MoneyWiz a API od fio

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Mazna | pát úno 14, 2014 8:27 pm

MoneyWiz a API od fio

Hoj,

od ledna jsem zacal pouzivataplikaci moneywiz na evidenci prijmu a vydaju. Zatim jsem zadaval rucne udaje. Ale rad bych do aplikace nahral data nekolik let zpatky.

Zaridil jsem si api, stahl jejich program a vygeneroval nejaky soubory.

Jaky je podle vas nejlepsi typ souboru? Je potreba nejak soubor upravovat? Zkusil jsem nahrat nejake udaje, ale psalo to nejake kraviny.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

ls8 | pát úno 14, 2014 8:55 pm

Re: MoneyWiz a API od fio

MoneyWiz taky používám, už víc jak rok, všechno zadávám ručně. Netušil jsem, že je možnost importu dat přímo z banky.
It's what you do in the dark that puts you in the light.
Starý pes fóra :)
Starý pes fóra :)

Mazna | sob úno 15, 2014 9:20 am

V nastaveni mas moznost export/import. Soubor si muzes poslat na email a v nem dat otevrit v moneywizu. On uz si to pobere, jde o to, jak ten soubor upravit, nebo nastavit. Jednou jsem tu nekoho zahledl, ze o tom psal, doufam, ze se ozve :)
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Uživatelský avatar Lukáš Valenta | sob úno 15, 2014 11:39 am

MoneyWiz a API od fio

Nemám to přes API a automaticky, ale dá se stáhnout v IB Fio CSV soubor. Ten se otevře a musí se odstranit horní řádky fio banky - datum, z jakého účtu výpis je, apod. Nevhat tam jen názvy sloupců. Potom při importu se vybere ten CSV soubor a jen se vybere, co jaký sloupec obsahuje za hodnotu. Fio má všechny soubory stejných názvů, potom si to, pokud se nepletu, pamatuje.
Upravil jsem to v Numbers klasicky.

Jsem teď mimo dosahu Macu, kdyby byl nějaký problém s tou úpravou souboru, stačí napsat, za týden bych se na to podíval a napsal přesně.
iPhone 5 64GB černý - iOS 8
iPad Mini s retina displejem 64GB cellular bílý - iOS 8
iMac 21.5" 2012 i5 4x2.9Ghz, Fusion drive, 8GB RAM - 10.9.3/10.10
Píšu si svůj blog o podnikání a využívání Apple produktů.
Pokročilý uživatel
Pokročilý uživatel

Mazna | sob úno 15, 2014 5:19 pm

Hele nejde mi to. Smazal jsem ty udaje a nechal nazvy sloupcu a data. Pri importovani mi to hodi chybu.

Jeste se zeptam, ty sis predem nadefinoval kategorie? Jak jednotlive polozky pri importaci priradis kategoriim?

Edit:

Mozna jenom nechapu fungovani aplikace. Myslel jsem, ze platce jsem vzdy ja. A adresata jsem si upravoval v kategoriich. Pri importovani mi vyjede napr.:

Platba kartou
PayU
Vyber z bankomatu
Bezhotovostni prijem
Poplatky

Atd..

Zepta se me to na platce u Platba kartou. Platce je tedy co? Pak to po me chce kategorii, ale kategorii pro celou skupinu Platba kartou, ale ja platim kartou v ruznych kategoriich.
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone