problém se synchronizací s Outlook 2003

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

doctorf | pon zář 22, 2008 8:37 pm

problém se synchronizací s Outlook 2003

Zdravím,
mám problém se synchronizací s Outlookem 2003. Když smažu nějaký kontakt v outlooku, tak při příští synchronizaci se mi smaže i v telefonu (zkouším již po několikáté 1 kontakt). Samozřejmě NEzaškrtávám "Advanced - replace information on this iPhone".
Nevím jestli je to způsobené tím, že synchronizace probíhá obousměrně. Když tak lze nějak vypnout synchronizaci směrem k iPhonu.
Dík za radu.
Host
Host

pacholek | pon zář 22, 2008 8:49 pm

Re: problém se synchronizací s Outlook 2003

unika mi jadro problemu... nebo si nekdo neuvedomuje co to je synchronizace?
vyrovna rozdil mezi PC a pristrojem.. takze dokud mas v itunes zaskrtnuto synchronizace s outlookem tak se tak bude dit dal... problem by byl kdyby se to nesynchronizovalo !

doctorf | pon zář 22, 2008 8:55 pm

soory, nejsem tak "kovaný v iPhonu", problém je v tom (zkusím konkretně):
zadám do iPhonu 2 kontakty, synchronizuji s outlookem. Potom jeden kontakt v outlooku smažu. Při další synchronizaci se mi vymaže i v telefonu.
Předpokládal jsem, že se opět "zobrazí" v outlooku.
Lze to event. nějak nastavit.

P.S.: stalo se mi, že při synchronizaci s Outlookem na jiném počítači, ve kterém nebyly kontakty, se mi vymazaly všechny kontakty z iPhonu :cry:

umí někdo poradit proč se při synchronizaci s Outlookem 2003 na jiném počítači, ve kterém nebyly žádne kontakty, vymazaly všechny kontakty z iPhonu ?
Dík.
Host
Host

Uživatelský avatar djha53k | pon zář 22, 2008 10:15 pm

jj presne tohle se me deje taky.
Takze usuzuju, ze sync mezi MSO a iP probiha jen smerem MSO->iP a nikdy obracene.

Takze jakmile iP pripojis k MSO bez kontaktu, taxe ti "tyhle zadny kontakny" nasypou do iP (cili smaze vse z iP)

Nechapu proc to nefunguje i obracene, dyz u applikaci to tak funguje :roll: :?
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

doctorf | pon zář 22, 2008 10:19 pm

Děkuji. Hurá, že nejsem sám, už jsem si myslel, že jsem ..., no ale doufám, že někdo poradí, i když nevím, nevím... zkoušel jsem to už asi 100x

edit: poradí někdo, nebo jsou tady jenom kritici nováčků?

musíš být trpělivý

upraven příspěvek dle pravidel fora. scorpi
Host
Host

Uživatelský avatar djha53k | pon zář 22, 2008 10:20 pm

no ja prisel o kontakty zatim 2x ale vzdy sem je tam dostal zpet :mrgreen:
Bo sem si udelal zalohu do TXT souboru
..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..--~~--..
SG G6
https://www.investicnigramotnost.cz/
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

doctorf | pon zář 22, 2008 10:24 pm

no já ty kontakty "schované" mám, ale ten spůsob synchronizace je divný, prostě by mělo jít nějak nastavit, aby kontakty zůstavaly v iPhonu

edit: Jde ten problém vyřešit? Poraďte někdo. Dík.

Edituj svoje příspěvky pod sebou. Vytvoříš příspěvek a pod něho další s jednou větou. K tomu slouží tlačítko upravit. Tentokrát jsem to udělal za tebe, příště už smažu. scorpi
Host
Host

seaman | úte zář 23, 2008 8:34 am

Já nevím, ale nějak jsem nic nenastavoval a do iPhone po každém upgradu firmware nasypu kontakty z outlooku zpět a vše funguje jak má. V běhu života sbírám kontakty a hlavně upomínky do kalendáře a ty se mi zase při synchronizaci nasypou z iPhone do outlooku kde zrovna chybí, rozhodně mi je outlook v telefonu nemaže, to bych ho používal jako tácek pod pivo.
Není někde v iTunes něco jako nastavení směrů scnchronizace a upřesnění, kdo má přednost při konfliktu?

doctorf | úte zář 23, 2008 8:47 am

zkus vymazat jeden kontakt z outlooku a pak udělej synchronizaci. mně se ten kontakt potom na 100% vymaže i v iPhonu. A to je podle mne problém.
Když vymažeš v outlooku (je jedno z jakého důvodu) všechny kontakty a chceš je tam opět dostat synchronizací tak v mém případě se vymažou všechny i z iPhonu. Jestli existuje nějaké nastavení v iTunes, nevím, čekám právě, že někdo poradí.

(Sorry, to s tou editací říspěvků jsem si nevšim, příště už to udělám.)
Host
Host

seaman | úte zář 23, 2008 8:58 am

Jo ještě je tam někde co si vybavuju volba jakože : nesynchronizovat pokud není více změn jak 5%. S tím, že ty si to procento můžeš nastavit i tak, že chceš sync. každou změnu. Pokud to máš v defaultu, tak hraní si s jedním smazaným kontaktem o ničem nesvědčí. Koukni na to prostě...

doctorf | úte zář 23, 2008 9:05 am

tu volbu Ti to nabídne jenom u probíhající synchronizace (resp. na jejim konci), nevím, kde se to dá vůbec nastavit, když tak poraď.
Jo, a nedělá to jenom při jdenom kontaktu, prostě to jenom zkouším než to tam zase naláduju.
Host
Host

mike0007CZ | úte zář 23, 2008 9:39 am

1. Pokud nechceš synchronizovat všechny kontakty v Outlooku, tak si vytvoř ještě jeden adresář např . Kontakty II - tam si dělej co chceš, iTunes bude synchronizovat jen s adresářem Kontakty

2. Pokud chceš synchronizovat se dvěma počítači, tak na tom druhém nejprve spusť iTunes a nastav Edit - Preferences - Devices - Disable automatic sync na YES, tzn. zaškrtni tuto volbu. Pak připoj iPhone, objeví se hláška ve smyslu - "Tento iPhone je synchronizován s jiným PC" a tlačítka Replace a Merge (sloučit)
Pokud zadáš Replace, tak se ti data z Otluooku přenesou do iPhone (i prázdná), pokud dáš Merge tak se ti sloučí
iPhone 4S 16GB WiFi, iPad Mini 32GB WiFi, iOS 7.0.4
MacBook ALU 2.4/4/320, OS X 10.9
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

doctorf | úte zář 23, 2008 9:50 am

!!!!! DĚKUJI !!!!!

Lze to nastavení "replace a merge" nějak provádět při každé synchronizaci?
Host
Host

mike0007CZ | úte zář 23, 2008 10:04 am

Dělal jsem to jen jednou, takže nevím, ale předpokládám, že si iPhone pamatuje s jakým počítačem provedl poslední synchronizaci a tu hlášku vyhodí pouze pokud nastane změna,
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

doctorf | úte zář 23, 2008 10:10 am

hmmm, to je ono, já bych potřeboval aby to pořád jen slučovalo...

Umíte ještě někdo poradit co udělat aby se kontakty při synchronizaci pouze slučovaly. Dík.
Host
Host

Julek | úte zář 23, 2008 1:27 pm

určitě se někdo ozve, osobně mě nic nenapadá ... bwt nevytvářej duplicitní posty.. viz faq

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

mike0007CZ | úte zář 23, 2008 5:13 pm

Tvůj požadavek je v principu popření toho, co se nazývá synchronizace, tj. na všech místech kde synchronizuji mám aktuální (nejnovější data) včetně smazaných. Dám příklad - každý z nás jednou za čas zjistí, že 20% všech uložených kontaktů je zbytečných - tak začnu mazat třeba z iPhone - pak připojím k PC - synchronizace - a stejnou práci už nemusím dělat - synchronizace pozná, že položka už byla synchronizována a pokud není v iPhone má ji smazat i z PC - pokud pak iPhone připojíš k novému PC a synchronizuješ a dáš merge, tak se položky sloučí - pokud nastane konflikt, tak vybereš položku, která je aktuální (dá ti to vybrat) - pokud se vrátíš zase k původnímu PC, tak bys zase měl mít možnost sloučení databází

Ale teď k jádru pudla - ty asi řešíš to, že když omylem smažeš kontakt v iPhone, pak se připojíš k PC, tak se ti neobnoví ten kontakt v iPhone - to ale není synchronizace, ale prostá záloha, takže pokud chceš řešit tohle, pak si v Outlooku zkopíruj celou složku kontakty a máš udělanou zálohu, pak pokud si něco omylem smažeš z iphone a po synchru i z Outlooku, tak jednoduše přetáhneš ten smazaný kontakt z archivu do složky kontakty a znovu sychronizuješ
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

mikrotom | úte zář 23, 2008 5:35 pm

přesně tak

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv