Projížděl jsem si takhle kategorie v Appstore, když mi padla do oka tato aplikace. Nacházela se na prvním místě mezi všemi placenými RSS čtečkami s velmi pozitivními ohlasy (4-5 hvězd), tak mi to nedalo a rozhodl jsem se apliakci vyzkoušet. Přece jen mi dosavadní Newstand přestával vyhovovat.
Jedná se o RSS reader závislý na synchronizaci s Google reader. To je celkem stěžejní, protože sami si vlastní feed nepřidáte ani nesmažete. Já všechny feedy spravuji právě přes Google, tak mi tento nedostatek nijak nevadí.
Reeder je apliakce nabitá funkcemi. Po prvním zadání loginu a hesla se vám načtou nejnovější feedy a můžete začít objevovat možnosti této aplikace. Ta v zákadě nabízí několik zobrazení: Starred, Unread a List, tedy oblíbené, nepřečtené a všechny. Feedy se vám rozdělí stejně jak je máte ve vašem Google Readeru včetně složek. Buď si můžete nechat zobrazit všechny feedy ze složky najednou nebo po jednotlivých odkazech.
Pokud máte zobrazený feed, nabízí se vám spoustu možností. Buď si můžete nechat zobrazit celou zprávu jako webový odkaz nebo si ho můžete nechat zformátovat přes Google Mobilizer nebo rozhraní Instapaper(!). Osobně preferuji poslední možnost, jelikož Google Mobilizer je ještě celkem nedokonalý, kdežto Instapaper zobrazí opravdu to co má. Dále můžete daný feed odkázat dál, a zde se vám toho nabízí mnoho: Poznámky, Sdílet, Instapaper, Twitter, Read It Later a mnoho dalších. Feedy si také můžete v seznamu rozřazovat gestem doleva či doprava (oblíbené, přečtené)
Apliakce má navíc moc pěkné UI, které je příjemné na oko a nijak při čtení neruší. Disponuje rovněž širokou škálou nastavení, které najdete v Settings, nikoliv v samostatné aplikaci. Jako jediný mínus vidím, že nejde synchronizovat jen jednotlivé odkazy či složky, ale jen veškeré feedy najednou. Pokud šetříte data, tak se asi téhle čtečce vyhnete.
Fukce:
- Synchronizace s Google Reader
- Předávání feedů do Inastapaper, ReadItLater, Twitteru, Pinboard, Delicious
- Zobrazení celého článku přes Instapaper či Google Mobilizer (oholení článku na holý text)
- Tweety lze poslat na mail jako text či odkaz
- Rychlá synchronizace a příjemné UI
- Možnost označit všechny zobrazené feedy jako přečtené
- Organizace feedů gestem (oblíbené, přečtené)
Mínusy
- Neumožňuje přidávat či editovat feedy
- Synchronizuje pouze všechny feedy najednou, ne jednotlivě
Link na Appstore:
http://itunes.apple.com/us/app/reeder/id325502379?mt=8
Reeder 3
https://itunes.apple.com/sk/app/reeder- ... 46300?mt=8