som iPhone positive od slavneho zvedenia na sk trhu. Mam JB 2.1 SK a som s nim velmi spokojny - dobra praca pani

Ale prejdem k veci preco tento post. Isiel na navstevu k znamemu u ktoreho som este nebol a on mi proaktivne poslal GPS koordinaty, aby mi pomohol

sa k nemu bez problemov dostat.
Koordinaty som dostal v SMS a asi si viete prestavit co znamena dostat ich do google map do vyhladavania. Vsetky mozne copy paste apps zlihali (pocul som o nejakej copypaste app implementovanej priamo do klavesnice, co znie rozumne, ale na nete som hladal bezuspensne). Nakoniec som tie koordinaty prepisal cez medzipamat v mojej hlave

ok skvele dam hladat, navigovat a idem, no take jednoduche to nebolo ..
koordinaty v decimalnom formate ma supli niekam do oceanu pri africkej nigerii ale ked som ich zadal do maps.google.com vsetko bolo v poriadku.
Vecer som sa tym dalej zaoberal a chcel som si tie koordinaty pridelit ku kontaktu. Tak som si ich skonvertoval do gps formatu a priradil ku kontaktu.
A tu je dalsi problem, ked otvorim koordinaty z kontaktu tak link do app mapy otvori mapy s koodinatmi s pridavnym textom s nazvom krajiny na konci stringu, co boli v tomto pripade spojene staty. Po preeditovani kontaktu som nasiel ze koordinaty uklada ako dalsiu polozku ku postovej adrese kde sa zadava aj krajina z predvoleneho zoznamu krajin. Zvolil som Slovesnko, ulozil a skusil znova.
Otvorilo mapy so spravnymi koordinatmi a so spravnou krajinou, ale app mapy zahlasily nenajdene ziadne vysledky. Samozrejme ked som zo strinku manualne vo vyhladavani v mapach vymazal "Slovensko" tak vsetko slapalo ako malo.
Ja to vidim na dva bugs. App mapy nevie spravne pracovat s koordinatmi v decimalnom formate a prelinkovanie medzi kontaktami a mapami tiez nie je v poriadku.
Nejake vase skusenosti s tymto?