Geo lokačná appka

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar peterdruska | pát črc 15, 2011 11:46 am

Geo lokačná appka

Predstav si appku, ktorá na základe tvojej geo polohy v priestore a čase vykonáva isté veci. Napríklad počas obeda počíta čas strávený na obede. Otázka znie: chcel by si, aby tá appka sama zistila, či si na obede (geo lokácia beží na pozadí počas celého dňa/dní/týždňov/…) alebo sám zapneš nejakým jednoduchým tlačidlom „OK, teraz začni snímať“ a ona vtedy začne robiť geo lokáciu, a keď je vhodný čas, tak ju sám aj vypneš?

Teda zhrnuté:
1) geo lokácia beží neustále 24 hodín denne
2) geo lokáciu zapneš v príhodnej chvíli a vypneš v príhodnej chvíli
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar rony | pát črc 15, 2011 2:19 pm

Re: Geo lokačná appka

No rozsir to na nieco ako "Snimka dńa". tj. najprv musim appku naucit, kde som doma, kde som v praci, kde chodim na obed. nejakym pohodlnym sposobom, cojaviem ak niekde sedim desat minut, tak sa spyta, co robim, da mi na vyber nejake standardne "udalosti" plus moznost dopisat novu. Postupne by sa naucila zakladny rezim dna a samozrejme pri tom pytani by bol prepinac, ze nabuduce urob zaznam automaticky, alebo sa vzdy spytaj, ci zapisat alebo moznost, ze manualne sa zapisem, pricom na danej geolokacii mi ponukne relevantne moznosti.

Mohlo by to potom vediet, ze som opustil domov a presunul sa par metrov na MHD, takze by ten rozdiel vzdialenosti vedel identifikovat ako opustenie domova. Potom by vedela, ze sa hybem, napr. by kratke zastavenia ignorovala, ak by "vytusila" ze idem opakovane po tej istej trase, tak by dokonca si mohla tipnut kam smerujem a vypisala by mi dokonca, ze ciel je asi tam a tam a budem tam o xx minut. (ak bude mat na trase dva mozne ciele, vypise ich tiez)

Samozrejme mohol by som si na tych bodoch vediet zapisat, co konkretne tam robim.

Zaklad je ale, ze by mi malo vediet tu snimku vygenerovat aby som si ju mohol externe spracovat resp. nejaky formatovany vystup.

Po spusteni by mi mala hlavne ponuknut dashboard s vecami ako rychle vypnutie/zapnutie zaznamu, doplnenie konkretnych poznamok k danemu miestu a casu.

Aby to ludia pouzivali asi by nemali prilis dlho musiet v appke pracovat. Naozaj rychle reakcie, trebars mi posle pushku a ja sa rozhodnem ci ju hned otvorim alebo necham program pracovat.
/\/\ /\ > /\ / Facebook skupina Uživatelé Apple Watch a fb.com/forum.iphone.cz
 mba i7  iPhone  4  5S  X  iPad Pro  Pencil  TV4  HomePod  WATCH  AirPods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar peterdruska | pát črc 15, 2011 4:48 pm

Dobré rady, zohľadním, pretriedim, použijem. Mne ide hlavne o beh geo lokácie. Či má bežať neustále 24h/denne, alebo nie. Že čo ako používateľ pokladáš za správanie v poriadku. Aby nezožrala batériu.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

jofos | pát črc 15, 2011 8:46 pm

Čau, ako majiteľ 3G môžem povedať že zapnuté GPS vie odrovnať naše prístroje (rozumej minúť baterku) behom hodne krátkej chvíle. Nápad sa mi celkom páči, ale ak ho zamýšlaš sprístupniť aj na 3G, tak podľa mňa určite nie s neustále zapnutým GPS. Napríklad, ak by aplikácia spoznala že som doma a je večer (>22:00) tak vypne sledovnaie pozície a spustí ho napr. o 5:00, alebo spustenie podmieniš zmačknutím home tlačidla. Počas dňe je to horšie, človek zabúda a podmieňovanie funkcionality stalčením tlačidla je podľa mňa risk že aplikácia nebude fungovať.
Pochopiteľné?
iP 5 non-JB
MBP 13" 2010 + 2011 / TC 1TB / aTV4
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone