Voice Band - i z amatéra může být hudební hvězda

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

pe.kova | pát led 22, 2010 8:40 pm

Voice Band - i z amatéra může být hudební hvězda

Na iPhone vyšla aplikace aplikace Voice Band, která vám pomůže vytvořit vaší vlastní hudbu.

Z iphonemania.cz píše:Základem je převod zpěvu (nebo spíše hlasivkami vydávaného zvuku) na syntetický zvuk hudebních nástrojů. Aplikace umožňuje samostatně nahrát několik stop, které jsou postupně míchány dohromady ? nahrajete/nazpíváte kytaru, pak si ji pustíte do sluchátek, přepnete na buben a přidáte zvukovou stopu bubnu. Pak si pustíte obě předchozí stopy, přidáte k nim další a další. Tvůrčí proces je skvěle ukázán na následujícím videu. Výsledek má pochopitelně daleko k reálnému zvuku kapely, na druhou stranu i úplný amatér může stvořit svoji vlastní píseň a nahrát ji s celou kapelou během pěti minut.

Zobrazit video na http://youtu.be/-QxN1u7KWDM
Kód do fóra: [youtube]-QxN1u7KWDM[/youtube]

Návod na vkladanie videa do príspevkov

CENA - přijatelná - 3 DOLARY - ITUNES LINK

A abych to nepsal jen tak nadarmo, aplikaci jsem koupil a tady je můj výsledek snažení(prosím neukamenujte mě)
Music
22.12.2023 00:36
Velikost: 13 MB
Cena: US$ 2.99
Hodnoceni: 3
od 2 lidí
QR code
WaveMachine Labs, Inc.
Voice Band 1.8
Play instruments with your voice in real time! Voice Band introduces a revolutionary new way to make music - with only your voice. Featured on G4TV’s Attack of the Show (with Olivia Munn).

* Imagine creating an entire song with only your voice. *

Just sing into your phone and hear Voice Band transform your voice into an instrument in real time. Voice Band doesn't simply alter your voice to sound like an instrument, it actually plays a real sampled instrument which follows what you sing. Want to jam to a guitar solo with your favorite band? Voice Band lets you play along with your ipod library, too.

Voice Band features a recorder which lets you build a song, one instrument at a time. Auto pitch mode helps you stay on key, and if you're a musician, you'll appreciate the adjustable scale and metronome. Voice Band also includes a built-in effects processor with distortion, reverb, and delay.

Whether you’re a musician looking to instantly capture an arrangement idea, or a music fan looking to make your own music for the first time, Voice Band will inspire and challenge you.

Check out what others have to say:

NYTimes: “Want to write music but you can’t play an instrument? Download Voice Band, sing the melodies and rhythms for different instruments, and the app creates the bass, guitar and drum tracks to your specs.”

Gizmag: “Stunning multitrack rock band recordings using only your voice.”

Tuaw.com: “I don't usually gush during App reviews … [but] VoiceBand is pretty marvelous.”

Features
• Turns your voice into an instrument, in real time.
• Instruments include: 2 guitars, bass, sax, 2 synths, Drums, and a Mic mode
• Built-in recorder allows you to record an entire song, one instrument at a time.
• iPod player lets you play along with your favorite music.
• Drum mode lets you play both kick and snare at the same time by singing at two different volumes.
• Auto Pitch mode helps you to stay on key.
• Adjustable octave
• Effects include distortion, reverb and delay.
• Adjustable musical scale for auto pitch includes Major, Minor, Blues, Pentatonic, Wholetone and Mixolydian.
• Built-in metronome with adjustable tempo.
• Songs can be saved, and e-mailed from within Voice Band.
• Compatible with headphone and microphone accessories.

NOTE: Like any musical instrument, Voice Band works better with practice. If you consider yourself non-musical you can still have lots of fun with Voice Band as you continue to expand your musical talent! For help in getting the most from Voice Band, check out our tutorial videos.

Requirements
• Quality headphones are recommended.
• A quiet place to record, to avoid false instrument triggering from external noise.
• Practice is required! As with any musical instrument, your results will improve dramatically as your skill develops.

Links to quoted sources:

Attack of the Show with Olivia Munn: http://youtu.be/E6cZIPAerWA

http://www.nytimes.com/2010/01/28/technology/personaltech/28smart.html

http://www.gizmag.com/voice-band-iphone-app/13876/

http://www.tuaw.com/2010/01/08/voiceband-personal-music-artistry-gone-wild/
VÍCE O APLIKACI
Powered by iPhone.cz
Pokud něco potřebujete, zkuste nejdříve použít funkci hledat 8).
iPhone 4 4ever (NOW Available)
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar split | pát led 22, 2010 8:47 pm

Re: Voice Band - i z amatéra může být hudební hvězda

Ako vidno na tvojej nahravke na robenie hudby treba mat aj nejake rytmicke citenie ;) Podporuje to aj nejaku quantizaciu?
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Zahradník | pát led 22, 2010 9:23 pm

Ta skladba Ovčáci čtveráci v pojetí Deep Purple mně fakt dostala. :)

r.a.c.e.k | pát led 22, 2010 9:38 pm

Clovece, ty mutujes? :))
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Jaro | pát led 22, 2010 10:11 pm

práve sa mi inštaluje táto zabavka tak som zvedavý :wink:
->Macbook Air 2013
->New Ipad 64Gb 4G White
->Iphone 4S White
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar JackieTran | pát led 22, 2010 10:13 pm

Zajimava aplikace ;) dekuji

TommyS | pát led 22, 2010 10:19 pm

Páááni to je paráda to musím koupit :mrgreen: ,v létě u piva v hospodě to bude parádička 8)

Uživatelský avatar rony | sob led 23, 2010 1:04 pm

tak som to kupil a veru nie je to trivialne vobec nieco spachat :-) na druhu stranu program raz za cas padne a je dost pomaly, zrejme najlepsie sa pouziva na 3GSku. Pri porovnani 2G a 3G vychadza 3G trochu lepsie. Prakticky sa mi nedarilo ziskat cistejsi zvuk. Ale som hudobny terorista, takze ...
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

metuj | sob led 23, 2010 1:46 pm

Na 3GS mi to sice nepadá, ale těžké to teda docela je - nebo mám prostě tak děsně nemelodický hlas, že to spíš kvílí, než hraje. Asi nejvic mi vadí, že to hraje hrozně potichu. Bez bedniček se to moc použít nedá.
Host
Host

r.a.c.e.k | sob led 23, 2010 6:01 pm

Asi jsem taky zpevak na dve veci, koupil jsem si to vcera vecer. Oproti videu je tam navic pak keybordu a saxik, ale des bes .))
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Beavers | sob led 23, 2010 6:16 pm

Abys něco takového mohl používat, musíš být zkrátka muzikant. Víš, co to znamená "muzikant"? Že máš hudbu v krvi. Dobře to bylo vidět na castinzích Superstar. Nestačí mít jen sebevědomí a nedostatek soudnosti, nestačí, že ti maminka řekne, že hezky zpíváš,a že bys mohl jít do soutěže, když sama nemá talent na hudbu. Zkrátka někdo to v sobě má, někdo ne. Žádný stroj nenaučí antitalenta umění. Jako by sis koupil třeba saxofon a neuměl na něj hrát a neměl ani talent na to se to naučit, tak ti z toho polezou zvuky pralesa. Je to prajednoduché k pochopení, ne?
Moderator fóra
Moderator fóra

TommyS | sob led 23, 2010 6:28 pm

Mě to náhodou docela jde :mrgreen:

r.a.c.e.k | ned led 24, 2010 1:32 pm

2 Beavers: muzikant != zpevak
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar Hape | ned led 24, 2010 2:15 pm

O.T:Muzikant = zpěvák? Dle mého názoru to není pravda. Muzikant je podle mě člověk s hudebním nadáním, rytmickým cítěním, smyslem pro melodii atd. a nemusí umět zpívat. To by pak všichni hudebníci v kapelách byli i zpěváky :mrgreen: !
iPhone 4S, 16GB White, T-Mobile CZ, iOS 6
Senior uživatel
Senior uživatel

Zahradník | ned led 24, 2010 2:39 pm

Ten "nepravidelný rytmus" by snad šel opravit funkcí kvantize. Je v té aplikaci něco takového?

Uživatelský avatar Beavers | ned led 24, 2010 4:08 pm

r.a.c.e.k píše:2 Beavers: muzikant != zpevak

Hape píše:O.T:Muzikant = zpěvák? Dle mého názoru to není pravda. Muzikant je podle mě člověk s hudebním nadáním, rytmickým cítěním, smyslem pro melodii atd. a nemusí umět zpívat. To by pak všichni hudebníci v kapelách byli i zpěváky :mrgreen: !

Když je někdo muzikant, znamená to, že umí ovládat i svůj hlas do zvuků, kterým se říká zpěv, protože se slyší. Muzikant = člověk, který má hudební sluch. Ne každý, kdo se učí hrát na housle a zahraje cokoliv z not, je muzikant. To je hudebník, umí zahrát všechno, co je napsáno, ale zpaměti si ani neškrtne. Třeba Beatles neznali noty, ale byli to muzikanti. A nejen oni.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Hape | ned led 24, 2010 4:21 pm

Wikipedia-cituji:

Termín hudebník, lidově řečeno muzikant, představuje obecně osobu, která má cokoli společného s hudební produkcí ve vlastním slova smyslu, tedy činností tvůrčí nebo performativní. Jedná se tedy o

* hudebního skladatele
* zpěváka neboli pěvce (používajícího svůj hlas jako hudební nástroj)
* hráče na hudební nástroj (instrumentalistu)
* dirigenta
* též je možné zařadit sem i hudebního producenta, který aktivně zasahuje do hudební tvorby, choreografa či tanečníka apod.

Takže nemáš pravdu !!! :wink:
Senior uživatel
Senior uživatel

Zahradník | ned led 24, 2010 4:30 pm

Bea spíš myslel vlastnosti muzikanta. No uznej, jak trapnej by byl třeba bubeník, kterej by neuměl udržet rytmus. :)

Nebo se podívej na hvězdnou pěchotu ze Superstár. :)

Uživatelský avatar Beavers | ned led 24, 2010 4:42 pm

Wikipedie má pravdu jen částečně. Toto rozlišení se traduje mezi lidmi, kteří používají hudební nástroje a zpívají - úmyslně nepíšu mezi muzikanty a hudebníky. Hudebník v naší muzikantské hantýrce je víceméně hanlivé označení pro muzikanta. Ano, Wikipedie má pravdu v tom, že je to hovorové a spisovné označení pro osobu provozující hudební činnost. Řekněme to jinak: čeština má jemné nuance ve vyjadřování pojmů, což není v ostatních jazycích obvyklé. Například někdo je pekařem a někdo pekař. Ale není to totéž. Jako být kuchařem a být kuchař. Být kuchařem je povolání, kuchař je umění. Neznamená, že když je kuchařem, že musí nutně umět vařit, je jím třeba vyučen a je zaměstnán v kuchyni. Zatímco kuchař může být mnohem lepší v tomto oboru, ale není kuchařem, čili se tím neživí, jen umí dobře vařit. Totéž je u hudebníků. Když je někdo hudebník (muzikant), má to v krvi, zahraje vše i bez hudebního vzdělání. Je-li někdo hudebníkem, má sice hudební vzdělání, živí se tím, ale bez not nezahraje nic, neumí improvizovat, je to jen přehrávač něčeho, co je napsané. Oba mohou hrát v jedné kapele a je mezi nimi propastný rozdíl. Proto, když my si mezi muzikanty říkáme, že ten člověk je hudebníkem, znamená to, že není muzikant. A jsme zase u těchto dvou výrazů. Být hudebníkem je posměšné označení. Takto je to ve všech profesích. Byl dobrým malířem a byl to dobrý malíř - v tom je ten jemný rozdíl. Čeština je na to kouzelná.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Hape | ned led 24, 2010 4:50 pm

O.K. 8) :lol: 8) , muzikant = Baevars :mrgreen:

Špatný nick - správně je Beavers Beavers
Senior uživatel
Senior uživatel

JohnMetsn | ned led 24, 2010 5:59 pm

Zbytecny, dlouhy a zcela nudny off-topic. Ja se pokladam za cloveka pomerne muzikalniho/nikoli muzikanta. Verim ze mam dobre usi a obcas si zahraju na bici. Kazdopadne se v teto aplikaci zatim nechytam. Muj hlas pravdepodobne neni idealni/prilis hluboky...a take se mi vetsinou nedari drzet stejny ton, protoze mam chut do toho mirne zpivat. No chce to hodne cviku. Jsem zvedavy jestli sem nekdo dalsi da sva dila :)

Uživatelský avatar vbruno | ned led 24, 2010 9:57 pm

to Beavers: Nevěřím že ty jsi koukal na Superstar :-D

Dík za tip na aplikaci, je to něco pro mě. Jediné co bych po ní chtěl navíc je aby se nemusel jeden nástroj nahrávat najednou pro celou píseň, bodnul by nějaký manager jednotlivých stop, různé posouvání, kopírování atd. Ale to už bych chtěl asi moc od této sranda aplikace :-)
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar Beavers | pon led 25, 2010 10:16 am

vbruno píše:to Beavers: Nevěřím že ty jsi koukal na Superstar :-)

OT: Nevím, co je na tom k neuvěření. Byl to jediný pořad, kvůli kterému jsem zapínal TV a to nejen při Č-S Superstar. Viděl jsem i předchozí řady a na Markíze jsem sledoval slovenskou Superstar. Kdysi i na německé TV. Připomínalo mi to doby, kdy jsme v 70. letech museli dělat tzv. "přehrávky" také před porotou, kdy jsme byli procentuelně ohodnoceni, jak velký honorář můžeme brát za hraní na tancovačkách. Bylo to něco podobného, ale v malém. Přehrávky byly volné pro veřejnost, takže jsem je i navštěvoval v době, když už jsem nepůsobil jako muzikant.
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar vbruno | pon led 25, 2010 11:22 am

OT: Tak já souhlasím, já osobně nechápu proč se na to leckdo dívá jako na pochybnou TV zábavu, je to v TV jeden z mála pořadů kde lze vidět živý zpěv a živou kapelu. Jsem taky muzikant a podobné věci mě vždy zajímají. Zároveň jsem toho názoru, že česká hudební scéna potřebuje mladé osvěžení a jakoukoli příležitost která k tomu povede vítám. Ani jsem to na tebe nemyslel jako nějaký odsuzující posměch. Naopak jsem mile překvapen.

OK, konec OT.
::: iPhone 5S 16GB Space Grey :: iPad 2 32GB 3G :: MacBook Pro 13'' 2011 :: Apple TV 3 :::
iPhone expert
iPhone expert

Uživatelský avatar jennydrums | stř led 27, 2010 9:18 pm

Beav: Beatles neuměli noty ? Ale jdi ty ;)

Aplikaci jsem koupil ale zřejmě nefunguje úplně jak by měla. Nevím jestli je to tím že nemám poslední verzi OS, ale zvuk není čístý, dost to křupe. Další věc je zpoždění. Při snaze zaznamenat něco rytmicky složitějšího, je poměrně obtížné pracovat s prodlevou tak, aby byl člověk v tajmu ;)

Má někdo podobý problém se zvukem ?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

metuj | čtv led 28, 2010 3:59 pm

jennydrums píše:Beav: Beatles neuměli noty ? Ale jdi ty ;)
No tohle asi bude pravda. Alespoň to tvrdí hudební producent George Martin, který Beatles objevil.
jennydrums píše:zvuk není čístý, dost to křupe. Další věc je zpoždění. Při snaze zaznamenat něco rytmicky složitějšího, je poměrně obtížné pracovat s prodlevou tak, aby byl člověk v tajmu ;)
S tím jsem měl taky problém. Já jsem sice osobně hudební barbar, ale i když zkoušel vyloudit nějaký libý zvuk kdokoli z mého okolí, výsledek byl prachbídný. Aplikace šla do křemíkového nebe:-(
Host
Host

Uživatelský avatar Beavers | čtv led 28, 2010 5:05 pm

jennydrums píše:Beav: Beatles neuměli noty ? Ale jdi ty ;)

Kam bych chodil? Beatles opravdu neuměli noty, možná později něco pochytili od G. Martina. Citace ze serveru Brouci.com: "Ale úžasné novátorské nápady v melodiích, rytmickém rozvrhu a celé stavbě písní - ty nemohli John a Paul, notoví analfabeti, brát odjinud než od sebe."
Moderator fóra
Moderator fóra

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone