Operátor a vrácené telefony

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

fana1 | úte zář 23, 2008 3:35 pm

Operátor a vrácené telefony

Zajímalo by mě, jestli někdo nevíte, co dělá operátor s telefonem, který mu zákazník třeba druhý den vrátí..Jestli ho někom posílá zpět, nebo ho normálně zase dá k dalšímu prodeji...je mi jasné, že oficiálně by ho měl asi někam poslat zpět, ale jestli někdo neví, zda se tak skutečně děje...Dekuji mockrát
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Paly | úte zář 23, 2008 6:28 pm

Re: Operátor a vrácené telefony

Skus zavolat danemu operatorovi a potom nam tu napisa odpoved. ;)
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Julek | úte zář 23, 2008 7:58 pm

někdo na fóru psal že některé větší firmy mají servis pro operátory,
já osobně z dobrého zdroje vím že s iphony nesmí operátoři dělat vůbec nic, mají to ve smlouvách s applem...
podle mě mají pouze nějaký super restore :)
jinou možnost jak do iphonů zasahovat nemají - opravdu nefunkčí kousky se posílají do USA

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

xslide | úte zář 23, 2008 8:04 pm

Druhá věc je, že operátor musí iphone prodávat zabalený ve folii, což by taky nebyl, kdyby ho někdo vrátil.Pochybuju že si je operátoři znovu zabalují, spíš odešlou applu a vyřeší to on.
Obrázek MacBook Pro 13" 2018, Touch bar
Obrázek iPhone XS Max, black, iOS 12
Obrázek Apple Watch 4, black, 44mm
Moderator fóra
Moderator fóra

fana1 | úte zář 23, 2008 8:20 pm

Julek píše:někdo na fóru psal že některé větší firmy mají servis pro operátory,
já osobně z dobrého zdroje vím že s iphony nesmí operátoři dělat vůbec nic, mají to ve smlouvách s applem...
podle mě mají pouze nějaký super restore :)
jinou možnost jak do iphonů zasahovat nemají - opravdu nefunkčí kousky se posílají do USA

Ale me slo o telefon, ktery si treba zakaznik koupi, doma hned zjisti ze mu nevyhovuje, a druhy den ho vrati a vezme si treba HTC...co dela operator potom?? v pripade ze folii treba zakaznik ani nesloupl a telefon je jako novy...protoze ja se nemuzu zbavit dojmu, ze muj uz nekdo prede mnou mel..nebo minimalne nabijecku...protoze na ni mam hned od novoty par skrabancu...Dalsi vec je to, ze se mi loupe lak na supliku SIM karty...tak me napadlo, jestli to treba nekdo nevratil jako "nove" s tim, ze se mu loupe lak, a oni mu dali novy a tento dali opet do prodeje s tim, ze si toho novy majitel treba nevsimne...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pacholek | úte zář 23, 2008 8:55 pm

ten lak se soupe vice lidem, a k te nabijecce.. asi nejakej nesika balil...
z vlastni zkusenosti vim jak vypadaji vyrobni linky...:/

Julek | úte zář 23, 2008 9:20 pm

to fana1 to opravdu netuším co se děje v takovém případě...

Respektujte pravidla, pak si u mě můžete stěžovat na moderátory.

Obrázek
Administrator
Administrator

fana1 | úte zář 23, 2008 9:21 pm

To myslíš vážně že se to loupe více lidem?? Já jsem totiž hledal, a nernašel jsem nikoho jiného kdo by tento problém řešil :( A nevíš jak to Ti dotyční řešili?? Já byl dnes ve Vodafonu ze se mi to loupe, a čekal jsem že mi vymění šuplík..Místo toho mi ženská řekla, že jsem si to asi odřel v kapse (což je nesmysl, od prvního dne mam obal a chovam se k nemu jak v bavlnce)...A pak že mi to teda vezme na reklamaci, ale ze to bude trvat mesic i vic..Ze to posilaji do nemecka..Nacez jsem ji rekl, ze snad maji 30dni na vyrizeni zaruky, a a ne zadny mesic a mozna dyl..Na to mi rekla, ze teda mesic...ale ze musim dat cely telefon :? Na muj dotaz, jestli mi nemuze jen vymenit suplik, nebo si vzit jen suplik a zatim mi pujcit jiny, kdyz jinak je telefon v poradku a muzu ho pouzivat, mi rekla, ze v zadnem pripade..Tak jsem se na to vys_al ...
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

pacholek | úte zář 23, 2008 9:24 pm

vazne sem o tom cetl ale ted to nemuzu vyguglit zpet..treba ma nekdo lepsi pamet

Razerman | úte zář 23, 2008 9:28 pm

Z vlastní zkušenosti vím že operátor (ten růžovej) telefon zpátky nevezme a pokud ti prostě nevyhovuje tak máš smůlu. Maximálně ti ho vezmou na reklamaci když něco nefunguje.

tomascz1 | stř zář 24, 2008 2:05 am

to ze se loupe lak na supliku je vyrobni problem u nekterych tel,uz se o tom hodne napsalo takze to rozhodne neni osoupanim v kapse.Jinak s vodafonem mam velice :) dobre zkusenosti. Iphona jsem objednal pres jejich e shop kdyz jsem ho rozbalil suplik na sim nebylo mozne zadnym zpusobem vysunout nacez jsem ho sel druhy den do obchodu vymenit.Zde mi bylo tez sdeleno 30dni na rek.To jsem glosoval jako dobry vtip s tim at zkusi neco jineho nebot se jedna o dodavku noveho vadneho vyrobku.Po asi pul hodine telefonovani (nakonec zrejme :) s CEO vodafonu v UK) mi sdelil ze budou tak strasne hodny a uplatni pravidlo vymeny do 48 hodin.Toto je zrejme nejvetsi tajemstvi vodafonu s tim ze kdyz mi to rekl tak me bude muset zabit :lol: zahy vsak pochopil ze jinak zabiju ja jeho takze mam novy telefon.
iPhone16GB black,HP dv9590 17''
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv