Sháním app - připomínání narozenin

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

watterman | ned čer 21, 2009 7:27 am

Sháním app - připomínání narozenin

Sháním se po aplikaci do iP (AppStore), která by dokázala pracovat s narozeninami a dokázala by synchronizovat "narozeninová data" z nějakého serveru/webu.. Prostě něco na zálohu, když bude potřeba přehrát fimware..
Dosud jsem používal "iBirthdays", ale bohužel ta tahá informace přímo z kontaktů a když kontakty synchroznizuju (zálohuji) na svůj Gmail účet, tak tam se nikde neuloží jejich narozeniny..
Dalším požadavkem by byly push notifikace, ale tomu nepokládám velkou důležitost teď pár dní po představení 3.0...

Takže bych se sháněl po aplikaci co popisuji výše, či jestli máte jiný nápad, jak synchronizovat kontakty na Windows i s narozeninami (Outlook jenom jako poslední řešení.. nechci mít tak monstrózní aplikaci jen na zálohu kontaktů), dejte vědět ;-)

Uživatelský avatar House_MD | ned čer 21, 2009 8:43 am

Re: Sháním app - připomínání narozenin

Našel sem Ti Birthday Reminder :idea: . Akorát nvm, jak se odkazuje do iTunes :(
Nejhorší je, když je chudoba způsobena neschopností a leností.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

and.Adam | ned čer 21, 2009 8:59 am

Doporučuju ze Cydie
iBirthdays
first iDevice: iPhone 4S 16GB 5.1.1 CZ
second iDevice: iPod Shuffle 3. gen Silver 4GB
PC: nBook Lenovo IdeaPad Z570 (i5 2,5Ghz -> 3,1Ghz, 8GB DDR3, 750GB HDD, Win7 Home Premium 64bit)
Host
Host

Uživatelský avatar rony | ned čer 21, 2009 9:57 am

a preco to riesite tak zlozito? Nahrajte si sviatky ako udalosti do kalendara - napr. v Outlooku a synchronizujte s iPhone. Upozornenia si mozete nastavit ako standardnu udalost.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

watterman | ned čer 21, 2009 10:12 am

@House_MD - ta bohužel taky nemá žádný odkladní (záložní) server, kam by se ta narozeninová data zálohovala..

@serb - ta vypadá pěkně, zatím bohužel není k sehnání.. Možná vyzkouším až bude k dispozici.

@and.Adam - Z Cydie nic nechci.. Jedině AppStore :)

@rony - Ale tohle není vůbec špatný nápad.. Kdybych si každé narozeniny naťukal do GoogleCal, s ročním opakováním. Teď doufám že bude od Google nastavená MExchange pro kalendář podporovat synchronizaci více druhů kalendářů... Ať to mám v jiné barvičce :)

EDIT: Nakonec jsem to zařídil podobně jak psal rony.. Akorát jsem využil CalDAV, netuším co to je, ale funguje to krásně.. Zvládl jsem to díky tomuto návodu. Takže mám jak v iP, tak GCalu 2 kalendáře.. Jeden hl. kde mám události a ve druhém mám narozeniny.. Každý má jinou barvičku a iP se zdá s tím umí pracovat hezky :)

EDIT2: Aha, ale jak určit kolik tomu dotyčnému je, pouze takhle v kalendáři..? :( Jedině to každý rok přepisovat.. Máte někdo nějaký nápad?

Uživatelský avatar rony | ned čer 21, 2009 12:13 pm

Dokonca v gCal existuju hotove kalendare, ktore si mozete zapnut = napr. svetove sviatky, predpovede pocasia, terminy vysielani tv serialov a podobne. Velmi uzitocna vec :)

Ja som si ale google calendar do iphone dal jednoduchsie:

pridaj mailovy ucet, Exchange

Settings > Mail, Contacts, Calendars > Exchange a tam som vyplnil udaje k uctu google plus adresa servera m.google.com

V podstate sme dosiahli to iste.

Vedlajsi efekt: ak si pripojeny na internet, tak sa okamzite synchronizuje obojstranne.
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

watterman | ned čer 21, 2009 1:32 pm

Jojo, přes Exchange jsem to také zkoušel, ale tam se poté synchronizoval pouze jeden druh kalendáře a to ten hlavní.. Kde bych měl události.
S dvěma kalendáři se mi to zdá přehlednější... Můžeš si např. zobrazit jenom události, nebo jenom narozeniny.. A to Exchange řízena přes Googlí servery nezvládala, co jsem to zkoušel.. Nebo jsem to špatně nastavil, netuším.. :)

Ale spíše by mě zajímalo, jak to děláš s poznáváním kolik dotyčnému bude let. To máš v např. poznámkách u dané události (narozenin) dán datum narození a vždy to nějak počítáš.. Nebo píšeš léta přímo do popisu a každý rok to zvedneš o jedna? Jiné řešení mě nenapadá. A takhle se mi to zdá moc náročné.. :D

masino | ned čer 21, 2009 2:08 pm

ja odporucam toto : Birthdays
uplna spokojnost, aj po restore ked som ich nahodil, vytiahol si z kontaktov inofrmacie a bez akehokolvek nastavovania tam od zaciatku pekne boli kontakty z ich datumom narodenin, taktiez upozornuje aj na homescreene. vidis ikonku ak ma dakto dnes narodeniny ( resp ako si nastavis ... ci ti upomienku pri ikonke aplikacie bude vyhadzovat tyzden dopredu, niekolko dni alebo prave v den narodenin a podobne....)

Uživatelský avatar engel | ned čer 21, 2009 9:48 pm

jak se jmenuje aplikace ze Cydia, která přidá narozeniny kontaktů do kalendáře?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar rony | ned čer 21, 2009 11:09 pm

watterman píše:Jojo, přes Exchange jsem to také zkoušel

to bohuzial nepotvrdim, ja to synchronizujem priamo s gCal z iphone a tam sa objavia vsetky kalendare.

a na pocitaci - uz som presiel na Mac mi synchronizuje viac kalendarov - aspon tak som si vsimol :) ak mozem porovnat, tak Mac+iTunes+iPhone = viac muziky. Ale to je vedlajsie.

Vysledok je vynikajuci: gCal je dobre riesenie pre ukladanie a manazovanie udalosti a v iphone mozu byt okamzite. Zaroven mam osobny kalendar, kde vsetko funguje ako doteraz s tym, ze sa (mne osobne) syncuje s gcal aj s adresarom v pocitaci. idealny stav.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Mirec32 | stř čer 24, 2009 11:32 am

rony píše:...pridaj mailovy ucet, Exchange
Settings > Mail, Contacts, Calendars > Exchange a tam som vyplnil udaje k uctu google plus adresa servera m.google.com ...

No nastavujem to už od rána takto ale stále mi to vyhodí okienko:
http://img36.imageshack.us/i/gmailg.png/
Pritom heslo ma gmail zadam správne. Nevieš čo s tým?

nastavoval som aj podla tohto a nič :(
http://www.google.com/mobile/apple/sync.html
iPhone4S 16GB, iPhone 3GS 32GB, iPhone3G 8GB, iPad2 Wifi 32GB
Ping ID: mirec
pushme.to ID: mirec
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone