Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online
Lincoln Six Echo píše:Jo, o to mu jde. Ale tak přece není problém simto místo ručně najít v jiných mapách a odtud získat souřadnice. Je to obklika, ale jde to.
http://maps.apple.com/?lsp=7618&sll=50.079691,14.429873&q=Václavské%20náměst%C3%AD%2C%20Václavské%20náměst%C3%AD%20812%2F59%2C%20110%2000%20Praha%2C%20Česká%20republika
ls8 píše:Samozřejmě to funguje pouze tehdy, když je iPhone připojený k internetu. Buď s tvojí původní SIMkou, nebo kdekoliv přes WiFi, nebo klidně i s novou SIMkou. Od iOS 7 je navíc tvůj AppleID účet svázaný s aktivační informací telefonu na serveru Applu, a ani po provedení restore nelze službu FindMyiPhone zrušit, pokud zloděj/nálezce nezná tvoje heslo. Takový telefon je pro něj tedy bezcenný, viz moho vláken zde na fóru:
Lies píše:By mne zajímalo, když se teda někdo vypraví na místo, zda-li ten mobil najde. Přeci jen hledat v okruhu 20m v zastavěné oblasti nebude lehké i kdyby měl přibližné souřadnice.
0XEEr píše:Da se na ukradeny mobil odeslat vzkaz/vyhledat jeho poloha, i kdyz uz zlodej iPhone zformatoval, resp. dal restore do tovarniho nastaveni? Stejne tak, jdou provadet ostatni ukoly, jako smazat veskera data apod? Je fakt, ze si ted nejsem uplne jistej, jestli se jde pripojit k wifi pred prihlasenim appleid...
Lincoln Six Echo píše:Jo už tě chápu, ty se na tu mapu díváš na iCloud.com, že jo? Tam to nejde, to je fakt. Musíš otevřít aplikaci Mapy nebo použít Google Mapy (viz screenshoty z předchozího příspěvku). No a odtud už ty souřadnice zjistíš snadno.
cuting píše:Takže totálně nepřesné . Sama aplikace je +- 100 metrů a ještě k tomu ruční odhad umístění špendlíku na jiných mapách...... No, budiž. Doufám, že to nikdy nebudu potřebovat...
Golf píše:
A ještě pro úplnost, pokud je služba Find My iPhone aktivovaná, tak zloději nepomůže od iOS7 ani restore, ani DFU, nic. Při aktivaci telefonu to bude stejně chtít Apple ID, se kterým to bylo svázané. Takže z iPhonu se stane iPod. Alespoň malá útěcha, že se ukradený iP nedá používat, i když ho už bohužel nenajdu (nemůžu jej lokalizovat). Údajně ani servisy Apple toto neumí obejít...
cuting píše:Lincoln Six Echo píše:Jo, o to mu jde. Ale tak přece není problém simto místo ručně najít v jiných mapách a odtud získat souřadnice. Je to obklika, ale jde to.
Ano, presně o to mi jde. Ztratim a nebo mi byl ukradený telefon a pomoci jiného jej chci najít. Ale to nejde, protože Apple mapy , se kterými Find My Phone ,jako s jedinými, pracuje, souřadnice neukazuje a nijak se k nim nedostanete. Takže to není "hledej muj iPhone" ale UKAŽ můj iPhone. A to je jaksi na dvě věci....
Píšete, že ručně pomoci jiných map. Tak to by mne opravdu zajímal ten způsob, jak to jde. Tento problém se probírá poměrně často na zahraničních forech, ale zastupci Apple stále dokola omílají ochranu soukromí. Ale mne nezajímá ochrana soukromí případného zloděje a nebo nepoctivého nálezce a možnost telefon na dálku smazat a nebo bloknout je o mičem. Takže jak to jde obejít ?
http://maps.apple.com/?q=50.079691,14.429873
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé