Černý přechod z LockScreen na SpringBoard

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Uživatelský avatar Antabelus | sob kvě 02, 2009 5:53 pm

Černý přechod z LockScreen na SpringBoard

Ahojte, potřeboval bych se zbavit černého přechodu mezi lockscreenem a springboardem.

Konkrétněji - když posunu slider vpravo a odemknu iPhoone, pozadí LockScreenu plynule zčerná a načte se pozadí plochy, které mám nastavené přes winterboard. Jenže - obě pozadí jsou stejná, a docela mi ten černý přechod vadí.

Nevíte jak se ho zbavím? Dík. Řeším to už docela dlouho, takže už se ptám tady..
iPhone guru
iPhone guru

benedy | sob kvě 02, 2009 6:32 pm

Re: Černý přechod z LockScreen na SpringBoard

Myslím že by si měl iP pořádně prolustrovat a zjistit co ti vše běží na pozadí (ve Winterboardu) protože to vypadá jako že je paměť iP natolik zatížená že není schopen běžet plynule.

Pokud se pletu ať se někdo přidá a opraví mne.
Naposledy upravil benedy dne sob kvě 02, 2009 6:52 pm, celkově upraveno 1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | sob kvě 02, 2009 6:49 pm

benedy - pletes.

antabelus: kto si uz vsimol, tak vie, ze rozhranie iPhone je zcasti (mozno cele) vlastne webovy prehliadac - toho vyuziva Winterboard a tak su jeho temy vzhladu vlastne webove stranky.

Kedze Lockscreen je jedna "url" (akoby jeden web) a springboard zasa druhy, tak pri odomknuti zrejme dochadza asi k tomu ako ked kliknes na odkaz v prehliadaci - proste sa stranka nacitava znovu. iPhone to maskuje tym efektom, ze plynule jedna stranka (lockscreen) zmizne a potom sa objavi nova (springboard).

Pravdepodobne teda nic nedosiahnes, lebo aj ked je pozadie to iste, tak sa nacita nanovo.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

benedy | sob kvě 02, 2009 6:53 pm

rony-OK a co by si podle sebe tedy radil? Docela by mne to taky zajímalo.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Antabelus | sob kvě 02, 2009 6:57 pm

Jeden uživatel tohoto fóra tam ten přechod nemá. Má ovšem 2G FW3.0 a já 3G FW2.2.1.. Nevím jestli to může být tím, ale na 2.2.1 na 2G jsem měl ten přechod taky..
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar split | sob kvě 02, 2009 7:11 pm

rony píše:rozhranie iPhone je zcasti (mozno cele) vlastne webovy prehliadac

Toto je velka kravina. To ze je skinovanie vyrobene cez nejaky xml subor ani zdaleka neznamena ze je to webovy prehliadac. Ale je mozne ze mas o tom viac informacii ako ja. Tak tie velmi rad privitam.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Antabelus | sob kvě 02, 2009 7:15 pm

OT na OT: Vol vhodnější slova, například pro tento případ, kdy má Rony z větší části pravdu.
iPhone guru
iPhone guru

AegoR | sob kvě 02, 2009 7:48 pm

Souhlasim se splitem, to ze sou tam xml soubory a veci sou v jave z toho nedela webovej prohlizec... Ale pokud mas rony nejakej rozbor kodu a ukazes v nem naky bloky ktery sou psany jako prohlizec...

Uživatelský avatar Antabelus | sob kvě 02, 2009 7:59 pm

OT: Rony mi to chtěl polopatě vysvětlit, pro případ že bych tomu příliš nerozuměl, myslím že pro nováčka to vysvětlil parádně, ve vás co to nechápou to vyvolalo tyto reakce.
iPhone guru
iPhone guru

AegoR | sob kvě 02, 2009 10:31 pm

Reakce na OT: jednak to nepsal jako prirovnani, ale mluvil o tom jako o faktu. A od browseru je to imho na mile vzdaleny, prijde mi to tak logicky, neni to webos (dokud sem teda neda nejakej rozbor kodu z kteryho bude viditelnej fakt ze iphone os fakt bezi na bazi browseru). A vubec, tohle prirovnani by bylo scestny, podle me jde spis o neco jako "uspani" operacniho systemu. Na iphonu trebas hrajes nejakou hru, najednou ale je tvoje pozornost vyzadovana jinde, takze zmacknes tlacitko na vrchu. Cela ramka se hodi na flash pamet (nebo v pripade OS na disk). Pak se chces zase vratit ke hre, tak znova zmacknes tlacitko na vrchu, odemknes iphone a ted se znova cela ramka zaplni ze souboru na flashpameti/disku. A kdyz mas proste v iP spoustu deamonu (neco jako procesy trebas ve windowsech, jen jaksi nadstandartni, bezici porad a hlavne s nima procik nepocita) tak bude to znovunacteni ramky trvat dyl (procesor je z casti zamestnanej deamonama) a proto uvidis tu cernou obrazovku mezi lockscreenem a springboardem dyl (normalne tam taky je, ale trebas hned po restoru ji skoro nevidis).

^^^^^^^^ tohle je jen moje domenka, je dost pravdepodobny ze nemam pravdu a nekdo mi to tady nejakym jasnym dukazem vyvrati. Nadruhou stranu si vsimnete ze ja svoji domenku prezentuju jako domenku, a ne ultimatni postulat z polohy absolutniho iP a IT profika jako jini ;)

Ja Ti vyvratim farbu! Pozri si pravidla pre buducnost aby si vedel (vid link). Pouzivajde defaultne faby na dlhsi text. Paly viewtopic.php?f=112&t=10929

^^^ aha, omlouvam se, sem zvyklej z jinejch for na zvyraznovani dulezitejch informaci barvickama...
Naposledy upravil AegoR dne ned kvě 03, 2009 9:59 am, celkově upraveno 1

Uživatelský avatar Antabelus | ned kvě 03, 2009 8:27 am

Cerny prechod je krasne plynuly a hladoucky a trva standartni dobu - je to prechod pro originalni theme od Applu - ma cerny springboard. Je to uplne standartni a bezna vec, ktere se bohuzel potrebuji zbavit.
iPhone guru
iPhone guru

AegoR | ned kvě 03, 2009 9:57 am

Tak jinak.

Ten cernej prechod tam je zrejme kvuli nejakymu nacitani dat (jak, proc, odkad atd ted nebudeme resit). I kdyby se ti ho nejak podarilo vypreparovat, mel bys misto nej maximalne jinak barevnej prechod, nebo misto prechodu nakej jinej splashscreen, ale kvuli nahravani dat tam neco bejt musi. Ale muzes zkusit obeslat developery, ikdyz pochybuju ze by se nekdo s*al s takovouhle hovadinou :)

Uživatelský avatar Antabelus | ned kvě 03, 2009 1:29 pm

Ještě jednou opakuji, že jeden z uživatelů tohoto fóra tam přechod nemá. Má tam wallpaper lockscreenu a po chvilce wallpaper springboardu. V mém případě, kdy mám obě tapety stejné, by to vypadalo efektněji, než s nežádaným přechodem.

Nehodlám dál poslouchat chytrosti naprosto mimo téma. Neptal sem se proč tam přechod je, ale jak se ho zbavit. Neptal jsem se jestli jde se ho zbavit, ale jak se ho zbavit. Sám dobře vím, proč tam přechod je, a dobře vím, že jde se ho zbavit. Tím bych to uzavřel, po reklamaci mého iPhona stejně žádný theme nejspíš mít nebudu, takže tím nehodlám dál ztrácet čas a nasírat tím další lidi tady na fóru.

Prosím moderátory o lock.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar rony | ned kvě 03, 2009 4:49 pm

Jediny uzivatel, ktory to nema, ma 3.0, takze tam je odpoved ako sa ho zbavit. Ja ho tam mam (2.x) a chapem ho ako fade efekt naprogramovany zamerne podobne ako prilietanie ikoniek na plochu.

Myslim, ze tak hlboko v hackovani spravania sa rozhrania nie je este nikto a keby aj, siel by cestou WinterBoardu, kedze ten sa priamo tyka rozhrania iPhone.

Diskusie o tom, ci to je alebo nie je "webos" su irelevantne - akonahle Winterboard IDE touto cestou, tak je jasne, ze to, na co pozerate JE webova stranka resp. webova aplikacia. Ci tam je naviac vrstva, ktora je generovana inak, je tiez zbytocne hovorit - tiez nepovazujem Flash za webovu stranku a predsa sa zobrazuje v prehliadaci. Nie je na tom nic zle - existuju desiatky zariadeni, ktorych GUI je webovy prehliadac.

Spomente si na to, ked budete vyberat peniaze z bankomatu. Rozhranie bankomat som uz vyrabal a to, co vidite na obrazovkach je... IE. Dovod? Lahko sa v tom robi.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

AegoR | úte kvě 05, 2009 10:27 pm

Ve winterboardu jsou delany "webovou" cestou jen slozitejsi temata, trebas meneni pozadi podle casu, widget na pocasi atp, prijde mi ze kdyz menim jen ikony a dock/wallpaper, tak se to dela imho jednoduse, bez html.

Diskuze o tom jestli to je nebo neni webos samozrejme relevantni je. Pokud by byl gui iphonu delanej "normalni" cestou (coz mi prijde logicky a zadnej clanek co sem kdy cet se nezminoval o tom ze by to tak nebylo), tak je ten prechod generovanej ocividne necim jinym nez html kodem, proto je to winterboardem neskinovatelny (teda, nak moc do hloubky sem ho nezkoumal, dokumentaci /jestli vubec je/ sem necet, ale zatim v zadnym schematu sem nevidel nic tak hluboce zpracovanyho). Nadruhou stranu, kdyby iphone os byl skutecne webos, o cemz silne pochybuju, winterboardem by to skinovatelny bylo...

Uživatelský avatar rony | čtv kvě 07, 2009 7:54 pm

Winterboard postupne niektore veci pridaval, posledne napr. pozadie pre kazdu stranku springboardu.

O html technologii - ked ti normalny webovy prehliadac zobrazi JPEG ako pozadie a Winterboard robi to iste, tak preco by som mal pochybovat o tom, ze cely Winterboard vyuziva HTML renderovanie na obrazovku? Skor to potvrdzuje hypotezu, ze rozhranie iPhone vyuziva prave HTML renderer (cize jadro Safari). Pre vyvoj je to dnes vlastne perfektne riesenie. SAMOZREJME, ze to musi mat aj dalsie moznosti, ake vyzaduje rozhranie avsak to moze byt kludne ako dalsia "vrstva" - resp. cast kodu je "dopisany" specialne pre GUI.

Ja by som kludne tvrdil, ze drviva cast GUI vyuziva jadro zalozene na Safari. Alebo inak - je to asi podobne ako u Windows, kde je jadro internetoveho prehliadaca intergrovane v rozhrani (File explorer Windows je v podstate tiez html prehliadac - a tiez ma specialnejsie funkcie).

Keby teda vyvojar Winterboardu zapracoval moznost modifikacie toho efektu, tak to v pohode zmenis. Naviac - naco by Winterboard riesil pozadia zvlast a html pozadia zvlast, ked internetovy prehliadac je schopny urobit oboje?
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar split | čtv kvě 07, 2009 10:02 pm

Ja si myslim ze je to trosku inak ako si predstavujes. Vo win nieje file manager v podstate html prehliadac. File manager ho jednoducho iba obsahuje. Cast GUI winterboardu je mozno robena cez html, proti tomu nic nemam. Ale GUI iphonu cez html robene nieje vobec (respektive si neviem predstavit ktora cast). Tak aspon tieto dve veci od seba oddelme. Takisto od seba oddelme radsej pojmy webovy prehliadac a html renderer. Potom zacne mat tato diskusia aj zmysel.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

AegoR | pát kvě 08, 2009 10:26 am

split: dik, konecne :)

rony: Achjo. Jen tu mavas domenkama, este k tomu totalne nelogickejma(fw bankomatu je od fw iphonu vzdalenej asi tak jako jednobunecnej prvok od lidi; jednomu staci jen jedna bunka a celej zivot mu ovlada kratka sroubovice rna, protoze vic nepotrebuje, druhymu by ale tohle reseni nestacilo :) ).

Z tveho postu vypichnu jen jedno slovo. HYPOTEZA. Musis ji potvrdit. Logickejma argumentama. Coz si zatim neudelal. Proto budem pocitat s variantou ze iphone NENI webos, protoze je to logicky a "normalni" a hlavne, nevyvraci ji zadnej material kterej sem kdy cet :)

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na iPhone témata, ikony, tapety, fonty