[?] ToDo a poznámky: pohodlný sync s Macem

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar Antabelus | čtv zář 02, 2010 6:52 pm

[?] ToDo a poznámky: pohodlný sync s Macem

Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jak řešíte poznámky a To-Do? Rád bych měl stejný obsah jak na svém iPhonu, tak i na Macu. Nejpohodlnější by pro mě bylo, kdyby byl storage někde online, tudíž by odpadla nutnost synchronizace, protože by se pracovalo s online obsahem.

Naprosto ideální by bylo, kdyby to fungovalo co nejlépe integrovaně v Macu (např. nějaký widget na ploše) a na iPhone aby byla nativní aplikace.

Co byste doporučili / jak řešíte poznámky a ToDo vy? Děkuji :)
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar Rumsound | čtv zář 02, 2010 7:02 pm

Re: [?] ToDo a poznámky: pohodlný sync s Macem

Na poznamky pouzivam Evernote a jsem naprosto spokojen. Vystacim si s free accountem, ktery dovoli prenest tusim 40MB mesicne, coz v poznamkach neudelam... mam klienta na MAC i v iP, synchronizuji se pres cloud... S ToDo je to horsi, takze osobne si ToDo eventy davam jako udalosti do kalendare. Pokud ma nekdo lepsi reseni, rad se poucim :)
iPhone 4 16GB iOS 6.1 no JB
iPhone 3G 8GB Black iOS 4.2 no JB
iPhone 1st Gen 8GB fw3.1.3 - JB by Pwnage Tool
iPad2 16GB wifi iOS 6.1 no JB
MacPro 2xQuadCore 2,4 GHz - 18GB RAM, OSX 10.8.2
MacBookPro 13, Mid 2012, OSX 10.8.2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jelen50 | čtv zář 02, 2010 7:48 pm

Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar toncek | čtv zář 02, 2010 8:52 pm

Dlouho jsem hledal ideální řešení a prozatím nenašel. :)

Poznámky:
Evernote, tady asi nic lepšího není (pro mě osobně). iPhone aplikace vypadá dost jednoduše. Kdo má rád pěkné UI může využít třeba Awesome Note, které nabízí sync s Evernote.

Co se týče podpory Evernote, tak rapidně roste počet aplikací a služeb, které nabízí synchronizaci s Evernote: http://www.evernote.com/about/trunk/

Jednou z nich je také iPhone GTD aplikace Egretlist. Ten nabízí synchronizaci s Evernote. Takže v iPhonu máš GTD aplikaci Egretlist a na Macu stolního klienta Evernote - data jsou v cloudu.

To do:

Plnohodnotnou aplikaci na Mac má pouze Things (sync s iPhonem pouze přes wifi) a Omnifocus - nevím jak probíhá synchronizace s iPhonem.

Řešením je nějaká online služba, která nabízí iPhone aplikaci. Velice povedené řešení je např. Nozbe -> http://www.nozbe.com/. Ovšem cenově je úplně někde jinde, než jsem já ochoten investovat.

Další možností je např. toodledo http://www.toodledo.com/, která nabízí také svou aplikaci pro iPhone, nicméně spousta dalších iPhone aplikací nabízí synchronizaci přes tuto službu. Právě tohoto řešení využívám já. V iPhonu mám aplikaci Taska, která nabízí synchronizaci s Toodledo (ještě jsem ji nezkoušel). Ovšem web toodledo nějakou přehledností a pěkným UI taky neoplývá -> moc ho nemusím. Nejsem si jistý, ale měl by jít nastavit také sync toodledo -> iCal

Další možnost představuje doit.im -> https://i.doit.im/ Nabízí jak on-line službu (ta vypadá přehledně) + iPhone aplikaci.

Existuje také Remember the milk -> http://www.rememberthemilk.com/?hl=cs . Opět on-line služba. Jejich web se mi taky moc nelíbí (nezvykl jsem si) + nabízí také iPhone aplikaci.
iPhone 6 16GB
iPad 4 32GB
MacBook Pro (late 2008, 2.4 GHz, 8GB RAM)
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Antabelus | čtv zář 02, 2010 9:31 pm

No tak se zdá, že vznikl návrh na další aplikaci pro naší dílnu a to vlastní potřebou. Jak by se vám líbila taková velmi, velmi, zdůrazňuji velmi jednoduchá služba pro Mac, iPhone a iPad?

Byl by to minimalistický úkolovník + zápisník na poznámky s přehledným a hodně jednoduchým uživatelským rozhraním, kde by se dalo vytvářet úkoly a poznámky a ty třídit do složek. Nic víc, nic míň. Žádný due-date apod. by se v případě této aplikace nekonal. Obsah by byl stejný ve všech zařízeních díky tomu, že by úložiště bylo online. Pokud byste se nacházeli momentálně offline, proběhl by sync seskupující nové poznámky / úkoly ze zařízení, které bylo offline, k ostatním zápisům ihned po následném připojení k internetu. Udělalo by se tomu i webové rozhraní pro eventuelní připojení z webového prohlížeče pomocí uživatelského jména a hesla účtu, který byste pro chod služby museli vytvořit. Své poznámky a úkoly byste tak měli k dispozici ať už jste kdekoliv.

Je to přesně to co hledám a nenacházím. Jak by se to líbilo vám? :)
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar phaeton_esc | čtv zář 02, 2010 10:15 pm

Na poznámky jsem našel neskutečně efektivní a zároveň hodně minimalistickou (nepřeplácanou) dvojku - Simplenote a JustNotes.
Synchronizace probíhá přes net, takže poznámky jsou na webu (pod heslem) a zároveň i na iPhonu/Macu
Navíc není žádné omezení množství poznámek nebo něco podobného. Synchronizace je blesková, jediné co by možná někomu mohlo vadit je absence vkládání obrázků apod. - umí to pouze text, bez formátování

edit: co jsem si teď přečetl co psal Antabelus..tak Simplenote je z 90% to o čem píše. Navíc má nově i tagy, takže je možné poznámky i třídit
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Antabelus | čtv zář 02, 2010 10:36 pm

No, nefunguje to zcela ideálně, tak jak bych chtěl. Docela trvá, než se poznámka z jednoho objeví také v druhém. Navíc chybí úkoly, což je pro mě docela zásadní věc.
iPhone guru
iPhone guru

Uživatelský avatar phaeton_esc | čtv zář 02, 2010 10:42 pm

Úkoly, nejsou to je pravda..ovšem na jednoduché poznámky se mi to hodně osvědčilo, respektive nepoužívám nic jinýho..ovšem s rychlostí nevím, mě vyhovuje
Hack Pro, 10.9.x
iPad 3 WiFi 32GB (iOS 7)
iPhone 4 32GB (iOS 7)

na PM odpovídám podle nálady
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Uživatelský avatar Antabelus | pát zář 03, 2010 6:26 pm

Zakoupil jsem si tedy TaskPaper na Mac i na iPhone a je to v podstatě vyhovující, až na to že automatický sync na straně Macu probíhá pouze při změně v TaskPaperu na Macu. Pokud tedy udělám změny v iPhone, musím kliknout v Macu manuálně na Sync, což je docela problém. Něco si na iPhone odškrtnu a v Macu mi to zůstane nesplněné. Dokud tedy samozřejmě nesyncnu.
iPhone guru
iPhone guru

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone