Změna velikosti aplikace/hry.

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Domiyiyiy | ned led 08, 2012 3:26 pm

Změna velikosti aplikace/hry.

Dobrý den, mám iP 4 s FW 5.0.1 a chtěl bych se zeptat, čím je zapříčiněna změna velikosti aplikace/hry po stáhnutí z appstoru. Uvedu příklad. Když jsem si stáhl Angry Birds, tak v Appstoru uvádějí, že velikost je 12,8 MB, ale po stáhnutí, když se podívam na velikost už v mobilu je to 38,2 MB. V tomto uvedeném příkladu je změna nekolik MB, ale u Real Racing 2 je ta změna téměř půl GB, tudíž mi RR 2 zabíra něco málo přes 1 GB. Samozřejmě, že počítám stím, že hra bude zabírat tolik místa, jen mi jde o tu neshodu s tím co píší na Appstoru. Děkuji za odpověď.

soumrak | ned led 08, 2012 3:30 pm

Re: Změna velikosti aplikace/hry.

to je velikost instalacky, samotna hra ma potom vice
Senior uživatel
Senior uživatel

PeterKiss | pon led 09, 2012 9:28 am

O.T a to si si este neinstaloval FF XIV (pc) to je masaker !!!

Pointa hra je zabalena na disku sposobom aky pouzivaju vo vojenskom priemysle + rozne ochrany...atd samotna instalacka je na 1 dvd ale po instalacii ma hra 13 gb !!
iPhone expert
iPhone expert

Lincoln Six Echo | pon led 09, 2012 10:01 am

Instalačky jsou téměř vždy komprimované, ať už se jedná o IPA, DMG, EXE či cokoliv jiného.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

airmt | ned lis 25, 2012 11:19 am

K té velikosti aplikací - je instalovaná velikost aplikací stejná u retina i non-retina ipadů? Mám na mysli, jestli instalačky na Appstore nejsou naprogramované jako instalační balík pro 2 verze a zařízení si z toho vezme to, co je potřebné, zbytek vyhodí (např. u ipad2 je zbytečná "retina grafika" a stačí standardní kvalita). Tuším, že tohle by nešlo, ale stejně se zeptám.
Taky pokud je stejná aplikace pro iphone i ipad - to se pak stahují a instalují do iphonu stejná data jako do retina ipadu?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

airmt | pon lis 26, 2012 5:00 pm

Tak našel jsem to na US stránkách. Kdyby to někdo hledal jako já, najdete to zde:
http://www.newmindflow.com/2012/05/26/i ... app-sizes/

"if, let’s say you’re the owner of a 32 GB iPad 2 which is already filled up, most of it with apps, let’s say 20 GB worth of apps, you’re going to have to delete a quarter of your apps (in terms of storage space and not necessarily number of apps) if half the apps you have installed get updated with Retina resolution assets. And the fun part is you won’t see anything different. Considering Apple still sells the iPad 2, it did well to lower it’s price, not only because it’s already last year’s model, but also because you can actually do less with the device now then you could do last year (at least when it comes to the number of apps you can have on the device at once)."

Stahují se tedy do nových i starých ipadů stejně objemné aplikace, ipad s tím zachází úplně stejně, ať je to retina nebo ne. Tzn. dnes je 16 GB verze o dost méně využitelná oproti dobou před uvedením retina ipadů. Stejně tak pokud stahujete do iphonu verzi pro obě zařízení (ipad + iphone), tak tam bude vše dle retina grafiky ipadu. Je sice fajn, že to je za 1 cenu, ale zabere to o dost více místa (hlavně pokud jde o hry a apps s náročnou grafikou)
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

bedo. | úte lis 27, 2012 1:36 pm

to nie je žiadna novinka, už tzv. "fat binaries" na MacOS/X pred 15 rokmi fungovali podobne - pri prechode Motorola-PPC a neskôr PPC-Intel (aplikácia obsahovala kód pre obidve architektúry). Ale vtedy sa aspoň dali tie "nepotrebné" časti vyhádzať...
Senior uživatel
Senior uživatel

airmt | stř lis 28, 2012 11:20 pm

Novinka to asi není, ale na tomto fóru jsem o tom nic nenašel. Myslel jsem, že o řád vyšší kapacitu bude potřeba hlavně u retina ipadů, ale zjišťuju, že i klasické ipady 1, 2 a mini už budou hůře použitelné v nižších kapacitách. Něco jako iphone 8 GB.
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Jorgas | pát lis 30, 2012 10:24 pm

PeterKiss píše:O.T a to si si este neinstaloval FF XIV (pc) to je masaker !!!

Pointa hra je zabalena na disku sposobom aky pouzivaju vo vojenskom priemysle + rozne ochrany...atd samotna instalacka je na 1 dvd ale po instalacii ma hra 13 gb !!

Co prosim? Vojaci maji lepsi kompresni algo nez ma treba winrar? To jsem netusil :-) neni to treba o tom zeto vygeneruje nejake data dynamicky ze uz to pak ani nejde zabalit?

airmt píše:K té velikosti aplikací - je instalovaná velikost aplikací stejná u retina i non-retina ipadů? Mám na mysli, jestli instalačky na Appstore nejsou naprogramované jako instalační balík pro 2 verze a zařízení si z toho vezme to, co je potřebné, zbytek vyhodí (např. u ipad2 je zbytečná "retina grafika" a stačí standardní kvalita). Tuším, že tohle by nešlo, ale stejně se zeptám.
Taky pokud je stejná aplikace pro iphone i ipad - to se pak stahují a instalují do iphonu stejná data jako do retina ipadu?

Naprogramovat to urcite jde, aby aplikace po instalaci zahodila nepotrebne zdroje, ale v dnesni dobe se s tim malokdo bude mazat, vyvojari ti odpovi (moje zkusenost s ios vyvojari): "vetsina lidi ma 64GB, tak to neni potreba", dnes je cas vyvoje drazsi jak par giga pameti...

Jinak perlicka, jedny angry birds mely v appstoru okolo 30MB a pak zabiraly pres cca 250MB... To si snad rozbali do bmp textur nebo co...

nedělej dva posty pod sebou!!! Dodržuj pravidla fóra! Sloučeno... iTukan

Uživatelský avatar Pr3dator | sob pro 01, 2012 12:23 am

Sklamem tvoje predstavy, ale vyvojár app do AppStore nemá možnosť mazať stiahnuté časti aplikácie. Pri JB app by to samozrejme išlo.
[Návod] Ako zisťovať aktuálne info o JB
-MacBook Air 13" 2014 - OSX Mavericks
Senior uživatel
Senior uživatel

BaX | sob pro 01, 2012 9:19 am

Jorgas píše:Jinak perlicka, jedny angry birds mely v appstoru okolo 30MB a pak zabiraly pres cca 250MB... To si snad rozbali do bmp textur nebo co...

Doplním, že se jedná o Angry Birds SEASONS
    iPhone 7+ 128GB
    iPad 2 WiFi 16GB iOS 7
Senior uživatel
Senior uživatel

Jadro | sob pro 01, 2012 10:05 am

A neni to nahodou tak, ze na Appstore je schvalne velikost instalacniho souboru, aby zakaznik vedel, kolik dat bude stazeno :-)
iPhoneHolik
iPhoneHolik

airmt | ned pro 02, 2012 12:20 pm

A velikost potřebného místa se neuvádí, aby náhodou userovi z toho nešla hlava kolem :)
Podle vývojářů všichni kupují placky za 20ku a ty za 10 už nikdo nekupuje?
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone