Vyberám aplikáciu na odkladanie multimediálneho bordelu (na čiste textové poznámky mi maximálne vyhovuje kombinácia Simplenote + Notational Velocity) a rozhodujem sa viacmenej medzi týmito dvomi aplikáciami. Obe majú klientov pre iOS/OSX/Android/Windows aj cloud synchronizáciu. U Springpadu sa mi viac páčili klienti, ale mám povit, že v poslednej dobe to ide s nimi trochu dole vodou, kým Evernote klienti sa zlepšujú. Za plné využitie Evernote je treba platiť, ale zatiaľ som sa vždy zmestil do toho 60MB free limitu a navyše je predpoklad, že takto služba nezakape na nedostatok financií a nebudú to musieť príliš zasierať reklamou. Evernote má pre mňa precíznejšie formulované podmienky použitia a ochrany dát, čo sa vždy hodí (predsa len by som nerád nedobrovoľne zdieľal svoje dáta s celým internetom).
Toľko hádam na úvod - zaujimali by ma vaše osobné skúsenosti - napr. ako sa chovajú aplikácie pri väčšom množstve poznámok/väčšom objeme dát, či je synchronizácia spoľahlivá aj v prípade nie najkvalitnejšieho pripojenia a tak - proste poznatky z dlhodobejšieho používania.