SteveJSF | pát čer 10, 2011 6:01 pm
Tak to ale bude se vsemi takovymi aplikacemi. Musis do toho proste proniknout. Ja to nepouzivam na planovani penez, k tomu jsem se nedostal, ale mam to jako postupny prehled vsech vydaju.
Na zacatku jsem si tam vytvoril nekolik uctu, napr. Bankovni ucet, Kreditni ucet a Penezenka. Na ne si jakoby vlozis penize tak, aby jejich stav odpovidal soucasnosti. Pak uz jen pridavas jednotlive operace - platby v hotovosti pripisujes uctu Penezenka, platby kreditkou Kreditnimu uctu, platby z uctu (prevody) Bankovnimu uctu. K tomu Bankovnimu uctu mas mozna jeste debetni kartu, tak ji muzes udelat taky samostatny ucet Debetka a nastavit ho tak, ze finance odebirane z tohoto uctu budou odebirane z toho Bankovniho uctu. Kdyz treba vyberes penize z bankomatu, zadas je jako transakci - prevod z uctu Bankovni ucet (nebo Debetka) na ucet Penezenka. No chce to proste zkouset.
Aplikace ma pak dost nastavovani ruznych detailu, napr. toho, jak ma vypadat okno zadavani transakci, tj. jake polozky tam chces. Napr. veci jako Category, Class a ID mam vypnute, nechci je tam. Chci zadavat jen placenou castku, za co to je, kdy to probehlo vcetne casu (ten je taky volitelny) a pripadnou poznamku. Pokud pak nakoupis v obchode, muzes si vyfotit uctenku a fotku k te transakci pridat. V aplikaci pak jde zapnout i naseptavani (autofill), barva prijmu a barva vydaju a spousta dalsich veci.
Muzes tam mit zadane opakovane platby, planovane vydaje a nevim co jeste, vsechno nevyuzivam. Dela to i nejake grafy, ale tem jsem neprisel na chut. Muzes si nastavit soucet stavu vsech uctu do spodniho stavoveho radku. Z toho souctu muzes libovolny ucet vyloucit a pripadne ho skryt - to muzou byt tvoje tajne uspory bokem.
Nevim co vic pridat. Moc jsem se neskamaradil s reporty - rad bych exportoval vypis transakci v definovanem rozsahu dni treba do PDF. Moc mi to neslo, nasel jsem jinou aplikaci, ktera to dela hezky, ale zase cela funguje pouze online a ma zase jine chybicky. Musis to zkusit, chvilku pouzivat a hlavne zapisovat uplne vsechno, aby to melo vyznam.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...