Find my phone - souřadnice ?

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar cuting | pát lis 01, 2013 4:32 pm

Find my phone - souřadnice ?

Je sice hezké, že Find my Phone najde ztracený a nebo ukradený telefon a ukáže ho na mapě, ale kde vezmu souřadnice, abych ho mohl nalézt například jiným telefonem ? Toto není dotažené do konce a překvapuje mne, že za celé roky s tím Apple nic neudělal. Víte někdo o tom, jak zjistit souřadnice ztraceného nebo ukradeného telefonu ? To, že mi to ukáže nějaký puntík na mapě bez informací je dost málo...
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Lincoln Six Echo | pát lis 01, 2013 4:57 pm

Re: Find my phone - souřadnice ?

Leda to obejít tak, že v nějakých mapách zapíchnout špendlík a odtud získat souřadnice.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Smrdaky | sob lis 02, 2013 11:39 am

Cuting, a psal jsi applu feedback a volal na infolinku? Jak se apple dovi, co lidi chteji? Co kdyz 90% apple uzivatelu ani nevi, co to souradnice jsou a jak je pouzit :-)

http://www.apple.com/feedback/iphone.html

Mohlo by byt koords aspon v mailu...

Ps: Kdyz zavolas na operatora, ze ti dcera ztratila v lese a ze potrebujes souradnice, co myslis, kdyz nahodou se dostanes na 2 level kde k tomu maji pristup a presvedcis je, aby ti to info dali, tak ti reknou ulici a cislo popisne spise, nez souradnice :-) ps: nevim, zda am vidi i souradnice ve meste... Zkratka souradnice jsou specialni vec se kterou bezny uzivatel nepracuje... (me to take vadi a applu jsem prave napsal)

Mimochodem, Jde vubec do apple mapy linknout (zapichnout spendlik) na souradnici? Podle me mozna nejde anebo to neumim, alespon na ios5 tohle nefunguje:
maps://maps?q=51.23456,15.67891 pozor - link nefunguje z tapatalku ale jen pres html-web-safari
(a linknout jde jen adresu - viz prvni odstavec)

Me se ani nepodarilo navigovat na souradnice pomoci vestavene mapy, jde to pouze na adresu? Grrr...
update: tak NEJDE TO navigovat na coords urcite, navigovat jde pouze na adresu, apple si holt mysli, ze to jinak neumime.

.
Naposledy upravil Smrdaky dne sob lis 02, 2013 11:45 pm, celkově upraveno 1
Suspect
Suspect

Uživatelský avatar cuting | sob lis 02, 2013 10:43 pm

Diky za link na feedback. Urcite jim napisu.

K souradnicim - Ano, aplikace mapy od Apple skutečně souřadnice neukazuje a neumi, stejně, jako Find my Phone. Jine mapove aplikace s tim problémy nemaji. Souradnice daneho mista ukazuje napriklad i aplikace mapy.cz a x dalsich aplikaci na appstore. Tak velky problem to myslim nebude . Ukazat a odeslat souřadnice pro další použití napřiklad v navigacích umí spousta jiných aplikací.
A k cemu jsou souřadnice dobre ? Těch tvych 90 % je obycejny blabol, nedelej z jinych lidi hlupaky… Kdyz na find my phone na pocitaci uvidim, kde se telefon nachazi, tak ty souradnice vyexportuji do nektereho z navigacnich softu a ten mne k nemu dovede . Jakykoliv puntik i v dobre aplikaci bez dalsich potrebnych informaci je na dve veci.... Podivam se sice na hezke mapě , kde ASI ten můj telefon je, ale nemam moznost se k nemu dostat - NEVIM KUDY a casto ani kam. Jedine opravdu tak, ze po velkem zvetseni a odhadem zapichnu spendlik v nejake jine aplikaci . Drbani levou nohou za pravym uchem. A to nemluvim o tom , kdyz se telefon spolecne se zlodejem pohybuje .
Tato aplikace se jmenuje FIND my Phone - NAJDI můj telefon, ale měla by se spíš jmenovat SHOW my Phone - UKAŽ můj telefon :wink: Najít jej bohužel neumožňuje.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Smrdaky | sob lis 02, 2013 11:43 pm

Api vestavenych map, i tech v ios 5 od googlu, se IMHO VZDY snazilo souradnice prevest na nejblizsi objekt (treba kilometr daleko), cislo popisne a ja nevim co, zkratka co chce 99% osliku, ultra maximalni jednoduchost a jina aplikace zase malokdy umi nastavit, kam poslat - otevrit "bod".

Ale kdyz zadam souradnice, tak chci souradnice a vim, ze hodne vyvojaru na to nadava, ze uz ani nejde umistit spendlik do mapy, jen podle adresy... chtelo by to problem analyzovat a poradne a hromadne milemu apple poslat ... ale lidi spise hledaji workarround nez se namahave a pracne ozyvat vyrobcum, bohuzel :-(

.
Suspect
Suspect

Uživatelský avatar cuting | ned lis 03, 2013 12:18 am

Pripravil jsem pro Apple feedback, ale nedelam si iluze , ze se tim budou zabyvat. Pisu v nem, ze Find my Phone je sice hezka a zajimava aplikace, ale v realnem zivote k nicemu a nepouzitelna . Pokud mi nekdo iPhone ukradne, tak jej sice na pocitaci a nebo jinem iDevice uvidim, ale to je vse. Ze nemam zadnou moznost se k nemu dostat, protoze neumi ukazat a odeslat polohu v souradnicich a nemohu tedy k nemu najit a urcit cestu, nemohu tyto souradnice ani pripadne predat policii, nemohu vubec nic. S tim, ze x jinych app na jejich store to umi . Pritom by stacilo jen pridat funkci na zpusob "odesli polohu" v souradnicich mailem apod. s tim, ze ty pak uzivatel jednoduse posle a nebo zada do navigace a pro telefon si dojde a nebo pro nej posle policii. A dodal jsem, ze je to jen hezka hracka, ale bez realneho vyuziti - k nicemu.
Ale opakuji, neverim , ze se tim bude nekdo zabyvat. Jejich duraz na maximalni jednoduchost je nekdy kontraproduktivni.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Smrdaky | ned lis 03, 2013 12:42 am

GV realnem zivote ti to ukradnou nejcasteji asi ve meste, mysli si apple a pak nam to umi vypsat adresu / na ni navigovat (je tam cerveny spendlik) takze 99% oveckam to nejspise vyhovi a uz vidim policajty, jak jim hlasim souradnice po telefonu.

Budu muset vyzkouset, co je v mailu o nalezeni telefonu, jestli tam souradnice nejsou, chtelo by to takovy mail nekde z pole medii "jak najit telefon ztraceny v poli"... To bude mozna nemozne, protoze jsem neprisel na zpusob, jak pres Api poslu souradnice do apple navigace...

Ps: Mapy.cz app zobrazi souradnice po kliknuti do mapy, no v nepraktickem formatu a zkopirovat ji asi neumeji... Takze ono prace s koordinaty, mimo specializovane aplikace, na ios obecne nic moc... anebo to jen neumim.

Pridam aspon, jak vypada kloudne Api:
http://www.motionx.com/gps/partnerapps/MotionX-GPS-Custom-URL-API.pdf
http://www.btstsoft.nl/gcbuddy/api.html
http://www.gbhometech.com/Geosphere/URL_Scheme.html

GS Geocaching iOS app priklad "Api" volani: gcapp://GC1234

Tzn. Vyse popsane aplikace lze otevrit linkem v emailu a predat jim parametry... A ted pro srovnani, jak vypada "jednoduche" Api made by Apple (ano, zapichnout spendlik do mapy podle souradnic NEJDE):

https://developer.apple.com/library/saf ... 99-CH5-SW1

SRANDA:

Zkus si do hledani v mape ios vlozit: treba:
49.49,14.321
mi to (na ios) nejblizsi adresu a ne ty souradnice. Kdyz jsem to pred par lety volal na infolinku apple, tak borec rikal: to vidim poprve.

Kdyz si to same zadas do Mapy.cz - tak to aspon prispendli na skutecne (doufam) souradnice... Zkratka jeste nemaji umelou inteligenci, co by premyslela za uzivatele...

Nechapu to o to vice, kdyz i iOS5 i 6 a mozna i 7 mapy umely navigovat chuzi, nejen auta...
Suspect
Suspect

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone