hledat iPhone

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

toorman | pon led 27, 2014 2:52 pm

hledat iPhone

Ahojte, může mi někdo vysvětlit jak funguje služba find my iphone? Jde o to, pokud zařízení zratím a zloděj vyndá SIMku tak zařízení nevyhledám je to tak? Případně, pokud dám zařízení zamknout, je to uděláno tak, že pokud zloděj vymění SIMku, tak bude mít zařízení i tak nedostupné? Trošku mi tomu hlava nebere, zda je to spojené i nějak hardwarově či jak.... děkuji
Host
Host

ls8 | pon led 27, 2014 3:08 pm

Re: hledat iPhone

Samozřejmě to funguje pouze tehdy, když je iPhone připojený k internetu. Buď s tvojí původní SIMkou, nebo kdekoliv přes WiFi, nebo klidně i s novou SIMkou. Od iOS 7 je navíc tvůj AppleID účet svázaný s aktivační informací telefonu na serveru Applu, a ani po provedení restore nelze službu FindMyiPhone zrušit, pokud zloděj/nálezce nezná tvoje heslo. Takový telefon je pro něj tedy bezcenný, viz moho vláken zde na fóru:

Google: appleid aktivace ios 7 site:forum.iphone.cz
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)

Uživatelský avatar cuting | pon led 27, 2014 5:21 pm

Až na to, že Find my phone má jeden velmi zásadní nedostatek. Sice ukáže na mapě jakousi přibližnou - opakuji a zdůrazňuji PŘIBLIŽNOU polohu telefonu, ale již neukáže přesné souřadnice, takže je to víceméně na vyhledávání k ničemu. je to jen takové "šidítko" . A Apple s tím díky ochraně soukromí nemá v úmyslu nic dělat....
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

ls8 | pon led 27, 2014 8:09 pm

Ta poloha je tak přesná, kolik umožňuje technologie GPS. Tedy pokud je telefon mimo budovu, tak s přesností maximálně na jednotky metrů. Pokud je telefon uvnitř budovy, a tedy bez GPS signálu, nebo s velmi špatným signálem, je pochopitelně přesnost nižší. Jak jinak bys navrhoval, aby to bylo řešeno?
It's what you do in the dark that puts you in the light.

Uživatelský avatar Zemlicka | pon led 27, 2014 8:33 pm

cutingovi mozno ide o to aby sa na dane miesto vedel odnavigovat.neviem..
iPhone 5S
iPad Air
Hackintosh Mavericks (docasne)
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Lincoln Six Echo | pon led 27, 2014 8:40 pm

Jo, o to mu jde. Ale tak přece není problém simto místo ručně najít v jiných mapách a odtud získat souřadnice. Je to obklika, ale jde to.
  • iPhone 6s
  • Mac mini (Late 2012) | MacBook Pro (Early 2015)
  • AirPort Extreme 5th gen
Moderator fóra
Moderator fóra

Lies | pon led 27, 2014 10:07 pm

By mne zajímalo, když se teda někdo vypraví na místo, zda-li ten mobil najde. Přeci jen hledat v okruhu 20m v zastavěné oblasti nebude lehké i kdyby měl přibližné souřadnice.
 MacBook Pro 15 Retina 2.0GHz 2013 Late
 iPhone 6S 64GB Space Grey FW iOS 9.2.1 CZ
 iPhone 5S 32GB Space Grey FW iOS 9.2.1 CZ
 iPhone 4S 16GB Black FW 7.0.3 CZ + LifeProof case 2. Gen
 iPhone 4 16GB Black FW 5.0.1 JB CZ
 iPhone 3G 8GB Black FW 3.1.3 JB EN
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar cuting | pon led 27, 2014 10:20 pm

Lincoln Six Echo píše:Jo, o to mu jde. Ale tak přece není problém simto místo ručně najít v jiných mapách a odtud získat souřadnice. Je to obklika, ale jde to.

Ano, presně o to mi jde. Ztratim a nebo mi byl ukradený telefon a pomoci jiného jej chci najít. Ale to nejde, protože Apple mapy , se kterými Find My Phone ,jako s jedinými, pracuje, souřadnice neukazuje a nijak se k nim nedostanete. Takže to není "hledej muj iPhone" ale UKAŽ můj iPhone. A to je jaksi na dvě věci....
Píšete, že ručně pomoci jiných map. Tak to by mne opravdu zajímal ten způsob, jak to jde. Tento problém se probírá poměrně často na zahraničních forech, ale zastupci Apple stále dokola omílají ochranu soukromí. Ale mne nezajímá ochrana soukromí případného zloděje a nebo nepoctivého nálezce a možnost telefon na dálku smazat a nebo bloknout je o mičem. Takže jak to jde obejít ?
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Lincoln Six Echo | pon led 27, 2014 10:57 pm

Zapíchneš špendlík, odešleš ho mailem, v přichozǐm mailu zkopíruješ URL špendlíku a odtud už vytáhneš souřadnice, které zkopíruješ do map. To mě napadlo teď a funguje :) Nechtělo se mi instalovat jiné mapy.
http://maps.apple.com/?lsp=7618&sll=50.079691,14.429873&q=Václavské%20náměst%C3%AD%2C%20Václavské%20náměst%C3%AD%20812%2F59%2C%20110%2000%20Praha%2C%20Česká%20republika

Jenom je třeba si dát pozor a neřídit se podle celé URL, ale zadat do map skutečně jen ty souřadnice. Tento špendlík je ze sochy sv. Václava a podle souřadnic to funguje. URL ale vede na druhou stranu Václaváku, nevím proč to tak dělá.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cuting | úte led 28, 2014 9:38 am

-Jak zapíchnu špendlík v apple mapách na velkém počítači ?
-jak odešlu polohu tohoto špendlíku do e-mailu z velkého počítače ?

Ano, jde to z iPhonu, na to jsem přišel, ale z počítače jsem na to nepřišel.
A dají se tyto souřadnice zadat například do nějaké navigace ?
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Lincoln Six Echo | úte led 28, 2014 9:58 am

Teď si už děláš srandu? Úplně stejně a navíc ten špendlík můžeš z map odeslat na jiná svá zařízení. To jde snad tuším i iPhonu přes AirDrop.

Obrázek

Ale co, na kdejakém PC si otevřeš Google Mapy, ukážeš si na bod a hned vidíš souřadnice.

Obrázek

Pokud jsi někdy nějakou navigaci používal, neptal by ses s prominutím tak hloupě, a věděl, že navigování podle souřadnic patří k těm nejzákladnějším funkcím.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cuting | úte led 28, 2014 10:22 am

Bez té pejorativnosti by to bylo možná lepší......

Když se na macu přihlásím ke svému apple účtu a zobrazím si polohu telefonu v "hledat iPhone" - tak nikde žádná možnost umístění špendlíku a jejího následného odeslání e-mailem není. Proto se ptám. Pokud to považuješ za "hloupou otázku", pak mi to prosím neměj za zlé. Z iphonu to jde, po přechodu na zobrazení v apple mapách, ale na macu možnost umístění špendlíku a následné odeslání e-mailem nikde nevidím...
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Lincoln Six Echo | úte led 28, 2014 10:36 am

Jo už tě chápu, ty se na tu mapu díváš na iCloud.com, že jo? Tam to nejde, to je fakt. Musíš otevřít aplikaci Mapy nebo použít Google Mapy (viz screenshoty z předchozího příspěvku). No a odtud už ty souřadnice zjistíš snadno. Teď už to je snad jasné :)
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar 0XEEr | úte led 28, 2014 3:11 pm

Tohle tema je zajimave, taky mi neni rada veci jasnych.

ls8 píše:Samozřejmě to funguje pouze tehdy, když je iPhone připojený k internetu. Buď s tvojí původní SIMkou, nebo kdekoliv přes WiFi, nebo klidně i s novou SIMkou. Od iOS 7 je navíc tvůj AppleID účet svázaný s aktivační informací telefonu na serveru Applu, a ani po provedení restore nelze službu FindMyiPhone zrušit, pokud zloděj/nálezce nezná tvoje heslo. Takový telefon je pro něj tedy bezcenný, viz moho vláken zde na fóru:

Da se na ukradeny mobil odeslat vzkaz/vyhledat jeho poloha, i kdyz uz zlodej iPhone zformatoval, resp. dal restore do tovarniho nastaveni? Stejne tak, jdou provadet ostatni ukoly, jako smazat veskera data apod? Je fakt, ze si ted nejsem uplne jistej, jestli se jde pripojit k wifi pred prihlasenim appleid..

Nebo ovladani na dalku pres icloud.com funguje pouze, pokud je telefon jeste pred restorem (tedy bud na mobilnich datech nebo wifi) i pri vyndane simce?

Lies píše:By mne zajímalo, když se teda někdo vypraví na místo, zda-li ten mobil najde. Přeci jen hledat v okruhu 20m v zastavěné oblasti nebude lehké i kdyby měl přibližné souřadnice.

Taky by me zajimali nejake priklady z praxe, jestli to nekomu pomohlo...
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

mirmo80 | úte led 28, 2014 3:24 pm

0XEEr píše:Da se na ukradeny mobil odeslat vzkaz/vyhledat jeho poloha, i kdyz uz zlodej iPhone zformatoval, resp. dal restore do tovarniho nastaveni? Stejne tak, jdou provadet ostatni ukoly, jako smazat veskera data apod? Je fakt, ze si ted nejsem uplne jistej, jestli se jde pripojit k wifi pred prihlasenim appleid...

Pokiaľ je find my iPhone aktívne, štandardným spôsobom restore neurobíš. Ani cez menu, ani cez iTunes. Jedine cez DFU, ale to zase nevie každý. Mobil ale môžeš ty sám na diaľku zmazať. V oboch prípadoch potom ale platí, že už s ním na diaľku nič neurobíš. Ja osobne teda skôr preferujem zamknúť ho, ako zmazať.
iPhone XS, iPhone 8, iPhone SE, iPad mini 4, iPad Air, iPad 2, AW 3 42/38mm, ATV 4K 64 GB
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar 0XEEr | úte led 28, 2014 3:31 pm

Díky - vis presne, co presne znamena "zamknuti", resp. da se pote telefon jeste z icloud ovladat??

MODERÁTOR iTukan POZNAMENÁVÁ:

trochu se zklidni, pak nebudeš zbytečně vytvářet doubleposty
Naposledy upravil iTukan dne úte led 28, 2014 3:38 pm, celkově upraveno 1
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

mirmo80 | úte led 28, 2014 3:38 pm

Chová sa to rovnako, ako keby si si nastavil uzamykanie heslom. Bez hesla sa ďalej nedostaneš. S tým rozdielom, že na lock screene zlodej vie od teba vidieť odkaz a môže mať možnosť volať na tebou zadané číslo.
Veď choď na icloud.com a poskúšaj. Nie je to na škodu.

Inak Leonko napísal pravdu. Je to tu rozoberané na sto krát.
iPhone XS, iPhone 8, iPhone SE, iPad mini 4, iPad Air, iPad 2, AW 3 42/38mm, ATV 4K 64 GB
iPhonefil
iPhonefil

Uživatelský avatar cuting | úte led 28, 2014 3:49 pm

Lincoln Six Echo píše:Jo už tě chápu, ty se na tu mapu díváš na iCloud.com, že jo? Tam to nejde, to je fakt. Musíš otevřít aplikaci Mapy nebo použít Google Mapy (viz screenshoty z předchozího příspěvku). No a odtud už ty souřadnice zjistíš snadno.

Fajn. A jak dostanu tu polohu z iCloudu - find my phone do te mapy , ať už Google a nebo Apple ? V iPhonu to jde, tam se do ni z aplikace find my phone snadno přepnu a špendlík mi to umístí samo, ale na počítači mi to jasné není. :) Tam prostě žádná možnost kamkoliv poslat polohu není.

Find My Phone je aplikace na první pohled pěkná a zajímavá, ale váš telefon nenajde, jen ukáže jeho přibližnou polohu s velkým rozsahem. Měla by se spíš jmenovat "Show my Phone (approximately ) " , protože nalezení telefonu touto aplikací je velmi mírně řečeno komplikované....
přitom by stačilo málo - například na něj poslat skrytou SMS , která na pozadí odpoví přesnou polohu zařízení- Ale právě tomu se Apple brání z důvodu ochrany soukromí .
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Lincoln Six Echo | úte led 28, 2014 4:06 pm

Ty se ve Find My Phone podíváš na tu polohu, otevřeš Mapy nebo Google mapy, tam tu polohu ručně najdeš a zapíchneš do ní špendlík. A odtud už jsem to popisoval.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cuting | úte led 28, 2014 4:27 pm

Takže totálně nepřesné . Sama aplikace je +- 100 metrů a ještě k tomu ruční odhad umístění špendlíku na jiných mapách...... No, budiž. Doufám, že to nikdy nebudu potřebovat... :)
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Lincoln Six Echo | úte led 28, 2014 5:20 pm

Mi to najde zařízení doma přesně. Tak lokace zavisí pouze na GPS a upřesněmí polohy podle wifi nebo datové sítě, tady s tím nic neudělá ani Apple, to je prostě fakt. Ten špendlík ručně umístíš přesně podle Find My Phone, tady problém není, jen by to mohlo být přímo součástí Find My Phone. Problém je jen ten, jak iPhone v dané lokalitě najít, i kdyby se lišila v jednotkách metrů. Na vesnici je to ok, ale co třeba panelák? Zvonit a ptát se: „Neukradl jste mi náhodou iPhone?” :D Tady to chce jedině spolupráci s PČR nebo iPhone smazat a smířit se s tím, že už ho neuvidím a zloděj z něho bude mít těžítko.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

hoji | úte led 28, 2014 9:56 pm

cuting píše:Takže totálně nepřesné . Sama aplikace je +- 100 metrů a ještě k tomu ruční odhad umístění špendlíku na jiných mapách...... No, budiž. Doufám, že to nikdy nebudu potřebovat... :)

Jak jsi prisel na 100 metru? Zjistit polohu jsem zkousel asi 3x a pokazde se mi zobrazila naprosto presne. Poznalo to i jaky vchod v panelaku a ukazalo adresu.... Me to prijde super, pro moji potrebu naprosto dostacujici. Tato sluzba je spise prevence kradeze nez sluzba s vyuzitim na hledani. Sam clovek asi tezko bude obchazek cely barak lidi a ptat se jestli mi neukradli telefon. A policie to delat nebude. Uz nemuzou ani zjistovat cislo dle imei(pry to operatori zpoplatnili) natoz aby prochazeli tolik bytu napr.

Na smazani telefonu a zkomplikovani budouciho vyuziti dobry, spis by to chtelo podporit legislativou aby ukradena vec za 10 a vice tisic mohl byt dohledana policii,...
Host
Host

Lincoln Six Echo | úte led 28, 2014 10:41 pm

Teď se dívám, vždyť Find My iPhone má všechno, co cuting vyžaduje. Jak se přiznám, že jsem službu aktivovanou měl, ale aplikaci jsem nezkoušel, tak jsem předpokádal, že tvrzení cutinga jsou pravdivá.

Teď jsem nainstaloval Find My iPhone, našel svá zařízení a kupodivu na ně šlo kliknout, což mě přesměrovalo do Map, kde už byla připravená trasa z mé polohy na polohu zařizení. Taky tam byla ukázaná adresa. No a pokud bych potřeboval přímo souřadnice, platí postup výše.

Takže ano, Find My iPhone si svůj název opravdu zaslouží.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar cuting | úte led 28, 2014 11:33 pm

Kdyby jsi četl dobře , co píšu, tak jsem psal, že z aplikace v iPhonu to jde. Snadno se přepne do AppleMaps a je možné vidět i trasu. A jde tam i tvůj špendlík.To vše vím. Ale já psal o počítači. Tam tato možnost není a když hledáš svůj telefon z počítače, tak to tak snadné není. A jak správně píšeš, v paneláku jej nenajdeš ani aplikací v telefonu. :) Ale přesto díky za návod, jak získat souřadnice z e-mailem odeslaného odkazu. To jsem nevěděl. Pomocí jiného iPhonu se dají takto skutečně souřadnice telefonu vykopat a pak využít v dohledání, případně k nahlášení na policii.
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Lincoln Six Echo | úte led 28, 2014 11:39 pm

Není za co, taky jsem zase o něco moudřejší :)
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Uživatelský avatar Golf | stř led 29, 2014 8:41 am

Tahle služba už nějakou dobu funguje a Apple ji stále pomalu vylepšuje, i když stále není ideální. Především tu ale je a funguje v rámci možností a legislativy, mimo ekosystém Apple už nic jiného není kromě jiných specialit ošetřených dalšími zařízeními/aplikacemi a financemi. iPhone to má v sobě a jen tak bez znalostí se to odstranit nedá, pokud vůbec. Ale hlavně, ztráta nebo krádež je a bude vždy problém, pokud je ale nějaká možnost svůj iP najít, tak je každá finesa dobrá a nikdy to nebude jednoduché. I proto dost nechápu něčí postoj v tom, jak hledá a poukazuje na problém nebo nedokonalost tohoto systému (kdo a co je dokonalé, že?). Asi by pro tyto jedince byl ideál, kdyby rovnou přišla zpráva s tím, kdo je zloděj, fotka, jeho rodné číslo a velikost bot a kam si pro něj policajti mají dojít...

Na jednu stranu chtít dodržování práv o soukromí, na druhou stranu se bránit jakémukoliv monitorování? To už tu taky bylo, schizofrenie...

Na netu jsem za cca dva tři roky zpět četl několik zkušeností z praxe, kdy lidi svůj iP našli. Jeden velice pěkný příklad za všechny, vyšel na Jablíčkáři a je i z naší lokality ČR/Praha: Jak jsem našel ukradený iPhone

Možná ještě něco k této problematice:
Tipy ze SuperApple
Co dělat v případě ztráty nebo krádeže zařízení s iOS

A co mě zaráží nejvíc, cuting, který podle všeho používá svůj iPhone i jako navigaci snad ani nemůže myslet vážně údaj "+- 100m". To snad ani soudný majitel iPhonu nemůže vypustit, možná tak pubescent hledající výmluvy proč to nejde. Navíc, honit zloděje od klávesnice počítače je taky velice "šikovné"... Ale i tady to při dobré vůli jde. Hodně lidí nemá jen iPhone, ale taky např. iPad a to je pak o něčem jiném. A jestli má někdo v rodině víc iPhonů/iPadů, tak asi taky nebude aplikace kupovat extra každému a používá jeden účet, další možnosti provázání Find My iPhone... Teda kromě těch co pořebují něco tajit.
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

Uživatelský avatar cuting | stř led 29, 2014 10:37 am

Golf - Upřimně nerozumím těmto poněkud urážlivým duchaplnostem na mou adresu. Vyjádřil jsem svůj názor na nedokonalosti aplikace v počítači, legislativu samozřejmě respektuji - co jiného mi také zbývá , a také jsem se pozastavil nad tím, že pomocí iPhonu ztracený telefon najít nějakým způsobem jakž takž lze, ale pomocí počítače je to již horší. Ocenil jsem , že mi Lincoln rozšířil mé znalosti o tom, jak vykopat z e-mailu souřadnice a slušně jsem za tyto informace poděkoval. Škoda, že to podobně nejde z aplikace v počítači. Ne každý má v okamžiku ztráty a nebo krádeže k dispozici hned druhé zařízení a tak se logicky obrátí na nejbližší distupný počítač. A ne každý má takové znalosti o navigacích, jako ty. Proto bych docela ocenil, kdyby jsi vážil při svých duchaplnostech slova. Děkuji. :)
 Apple hračky 
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Golf | stř led 29, 2014 11:03 am

Názor "+- 100 m" hovoří sám za vše... A návrhy na to, jak by se to proto mělo jmenovat jinak taky. Když jsi před časem urážlivé duchaplnosti používal vůči mě, tak to bylo OK? A taky mám nárok na svůj názor :wink:

A ještě pro úplnost, pokud je služba Find My iPhone aktivovaná, tak zloději nepomůže od iOS7 ani restore, ani DFU, nic. Při aktivaci telefonu to bude stejně chtít Apple ID, se kterým to bylo svázané. Takže z iPhonu se stane iPod. Alespoň malá útěcha, že se ukradený iP nedá používat, i když ho už bohužel nenajdu (nemůžu jej lokalizovat). Údajně ani servisy Apple toto neumí obejít...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů na (nejen) tomto fóru jsou toho jasným důkazem...

iPhone X
MBA 2014 13" i5 8GB RAM
iPad Air 3 64GB LTE
Powerbeats Pro
Apple TV 2G + 4G
AW4 44
Mac mini 2018

dmi | stř led 29, 2014 11:06 am

Musim podporit Golfa ;) Taky me ten negativni pristup stve - kdyz uz mluvit o te funkci na hledani, tak si podle me zaslouzi napred deset radku chvaly a pak mozna zminku ze sledovani pres pocitac by slo vylepsit. Ale to je fakt okrajova drobnost, i takhle je to super funkce, kterou jini nemaji, uz mi pomohla telefon pritelkyne najit - nastesti byl zapomenuty doma, takze nam ta funkce zajistila pohodovy vylet bez stresu jestli lezi doma nebo je ztraceny po ceste.

A kazdy, kdo nekdy pouzil navigaci ve meste vi, ze zjisteni polohy je mnohem presnejsi nez 100 metru..

A kazdy, kdo nekdy tu funkci na hledani pouzil nebo zkusil okamzite uvidi, ze poloha se zobrazuje luxusne presne, obvzlast u zarizeni venku, a tvrdit neco ve smyslu ze bez skrytych sms je to k nicemu je vuci snaze applu pomoct s hledanim (misto aby byli radi ze se ztrati a koupim si novy) nefer. Obvzlast za nemoznost pouzit ztraceny telefon ani po vymazani si zaslouzi primhourit oko nad tou drobnosti s nenavigovanim pres pc ;) Navic ji tam urcite brzy doplni a pak uz s tou funkci nebo spokojenych jen 99% uzivatelu, ale 100 ;)
Host
Host

Lincoln Six Echo | stř led 29, 2014 11:06 am

cuting: Tady jde spíš o to, že Find My iPhone ti dává vše potřebné k tomu, abys měl aspoň nějakou šanci zařízení nalézt. Nikdo nikdy netvrdil, že to je ultimátní nástroj pro chycení zloděje.

Určí ti polohu, přepne tě do Map, zahájí navigování. Souřadnice také získáš, i když obklikou (legislativa). Jestli to chápu dobře, tobě vadí, že z webového rozhraní nejsi schopný nijak zjistit adresu nebo polohu, ale musíš ji okoukat a najít v jiných mapách. Napiš feedback do Applu.
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Smrdaky | stř úno 05, 2014 2:12 pm

Golf píše:
A ještě pro úplnost, pokud je služba Find My iPhone aktivovaná, tak zloději nepomůže od iOS7 ani restore, ani DFU, nic. Při aktivaci telefonu to bude stejně chtít Apple ID, se kterým to bylo svázané. Takže z iPhonu se stane iPod. Alespoň malá útěcha, že se ukradený iP nedá používat, i když ho už bohužel nenajdu (nemůžu jej lokalizovat). Údajně ani servisy Apple toto neumí obejít...

Takže z iPhonu se stane iPod.

Muzes toto tvrzeni nejak objasnit? Co to ma znamenat???
Suspect
Suspect

Smrdaky | stř úno 05, 2014 2:20 pm

cuting píše:
Lincoln Six Echo píše:Jo, o to mu jde. Ale tak přece není problém simto místo ručně najít v jiných mapách a odtud získat souřadnice. Je to obklika, ale jde to.

Ano, presně o to mi jde. Ztratim a nebo mi byl ukradený telefon a pomoci jiného jej chci najít. Ale to nejde, protože Apple mapy , se kterými Find My Phone ,jako s jedinými, pracuje, souřadnice neukazuje a nijak se k nim nedostanete. Takže to není "hledej muj iPhone" ale UKAŽ můj iPhone. A to je jaksi na dvě věci....
Píšete, že ručně pomoci jiných map. Tak to by mne opravdu zajímal ten způsob, jak to jde. Tento problém se probírá poměrně často na zahraničních forech, ale zastupci Apple stále dokola omílají ochranu soukromí. Ale mne nezajímá ochrana soukromí případného zloděje a nebo nepoctivého nálezce a možnost telefon na dálku smazat a nebo bloknout je o mičem. Takže jak to jde obejít ?

Mohl bys odkazat na uvedena tvrzeni zamestnancu Apple? To je podle me hloupost... Spise je duvodem nezobrazeni souradnic to, ze 90% uzivatelu techto vyrobku nevi, o co jde a/nebo neumi presne zadat...

Faktem je, ze existuje nejmene 10 formatu souradnic a ani pri volani na IZS (112, 158...) se s nimi s jistotou NEDOMLUVITE!

A dalsim aktem je, ze jsem neprisel na zpusob, jak v Google MAPY (v iOS 5.1.1 i v iOS6) zavolat presnou souradnici, po prostudovani dokumentace API (schvalne si zkuste dohledat a budete cumet, jaky je format volani i apple map!) jsem zjistil, ze to NELZE... Pritom na webove verzi google map to (tak nejak - podivne) jde... (mapy se snazi presto tlacit nejblizsi objekt a skutecnou souradnici tam upozadi)...

Takze za me: prd soukromi (to bude jen vymluva nejakych druhoradych ovecek z applu), ale jen uporna snaha nekomplikovat UI, protoze 90% uzivatelu (mozna daleko vice, nevim) nebude vedet, co si s souradnicemi ma pocit...

Ps: pokud nekdo umi zavolat podle koordinatu "spendlik" v iOS vestavene mape - tak necht napise presne URL API...
Suspect
Suspect

Lincoln Six Echo | stř úno 05, 2014 3:27 pm

URL schéma pro zabodnutí špendlíku na dané souřadnice:
Kód: Vybrat vše
http://maps.apple.com/?q=50.079691,14.429873
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Smrdaky | stř úno 05, 2014 4:30 pm

hledat iPhone

Bylo tu o tom vlakno, ze to hazel na NEJBLIZSI OBJEKT V GOOGLE MAPACH....

Na webove verzi google maps se pak ukazal spendlik a soucasne zelena sipka... Dle dokumentace Api :

https://developer.apple.com/library/saf ... 99-CH5-SW1

To v prikladech se souradnicemi neni a budu muset overit, zda to skutecne sedi, ono je to jaksi zavisle na odpovedi serveru apple...
Suspect
Suspect

Lincoln Six Echo | stř úno 05, 2014 5:16 pm

Otvírá se přímo souřadnice toho špendlíku. Odzkoušeno na Mapách iOS 7 a OS X Mavericks.

Schválně přidám další dvoje souřadnice, které jsem vybral záměrně mimo ulice (nábřeží a konec ranveje).

http://maps.apple.com/?q=50.087511,14.267114
http://maps.apple.com/?q=50.085186,14.412900
  • iPhone 6s
Moderator fóra
Moderator fóra

Smrdaky | stř úno 05, 2014 8:15 pm

hledat iPhone

Zda se, ze to jiz funguje v GM i v iOS6 mapach.

Jedine, kde to nefunguje je iOS5 vestavene Mapy, tam stale koncim (s tvym linkem) na NEJBLIZSIM OBJEKTU :-)

Kdo ma iOS5, muze si to zkusit:

1.Korektni souradnice (nutna aplikace od Groundspeaku):
gcapp://GCY99Z

2. Nejblizsi objekt v iOS5.1.1 Mapy (iOS6 zobrazi stejnou polohu jako odkaz vyse, v iOS5 se budou polohy lisit):
http://maps.apple.com/?q=50.4557,14.4112

Tip: v iOS6 lze pouzit URLAPI: [url]comgooglemaps://?q=50.4557,14.4112[/url]
Suspect
Suspect

Uživatelský avatar DD_ | pon úno 10, 2014 4:05 pm

No protoze iOS5 obsahoval jeste Google Mapy, ktere vsak uz nebyly nijak updatovane a tudiz webova verze muze byt uplne jina nez verzi kterou mas v iOS5.
---
iPhone 7
iPad Mini Retina / iPad Pro 9.7" + Apple Pencil
Macbook Pro 13" 2017
iMac 21.5" late 2012
Apple Watch 3 Sport 42mm
iPhone expert
iPhone expert

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone