cital som clanok o tomto systeme, vyuziva to html - cize ty si vlastne vytvoris html stranku prisposobenu pre telefon a zabalenu ako ipa/apk subor, ktory mozes publikovat. Na podobnom principe funguje Genuitec Mobione Studio - s tym mam bohate skusenosti, ale nieje to ono - tiez sa vytvara html stranka, logika v javascripte(na jednoduche veci ani ten nepotrebujes) a mozes to umiestnit bud na web, alebo spravit ipa/apk subory. Vyhodou Mobione je, ze vyuziva Phonegap/Cordova - co je medzivrstva medzi HW telefonu a appkou - vyhoda je, ze mozes vyuzit niektore systemove veci, ako napr. fotak.
Ak vies aspon trochu kodit v javascripte, odporucam Titanium studio - je free, vsetko sa kodi v JS, ked to chces testnut, tak tvoj JS kod sa prehodi do Objective-C/Javy, pusti sa original iOS simulator a ficis. Mozes vyuzivat omnoho viac API, lebo kodis v podstate nativnom kode...Nevyhoda je, ze na kodenie pre iOS potrebujes Mac - kedze sa vyuziva Xcode...
V kazdom pripade, ak chces tvorit appky, bez programovania sa podla mna nezaobides. A ak sa nechces ucit Objective-C, tak podla mna je najlepsim riesenim Titanium.
A este jedna vec - Apple ma vo zvyku html stranky tvariace sa ako appky neprepustat do App Store, s odovodnenim, ze by si to mal spravit/uverejnit ako Web App...
Troska obsiahlejsi prispevok, ale dufam, ze som pomohol
Kodeniu zdar

edit: ten clanok, co spominam vyssie, je na mobilmanii.cz
Link:
http://www.mobilmania.cz/clanky/ambrows ... fault.aspx