Sprava osobnich financi

Chat fóra: a nikdo. Vstup do diskuze online

Pravidla fóra
V tejto sekcií uverejňujte informácie o zaujímavých aplikáciách. Váš príspevok by mal obsahovať názov aplikácie, popis, screenshoty či video a zdroj. Pred otvorením novej témy si overte vyhľadaním už existujúce vlákno o aplikácií, o ktorej chcete diskutovať.

Uživatelský avatar S474N | úte bře 30, 2010 6:27 pm

Sprava osobnich financi

Docela si rikam, ze by mohla byt zajimava sprava osobnich financi (z hlediska prehledu vydaju/prijmu) v iPhone. Resil nekdo podobny problem? Hlavne mi jde o to, aby existoval i "protikus" pro Windows, pripadne webove rozhrani, ze kterym by to slo syncovat. Zatim jsem narazil na programy typu MoneyBook, SplashMoney nebo Buxfer.

Co pouzivate vy? Pripadne kterou aplikaci opravdu muzete doporucit a mate ji treba dlouhodobe vyzkousenou a stoji za to.
Obrázek

iPhone 7 128GB Silver, v10.1.1 CZ nonJB :(
iPad Air 2 64GB Cellular Black, v9.0.2 CZ JB
Sons of Jailbreak
Sons of Jailbreak

Uživatelský avatar engel | úte bře 30, 2010 6:28 pm

Re: Sprava osobnich financi

iXpenseIt, ma i export na mail
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Uživatelský avatar iTukan | úte bře 30, 2010 7:01 pm

Používám Accounts, jednoduché, stačí mi na přehled o financích co kde mám.
Nemá to protikus, ale má export přes mail.
 MBPR 16"  iPhone 11 Pro  iPad Pro 11"  iPad Mini 2 4G  ATV 4K  AW4 
Moderator fóra
Moderator fóra

radecare | čtv dub 22, 2010 11:22 pm

Já používám eUcty.cz s kombinací gooddata.com (pro podrobnější statistiky)

Dříve jsem používal sMoneyBox, ale na rozdíl od eUcty néma import z bankovních účtů a dalších plno vylepšení.

S eUcty mám navíc rozpracovanou aplikace do iPhone, takže je na co se těšit.
Pokud vše dobře půjde, tak první verze iPhone aplikace by měla být někdy na konec května. Zatím se dá přidávat vše přes mobilní verzi této služby.

Pokud by měl někdo chuť se přidat, za část provize. Hlavně pomoc ohledně grafiky, tak budu rád.

Chystám se i napsat o způsobu, proč a jak používám aplikaci na domácí finance, takže snad jsem si toho nenabral moc a budu se s Vámi o tom moc podělit :-)

Zahradník | pát dub 23, 2010 4:25 am

Já používám tabulkový kalkulátor MS Excel - pokud již Excel máte, je to asi to nejlevnější, nejjednodušší a nejpružnější řešení.

Neměl by být ani velký problém převést excelovský sešit do nějakého editoru typu Quickoffice apod. nebo prohlížeče v iPhonu.

Uživatelský avatar masklin | pát dub 23, 2010 7:04 am

Já si koupil Spending, má export CSV přes mail. Velmi přehledná aplikace.
FW 1.1.4=>2.0.2=>2.1=>2.2=>2.2.1=>3.0=>3.1.2=>3.1.3=>4.0=>4.1=>5.0=>6.0=>7.0
iPhony 2G, 3G, 3GS, 4 a 5 / iPad, iPad2
Když nevíte co by, najdete to v .... Návodu.
Starý pes fóra :)

radecare | pát dub 23, 2010 8:46 am

Myslím, že pokud máte excel již zakoupený, tak je to nejlevnější varianta. Problém je v tom, pokud ne. Pak musíte asi použít openoffice, což taky není žádný problém.

Ale umí Váš excel import a kontrolu transakcí z bankovního konta. Pamatovat si k transakci nakoupené zboží a upozornit na končící záruku. Zobrazit přehledně aktuální stav Vašich účtů. Udělat podrobnou analýzu výdajů. Upozornit na překročený limit za určitou kategorii a další a další věci.

mik3sh | pát dub 23, 2010 9:01 am

Hoj, používám MoneyBook. Design je super, fuknce skvělé a dik iphone si tam zapisuju vydaje hned jak je udělám. Nestačím se divit kolik za co utratim :o
Umožňuje to export do csv a tak se dá poslat mailem a otevřít v excelu. Zkoušel jsem různé aplikace, ale měli spoustu funkci a to mě otravovalo. Tahle je rychla a nepřekypuje funkcema. Takže doporučuju.

Zahradník | pát dub 23, 2010 9:07 am

radecare píše:Myslím, že pokud máte excel již zakoupený, tak je to nejlevnější varianta. Problém je v tom, pokud ne. Pak musíte asi použít openoffice, což taky není žádný problém.

Ale umí Váš excel import a kontrolu transakcí z bankovního konta. Pamatovat si k transakci nakoupené zboží a upozornit na končící záruku. Zobrazit přehledně aktuální stav Vašich účtů. Udělat podrobnou analýzu výdajů. Upozornit na překročený limit za určitou kategorii a další a další věci.

Nechci tady hájit tabulkové kalkulátory ani svou filozofii, že v maximální jednoduchosti je velká síla, ale troufnu si říct, že většině z nás bude stačit prostý přehled příjmů a výdajů.

Sofistikované aplikace, které sledují milion parametrů a vytvářejí různé reporty jsou možná fajn, ale kvůli tomu bych svá citlivá data o mých penězích a peněžních tocích :) na cizí web rozhodně neposílal.

To už bych si za pár chechtáků raději koupil nějakou aplikaci, která sice udělá tu samou práci co ta tabulka v excelu (a třeba bych tam našel i nějaké plus - třeba koláčové grafy, které "Excel" v mobilních Quickoffice zatím neumí).

PS: Možná bych doporučil free verzi aplikace Money Journal http://itunes.apple.com/cz/app/money-journal-lite/id367210333?mt=8. Pokud by si někdo chtěl s tou aplikací pohrát a udělat recenzi - bylo by to super.:) Aplikace existuje i v plné verzi.

radecare | pát dub 23, 2010 10:02 am

jj, máte pravdu. Bezpečnost dat může být jedním z faktorů, proč nezvolit SaaS řešení.

Uživatelský avatar simir77 | pát dub 23, 2010 11:26 am

Můžete mi poradit jaky finanční program dokáže importovat z počítače soubory ve formatu csv?Jde mi o to,že si stáhnu z internetbanky historii transakci ve formatu csv a rad bych je natahl prave do aplikace v iphone,díky za každou radu
MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Zahradník | pát dub 23, 2010 11:52 am

CSV je jen datový formát určený pro výměnu dat a jednotlivé banky budou mít ve svých výpisech pohybů na účtu jednotlivé položky úplně jiné, proto si nemyslím, že by existovala aplikace, která by načetla a právně přiřadila položky ze souboru z tvé banky.

Pokud si chceš evidovat každý nákup na appstore, každý oběd v restauraci nebo každý nákup v supermarketu zaplacený kartou, můžeš ten výpis z banky načíst do Excelu a tam se pak v těch datech rochnit. :)

Uživatelský avatar simir77 | pát dub 23, 2010 12:03 pm

Díky za odpověd,jsem si to myslel.No nejde mi o to se rochnit :-) ale znas to,porádek v učtech je základ aby si nespadl do dluhů.používal jsem více aplikací na finance.Jestli můžu doporučit tak na agendu splátek,nájmu a podobně je dobrý soft my expenses,je sice dražší ale stojí za to,není složitý a vše plní na jedničku.pro ty kteří mají více účtů a chtějí mít každý výdaj třeba i ten oběd zaevidovaný je dobrý PocketMoney,je dost propracovaný na můj vkus tedy až zbytečně moc,ale jinak super.Škoda,že neumím moc anglicky protože jinak bych ho používal,ale pro neangličáře je tento soft docela těžký,no ikdyž stačí si přečíst manual samo počeštěný :-) a člověk se do toho dostane,ale já spíše preferuji jednoduchost a rychlost. :)
MiniBook Lenovo 1.60 GHz Windows 7
Ipad 16 GB WiFi

Macbook Air
Game center:simir77
Twitter: Simir7777
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

t0panka | stř čer 06, 2012 6:07 pm

Ma niekto skusenost aj s aplikaciou pre iPhone a Mac ktora sa synchronizuje cez iCloud???

Vopred dakujem za odpovede .)

Uživatelský avatar amdatlon1 | čtv čer 07, 2012 6:18 am

Ja používam aplikáciu Money, táto aplikácia podporuje aj iCloud, bohužiaľ ešte som to neskúšal, keďže nemám iné iOS zariadenie, tak to nepotrebujem
iPhone 6S Space Gray 64GB iOS9(od 10/2015) Telekom
Macbook Pro Retina L 2013(3/14)
iPad Air silver (12/13)32GB
iPhone 6 silver 16GB iOS8
iPhone 5S silver 16GB iOS7(od 11.13-10/14)
IPHONE 4S 16GB (10/11-10/13)
IPHONE 3G 8GB (6/09-10/11)
Senior uživatel
Senior uživatel

Uživatelský avatar SteveJSF | čtv čer 07, 2012 7:16 am

Sprava osobnich financi

Pomalu se taky rozhoupavam vyzkouset Money, prave kvuli synchronizaci s jinym zarizenim. I kdyz se mi tam to prostredi moc nelibi. Zatim uz delsi dobu pouzivam PocketMoney a krome chybejici synchronizace jsem celkem spokojeny. Neni to az tak slozita aplikace, staci si upravit polozky podle svych predstav a prebytecne veci povypinat. Krasne tam sleduju stav financi na uctu, v penezence, na kreditce a v pokladnicce. Nejake vysledne grafy nevyuzivam a nepotrebuju je. Co naopak potrebuju je nejaky vypis vseho za urcite obdobi, resp. vybranych uctu. Tady to jde udelat, ale vysledek pak jeste zpracovava moje specialne upravena tabulka v Excelu, kterou spoustim akci Automatoru. Jen aby to vypadalo prehledne a lidsky. Nejaky takovy vypis tusim umi Expensify, akorat me odrazovalo, ze to porad pocitalo s dolarama a neslo to zmenit. Kdyz jsem udaval nasi menu, tak to pak prepocitavalo podle kurzu, coz nechci. Asi je cas znovu ty aplikace checknout.
Několik iPhonů, iPadů, MacBooků, Time Capsule, Apple TV, iPod Nano, AR.Drone...

photopetr | čtv čer 07, 2012 8:32 am

Vyzkoušel jsem jich hodně a NEJlepší se mi zdá tato a tu také používám a má i backup na iCloud.

Coinkeeper

http://coinkeeper.me/
 iPhone 7
 Watch NIKE
 MacBook Air 11"
 iPad mini 4
 TV
 Airpods
Klub čistého iOS
Klub čistého iOS

t0panka | čtv čer 07, 2012 8:57 am

No ale bohuzial coinkeeper nema app pre mac. Chcel by som pocut nazor niekoho kto pouziva iPhone a mac app aj s iCloudom

Uživatelský avatar Badel | stř pro 24, 2014 1:38 am

Mám trochu odlišný požadavek na správce osobních financí. Dosud jsem používal HandyShopper pro starý Palm OS a u něj bylo možno si nastavit nejen hlavní kategorie, ale i další dvě jejich podúrovně. Takže např. jsem mohl zadat, že se jedná o dárek -> Vánoce -> manželka. A pak samozřejmě třídit podle data a kategorie/subkategorie. V podstatě žádné další pokročilé funkce mě moc nezajímají, potřebuji jen takovéto podrobnější roztřídění výdajů. Vyzkoušel jsem už mraky aplikací pro iOS, ale toto žádná neumí. Neporadil by mi někdo?

EDIT:

Tak odpovím si sám - placená verze CoinKeeper (mimochodem neomezená licence pekelně drahá) to zvládá. Oproti starému dobrému HandyShopperu to ale jinak v podstatě nic neumí. I desktopová verze chybí. Takže kdyby měl někdo přeci jen tip na něco lepšího...
Host
Host

Prehľad diskusií na forum.iphone.cz

* indicates required

Zpět na Aplikace pro iPhone