Repair needed (bez wifi, bez bt, bez zvuku) nejde unlock

Archiv neaktuálních/nepravdivých/starých/OT zpráv

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Mamonick | čtv zář 25, 2008 12:10 pm

Repair needed (bez wifi, bez bt, bez zvuku) nejde unlock

Iphone se majiteli udajne vybil a po nabiti uz nenajel (pouze recovery mod). Restore z it nesel. Nyni se s tim uz 14 dni peru ja a porad se mi to nedari.
Muj postup:
1) restore org. firmware (jde pouze 1.1.3 nebo 1.1.4 konci chybou 1013)
2) nakopnuti pres ibrcker 0.91 do normal modu (iP najede pouze na emergenci)
3) jailbreak + active pres ziphone 3.0

Tim dostanu iP, kde nechodi wifi (v settings je N/A), Bt s mac 00:00:00:00:00:00. Dale neni nastaveno zadne IMEI a nezobrazuje zadny Modem Firmware. Z iphone se mi nepodarilo dostat jediny zvuk. Po resetu jak site tak kompletnim mi ip pise reseting a toci se kolecko, chvili neco dela a pak se kolecko zastavi a skoci pres nej jeste jedno posunute dostrany a zasek. Podrzim home a power dokud se nevypne a znovu pustim. Najizdi dele ale najede do stejneho stavu jako pred resetem.

Zkousel jsem i pres winpwm 2.5 nahrat custom 1.1.4, ale vetsinou konci chybou 16xx. Parkrat se mi to povedlo, ale po spusteni Bootneuter mi to zustane viset na Determinig settings.

Ve vyjimecnych pripadech, kdyz se mi do telefonu povedlo nahrat VT100 jsem zkousel nekolik navodu na provedeni viginizace. Vetsina konci chybou cannot load ... layer ted presne nevim.

Pri postupu restore org. 1.1.4 - kick pres ibrcker - unlock, jailbreak pres ziphone 2.5 (ziphone -a -j -u) mi ip vypisu Attempt... a porad dokola. Stejne je to i s 1.1.3.

Stejneho vysledku dosahnu pokud spustim ziphone 3.0 a dam downgrade bootloader nebo unlock sim na org.restorovane 1.1.4 nebo 1.1.3. Stale vypise Attempt...

Zkousel jsem to na vice pocitacich s ruznymi verzemi it od 7.3 do 8 i kombinaci drivery z 7.7 a restore s it 7.5. Z it8 se mi do telefonu podarilo nahrat firmware 2.1, ktery skoncil chybou 1013 nebo 1011, ale uz nesel prepnout do normal modu pres ibricker.

Ma nekdo jeste nejaky napad jak ho dat dohromady nebo z nej bude jenom podlozka pod sklenicku?
1.1.4, ziphone 3.0 (j+a)
Host
Host

ls8 | čtv zář 25, 2008 12:27 pm

Re: Repair needed (bez wifi, bez bt, bez zvuku) nejde unlock

Konecne nekdo, kdo umi poradne popsat svuj problem :)

Pri nekterem z provadenych restoru / odbloku pravdepodobne doslo k poskozeni firmwaru baseband modemu. Ukazuje na to jednak chyba 1011/1013, a take nefukcni wifi, bluetooth, chybejici IMEI. Nerozumim vete, kdy pises

Mamonick píše:...se mi do telefonu podarilo nahrat firmware 2.1, ktery skoncil chybou 1013 nebo 1011...

"Podarilo" a "s chybou 1013 nebo 1011" se podle me navzajem vylucuje.

Doporucuji tento postup:
1/ Upgrade iTunes na verzi 8
2/ Provedeni normalniho restoru na originalni neodblokovany firmware 2.1 (kliknout na tlacitko Restore v iTunes). Pokud iTunes detekuji telefon v zapnutem stavu tak provest restore ze zapnuteho telefonu, pokud iTunes zapnuty telefon nedetekuji tak provest restore v DFU rezimu.
3/ Pouzit nastroj QuickPwn 2.1 pro "pwnuti" telefonu.
4/ Nyni bude telefon "pwned" ale stale nebude telefonovat, ani nepojede wifi - neni zatim preflashovan firmware baseband modemu - to je OK.
5/ Provest restore (opet ze zapnuteho telefonu) na custom firmware 2.1 kliknutim Shift+Restore (ve Windows) resp. Alt+Restore (v MacOS X) - bud ls8 nebo whisky69 firmware. Behem tohoto procesu dojde k preflashovani bootloaderu i firmwaru baseband modemu.

Pokud nejde provest bez chyby uz krok cislo 2/, zkus nejdriv v DFU rezimu udelat Restore na custom firmware 2.0.2 - vyzaduje iTunes verze 7.7.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar ygy | čtv zář 25, 2008 1:50 pm

a co tak skusit reklamaciu

ls8 | čtv zář 25, 2008 2:03 pm

Myslim ze nez jet kvuli reklamaci do USA je jednodussi to co jsem radil ja ;)

Paly | čtv zář 25, 2008 2:06 pm

kedze ide o iPhone prvej generacie, isto nie je zakupeny na nasom uzemi, tak ho moze tazko reklamovat. Treba citat poriadne.
iPhone XS white iOS 13.x,
 iPhone #1 3.1.3
Orange

MacBook Pro retina 2,5 GHz; 8GB RAM
Čítajte pravidlá fóra!

Mamonick | čtv zář 25, 2008 10:38 pm

Upgrade na iTunes 8 a restore original 2.1 skoncil chybou 1013. Takze uninstall iTunes a Apple aplikaci nasledne instalace iT 7.7. Pri restore v DFU custom 2.0.2 mi iT hlasi error(1) to same i pri originalnim 2.0.2.
1.1.4, ziphone 3.0 (j+a)
Host
Host

ls8 | čtv zář 25, 2008 10:46 pm

mozna by stalo za to zkusit to z Maca. Pokud takovou moznost nemas, napis mi SZ a muzeme se domluvit (jsem v Praze).

Mamonick | čtv zář 25, 2008 11:22 pm

Ted jsem nahodou natrefil na log z restore na 2.1...
Error: Baseband bootloader is too old; update to 1.8 or later and try again
Neni nejaka moznost jak to updatnout s firmwarem 1.1.4, kterej tam dostanu i custom?
Domluvim se s majitel a dal bych ti vedet. Diky
1.1.4, ziphone 3.0 (j+a)
Host
Host

ls8 | čtv zář 25, 2008 11:24 pm

Ze se jedna o problem basebandu je jasne od zacatku, vzdyt jsem to psal hned v prvni odpovedi :)

Mamonick | pát zář 26, 2008 12:09 am

Tak se mi povedlo tam dostat custom 2.1 od whisky69 (tvuj mel pomalej link :) )

Postup:
1) iTunes 8 upgrade na original 2.1 s chybou 1011
2) Winpwm 2.5 BETA vyber firmware 2.0.2 proklikani otazka => vytvoreni firmware
3) uvedeni ip do DFU podle navodu => kriticka chyba Windows hlaska - neodesilat (iphone se rozsvitil bile)
4)iTunes 8 restore CZSK[1].1.21.A.ipsw => tabulka wainting for iphone a na ip cesko-slovenske vlajky => hodne dlouho nic porad jezdil progress bar waiting... => tabulka zmizela, iP beze zmeny (v logu iT je Restore succeeded a dalsi dve hlasky)
5)zmackout a drzet home + power dokud se nevypne
6)zapnout => cesko-slovenke vlajky => bootneuter 2.1
7)iP pise Please wait Determining current settings..., iT telefon nasel a chce synchronizovat

a nic se nedeje, nejake napady?
1.1.4, ziphone 3.0 (j+a)
Host
Host

ls8 | pát zář 26, 2008 8:04 am

To znamena ze se nedari preflashovat bootloader. Na to (pokud vim) zadny figl neexistuje. Bud to jde, nebo to nejde.

Uživatelský avatar sasaj | pát zář 26, 2008 1:26 pm

ja sem se stim s*al nekolik dnu a hodin a nic taky proste... zadny restore verze nema cenu zkouset co ti tu radej na nejaky verrze proste ja to vzdal mozna ted uz neco za tu dobu vyslo ale pochybuju :)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

dalko | sob říj 18, 2008 11:56 am

Priatelia, ešte stále tu náhodou nieje niekto, kto by sa úspešne popasoval s vyriešenim tohoto problému?

BulldoCZek | pon lis 24, 2008 10:58 am

Zdravím, jen chci trochu oživit toto vlákno. Neexituje stále nějaký fungující postup? Díky za odpověď...

Mamonick | ned led 11, 2009 9:53 am

zatim zadne pokroky...
1.1.4, ziphone 3.0 (j+a)
Host
Host

Boka | pon úno 23, 2009 8:36 pm

Taky mám tento problém. Momentálně jsem nahrál do IP 2.1 JB přes QuickPWN iphone naběhl a na display-i je seklý program bootNeuter 2.1 a píše. Please Wait Determining current settings. Ale jestli spustím Itunes 8 tak I phone se tvaří jako normálně funkční dají se nahrávat soubory.. prostě jako by normálně fungoval... když zkusím restore klasicky přes Itunes tak to hodí error 1xxx.

Nějaké rady?

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Archiv