Odblok 2G-ztráta IMEI a ICCID, nefunkční Wifi a Bluetooth

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar atyp | pon zář 22, 2008 9:10 am

Odblok 2G-ztráta IMEI a ICCID, nefunkční Wifi a Bluetooth

Zdravím,
psal jsem v pátek a v sobotu o problémech s odblokováním iPhone 2G 16Gb od známého, který ho totálně odrovnal, ale sam nevedel jak a co tam nahrál! Neslo tam nahrat vubec nic, zkusil jsem to asi 50x na ruzných pocitacich a ruznými zpusoby. Opravdu jsem vyzkousel vše!! Nejsem zacatecnik, podotykam, ale z tohoto iPhone me uz tekly nervy. Dnes se mi podarilo tam nahrat FW 2.0.2 a udelat na nej Quick 2.1 ale bez Unlock - protoze kdyz jsem tam zaskrtnul Unlock, tak se mi to pak zastavilo a zablokovalo na nastaveni BootNeuteru!!! Takze znova, tentokrat bez Unlock a mam "Funkcni" iPhnone. Ale:
- nastaveni wifi - šedé poličko - nereaguje
- nastavení Bluetooth - šedé políčko - nereaguje
- samozřejme neni unlock Simkarty
- samozřejmě Cydia ani Installer nefunguje
- IMEI - NIC
- ICCID - NIC
- nejde zvuk - nastavení vše funguje, ale nastaveni zvuku - nic neslyším!!
Jeste jedna poznamka - prvni co bylo, tak mi donesl iPhona s tím, že ho pujcil kamosovi - a tam uz tehdy nebylo nikde v nastaveni ani zmínka o wifi!! Proste nastavení wifi odrovnali - neobjevovalo se tam! No a pak asi udelali Restore...... a neco, co sami nevedi! Mozna je to voditko, jak se zpatky dostat k wifi!
Poradí mi někdo zkušený? Znovu podotýkám - jedna se o iPhone 2G 16Gb, ted je tam FW 2.0.2, nejedna se o meho co mam v podpisu, ten funguje suprove, protoze do nej nerypu. Děkuji
Edit o 1 hod později:
Takže podařilo se mi vse jak jsem popisoval stejne jako na Firmware 2.1 se všemi neduhy!! A dostanu se do strev iPhona přes TotalComander - viz přiloha! Napadlo me teda - nejde na odblokovani BootNeuter dat "Natvrdo" pres TotalComander? a co ta Wifi? Nešla by opravit taky přes něj? A co IMEI?? Určitě to bude inspirujicí i pro ostatní, kterí do toho rvou já nevím co!! Děkuji! atyp

Edit:
Takže za pomocí Drsného jsem mu to už zprovoznil, ma tam tedy 2.1 FW - vše funkční kromě Wifi a Bluetooth - obe kolonky v nastavení jsou "šedé" tzn, ze nereaguji na dotyk, jako by byly vypnuté! S tímto bych potreboval jeste pomoct a pak uz je to vse! Dekuji, atyp
A moc děkuji Drsnému, Beavers a ostatním za pomoc!! Jak me to trosku vyjde, dam popis jak z toho ven, kdyby se Vám neco podobnýho stalo!
iPhone2G 8Gb-USA (2-5 2008)
iPhone2G 16Gb-USA (5-8 2008)
iPhone3G 16Gb White-USA (8 2008-7 2009)
iPhone3GS 32Gb Black T-Mobile (8 2009-9 2010)
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb
Apple Watch5 - 44mm Milano
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar tvosi | úte zář 23, 2008 3:24 pm

Re: Odblok 2G-ztráta IMEI a ICCID, nefunkční Wifi a Bluetooth

me napada, neslo by to shodit az na 1.1.4, kde y reagoval ziphone, ten mel preci utilitu pro pripad nefunkcni wifi tusim
Obrázek iPhone 2G 8GB
Obrázek iPhone 7 128GB Jet Black
Obrázek iPad Mini with Retina 32GB Silver
Obrázek Macbook Pro 13" mid-2009
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar atyp | úte zář 23, 2008 3:36 pm

Mel jsem to i na 1.1.4 a odblokoval pres Ziphone - pisu o tom jeste tady: http://www.forum.iphone.cz/viewtopic.php?f=74&t=9124
ale zkusim znova shodit na 1.1.4 - ale nevim pak kde to Ziphone ma - navedes me tvosi???
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar tvosi | úte zář 23, 2008 4:58 pm

nainstalujes ziphone 3.0, pak ho otevres v gui a mas tam advanced features a tam je polozka fix No Wifi ;-)
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar atyp | úte zář 23, 2008 5:56 pm

takže bohužel - udelal jsem FW 1.1.4 + Ziphone s tím fix Wifi - a zase nic. Uz me to leze na mozek.
iPhone4 32Gb-Black
iPhone4S 32Gb-White
iPhone5 32Gb
iPhone5S 32Gb
iPhone6 64GB
iPhone6 Plus
iPhone6S
iPhone7
iPhone 11Pro 256Gb
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar Beavers | úte zář 23, 2008 6:05 pm

Jak to tak sleduju v obou vláknech, vypadá to na HW chybu, zřejmě ti tam kluci něco odpálili a proto to nefunguje. Máš dvě možnosti, opatrně rozebrat a zkontrolovat kontakty a připojení kabelů (za to nic nedáš), anebo sehnat odborný servis, ale myslím, že se nedoplatíš. Ale nejdříve se na to uklidni, znám ty nervy, opravoval jsem kdysi desítky magnetofonů, walkmanů, tapedecků a rádií, mnohdy tzv. v serisech "neopravitelných", které jsem nakonec dal dohromady. Chce to ale čistou hlavu a klid.
Moderator fóra
Moderator fóra

cednicek | úte zář 23, 2008 7:57 pm

Je mozne, ze tam mas stary baseband. Ale nevim to jiste. Mozna by stacilo pres Mac nebo nekde stahnout FW, kde by byla povolena volba "Enable update baseband", ta je totiz standardne vypnuta. HW chyba si myslim, ze nastat nemuze, pokud se s iPhonem nedelo neco fyzicky, ale SW original od Apple by se snad nemelo nic stat.

Kazdopadne zkus najit FW udelany v pwnage, kde by byla povolena volba unlock a update baseband. Nebo mas mozna neco s bootloaderem, ale to asi ne, protoze Ti iPhone nabehne, jen zkousim :(

Hodne stesti

Uživatelský avatar tvosi | úte zář 23, 2008 8:38 pm

jeste takova OT rada...zkus to nahodit na hackint0sh.org, tam sou docela experti treba by nekdo neco vedel
Obrázek iPhone 2G 8GB
Moderator fóra
Moderator fóra

mlicko | stř úno 04, 2009 2:41 am

Dobrý večer vespolek. Mám podobný problém na jednom iPhone 2G od kámoše, po updatu z 1.1.4 na 2.2 "zešedla" wifina a bluetooth. GPRS funguje, IMEI a ICCID mám v pořádku, telefon normálně founí. Přečetl jsem za těch 12 hodin co to morduju snad všechno, co jsem k tomu našel a vyzkoušel všechny FW (vyjma nového 2.2.1) a verze iTunes od 7.6.0.29 nahoru (na těch tedy, předpokládám, při restore v DFU nejspíš vůbec nezáleží) ale nejsem schopen dostat to zpět na 1.1.4 nebo zfunkčnit bezdrát.

Při pokusu nacpat tam 1.1.4 to vždy zdechne s hláškou "The iPhone could not be restored. An unknown error occurred (20).". Jakákoliv 2.x na tom chodí prakticky v jakékoliv úpravě včetně JB. I česky to na mě mluví. Ale bezdrát stále beze změn. I několik net-restartů jsem udělal a dokonce jsem to jednou i úplně smáznul - to trvalo snad hodinu a půl. Přepsal jsem ten FW v různém pořadí asi 20x a už mě nenapadá nic jiného, než se pokusit získat nějakou radu zde, třeba potřebuju jen "popostrčit" šikovným linkem.

Nejvíc mě děsí, jak vám to skoro všem v pohodě maká a zpravidla vše prošlo na první pokus. Ostatně sám jsem žádné zásadní problémy dodnes neměl, většinou se ale přemísťuju z 1.x FW na 2.x alespoň přes 2.0.1 a kromě toho obvykle mám v ruce jen 3G modely. Děkuji předem za jakoukoliv pomoc.

Edit 8.2.:
Tak nakonec jsem tam ten FW 1.1.4 dostal sám, ale pře iTunes 7.5 s ovladačema od verze 7.7 - no a o zbytek už se postaraly návody ze zdejšího fóra a Hackint0she. Zpocenej budu ještě tejden.

Nebyl to tvůj jediný problém. Ten další se týká chování na fóru, a když ses registroval, určitě sis přečetl pravidla, jak např. postovat své příspěvky včetně jejich editace. Ta se provádí tlačítkem Upravit a to vždy, pokud reaguješ na svůj příspěvek jako první . Zde jsem ti ukázal příklad, jak by to mělo vypadat. Příště již sám, protože jinak needitované příspěvky mažeme. Beavers.

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv