kdekoľvek zadáva užívateľ text: sms, mail, safari, calendar, contacts, notes, youtube, v aplikáciach tretích strán... avšak neučí sa slová prijaté v napr. v maily či v sms... (Zaujímavým faktom pre mna bolo z contacts sa výrazy učí aj napriek tomu že neboli zadávané ale len kopirované z iTunes).
Aj napriek tomu, že iPhone sa naučí veľa výrazov, autokorekcia nefunguje ako pri angličtine, kde iPhone vyrátaval, aké slovo asi užívateľ píše a podľa toho prispôsoboval aj klávesnicu. S týmto som sa pri Slovenskej klávesnici nestretol...
Zhrnuto a podčiarknuto:Táto funkcia ma predsalen milo prekvapila...Na začiatku som sa jej dosť zlakol, avšak teraz môžem povedať, že si získala moje sympatie. Samozrejme, že chvíľku potrvá než sa slovník naučí všetky slová, no každý človek ma veľa svojich výrazov, ktoré si možno ani neuvedomuje a často ich používa a napr. práve tieto su pre iPhone malina
Ja autokorekciu hodnotím kľadne... a čo vy?
rozbor super, pouze velikost obrázků nesmí rozhazovat layer fóra, smazáno.. viz FAQ. Julek